|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
20.10.2010 10:17:06   
jana84
IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

Anju - eno vprašanje zate, oz za tiste k ste rodile v Postojni...user posted image
A rabiš tut tam met svoje plenice za previjat user posted image ?
Moja kolegica je rodila v Šempetru in ni vedela, da more met svoje in jih je slišala od setre, da ko sama previja, da more s svojimi...??? In ko ji je user posted image prinesu svoje, je mogla vrnit kar je porabla...user posted image Očitno je recesija...user posted image

BRinME...že 2leti nazaj je blo treba met v Šempetru svoje pleničke za dojenčka...Sam meni niso nič rekli, da jih moram kaj vračat, ker prvi dan jih nisem imela... KOnec koncev sem pa itak sam 2 al 3x jaz previla Jakoba...Drgač so ga one...Zdej v drugo sumim, da bom moral pogosteje met tud to čez...
Sam niso sestre nič "težile", so mi sam povedale, oz. vprašale če jih imamo, drgač naj jih mož prnese...
Mislim, da imajo pač tako politiko...Pa ne zarad recesije...Mogoče je kaj v navajanju na pleničke, ki jih boš dejansko rabil...Ne vem. Sem se sprjaznla s tem in jih imam že v torbi...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 401
20.10.2010 10:21:46   
jana84
Najki, na zdej...Ti jih pa kvasiš...Najboljš bo da res lepo počivaš in se ne pustiš "Živcirat"...Konec koncev če bodo sprožli porod, pa tud ne bo hujšega...Sam kako boš pa vedela da ti je prtisk tolk narastel? A si ga doma kaj meriš? Kakšen je bil doma, tud povišan?
Za user posted image  pa mislim, da bo boljš če mal spustita, da te ne bi res izstrelilo v vesolje zarad povečanega pritiska user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 402
20.10.2010 10:23:07   
BRinME
boo...možno....lahko pa je samo naletela na kakšno smotano sestro...user posted image
Potem je najboljše, da jih tut jaz ene par spakiram v potovalko...user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   [Brisano sporočilo]
20.10.2010 10:26:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zinchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 404
20.10.2010 10:26:30   
jana84
Še za vitaminčke sem vidla da se pogovarjate...Pr nas jih dobiš na prvi posvetovalnici pri pediatru. Torej pri enem mesecu.

Napenjanje oziroma krčki/koliki: pri tem pa res nimamo dosti vpliva oziroma pomoči. Če so res pravi krčki/koliki ne pomagajo nobene kapljice al zvarki...In zna bit akr hudo. Našega je matralo nekaj časa, pa smo vseeno uspeli pregnat s kombinacijo kapljic Sabsimplex in čaja kumina,janež,komarček od Hippa. Sam je tako, da če ga ful matra in po dolgotrajnem napenjanju niti ne prdne, pol je res vse skupaj bob ob steno...Naš je na koncu le tist zrakec skoz ritko poslal...Je pa bolj pogosto pr tistih ki ne podirajo lepo kupčka! Se mi zdi...da ostaja zrak v želodčku in je tud to vzrok za krčke...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 405
20.10.2010 10:28:03   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: jana84

Najki, na zdej...Ti jih pa kvasiš...Najboljš bo da res lepo počivaš in se ne pustiš "Živcirat"...Konec koncev če bodo sprožli porod, pa tud ne bo hujšega...Sam kako boš pa vedela da ti je prtisk tolk narastel? A si ga doma kaj meriš? Kakšen je bil doma, tud povišan?
Za user posted image  pa mislim, da bo boljš če mal spustita, da te ne bi res izstrelilo v vesolje zarad povečanega pritiska user posted image

Doma imam aparat za merjenje ja. Moram si ga merit 2x na dan zjutraj in ob 17h in sam laufat v P, ce pride do 90/140. Sem imela pa visokega ze v ponedeljek in me je zaskrbelo, pa sestra danes ga je kar 2x zmerila, po pregledu sem ga spet doma zmerila in je sel ze malo gor. Zdejle bom sla prav lezat za par urc in spet zmerila, ce ne pade od lezanja me bo res zacelo skrbeti. Pocutim se pa prav bedno, glava me boli, drevenijo mi udi. Nikoli se nisem imela tako visokega, ker imam normalno zelo nizkega in se mi ta razlika precej pozna. V ponedeljek sem namerila samo 80/127 in mi je leze celo telo mravljincilo. Pa sem takrat mislila, da je to izjemoma visok. Pa se pricakovala sem zelo nizkega, ker se mi je rolalo in sem bila tako zaspana, namerila pa kontro.

< Sporočilo je popravil Najki -- 20.10.2010 10:29:01 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 406
20.10.2010 10:28:29   
jana84
BRinME, škodlo ne bo, pa sej jih itak rabiš pol za domov...

aja, vneto učke - poskusi z masiranjem solznice...z blazinico prsta (najboljš prstanca, ker je najbolj nežen prst baje) masiraj tisto "Bulkico" v kotičku očka...Mogoče se mu je pa samo solzevod zamašil...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 407
20.10.2010 10:29:59   
jana84
hm Najki, če ti telo drveni pol zna bit da je res kaj s tem pritiskom...Ti sam lepo počivaj, misli na off, brez kakšnih paničarjenj, ki seveda še zvišajo prtisk...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 408
20.10.2010 10:37:57   
zinchy
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Preveri kako ima posteljico, ce je kaj na prepihu, ko ga imate v narocju, vedno podlozite tetrico, ker ga lahko stik z obleko drazi, sploh kaksna volna, ucke umivajte s fiziolosko na zlozencu od zunaj proti notri in kapaj mu svoje mleko not sem pa tja. Pa pazi, da mu ksna krema ne zaide v oci al pa si z rokicami kaj ne zanese ali popraska not. P bo pa verjetno predlagal tobrex kapljice, ce ga boste peljali na pregled.

Ja sem zjutrej patronazno klicala pa mi je isto svetovala.Ja lahko,da ga kaj drazi.Bom zdej bolj pozorna in probala ugotovit kaj je vzrok.Hvala!

< Sporočilo je popravil zinchy -- 20.10.2010 10:47:03 >

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 409
20.10.2010 11:09:48   
zinchy
aja še eno vprašanje...Kdaj vn z dojenčkom????

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 410
20.10.2010 11:21:50   
tybysy
V glavnem, me je tolk zaskrbelo, da se mi je otrok obrnil, da nisem mogla kar neki časa zaspat...So mi kar rojile misli po glavi: kaj če se je zdej prot koncu obrnil na ritko al kakorkoli drugače, pa da bo potreben CR al zunanji obrat...Uf!

Očitno nas je danes več bolj slabo spalo. No, nekatere sploh nismo user posted image
Jana84, ko se je moja user posted image obrnila (14 dni nazaj - pred napovedanim CR) sem bila 2 uri čisto gotova. Mene je takoooo bolelo. Nisem mogla stat, ne ležat, ne sedet, sekalo je čez trebuh, rebra in ledvice, trebuh trd kot kamen, na momente se nisem smela premakniti in sem se samo naslonila na najbližjo steno/stol/mizo/pult. Kolikor vem, tudi ZO niso ravno prijetni oz. znajo biti kar boleči.

Prišla sem nazaj s pregleda. Itak so mi delali samo CTG, vprašali po gibih in "se vidimo čez dva dni". Mene ni še noben spodaj pretipal, niti nimam pojma, kako velika je user posted image .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 411
20.10.2010 11:26:43   
missD
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

meni je patronažna rekla, da gremo lahko že prvi vikend ven (prišli domov v sredo), samo za par minut magari samo na balkon pa se potem stopnjuje dolžina izhoda.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 412
20.10.2010 11:32:22   
luna_25
Čestitke Caroline1user posted image
jaz sem pa danes čist adijo, tako da sem bolj ko ne v ležečem položaju, vsake tok pogledam kaj je kaj novga...komentirat se mi pa ne da.
fajn bodite pa da bo danes spet kak oktoberčekuser posted image

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 413
20.10.2010 11:33:07   
anju
BRinME če greš v Postojno rodit ne rabiš jemat svojih pleničk. otroka dokler ne vprašaš ali rečeš da bi sama previjala, previjajo sestre. jih odpeljejo stran, kjer imajo sobo za to in ogreto previjalno podlogo. ko sem mojega v sobi previjala ga je vidno zeblo. previjejo pa sistemsko, ob uri, ne gledajo kdaj je kdo pokakan ali polulan. prvo noč sem poklicala sestro da mi "pomaga" ker niso naštimale še oblačilc v sobo in moj je bil skoz in skoz moker, pa me je hotla "odslovit" da previjejo ob petih. sem mogla vztrajat, da ne more bit mokeruser posted image tako da... kakor katera, ampak je treba REČT. jim pa one čistijo med tem rednim previjanjem popke, verjetno se boš sama malo bala to delat na začetku, niti nimaš sterine gaze in fiziološke v sobi, razen če s sabo vzameš. meni je blo prav da one to naredijo. zadnji dan pa pokažejo kako popek očistit.

nika1 midve sva se torej zgrešile v Postojni... imam tudi jaz pohvale za babico Katjo (blond)user posted image tudi nič šivana, pa glavica kar velika 35cm. se lepo potrudijo, res! mam pa občutke po rojstvu čist drugačne kot prvič. polne sreče in intenzivne, to ja. ampak tako zelo bolj realne... čisto drugače.

Najki sej bo kmalu konec nosečniških težavuser posted image

jana84 recmo da se tvo/a user posted image ja ni obrnil/auser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 20.10.2010 11:42:43 >

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 414
20.10.2010 11:41:35   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

jutro!

na hitro porocilo s pregleda vceraj:

55cm, 4300g

bravo mi user posted image

super user posted image , lepo napredujete! Jaz imam tud že datum za najino 1. posvetovalnico (15.11.) in upam, da dočakam enako vzpodbudne novice! Me pa prav zanima, koliko bo jutri pokazala tehtnica, ko se bomo 1. odkar sem doma stehtali...

caroline1 -  juhu zate, za atija in seveda malo velikanko user posted image  Dašo user posted image  . Full sem vesela zate!

zinchy - jaz sem bila že 2. dan, ko smo bili iz bolnice zunaj za 5 min in nato vsak dan (če je lepo vreme ) za kakšno minuto ali dve več. Včeraj pa smo 1. šli na 10 min. sprehod z vozičkom in najina Brina je uživala - v bistvu je takoj zaspala user posted image .

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 415
20.10.2010 11:45:43   
filisa
A dans se pa nobena ne bo borila za lep datum ?! Jaz sem svojo bitko že dobila 10.10. , tako da vam prepuščam bojišče  user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 416
20.10.2010 11:46:30   
jana84
Anju, tud jaz upam da se ni!
Tybysy, nič me ni kaj bolelo ponoči...Sem spala user posted image ...Sej zdej se mi zdi da je vse normalno...Tud trebuh je v normalnem položaju! Booo...kdo bi vedel kaj je otročka motlo ponoči, da se je tako naštimal...Mogoče se je upiral z vsemi štirimi okončinami, da ne bi še šel ven?

Imam pa eno user posted image  Iz mene teče NENORMALNO veliko izcedka...Vsakič ko grem na wc in se obrišem je na toaletnem papirju ful izcedka, takega ne prozornega, ampak belo-rumenkasto-zelenkaste barve...Vonja pa nima čudnega oziroma nič ne smrdi...Ne vem al je to običajno al kaj, sam ga je res ogromno...Mogoče se samo telo čisti in pripravlja na porod ali pa...? Ne vem. Če ima katera kakšno idejo, naj ustreli!

Se pa zdej spet ukvarjam z otroškim dodatkom...Še vedno ni nobene odločbe...Ok, mož je dobil v pondeljk nakazano, sam še vedno "stari" znesek...Ker letos bi moral biti otroški dodatek večji, ker lani nisem več dobivala štipendije...Po ozračunu naj bi bil dobrih 8EUR na mesec več...O odločbi pa ne duha ne sluha... user posted image  In zdej čakam, da pride "referentka" nazaj na delovno mesto da jo povprašam kako in kaj je...
No, sej pol ko se bo to dete rodilo, bomo morali itak spet novo vlogo noter stavt...Ah, ja...Pa vlogo popravt za v vrtec, pol do 15.11. pa še eno za naslednje leto...Hja, če imajo pa tako čudno zrihtano!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 417
20.10.2010 11:58:34   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

mi smo šli, ko je bila mala stara 10 dni (5dni doma, 5 dni v P)
bili smo zunaj 1,5h, nič na balkonu..... ji je FULL pasalo

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 418
20.10.2010 12:04:43   
jana84
Mi smo šli z Jakobom dve leti nazaj ven, mislim ko je bil star 10dni...Neee. 8dni je imel. Pa je bil tak lep dan in 25°c zunaj, sred oktobra...Odvisno kakšno je vreme...Jst osebno zdej pr nas v vipavski dolini ne bi hodila ven z novorojenčkom ker je ta prečudovita burja...Drgač če je pa sam "mrzlo" pa mislim, da ni panike...Sam mal več ga je treba oblečt... in sebe tudi!

< Sporočilo je popravil jana84 -- 20.10.2010 12:05:01 >

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 419
20.10.2010 12:43:38   
BRinME

Imam pa eno user posted image  Iz mene teče NENORMALNO veliko izcedka...Vsakič ko grem na wc in se obrišem je na toaletnem papirju ful izcedka, takega ne prozornega, ampak belo-rumenkasto-zelenkaste barve...Vonja pa nima čudnega oziroma nič ne smrdi...Ne vem al je to običajno al kaj, sam ga je res ogromno...Mogoče se samo telo čisti in pripravlja na porod ali pa...? Ne vem. Če ima katera kakšno idejo, naj ustreli!

tudi jaz ga imam in sem zadnjič povedala moji G...pa je rekla, da če je brez vonja in da če nič ne srbi, da je to normalno, da se čisti in da naj nič ne skrbim...tko da upam, da je res ok tako...user posted image
Tudi meni se kar ulije, tako da skoz menjam dnevne vložke, ker ne prenesem mokrote med nogami...user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 420
20.10.2010 13:06:05   
jana84
Kaj zdej punce? A vse rojevate? user posted image  če je tako, pol pa kar!

BRinME hvala za informacijo...V petek bom pa tako al tako G vprašala kaj in kako je s tem izcedkom...In kaj in kako je z otročkom, če se slučajno ni kam narobe obrnil...user posted image

Jst nimam kakšne pretirane volje danes - no pa sej sem včeraj nardila več kot dovolj in lahko danes mirne duše počivam...Pa mi nekako ni za ležat na kavču in televizijo gledat user posted image  

Se bom počasi kosilo lotila delat...Ampak res počasi, ker danes bodo PALAČINKE...juhuhu!
Mi zadnje dni tolče na sladko. Za zajtrk sem vedno jedla kakšen salam al pa sirni namaz...Zdej pa pokam evrokrem al marmelado user posted image  Ja in posledično gredo tud kilce gor...Ah, jih bomo že pol dol spravljali, kaj?

Ja, nič, grem verjetno mal na kavč polenart - lahko zdej ko je lep in čist user posted image  

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 421
20.10.2010 13:12:44   
sasadejan
Caroline1 -  čestitam za Dašo user posted image user posted image . Želim vam čim več crkljanja in lepih trenutkov!

Mi smo se pa danes tehtali. Pred enim tednom smo imeli 2690 g, danes pa že 2920 g. Priden Marki user posted image

< Sporočilo je popravil sasadejan -- 20.10.2010 13:19:01 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 422
20.10.2010 14:24:42   
anju
mi se bomo tehtali danes. pred 2 dnevi je blo cca 150g več kot ob odpustu iz P. cca, ker je bilo po hranjenju.

zinchy naša patronažka je pa tak old skul da pravi da se ne sme 3 tedne ven, poleti pa 2. sam bomo pač smuknili, ko jo ne bo domauser posted image če nam bo vreme naklonjeno, brez burje ali dežja.

user posted image kako se kaj hranite? pozabla sem od prvič. naš se najprej podoji takoj ko se zbudi (silna sila:)) potem previjem in hoče spet, potem malo podiramo kupčka, ponavadi ne gre, ga položim spat, se razjezi za zadnji mini podoj, kot bi se hotel samo še pocrkljat. torej 3x v budnem obdobju. to je seveda kar procedura, sploh ponoči. ja, saj se bo spremenilo, ko ne bo več kakal vsakič, pa ko bo zmogel večje obroke naenkrat, vem. ma vseeno vprašam kako je pri vas?

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 423
20.10.2010 14:24:51   
melita73
Čestitke vsem novim mamicam. Čim več lepih trenutkov vam zelim, hkrati pa čim manj neprespanih noči.
Naš Juš je zaenkrat kar priden in nezahteven dojenček, saj samo je in spi. No, danes je malo več buden, ampak je tiho in meditira v posteljici.

Moja porodna zgodba nikakor ni tako lepa kakor so tiste, ki ste jih nekatere zapisale. začelo se je v noči iz nedelje na ponedeljek. Rahlo špikanje, kot pred menstuacijo. V ponedeljek sem itak imela rok, zato sem odšla na pregled v LJ porodnišnico. Popadki so se kar gostili in postajali vse hujši. Zdravnica me je takoj po pregledu,kjer je ugotovila, da sem odprta 3 cm, poslala v porodno sobo, kamor sem prišla okrog 12.30. Prve pol ure je bilo vse ok, kar naenkrat pa je našemu fantičku padel utrip na 60, potem pa panika. V trenutku je bila polna porodna babic, zdravnikov,... Takoj so se odločili za dokončanje poroda z urgentnim carskim rezom. Bilo je kot v filmu, popadki pa boleči kot user posted image .  Ko so me pripeljali v operacijsko sem začutila, da bi potiskala, babica pa je ugotovila,  da se vidi glavica. Odločili so se, da bomo potiskali in res, po dveh potiskih je bil naš Juš z nami. Vsega je bilo konec ob 13.19.
Ko so predrli mehur so ugotovili, da je plodovnica mekonijska, da se je Juš že v trebuščku pokakal, zato so ga takoj po rojstvu aspirirali in mu preventivno sprali pljučka s fiziološko raztopino, zato je bil odpeljan na intenzivni oddelek, kjer je ostal do drugega dne na opazovanju. Poleg tega je imel okrog vratu 3x ovito popkovnico, ki je bila poleg tega še dvakrat zavozlana. Vsi so rekli, da so ga angelčki lepo čuvali, ker bi bil lahko rezultat tudi tragičen. Je tudi malo zahiran, saj je imel ob rojstvu 2720 g, velik 50 cm, obseg glavice pa 36 cm.
Se pa sedaj zelo lepo redi, saj ima danes, ko je star 9 dni že 3160g.user posted image  
Mi bomo šli jutri prvič zunaj, če bo sonček seveda.
V Ljubljanski porodnišnici pa imaš na voljo vse, kar rabiš za dojenčka od fiziološke do plenic.user posted image  Na splošno sem bila z vsem zelo zadovoljna, bila pa sem na oddelku B tako kot prvič.
Danes sem se pa razpisala. 
Lep dan vam želim.

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 424
20.10.2010 14:26:09   
melita73
Anju, pri nas je isto. Kot bi jaz pisala.user posted image

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?