maa2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: majabar Najki, tu pustijo najvec 3 dni cez rok. Moj uradni rok glede na ovulacijo in velikost ploda na 1.UZ je sele 2.11., a tu upostevajo samo zadnjo menstruacijo. Torej mi bodo porod srozili se pred PDP, ki ga imam v materinski knjizici. 2ursae, vecinoma slisim tako zgodbo, da so umetni bolj boleci. Saj me ne skrbi, ce je treba, je treba. Samo priblizno bi rada vedela, kako izgleda, kako hitro gre. pozdravljena maja, jaz sem ravno v soboto rodila, popolnoma z umetnimi popadki. Ti opisem moj porod: sprejem v P petek dopoldne, opravili vse preglede(vag. + uz) in ugotovili, da imam zaprt mv in nereaktiven ctg. Aplikacija gela za zorenje maternicnega vratu je bila ob 20.00 in ob tem me je odprl na 1 cm (zelo neprijetno), spanje do 5.00, odhod v porodno sobo ob 5.15, ctg, klistir, 2x 500ml glukoze z 5% hormonom (umetni popadki). Ob 13.00 so mi predrli mehur, odprta pa sem bila 3cm, popadki so bili zame skoraj nezaznavni, ctg pa risal krivulje. Do 13.00 sem se spala, se sprehajala, smejala in salila z mojim v porodni sobi. Po 13.00 pa so se popadki malo ojacali, prejela sem 500ml z 10% dodatka ter zaznavne popadke, ki sem jih blazila s sprehodi, dihanjem, naslanjanjem na partnerja in njegovo masazo mojega kriza, potem pa sem prosila za tens aparat, ki je super deloval. Mesto popadka pa je variiralo med krizem in sprednjim delom moje medenice. Vzmes sem prejela se Dolatin (mislim, da je bil, nisem 100% prepricana), ki me je dobesedno omamil in ublazil dojemanje mojih popadkov. Po predrtju mehurja sem dobila se 4 svecke za mehcanje MV. Ob 17.00 sem ze cutila popadke za potiskat, odprta pa bi naj bila le 7cm in sem prejela se spasmex za sprostitev zadnjih cm in ob 17.47 sem z popolnoma nebolecim popadkom rodila Emmo , bolel je le iztis ker sem bila v polsedecem polozaju. Sem pa dosti menjavala polozaje in predzadnji mi je najobolj odgovarjal na vseh 4, najmanj bolece popadke sem tako imela. Babica pa me ni pustila roditi na vseh 4 ker tako mi ni mogla varovati presredka. Skoda, ker polsede je bilo najvecje mucenje Meni so drugace vsi pravili, da tale flasa sprozi moje lastne popadke in da to niso umetni Torej, do predrtja mehurja niso bili boleci , potem pa zmerni. Vseskupaj pa se mi zdi, da so bili ok in ne pre hudi, razen zadnjih 10min, ko sem prosila za epiduralno Kar pa morem recti je bila bolj posledica slabe komunikacije glede tega kako dalec je porod. Upam, da ti ne bo prehudo s sprozenjem poroda in da se boste cimprej cartali z
|