scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamimo Ojla! Scorpiogirl: ja, zamrzovanje in odmrzovanje mleka je prava znanost. Najprej moraš paziti, da mleko pravilno zamrzneš. Ni dobro skupaj zliti mleka različnih črpanj, načrpanega mleka pa dati direktno v zamrzovalnik. Če shranjuješ mleko v prostorčku nad hladilnikom, je pa tudi rok uporabe dokaj kratek - cca 2 tedna. Odtajevanje (navodila svetovalk za dojenje): Zamrznjeno mleko v posodici je treba odtajati pod tekočo mrzlo vodo. Na primerno temperaturo za hranjenje ga segrejete tako, da postopoma zvišujete temperaturo vode. Posodico lahko tudi potopite v lonček z vodo, ki ste jo predhodno segreli. Če je potrebno, posodico z mlekom vzemite iz lončka, in vodo ponovno pogrejte. Mleka ne pogrevajte neposredno nad ognjem. cao . O, hvala res, cela znanost tole bomo poskusli še takole. Zdaj sem dala flašo v vodo, pa vse nad ogenj ... vidim, da očitno narobe. IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6 naša mala pa se noče obračat... jo dam v igralni center na trebuh, ko začne prostestiram,jo moram js obrnit na hrbet zgleda da je blo tisti enbot k se je obrnila enkratno dejanje... eh, bo že, čeprav berem da so vaši fuil bolj pridni... naš se tud še ne obrača, da ne boš mislila, da si edina to je samo tko, da se tiste "pohvalijo", k se že ful obračajo ... ostale pa modro molčimo pri nas je tako ... če ga dam na trebuh, začne ful mahat naokrog (tud z glavo), ko se naveliča ... ga obrnem, da ne trešči z nosom kam na hrbtu je pa mal bolj aktiven (itak je cel divjak, ne more bit pol sekunde pri miru, skoz nekaj maha, brca ), se obrne na bok ... na trebuh še ni za mislit ... pa tud vseeno, če se ne, ker ga bo potem skoz treba na hrbet nazaj obračat Vozičkanje ... ga imam še kar v košari. Meni kar paše tako, sicer je že ful velik, ampak zaenkrat ima še dovolj prostora je kar še priden, se nč kej ne pritožuje, razen če je ful zaspan, pa mu ne uspe zaspat ... pol pa nč ne pomaga Sonček in poletje ... upam, da kmalu mine ta alergija je res zoprno, ko kaj matra naše male soja pa raznorazni oreščki so pa baje kar alergeni, ja. no, mi smo pa fasali laringitis nič čudnega, glede na to, da večji kašlja že, odkar je spet v vrtcu ... pokasiral je pa tako ali tako tamali ... kašlja, pa se mu ne uspe odkašljat in piska pa hrope (k sreči so pljuča čista), hripav je ... ponoči sva imela totalno veselico, tako da upam, da se danes ne ponovi ... dvakrat sem delala paro v kopalnici sredi noči, pa zalivanje s fiziološko, pucanje noska ... sem ga gledala, kako diha zdajle bi morala še par stvari naredit (ja, pri nas je porodniška tudi bolj tako tako), pa bo počakalo do jutri (al pa še kakšen dan), danes možgančki ne laufajo. Lepo noč vsem