Najki
|
anju moj je dobil nego za sina, ko sem bila jaz ze na porodniski, pa nisem se rodila. gre pa porodniska iz CSDja, nega pa iz ZZZSja tko da ne bi smeli tezit a ne, poleg tega je mogoce treba peljat enega v bolnico s spremstvom in je logicno, da ga bo oce na negi spremljal, ne pa dojeca mama na porodniski z novorojenckom... Danes CTG spet ni nic kazal, sem pa vec kot uro lezala tam, ker se je papir stekal in ni zapisoval, sestre so ble pa zaposlene s porodnicami. Potem me je gino pregledal in rekel, da nisem prav nic odprta in da se je ocitno babica vceraj zmotila, da sem 2cm odprta, ker ona je itak za porode ne za te preglede... Halo! Zdej naj pa komu verjamem? Pa da naj pridem najkasneje do petka na tesce pred osmo zjutraj na pregled, ce me bojo slucajno obdrzali not. Razen ce bojo popadki al pa voda odtekla. Da bo pa itak dete pozno, ker je blo ze prvo... Si lahko se bolj zmisljujejo? uf 3x mami ti sprasujes za zabasan nosek pri dojencku... najin sicer ni bil smrkav do prvega leta, torej naslednje zime, sva mu pa vsak dan preventivno dajala fiziolosko po ampulcah v nos, imela sva tisto chicco pumpico, ma je bila ful bolj funkcionalna tista pumpica za povlect z usti, v bistvu ista kot baby vac samo nima za na sesalec prikljucka, naredi pa ful vakuum in posauga ven ful, samo pac na usta. najbrz pa je nerodna za dojencka... Zdej pucava tako, da malega nagneva nad umivalnik in spricava z injekcijo in se smrkelj usuje ven dobesedno, pritece skozi obe nosnici in se usta, tako da vse prepuca. pred tem sva mu pa leze natresla tudi do 30 ampulc v nos, dokler niso prosto stekle do grla. ker s pumpanjem lahko tisto iz globine se bolj v nos potegnes, ne pa cisto ven, je bolje da prebijes s fiziolosko da stece v grlo. pa ponavadi jim je fizioloska vsec, tako da ni problema. vazno da prepucas kanale okoli evstahijeve cevke, kar je ful globoko, zato moras kar precej fizioloske not strest, ce ostane zabasana, bojo usesa hitro vneta. aja pa se imas inhalator doma, tisti na hladno paro, das notri ampulco fizioloske in malemu masko gor, da zmehca sluz in se bo nos lazje odmasil. 2ursae meni je bolnico vedno krila zavarovalnica... parkrat sva sla zaradi testiranj na alergije in sva ostala cez noc, pa je slo meni vse preko zdravstvene. ne vem sicer kako je to s sezonskimi boleznimi sam je pa nekaj pogojeno s starostjo otroka. mali je imel nazadnje nekaj cez eno leto. je pa res, da si ne pisem dopustov, pa ne vem, ce bi se tam kompliciralo. caroline1 dobrodosla nazaj . me firbca porod, ma ko se ti bo dalo opisat . filisa midva sva imela pouch/sling.storklja, un tavecji iz BC ne iz Pikapolonice. mora bit pa nastavljiv, ce sta s partnerjem razlicno velika. je prakticen za uspavat doma, pa okoli nosit po hisi, je kar v komo padel, pa za iz avta skocit na hitro v stacuno in se ti ne da vozicka montirat, za ga prinest domov, ce imas polne roke vreck iz avta. zelo hitro se montira. trakovi se mi zdijo pa prevec komplicirani, bi bila ze v stacuno in nazaj, predno bi jih montirala. sicer pa jih mamice ful hvalijo in sem jih videla z dojencki po ikei hodit ipd, sam za daljse sprehode bi ga itak dala v vozicek stegnjenega, ne pa pokonci. aja pa v najin pouch ga se pri dveh letih in 14kg spraviva. pride prav, ce se na sprehodu zmatra in bi se malo nosil. pri nas je ena stacuna, ki prodaja trakove in storklje in kengurujcke, pa imajo opcijo izposoje, da lahko stvari stestiras in vidis, katera ti najbolj odgovarja. ne spomnim se stacune, jo bos pa zihr hitro nasla. zala je pa res ena micena cotka! iii dvojcka roberta cestitke za Izaka Meni je vseeno za selitev, ker bom itak sla na novo temo z vami, ce jo odprete, tudi ce se ne rodim. Dolg ne more vec bit, pa zelo malo nas je se . ah polmaja ful neugoden timing za selitev. vazno da je za otrocka pristimano, ostalo bo ze sproti. A mi ksna posodi ksne popadke? Imamo domac jabolcnik, v nedeljo spresan, se ga bom nalivala bo vsaj zaprtost en problem manj . Grem zdej delat nic, da bom lahko spet noc prebedela od stirih naprej in tako do petka, ko bo spet pregled.
|