enkratna
|
Dober dan želim Danes nisem več tečkasta, tako da lahko poročam o včerajšnjem dnevu in NS pri dr. Strah. Se je izkazalo tisto, kar mi je prijateljica o njej rekla, resnično: če nisi v letih, če nimaš nobene bolezni ipd in je pregled OK, je vsa sladka, na meji osladnosti. V nasprotnem primeru je prav netaktna (hladna?). Sicer je res, da sem bila jaz včeraj fejst slabe volje (nočno bruhanje, prebujanje, nočne more, prebujanje z glavobolom, ki je trajal cel dan), a vseeno... Ves čas pregleda me je zasliševala in dajala komentarje, s katerimi bi me - če ne bi stala realno na tleh in poslušala pravih strokovnjakov - čisto zapanicirala. Da moram pol pregleda preposlušati o tem, da imam z antifosfolipidnim sindromom slabe možnosti, da "upa, da bo vse OK in da bo Fragmin res pomagal", zakaj ne grem na AC (češ da sem dovolj stara), zakaj hodim v Leonišče, zakaj mi je komisija izdala odločbo... skratka, katastrofa!! In potem mi je težila s dvojnim presajalnim testom, da brez tega ne more dati končnega izvida (?!) - in ko sem rekla, da bom šla "jutri" (torej danes), me je toliko časa driblala, da sem ze razjezila in - tako slaba kot sem bila - šla že včeraj na polikliniko dati kri. Mimogrede: vse meritve so bile b.p. na grafih (utrip, NT: 2,2 mm), videla se je nosna kost, vse okončince, prstki, glavica OK... pikica velika 6,9 cm. No, jutri naj bi me poklicali, da dobim končni izvid. Aja, pa še ena njena"cvetka": V enem trenutku, ko je bila celo par sekund tiho, jo vprašam "Ali se sploh lahko že tko zgodaj vidi spol?" (bilo je bolj retorično vprašanje za naš primer, ker se mi je zdela kar slaba vidljivost vsega skupaj), pa mi odgovori: "Ja, pri bolj suhih lahko vidim". Sem vem, da sem pri 170 cm in 95 kg predebela, ampak s tem načinom komuniciranja me definitivno ne bo več videla nikoli! Še dobro, da sem vzela CD, tako da sem vsaj doma ogledala našo, tokrat bolj lenobno pikico. Tko. Zdej se grem pa nazaj kujat v kot
|