melita73
|
Čestitke vsem novim mamicam. Čim več lepih trenutkov vam zelim, hkrati pa čim manj neprespanih noči. Naš Juš je zaenkrat kar priden in nezahteven dojenček, saj samo je in spi. No, danes je malo več buden, ampak je tiho in meditira v posteljici. Moja porodna zgodba nikakor ni tako lepa kakor so tiste, ki ste jih nekatere zapisale. začelo se je v noči iz nedelje na ponedeljek. Rahlo špikanje, kot pred menstuacijo. V ponedeljek sem itak imela rok, zato sem odšla na pregled v LJ porodnišnico. Popadki so se kar gostili in postajali vse hujši. Zdravnica me je takoj po pregledu,kjer je ugotovila, da sem odprta 3 cm, poslala v porodno sobo, kamor sem prišla okrog 12.30. Prve pol ure je bilo vse ok, kar naenkrat pa je našemu fantičku padel utrip na 60, potem pa panika. V trenutku je bila polna porodna babic, zdravnikov,... Takoj so se odločili za dokončanje poroda z urgentnim carskim rezom. Bilo je kot v filmu, popadki pa boleči kot . Ko so me pripeljali v operacijsko sem začutila, da bi potiskala, babica pa je ugotovila, da se vidi glavica. Odločili so se, da bomo potiskali in res, po dveh potiskih je bil naš Juš z nami. Vsega je bilo konec ob 13.19. Ko so predrli mehur so ugotovili, da je plodovnica mekonijska, da se je Juš že v trebuščku pokakal, zato so ga takoj po rojstvu aspirirali in mu preventivno sprali pljučka s fiziološko raztopino, zato je bil odpeljan na intenzivni oddelek, kjer je ostal do drugega dne na opazovanju. Poleg tega je imel okrog vratu 3x ovito popkovnico, ki je bila poleg tega še dvakrat zavozlana. Vsi so rekli, da so ga angelčki lepo čuvali, ker bi bil lahko rezultat tudi tragičen. Je tudi malo zahiran, saj je imel ob rojstvu 2720 g, velik 50 cm, obseg glavice pa 36 cm. Se pa sedaj zelo lepo redi, saj ima danes, ko je star 9 dni že 3160g. Mi bomo šli jutri prvič zunaj, če bo sonček seveda. V Ljubljanski porodnišnici pa imaš na voljo vse, kar rabiš za dojenčka od fiziološke do plenic. Na splošno sem bila z vsem zelo zadovoljna, bila pa sem na oddelku B tako kot prvič. Danes sem se pa razpisala. Lep dan vam želim.