|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2011
25.10.2010 10:50:50   
majčica1508
wessna.............se mi kar smiliš sama tam gor....saj bo hitro minilo,pri nas pa dežuje na polno,kaka snežinka bi se mi prilegla,daj pošljiuser posted image

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
25.10.2010 11:14:15   
sesil
sneg, sneg... je kdo rekel sneg? jaz bi tudi....user posted image .
pri nas je bil vikend user posted image . kislo vreme, oblačno, včeraj pa deževno, tako da je bilo bore malo od njega. cunje ki sem jih sušila, sem mogla dat na radiator oz. v hišo na stojalo. zdej se pere pa še ena runda.
pospravla sem še skor celo bajto, zdej imam pavzo. očitno se meni danes da na veliko pospravljatuser posted image .
majčica, a ti delaš doma pri moževi firmi?

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
25.10.2010 11:19:48   
sreckica
zdej pa tista ko je takole vreme zakuhala, nej hitr roko dvigne, da dobi dve čez tazadno! grrrrrrrr user posted image   ko bi blo vsaj neki ornk - al ornk sneg al pa nč. porkamotorka....

drage dame, obrnle smo prvo stotico! user posted image user posted image user posted image   user posted image kolk nas še čaka skupnih momentov, a? user posted image

naš vikend je minil kot bi trenil in jaaaaaaaaaaaaaaaaaa js čutim user posted image user posted image user posted image čist srečna user posted image sicer se mi zdi nekam hitro, pol me je pa še tašča prestrašla, da jih začutiš točno na pol poti... hm, js še neb tok hitr rodila user posted image   no ampak vseen, občutek je čuuuuuudooooooovitttttt! drugače pa uživam v dopustu, lahk bi sicer še bolj, pa kašlam ko zmešana in ostala sm brez glasu user posted image no vsaj vročine ni, čeprav me pa trebuh ful boli od vsega tega kašlanja... boga naša princeska, kok jo more kej premetavat tam not... user posted image   sem šla gledat, če lahk en angal s poližem, pa je prepovedan. šment. tko sm zdej na trpotčevem sirupu, metinem čaju z medom in limono in se počasi zdravim. bomo vidli!

dobrodošla nova aprilčica! user posted image user posted image

vsem skupaj želim mega lep dan, naj vam ga vreme ne pokvari!user posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
25.10.2010 11:27:37   
Nitkica11
no pa da se vam se tukaj mal javim, sicer redno spremljam vaso temo samo nekako vas ne dohajam da vam se kaj napiseme user posted image

Bila na NS in imam tudi uradno rok 30.4 morebiti skocim se celo v maj.

Ja danes je prav grdo vreme user posted image , vikend je bil prav lep sicer vceraj popoldan se je zacel vreme kvariti.

Vidim da imate govora o previjalni na sreco jo jaz dobim vendar bo pa treba vse natancno zmeriti kam dati previjalno in posteljico prav zalosnto da ni nobenega prostora. Do aprila pa upam da bomo imeli ze vse nastudirano :)

Kar te ne ubije te ojača!

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
25.10.2010 11:28:23   
bušek33
sreckica pejt si granobile kupit, te lahko ližeš
wesna naj ti hitro mine, predvsem jutrišnji dan. a je premrzlo za kakšen ogled mesta?
majčica1508 hvalauser posted image  za lepe želje. jaz sem v prvo rodila v celju in je bilo vse ok.vsi , z izjemo ene same sestre zelo prijazni, ampak izjema potrjuje pravilo -pravijo. jaz si ne predstavljam, da bi se ob popadkih, ki sem jih doživela, vozila eno uro stran z avtom. ni bilo šans, da bi ležala ali sedela, tisti dan sem po moje kak maraton prehodila.
sneg ne hvala!!!!!!!!!!!!!!! ok naj bo v hribih, na cesti ga pa nočem!!! že v dežju ni prijetno, v snegu pa še manj!

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
25.10.2010 11:59:00   
enkratna
Na hitro vas pozdravim, v tem vremenu nisem razpoložena biti za računalnikom (pa nostalgijo imam za vikendom), bolj mi paše knjigo brat user posted image

Aha, vidim da je bilo ta vikend nekaj v luftu pri naših descih, ker sem tudi jaz "padla" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bušek33)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
25.10.2010 12:00:48   
jacki
Heeeeeej!
Evole še mene...sem lenobno, kar samo potrjuje moj dopust...sem dala vse 4 od sebe user posted image user posted image user posted image Prov fajn se mi zdi, ker sem vse zrihtala ta vikend, pospravla, nabavla stvari, vse uredila... dons samo kosilce skuham in užiiiiivaaaaammmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede previjalne...midva imava mini stanvanje, tako da sva se odločila, da bova previjalno dala na sušilca v kopalnico, ker je edin tam prostor. Za začetek bova imela košek (ki je  bil mojuser posted image ...se pravi skor 30let star), ampak je ful ohranjen, pa že novo postelnino imava, tako da ne bo treba takoj postlce kupit user posted image ...edin problem je prostor, ker že zdej ne veva, kam bova košek stlačla user posted image bo treba neki iz stanovanja ven dat...Bo že...

Ikea...men je zakon. Priznam...pol stvari bi takoj imela. Res pa je, da so kakšne stvari tudi cenovno ugodne, spet druge pa pač ne. Neki se pa itak tud škart robe najde...kot povsod... Treba je mal raziskat, pa je.

SNEG...ZAKON! Jest komi čakam, da bo zapadu. Obožujem ga!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Srečkica...joj kok sem ti fovš za user posted image jest bi tuduser posted image user posted image user posted image

Tanova....dobrodošla! Je prov lušno pri nas, boš vidla.

user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO BRAVO za 100to stran user posted image user posted image user posted image user posted image Ma smo pridne čvekleuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bušek33)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
25.10.2010 12:21:55   
pižmovka
Hej!
Kako smo kaj? WIIII 100. stran! To smo pridne!
Srečkica čestitam za  user posted image  ! Js jih že komaj čakam!

Joj kdaj bo konc tega kilavga vremena?!

(odgovor članu jacki)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
25.10.2010 12:33:41   
pussycat
majčica 1508.... ja je res, v večjih porodnišnicah ( lj, mb, ce ) po eni strani res porodi potekajo kot po tekočem traku, ne posvečajo se vsaki nosečnici tako kot bi se morali, ker jih/ nas je enostavno preveč. Po drugi stvari pa sistem laufa, so zaradi števičnosti porodov tako zverzirani, da je zato manj možnosti za zaplete, po drugi strani pa spet lahko manj pozornosti zaradi naveličanosti vsega skupaj in se lahko kaj spregleda ( kar se ne bi smelo).....začaran krog! user posted image  Jst bom rodila v Lj, čeprav si zelo želim poroda v kadi ( vodi ) pa je tak porod na žalost dostopen le v Postojni , kar mi je predaleč.

Punce si boste kupile Dianatal gel? Res da je drag, ampak  ima res pozitivne lastnosti, zelo pomaga pri samem porodu. V drugih državah ga prakticirajo pri vsakem porodu, pri nas je pa baje že v ''raziskavah''....  Jst si ga bom verjetno kupila, če le skrajša porod, omili podpludbe pri dojenčku in da mi morda ne bodo prerezali presredka.... bo vreden vsakega eura user posted image

wessna....tebi je dolgčas, uh, jst si pa želim da bi mi bilo user posted image

še eno vprašanje za tiste ki ste že bile nosečke, mene danes boli trebušček, kot bi bil napihnjen, ali zaradi prebave, morda zaradi intenzivnega širjenja maternice... ne vem kaj od tega bi bilo..... malo me skrbi, pa še izcedek ( belkast, sluzav ) se mi je malo povečal, sicer nima nekega vonja...user posted image  Je to razlog za preplah?

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
25.10.2010 12:38:13   
pussycat
oo srečkica.... bravo za user posted image  user posted image  men se tut dozdeva da neki čutim, ampak dokler nisem za zihr se ne bom veselila user posted image

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
25.10.2010 12:40:44   
wessna
okay..sneg..jooooj..je bil lep dokler je bil..zdaj pa lije ko iz škafa..dobro da sem se vrnila domov..

sem bla na uradu za tujce..za delo, stanovanje, vse..pa mi rečejo da ker maja pride nov zakon mi itak ne morjo pomagat..tko da si morm vse sama najt..mah..user posted image sam da je slišala da sem iz slovenije je oči obrnila..tu so bosanci zakon..jih tako lepo sprejemajo da dol padeš.. ker bi rada zdravnika mela tu, k mi se je bedno vozit dol..ga ne morem (razen samoplačniško- sam pregled 50 € min, kaj šele UZ) ker mam zavarovanje v slo..četudi rodim tu, morm vse v slo rihtat, otrok bo pa tud slovenec..nič mi ni jasno..

popoldan niti ni tok mrzlo, pa saj jutri bo sonček..tko da mogoče šibam malo s kolesom okrog..

mislim da se do konca leta selim back to slovenia..pol pa se enkrat na user posted image dobimo user posted image

(odgovor članu pižmovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
25.10.2010 12:58:10   
majčica1508
bušek......s kje pa si?
sesil.....ne nisem v njegovi firmi zaposlena,imam svojo firmo mi jo je dragi omogočil,beri financiral,zaposlena nisem še v njej,ker si sama plačujem delovno dobo in bom tako koristila do nastopa P,pol po izsteku se pa zaposlim pri sebi....za P pa bom koristila starševsko nadomestilo brez dopusta,ker sem bila v 3 letih zaposlena več,kot 12 mesecev.....
pussycat....čestitke za mehurčke,brcike
wessna......kaj pa,da se zaposliš doma v slo....al imata namen gor ostat

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
25.10.2010 13:02:56   
wessna
nameravala sva ja..hotelaa sem se zaposlit ja, samo sem mogla drugo maturo zaključit..zdaj pa ko bi se lahko pa me nočejo, ker sem že 3 mesece noseča...grozni so eni..drugače pa vlečem še status študenta..sam bi se mogla pozanimat..pa nevem kje..kam bom vloge oddajala, pa kakšne..user posted image

a katera ve??

Neposredna povezava do sporočila: 2488
25.10.2010 13:21:01   
majčica1508
IZVIRNO SPOROČILO: wessna

nameravala sva ja..hotelaa sem se zaposlit ja, samo sem mogla drugo maturo zaključit..zdaj pa ko bi se lahko pa me nočejo, ker sem že 3 mesece noseča...grozni so eni..drugače pa vlečem še status študenta..sam bi se mogla pozanimat..pa nevem kje..kam bom vloge oddajala, pa kakšne..user posted image

a katera ve??

kaj pa,če bi v SLO čuvala kakega malčka,ki ni dobil vrtca....pa potem,ko ti Porodniška izteče začneš iskat intezivno delo

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
25.10.2010 13:43:36   
wessna
v sloveniji je težko dobit, men navadno lastniki ne dovolijo da mam otročke doma, starši pa vsi niso za to da si pri njih doma..večina jih daje babicam..vsi moji malčki pa so letos zakorakali v vrtec..mogla bom nekaj najt..ni druge..

Neposredna povezava do sporočila: 2490
25.10.2010 13:52:33   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: Tincy90

IZVIRNO SPOROČILO: sesil

IZVIRNO SPOROČILO: Peli

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
Grem pod tuš, se moj neki okol mene smugla pa se mi zdi, da se mu neki lušta user posted image user posted image

Potem so dons vsi nekam podobno razpoložen...user posted image user posted image user posted image

mi pa ne, smo že zjutraj odpravli zadevouser posted image user posted image user posted image user posted image

Haha, se morm nasmejat.user posted image user posted image mi smo pa popoldne to odpravl.user posted image user posted image očitno je res neki dans v zraku. Ja jutr bo sneg.user posted image user posted image

Ja kam pa otroke ta cajt date?
Jest sm potem vsa živčna... zjutrej za dobro jutro, oba pršibata k nama in potem se jih ne znebiva dokler ne vstaneta, opoldne dobr, nista nč spala, hvalabogu je potem vsaj zvečer kmal mir...user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
25.10.2010 14:17:20   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: pussycat
še eno vprašanje za tiste ki ste že bile nosečke, mene danes boli trebušček, kot bi bil napihnjen, ali zaradi prebave, morda zaradi intenzivnega širjenja maternice... ne vem kaj od tega bi bilo..... malo me skrbi, pa še izcedek ( belkast, sluzav ) se mi je malo povečal, sicer nima nekega vonja...user posted image  Je to razlog za preplah?

Tud mene dons nekej matra, pa čeprav sm v 3. user posted image , me skrbi. Jest bl mislm da sm se kaj prehladila, k sm kr dost občutljiva zadnje čase.

IZVIRNO SPOROČILO: bušek33
sneg ne hvala!!!!!!!!!!!!!!! ok naj bo v hribih, na cesti ga pa nočem!!! že v dežju ni prijetno, v snegu pa še manj!

Jest ga obožujem, sploh zdej ko mi res ni treba na cesto, drugače pa ja, je kr zoprn. Sej ga bo zapadl pol metra pa ceste bodo spucal pa bo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508
Pussycat...jaz bom rodila kar v SG,čeprav imam Celjsko porodnišnico 10 minut od doma SG pa kar 1h.....
ko sem bila z tamalo noseča,sem brala in iskala katera P bi mi najbolj ustrezala,pustimo tist nadstandart,men se je šlo predvsem za človeški odnos....Kogar koli sem poslušala je bilo sam v LJ,MB in CE ne iti rodit...........

pomoje se v vsaki porodnišnici zgodi da kakšna kdaj ni zadovoljna, no mene pa KR ne vidi več! Z LJ sm bla 1. zadovoljna, 2. pa malo manj, ampak dobr je oproščeno, k je bla res gužva.

Zdej, sm vas mal za nazaj prebrala, ste ble kar pridne.
Vreme je res slabo, jest mam še maledva ta teden doma mata "počitnce", tko da mi ni uspel bit za rač., pa še na kosilo smo se šli šlepat k mojim user posted image .
Jest se sploh ne počutim nč nosečo user posted image , komej čakam da se bo kej začel dogajat v trebuhu, aja no, ta zvečer rata mal večji, ampak še vedno ne "nosečniški".

wessna - sploh nebi mogla verjet da ne dobiš otrok za merkat, pa tolk enga jamranja kolk jih niso vzel v vrtec, kam pa so jih dal user posted image , upam da ti uspe dobit kej pametnga, vsaj do P, boš šla pa kasnej v tujino.

LP

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
25.10.2010 14:38:28   
Tincy90

IZVIRNO SPOROČILO: Tincy90

IZVIRNO SPOROČILO: sesil

Grem pod tuš, se moj neki okol mene smugla pa se mi zdi, da se mu neki lušta user posted image user posted image

Potem so dons vsi nekam podobno razpoložen...user posted image user posted image user posted image

mi pa ne, smo že zjutraj odpravli zadevouser posted image user posted image user posted image user posted image

Haha, se morm nasmejat.user posted image user posted image mi smo pa popoldne to odpravl.user posted image user posted image očitno je res neki dans v zraku. Ja jutr bo sneg.user posted image user posted image

Ja kam pa otroke ta cajt date?
Jest sm potem vsa živčna... zjutrej za dobro jutro, oba pršibata k nama in potem se jih ne znebiva dokler ne vstaneta, opoldne dobr, nista nč spala, hvalabogu je potem vsaj zvečer kmal mir...user posted image

Najin otrok je meu glih popoldanski spanec.user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
25.10.2010 15:30:31   
wessna
saj men tud ni jasno kam jih dajejo..naj dajo kakšen oglas na ringaraja..k mam reference pa vse, sam kaj ko se vsi pol kar za ta prvo k pokliče odločijo. ko sem se s starši pogovarjala, so rekli da se bojijo, da če preveč odlašajo da druge ne bo..

problem je tud ko sama ne morem oglaševat po ringaraja, oz po drugih straneh, saj me skoz vn meče..

pussycat tud js mam težave s tem izcedkom, ma mi je G reku naj se s canestenom mažem..ti povem da pomaga..vsaj pekočega občutka ni pa srbečice..

punce če poznate koga k rab varstvo (ljubljana) z veseljem pridem..drugače pa tud ponoč delam, ko hočejo starši ven..

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
25.10.2010 15:34:54   
DelCarmen
Ojla nosečkice!

KAko ste kaj?? Jaz še kar vredu, tole vreme pa me ubija.... Grozauser posted image , ne maram dežja spljohuser posted image , bi raje sneg, če že morajo biti padavine, čeprav sem bolj poletni človek, ampak spet ne sme biti prevroče... Zahtevna sem, ni kajuser posted image

Ja, otroci so si res različni, me pa tudiuser posted image , tako da pač vsak po svoje glede opreme za dojenčka. Itak pa najbolje vidiš, kaj rabiš, ko rodiš. Jaz sem prvič imela nakupljenih malo morje stvari, za katere sem dejansko videla, da so neuporabne, vsaj za moje pojme...

ajtak, vi pa imate res veseli decemberuser posted image . Tole smukanje pa mi je znanouser posted image . sesil, vi pa prvo to obkljukate na seznamu, potem pa polni energije veselo v novi danuser posted image . Ni slabo, samo kaj ko naju zjutraj zbuja malecka in se vštuli v sredinouser posted image

bušek33, ja cene teh trakov za nošenje so kar navite, ampak kolikor sem gledala ponudbo, so vse cene tu nekje, kaki evro gor ali dol... Sem tudi brala, da si ga ene same šivajo, ampak če bi želela kupiti kvaliteten kos blaga, iz katerih so dejansko narejeni ti trakovi, bi tudi dala kar precej denarja, mogoče malenkost manj, ampak potem je tu še tvoj čas in delo... V glavnem, meni ni do tega, no, če sem iskrena, tudi šivati ne znamuser posted image , tako da ga bom tudi kupila. Kako je bilo na pregledu?

srečkica, user posted image  za gibe... Ni ga lepšega občutka... se pa ne strinjam s tem "na pol poti"....

jacki, se strinjam s tabo glede ikee; meni so recimo dodatki in ostale drobnarije ful všeč, ni pa zdaj vse poceni. nekaj ja, nekaj pa tudi ne...

pussycat, jaz sem že dvakrat rodila v MB in lahko rečem samo user posted image . Res, nimam ene pripombe, ne na sestre, ne na odnos, ne na hrano, ama na nič... So ti vedno na voljo, je pa res, da je veliko odvisno tudi od tvojega odnosa... V bistvu pa je meni najbolj pomembno to, da v primeru, če se karkoli zakomplicira, je tukaj zverzirana ekipa, ki na licu mesta lahko poskrbi za mene in za otroka. Dianatal gela pa ne bom nabavila, se bom pa priporočila za epiduralnouser posted image . Bolečine v trebuhu pa so kar pogoste; nekatere nosečke tudi bolj intenzivno čutijo raztezanje maternice, pa tudi prebava lahko nagaj... Npr. moja sestra je imela ful bolečine v trebuhu, pa je na koncu ugotovila, da je za vse kriva neurejena prebava...

majčica1508, tudi jaz bi mela svojo firmouser posted image . S čim pa se ukvarjaš, če ni skrivnost?

wessna, na žalost ti ne znam pomagati, ti pa nič kaj ne zavidam tvojo situacijo...

Ajde uživajte in se beremo...

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
25.10.2010 16:03:01   
wessna
ko smo že enkrat govorile o slingih jaz razmišljam o temule:
http://zolowear.com/ShopBabySlingsAndPouchesByFabric.aspx?Fabric=Cotton

sam tle so cene čist preveč, mogoče me prime pa zašijem..sem pa brala da jih delajo v afriki, tko da lahko dragemu malo omenim, pa nama pošljejo user posted image

(odgovor članu DelCarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
25.10.2010 17:01:40   
KlaraMay
...... v spalnico stlačili previjalno in kinderpet...

Ok, tole mislim, da si že drugič omenila, zdaj moram pa vprašat user posted image . Kaj je "kinderpet"?? user posted image

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
25.10.2010 17:03:36   
KlaraMay
IZVIRNO SPOROČILO: rolkica
Jaz razmišljam o nakupu pončotauser posted image , .

Tudi jaz bom pančota mela user posted image . No samo še najdt morm enga k mi bo všeč in prav.

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
25.10.2010 17:11:20   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: KlaraMay

Ok, tole mislim, da si že drugič omenila, zdaj moram pa vprašat user posted image . Kaj je "kinderpet"?? user posted image

špampek, špampet ali otroška posteljica

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
25.10.2010 17:11:50   
Lara28
IZVIRNO SPOROČILO: KlaraMay

Kinderpet je otroška posteljica.user posted image Iz nemške besede kinder bett (no nisem sigurna da se tak prav napiše, ker nemščina ni ravno moja.. )  Bo pa mene  wesna popravilauser posted image

< Sporočilo je popravil Lara28 -- 25.10.2010 17:12:54 >

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.