|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2011
26.10.2010 11:45:39   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: Korina*

Pozdravljene,

mene pa zanima, ker me pošteno skrbi,....če katera od vas tudi kak dan čuti gibe, pa par dni nič, pa pol spet čist majčkeno, pa spet nič? user posted image

ja, sej na začetku je tako, vsaj pri meni.

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
26.10.2010 11:48:43   
wessna
če si bo katera hotel sling zašit..navodila so tu:

http://didymos.de/didy.pl?sling_naehanleitung.htm

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
26.10.2010 11:58:07   
sreckica
Korina* pri meni je tudi tako. me je tudi skrbelo, potem sem šla pa brat in je to normalno za prve gibe. brez skrbi!

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
26.10.2010 13:18:02   
pussycat
Korina.... se pridružujem, na začetku so očitno gibi res tako blagi, da jih kakšen dan sploh ne zaznamo..... pri meni je tudi tako, ubistvu še nisem prepričana če je to to, pa vendar je neki drugačnega, tko da mislim, da ni prebava, itak pa še malo pa nas bo dojenček orng brcal hehe..... takih brcik pa gotovo ne bomo spregledale ane user posted image

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
26.10.2010 13:21:33   
majčica1508
Ojla

DelCarmen in bušek.....sem vama poslala ZS
Korina.............to je čisto normalno in nima te nič skrbeti,intenzivnejši gibi bojo takrat,ko bojo jenčiji imeli premalo prostora v maternici in jih bomo ful čutili.....božaj bušija in uživaj

Sem bila pa pridna danes,odelala par urc,skuhala kosilo:brokolijeva juha(si jo je Ema zaželela)goveji zrezki v čebulni omaki,riž in solata iz redkvic,zame pa zelena solata z fižolom.....

Zdaj pa dam še en stroj cunj v pranje in se dam na off...........

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
26.10.2010 13:39:05   
pussycat
wessna....hvala za info.....potem bom kar pozorna na izcedek, pa da me ne bo kej peklo..... glede šole za starše...jst osebno bom šla v šolo v Grosupljem, ker mi je blizu, baje je fajn, ker ni pretirane gužve, tako da sem misla poklicat decembra, da se naročiva, potem januarja bi pa obiskovala šolo ( mislim da 3x prideš po 4 ure..ne vem točno ), šola za starše je potrebna tudi za očka, če želi biti prisoten pri porodu. Sem nekako računala da se izide, da ne bom ravno visoko noseča obiskovala šole. Mislim da se je v porodnišnici v LJ potrebno prijaviti prej, ker je večja zasedenost, obiskov je več in so krajši. Za druge kraje pa nisem seznanjena.

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
26.10.2010 13:41:56   
wessna
pussycat js mam G v grosupljem..morm se malo pozanimat, do kdaj bom na dunaju..da tud js šibam malo tja..pri men je problem, k dragi ne razume slovensko, kakouser posted image bomo pol tole speljal..k js res hočem da je zraun mene...da sem lahk nanj drla user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
26.10.2010 14:05:32   
VevercaV
Hej hej nekatere punce ze kar cutite gibe, uuuu hudo, cestitke!
Pa ostale, pregledi so bili bp?
Jaz sem se kar nesproscena in skoz mal v dvomih ali je vse ok, ali ni.. Enkrat potem prsi niso dovolj napete, vcasih mi trebuh vec ne raste, nimam vec takega apetita, pregled pa imam sele 9.11. hmmm. Aja pa AS cakam, vsak dan se veselim poste ;).
No, nic. Uzivajte v vsem, kar pocnete, maksimalno!
Papa

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
26.10.2010 14:10:01   
darhaha84
jaz bom tudi v materinsko šolo hodila v Grosuplju, ker mi je najbližje in baje na kratko povedo vseuser posted image  Priporočajo jo od 7mes. dalje. Sta bili dve kolegici v začetku oktobra, ker imata rok decembra in sta navdušeni. Če se prav spomnim je bilo 3-krat po 2 uri - lahko se pozanimam in sporočim. Skupaj je bilo 11 parov in predavateljica ful prijazna - v glavnem obe zadovoljni. Pa še prostori so novi in baje udobni. Glede obisov partnerja ne kompicirajo, samo prvič mora priti da se podpiše in da na koncu dobi potrdilo. Midva sva se tudi odločila za Grosuplje, pa še blizu je user posted image  pussycat - mogoče se še vidimo in spoznamo user posted image user posted image  
joj, ve že kar čutite brcike - jaz pa še ne user posted image  jih pa že komaj čakam user posted image  meni je včeraj rekla, da jih naj bi čutila po 20t, jaz sem pa "šele" v 15t, tako, da moram še več kot mesec dni čakati - joj sem neučakana user posted image  

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
26.10.2010 14:11:38   
DelCarmen
Serbus nosečkice!

bušek33, jaz osebno si traku ne bi dala šivati. Kot prvo, preden bi našla blago ustrezne kakovosti, bi trajalo, potem pa tudi predvidevam, da par metrov takšnega traku - če bi ga sploh našla, ni ravno nizka, potem pa je tu še cena šivanja (ker sama tega ne obvladam)... Se torej strinjam s tabo, ziher je ziher...

darhaha84, ja tako je to naše zdravstvo. Pripadata 2xUZ, pa kri ti jemljejo in merijo pritisk, vse, kar je več, je praktično dobra volja G. No, se se vsaj potolažila s šopingom...

sreckica, nikar ne verjemi zgodbicam, da nekdo pozna nekoga, ki spet pozna nekoga, ki se mu je ne vem kaj zgodilo! Otrok je v tebi na varnem in se mu zarado kašljanja ne more nič slabega zgoditi... Te pa čisto razumem, da si v skrbeh; sama v prvi nosečnosti brez zafrkavanja nisem upala kihniti, ko sem bila prehlajena, da mi plodek ne bo ven padeluser posted image  (sem namreč čisto na začetku nosečnosti zbolela, pa še vročino sem mela). Ej, sem takrat preguglala o vplivih vročine na plod....

jacki, ti povem, da se bodo tvoje mišice z rastjo dojenčka krepile, brez dvomauser posted image . Na začetku boš nosila tam ene tri kilce, potem pa postopno več. In nič ti ne bo težkouser posted image . Glede treh trakov za nošenje pa je fora ravno v tem, da se teža otroka enakomerno razporedi med hrbet in ramena in te nič ne boli. Zato je boljši od kengurujčka in tudi od kakšnega ring slinga... Moje mnenje...

sesil, otroci so si res različni... Moja pa bi kar notri viselauser posted image , je pa res, da sem jaz sprobala trak in ne ring sling.

korina*, to je pri teh tednih normalno...

majčica1508, hvala za ZS...

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
26.10.2010 14:13:16   
wessna
IZVIRNO SPOROČILO: darhaha84

joj, ve že kar čutite brcike - jaz pa še ne user posted image  jih pa že komaj čakam user posted image  meni je včeraj rekla, da jih naj bi čutila po 20t, jaz sem pa "šele" v 15t, tako, da moram še več kot mesec dni čakati - joj sem neučakana user posted image  

mislim da smo vse neučakane..

me ma da bi torto zmazala...user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
26.10.2010 14:18:30   
ovčka11
Jaz sem imela pregjed danes in je vse ok, nasledji pregled imam 23.11. Seveda nisem imela UZ... smo samo srček poslušali. Se pa zna zgodit, da mi bo zaradi krvavitve pred dvemi tedni prestavila amniocintezo. Naslednji teden, ko sem naročena mi bo pregledala posteljico in če kaj ne bi bilo ok, mi še ne bo naredila posega (če ne drugega, pa bom mojo user posted image  spet videla na UZ).

Pufika, zate pa držim pesti za jutri - ko boš lahko, sporoči kako je šlo!

Sem pa danes od punc z velikimi trebuhi v čakalnici izvedela, da UZ v 32. tednu ni več - edino samoplačniško oz. če kaj ne štima v nosečnosti... ste lahko srečke, tiste ki ga imate ob vsakem pregledu

Ne boste verjele.... do sedaj sem pridobila 6 kg!!!! katastrofa!!! Sicer mi nihče ni nič rekel... ampak sem sama zgrožena, ker se mi zdi, da spoh ne pojem toliko user posted image

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
26.10.2010 14:24:39   
Tincy90
Dan!

Midva pa letos ne bova hodila u šolo za starše, kr sva že bla en let nazajuser posted image pa tud tam kamor bom šla js rodit ne zahtevajo potrdila o materinski šoli in tud za plačat ni nič. Rodila bom v Brežicah, sm tud prvič tam in mi je blo več kot super, prijazno osebje in babce pri porodu, res ok. Je pa to kr mal mn kot eno uro vožnje, dlje kot, če bi šla rodit v Novo mesto k mam pa do njega ene 20 minut, sm ni šans d grem tja rodit, mam slabo mnenje o Ginekološkem in porodnem oddelku, me je en porodničar in ginekolog eno noč tako lepo sprejel d sm začela jokat zrad njega, js pa noseča v 31.tednu in mela potem vnetje sečil, on pa men prbija, če je z mano kej narobe pa take pripombe je meu, da potem sploh nisem šla k njemu notr k me je poklicov, idiot, je spau k sm pršla ob pol enih zjutri pa ga je očitno to motilo. Je pršov vs zaliman.user posted image user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
26.10.2010 14:27:10   
jacki
IZVIRNO SPOROČILO: wessna

če si bo katera hotel sling zašit..navodila so tu:

http://didymos.de/didy.pl?sling_naehanleitung.htm

HVALA!!! mogoče pa moj šivalni po dolgem času mal obudim. Sem bla včasih ful pridna, pa sem na veliko šivala, zdej pa dejansko sešito dobiš cenej kot samo blago user posted image Sem se pa odločila, da sigurno tenerkice za pikico sama sešijem...mi jih vsaj škoda ne bo, če se raztrgajo, pa ful zamažejo...

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
26.10.2010 14:28:16   
ovčka11
Kar se tiče moči v rokah - brez skrbi, da boste še nabildane od otročkov. Jaz sem tudi še kakšno leto nazaj pri svojih (takratnih) 50 kg v eni roki tamalo (malo??? - 20 kg) nosla iz avta, ko mi je zvečer zaspala med vožnjo - v drugi roki pa ključi in odklepanje vrat z eno roko.... Mi je bilo lažje mišice trenirat, kot da bi jo iz trdega spanca prabudila in potem še eno uro jok poslušala.... user posted image

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
26.10.2010 14:31:23   
majčica1508
ovčka super za pregled....jah naša je stara 2,5leti in,ko sem bila nosečka z njo je bil že tist UZ v 32 tednu plačljiv...
men je vseeno al ga naredi ali pa ne.....2 UZ,ki mi pripadata,pa NS,3D in UZ v 32tednu si pa sama plačam.....pol pa počasi gremo že rodit,ampak res počasi ...........

Jaz si bom omislila sling ali pa nekaj podobnega,ker bom poleti veliko hodila v hribe,pa tudi za doma,da bom lažje kaj naredila.....Ker pri Emi nisem nič mogla,je bila skoz sam po rokah...........mi je pa zdaj fino,ki jo skoraj nič ne dvigujem,sama mi gre v avtosedež,sam iz njega ven....skratka samostojna punca...sleče se sama,oblečeva se skupaj,obuje se sama,čevlje mami zaveže,če so pa na ježka pa sama naredi...........

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
26.10.2010 14:35:47   
majčica1508
Tincy...........jaz bom tudi rodila skoraj 1h stran od doma,pa že prej bom tja hodila na CTG,pa če bojo kaki popadki me bojo pa noter zadržali,če bo pa že vse pripravljeno,mehko,zrelo,pa sam rečem naj mi sprožijo in brez problema to naredijo....v CE pa čakajo da si ful čez rok,pa še kaj radi zašuštrajo

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
26.10.2010 14:38:39   
wessna
jacki js še nekako upam da bom lahko sling iz afrike dobila..morm se malo dragemu priliznit, ampak zame bi itak vse nardil user posted image user posted image ..če pa te opcije ni, pa se lotim šivanja..stroj me kar čaka, že počasi žica dda bi ga uporabila..user posted image user posted image

vem, da smo enkrat že predebatireale v.d.mož..sam mi še zmer ni jasn kaj je touser posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
26.10.2010 14:39:04   
jacki
IZVIRNO SPOROČILO: DelCarmen

jacki, ti povem, da se bodo tvoje mišice z rastjo dojenčka krepile, brez dvomauser posted image . Na začetku boš nosila tam ene tri kilce, potem pa postopno več. In nič ti ne bo težkouser posted image . Glede treh trakov za nošenje pa je fora ravno v tem, da se teža otroka enakomerno razporedi med hrbet in ramena in te nič ne boli. Zato je boljši od kengurujčka in tudi od kakšnega ring slinga... Moje mnenje...

Na to računam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DelCarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
26.10.2010 14:54:25   
VevercaV
Mal za smeh, mi je ravno ena kolegica poslala (in upam, da ne bo tako pri nas, po aprilu 2011 :))

Zvečer se mož pritisne k ženi in strastno zašepeta:

>>Nimam gat<<

Ona odgovarja:

>>Pusti me, da spim. Zjutraj ti bom ene oprala.<<

(odgovor članu jacki)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
26.10.2010 14:56:20   
wessna
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu VevercaV)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
26.10.2010 14:57:04   
jacki

jacki js še nekako upam da bom lahko sling iz afrike dobila..morm se malo dragemu priliznit, ampak zame bi itak vse nardil user posted image user posted image ..če pa te opcije ni, pa se lotim šivanja..stroj me kar čaka, že počasi žica dda bi ga uporabila..user posted image user posted image

vem, da smo enkrat že predebatireale v.d.mož..sam mi še zmer ni jasn kaj je touser posted image

wessna...jest ne poznam nobenga iz Afrike user posted image user posted image user posted image user posted image bom vidla...enkat bi si ga mogla v trgovini ogledat...še pisebej blago, potem pa da vidim...doskrat se ne splača šivat...

vd mož = vršilec dolžnosti...se pravi da še ni uradno mož čeprav izpolnjuje vso delo, ki ga more kot mož user posted image user posted image user posted image
hehe jest imam pa že možekauser posted image user posted image user posted image user posted image ...je bil vd mož 9 letuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
26.10.2010 15:01:36   
wessna
IZVIRNO SPOROČILO: jacki

wessna...jest ne poznam nobenga iz Afrike user posted image user posted image user posted image user posted image bom vidla...enkat bi si ga mogla v trgovini ogledat...še pisebej blago, potem pa da vidim...doskrat se ne splača šivat...

js pauser posted image mojga dragega..ki je tud vd možuser posted image user posted image ...morm mal njegove korenine izkoristit..bomo vidli če uspešno...user posted image

(odgovor članu jacki)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
26.10.2010 15:22:59   
Peli

me ma da bi torto zmazala...user posted image

epo vabljena k meni, smo celo dopoldne pekl, zato sm bla tud odsotna, bo malinova s smetano OK?user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: VevercaV

Mal za smeh, mi je ravno ena kolegica poslala (in upam, da ne bo tako pri nas, po aprilu 2011 :))

Zvečer se mož pritisne k ženi in strastno zašepeta:

>>Nimam gat<<

Ona odgovarja:

>>Pusti me, da spim. Zjutraj ti bom ene oprala.<<

Tole sm pa jest sinoč okol pošiljala, da ti nism jest poslala? user posted image user posted image user posted image

Sm vas komej prebrala za nazaj, zdej pa me ta večji fant priganja naj mu stepem smetano, da še okrasi torto, tko da prav dost časa spet nimam...

Očetje pomoje da morjo imet materinsko šolo narjeno, če misljo bit prisotni pri porodu, nekje niti to ni obvezno, a se potem za prisotnost pri porodu plača nekaj več... vsaj tako je blo takrat ko sva midva hodila.
Moj ni bil nikol zraven, itak sm imela obakrat CR in glede na to da nismo tako blizu LJ, je raje pršu popoldan na obisk in ponavadi tam vztrajal do konca obiskov.

wessna - in iz kje je potem tvoj mož? Je Afričan?

Pušenjak je men tud dobr z odgovori.
Kašel in prehlad ne škodi otroku, nevarna je le visoka vročina, no al pa če bi ti zarad kašla in težkega dihanja primanjkoval kisika v krvi. Je pa precej neprijeten kašel takoj po porodu, k te vsi šivi bolijo...

(odgovor članu wessna)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
26.10.2010 15:27:14   
sreckica
drage moje, hvala vam za vse vzpodbudne besede glede mojga kašlanja! user posted image zdej kr bolj z veseljem kreham user posted image user posted image  

no, če pa slučajno je tu katera, ki ima na vrtu/travniku težave z voluharji, nej sporoči - moj pesjanar je danes na sprehodu namreč enga ujel. najprej se je z gobčkom zaril v luknjo, pihal čez nos ven zemljo, pol pa kr naenkrt skoču v zrak z nečim v gobčku - najprej sm misla da je kepa zemlje (ker jo pač rad je), pol pa ornk pogledam, so pa zadnje tace vn gledle... skor se mi je zmešal!!!!! tko da posojam psa za lov na voluharje, obvlada pa tudi krte. nimamo nobenga več, mamo pa lepo razrit travnik user posted image user posted image sam za tarifo ga morm še vprašat user posted image user posted image

grem zdej pogledat v spodnji štuk h mami.... mi buhteljne peče!! njammmmmmmm user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.