|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
20.10.2010 14:35:33   
anju
u melita tole ste pa hudo imeli. me po malem spomni na prvi porod... uf! samo da je zdaj dobro, uf!

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 426
20.10.2010 14:36:47   
kpmk
http://www.zps.si/otrok/odpoklic-izdelkov-za-otroke/umik-duda-chicco.html?Itemid=398&ref=nf

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   [Brisano sporočilo]
20.10.2010 14:37:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 428
20.10.2010 14:46:39   
zinchy

IZVIRNO SPOROČILO: anju

user posted image kako se kaj hranite? pozabla sem od prvič. naš se najprej podoji takoj ko se zbudi (silna sila:)) potem previjem in hoče spet, potem malo podiramo kupčka, ponavadi ne gre, ga položim spat, se razjezi za zadnji mini podoj, kot bi se hotel samo še pocrkljat. torej 3x v budnem obdobju. to je seveda kar procedura, sploh ponoči. ja, saj se bo spremenilo, ko ne bo več kakal vsakič, pa ko bo zmogel večje obroke naenkrat, vem. ma vseeno vprašam kako je pri vas?

isto isto user posted image midva se vcasih hraniva po 2 ure..

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 429
20.10.2010 15:05:18   
BRinME
jst sm tudi danes neki čudne volje...nič se mi ne da...za kosilo sem naredila danes mineštro iz skrinje in rižev narastek, s tem da sem riž že včeraj skuhala, da je blo hitreje...user posted image zdej bom šla kr malo počivat, pa še ponoči sm slabo spala, ker je moj user posted image neki prehlajen in je grozno smrčal...user posted image
Saj res...kako pa v porodnišnici gledajo na partnerja, če je prehlajen? Je boljše če ga ni zraven verjetno? Upam, da moj user posted image še malo počaka, da tatko ozdravi, da bo lahko zraven...user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 430
20.10.2010 15:28:01   
Najki
Jana ne vem kaj je to z izcedkom, ma zelenkasto zihr ni dobr. Al je izcedek sam tolk okuzen al je pa z mekonijsko plodovnico zmesan. Po moje. A te kej srbi al pa pece?

Pozabila povedat, da sem imela danes super vodo. Prejsnji teden je bilo nekaj beljakovin, ma sem jo dala na tesce in je se ful usedline not, ker stoji v mehurju celo noc, pol so pa vedno sumljivi izvidi. Mi je zarad tega takrat rekla, da me bo spodaj pogledala prav zaradi izcedka, ma me ni, ker je bilo zdaj vse v redu. Aja pa s kilami sem na +4,5kg in tamala je se vedno z glavco navzdol, plodovnice se tudi dosti. Sem jo prosila naj pogleda pozo, ker je tudi mene nekaj paranoja dajala, da se je obracala.

Nasega je oci prvic nesel na balkon se isti teden po porodu vsak dan po malo. Je pa rojen v januarski snegec, tako da nismo pretiravali. Potem ga je pa malo nosil po ulici gor in dol, sej po snegu ne mores glih vozickat user posted image . Drugi teden je lahko tudi vec ur zunaj, sploh na soncku cimvec in na zraku. Samo veter in padavine niso za jih izpostavljat. Te dni kar fajn izkoristite, predno pritisne mraz, pa bojo malcki ze malo navajeni. Ce pa piha, ga lahko pa samo daste spat ven v zavetje, tolk da je na zraku.

Jana poslji se ksno palacinko v LJ. Dej se malo zrajcaj in povej, kaksne nadeve bos pripravila. Sem na moodu za sline cedit user posted image .

user posted image 2ursae in ostale, ki imate imunoglukan. Zanima me kaksno dozo jim date? Midva sva za 13kg naracunala pol zlicke za dozazo antibiotikov, pa mu je danes moj dal polno zlicko in ga zdej paranoja daje. Meni je pa cudno, da pride samo pol na dozo, ker echinax bimbi je dobil 2 zlici na dozo...user posted image

melita res so ga angelcki cuvali user posted image

Js moram po malcka, zdejle sem ksne tricetrt urce po jedi mirovala pri laptopu, pa je pritisk malo padel na 75/121, tako da mirovanje ocitno pomaga. Zdej pa do vrtca pa hitro nazaj pocivat user posted image .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 431
20.10.2010 15:28:42   
jana84
Melita73 user posted image  sam da ste zdej vsi v redu in je mali tako priden za se redit...Joj, jaz si čist ne predstvaljam da rodim tako...Ampak saj je verjetno boljš da ne vemo kako bomo rodile, ekr drugače bi se samo psihirale, kaj ne?

Anju glede hranjenja: jst našga nisem nikol tolk hranla...Previla sem ga itak pred dojenjem, ker je imel refluks in je ful bruhcal, tak oda ga po hranjenju nismo smeli preveč premikat...Sam se je pa kar hitro nahranil...OK v začetku (prvi teden) se je hranil tud do 1ure, sam pol sem pa to ukinla, ker je blo sam igračkanje in cartanje. Dokler je še dobil kaj mleka...Pol pa smo itak prešli na AM in tist je šlo pa po hitrem postopku...Vmesna faza (kombinacija mojega mleka, čaja in AM) je bla pa grozna in dolgotrajna...HB da sem se hitro zjasnila, da bo pač na AM...Če je po hranjenju še stokcal in pokcal je pa dudo dobil...

No, pr nas so palačinke končno spečene - sem jih nardila kar veliko dozo, da bom v petek al pa soboto (če bom seveda še doma) delala kanelone...Mljask kolk mi je meni to dobro...In ker sem malo lena jih ne spaniram ampak jih nardim gratinirane...jih sam lepo napolnim ponavadi kar s šunko in sirom, v dno steklene posode dam malo bešamela, na to položim kanelončke, polijem s preostanskom bešamela in potresem s sirom, da je čist čez in čez...Pol pa za nekaj časa v pečico, da sirček lepo zakrkne in juhuhu kanelončki so že tu!

Tako, jst vas zdej za popoldaneske urice zapuščam, ker vsak hip pričakujem moja dva fantinca na kosilo...Pol pa v knjižnico in v trgovino..Nam je postalo to že skor stalnica ob sredah, ko je knjižnica odprta tud popoldan...
Se slišmo zvečer, verjetno!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 432
20.10.2010 15:30:52   
jana84
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Jana ne vem kaj je to z izcedkom, ma zelenkasto zihr ni dobr. Al je izcedek sam tolk okuzen al je pa z mekonijsko plodovnico zmesan. Po moje. A te kej srbi al pa pece?

Najki ne, nič ne srbi ne peče, ne smrdi al karkoli...Sej zato se ne tolk sekiram...Sem pa ravno prej govorila z mamo in je rekla, da ni nič hujšga al slabega, da se pač verjetno telo počasi pripravlja na porod...Bomo vidli v petek, kaj poreče gospa ginekologinja...

glede palačink smo pa bolj tradicionalni - z marmelado ali z evrokremom, meni pašejo tud z orehi in smetano...

šibam ker sta že tu razbojnika!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 433
20.10.2010 15:36:17   
majabar
3xmami, sem najprej prebrala tvoje sporocilo in sele nato, kdo ga je napisal. Mi je padlo na pamet, o boga tista, ki bo rodila tako velikegauser posted image .
caroline, cestitke!! Po mojem datum zdaj sploh ni vec pomemben, a ne? Uzivajte!
jana, jaz bi tudi palacinka:)!
sasadejan, lepo raste, super.
Melita, res super, da se je tako dobro izslo!
Jaz sem danes boljse spala, 1x na WC, vsako uro sem se obrnila na drug bok in je slo. Ce hodim imam obcutek, da bo mali ven padel, tako da bom danes spet cel dan grela kavc:).

< Sporočilo je popravil majabar -- 20.10.2010 15:38:08 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 434
20.10.2010 16:07:16   
jana84

2ursae
sporoča:

user posted image

Danes je ob 9:44 na svet pokukala še ena štručka,
naša mala

user posted image

No ne tako zelo mala:
4130g in 55cm

obe sva v redu :-)

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 435
20.10.2010 16:07:19   
jana84
user posted image
2ursae to je blo pa ekspresno!
Lepo se imejta z Lučko in čimprej pridita pozdravit nas še čakajoče oktobrke...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 436
20.10.2010 16:08:35   
majabar
2ursae, cestitkeuser posted image . Uh, je pa velika punca!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 437
20.10.2010 16:52:47   
anju
BRAVO 2ursaeuser posted image user posted image mami ati in bratca čestitke za sestrico!!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 438
20.10.2010 17:02:47   
anju
Najki naš ima dobrih 15kg in mu dam 3ml imunoglukana. a ni 1ml na 5kg telesne teže?

vidim da se hranimo prav "po šolsko" glede na to kolikim nam gre enako:)
no zdaj je bla patronažka in ker je vagala se nisva za začetek dojila ampak previjala in se je najedel samo 1x. sem pričakovala da bo protestiral v posteljci, pa spi:)
teža 3580user posted image (porodna 3350, 2 dni na 3250, odpustna 3300)
itak sem vesela, ampak se mi že toži ... kako naj povem, tako hitro bo zrasel. ...in porod se mi zdi že daleč in tista zmečkana koža in tisti občutki... pa je komaj teden in en dan.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 439
20.10.2010 17:03:21   
luna_25
Čestitke za malo Lučko in bravo mami in očiuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 440
20.10.2010 17:04:30   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

Saj res...kako pa v porodnišnici gledajo na partnerja, če je prehlajen? Je boljše če ga ni zraven verjetno? Upam, da moj user posted image še malo počaka, da tatko ozdravi, da bo lahko zraven...user posted image

mu dajo maskouser posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 441
20.10.2010 17:23:36   
3x mami
partnerju dajo masko cez usta, in to je to.

plenice v postojni. ne, svojo rabis samo ob odhodu, pa se tu se da zamizat, se mi zdi...

bravo novim mamicam user posted image user posted image user posted image
in madonca kaksne mere. kapo dol!

hranjenje. ma cisto po povprasevanju. se pa ze nekajkrat zgodilo, da je zaspal sam od sebe, brez joske. je bil tako sit, da ni niti ust vec odprl...
eh, nas prvi je bil podoben patron. rodil se je s 3010g, prvi mesec dobil 1,5kg, potem pa vsak mesec manj. zdaj je tak, am, maneken. nekje 107cm in 15kg... mala isto. meni je sam vazno, da pocasi gre gor. mali je zdaj je tako prijetno mehek user posted image

ven smo pa sli glede na vreme. mal sem ga nesla, bili na soncu kakih pet minut. otak jim na zraku zelo pase!

OBALCANKE IN BLIZNJI OKOLIS: sem po radiu slisala novico, da se ta petek v kopru odpira nov DM (na ulici 15. maja) in da imajo otvoritveni popust 15% na nakup. idealno za zalogo plenic, vlozkov in podobnega. user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 442
20.10.2010 17:25:26   
3x mami
anju, tako hitro pozabis, ja, sam so pa druge stvari, ki so tudi lepe... lahko se potolazis, da boste mogoce narocali se kako puncko. mene stisne misel, da verjetno ne bomo vec zibali. in pri 28ih letih reci 'nikoli vec nocseci' se mi zdi tako... zalostno... kaj pa vem, razum in srce pac ne gresta skupaj...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 443
20.10.2010 17:54:22   
majabar
Kako kaj kaze z rojstvi na danasnji datum? Morda uspe MalaNeli od novemberk, kaj pa oktobrke? Mene ze malo jezi, ko me tu vsak dan vprasajo, koliko manjka. Pa recem recimo se 9 dni 'Aja, potem bo pa tvoj komot prisel domov prej'. Kot da bi bilo 100%, da bo na rok, zakaj se potem sploh sekiram. Brezveze.
Mamice, ki dojite oz, ste dojile, kako ste skrbele za bradavice? Jih vsakic umijete pred in po dojenju, jih mazete s cim? Pa se to, se vam zdi, da so imeli otrocki podoben ritem spanja/budnega stanja v trebuscku in potem zunaj njega? Moj namrec v trebuscku ne spi nikoli. Ne mine 15 minut, da ga ne bi cutila. Tudi ponoci je tako.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 444
20.10.2010 18:04:01   
Najki
2ursae kaj prehitevas! Cestitke mamici, Lucki, ociju in bratcema za tole veliko struco user posted image user posted image user posted image

anju mislim da je to merica ja. js mu dam pol zlicke od ABja kar je 2,5ml. Ma nisem bla zihr, ce narobe berem al kaj da je tako majhna kolicina user posted image . pa ce je enkrat dobil dvojno dozo mu po moje nic ne bo.

Ko sem prisla iz vrtca po zelo zelo umirjeni voznji in brez razburjanja nad prometom, sem si namerila pritisk 90/130. Res k da lazni alarmi niso dovolj stresni zdej se pa se premikat ne bom upala, da ne bo pritisk lezel gor user posted image .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 445
20.10.2010 18:07:13   
Najki
Majabar sploh ne. Mo je bil vedno zelo aktiven ponoci, takoj ko sem se ulegla si je privoscil urico telovadbe, pa sem sla spat recimo ob enih. Po porodu je pa prespal cele noci po 6 ur brez vmesnega futranja ali zbujanja. Sem tudi jaz mislila, da bo ponocnjak, pa si je povsem normalen ritem ustvaril ze od zacetka.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 446
20.10.2010 18:14:12   
majabar
Najki, hvala. To sem hotela slisati. Ce bo tako hiperaktiven kot sta ocka in mamica, bo kar kriza. Kaksne zgodbice mi govori tasca ta teden o mojem, ko je bil majhen. Ojoj! Se dobro, da se je malo 'poboljsal'user posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 447
20.10.2010 18:23:11   
mamamajča
Punce, lepo pozdravljene!

Hvala vsem za čestitke, danes sva prispela domov in sva v redu. Ko bom mela več časa, napišem kaj o porodu, ki je bil pa.... huh, tak, da se tega ne grem več :-)

Vidim, da se je caroline končno rešila in kakšno lepo ime!user posted image

ČESTITKE VSEM OSTALIM NOVOPEČENIM MAMICAMuser posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 448
20.10.2010 18:31:56   
majabar
mamamajca, si prepricana, da ne vec? Kakorkoli, vi se imejte doma cim lepse, uzivajte vsak trenutek!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 449
20.10.2010 18:32:55   
3x mami
majabar, ritem je lahko cisto drugacen, brcike niso merilo...
bradavice pa, ne, nic posebnega. na zacetku, ko so se obcutljive, si pomagas z nastavkom, potem pa brez. utrjevanje in to se mi zdi brezveze, ker itak ni isto kot ko otrok vlece. po dojenju popivnam s tetra plenico in to je to. pazim, da imam ciste roke, enkrat na dan se stusiram in se tako umijejo. nic mazanja al umivanja prej. ciste roke in cista plenica.
drugace, za tezave je najboljse ravno materino mleko, in da se posusijo na zraku. materino mleko je fajn tudi za ciscenje koze otroka - ce ima kake mozoljcke po obrazu, al pa ce ima kaj vnete ucke (umijes z mlekom, das kako kapljico noter). par kapljic dela cudeze.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?