|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
15.10.2010 11:25:33   
dreamy.
Daan mamice.

Kako ste?

Mi smo imeli v sredo pediatra, in 12. smo bli stari ravno 2 meseca, veliki smo 61, ja po teži pa po moji smo najbolj bajskastiuser posted image ..naš mali ima že 6400g in je samo dojen, hvala bogu ne dodajamonič, saj imam mleka za izvozuser posted image ..ker berem da ene sploh ne morete dojit, tko da ma naš mali user posted image hrano vedno s sabo že pripravljenouser posted image .. se pa odkar smo z morja prišli dojiva na 2 uri, prej sva se na 3-4, zdej ga je pa mogoče mal sprememba okolja tok zmedla, al pa mogoče je rabu k je zrastu zdele v 1mescu za 5cm..v gllavnem mam občutek da ga mam skoz na joški..
Kar se spanja ponoči tiče, pa spimo od 10-2 (pol3), potem pa tam nekje do 6..včasih ma pa noč k se vsake dve uri zbudi al pa se zbudi in noče zaspat in se ti smeje v glavo-dobesednouser posted image ..je pa bolj jutranji tip (čist po mamici), sej že ob 6 k se zbudi tok čebla pa se smeji..sploh uživa na previjalni mizi oziroma ko leži pa je nekdo nad njim, da se pogovarja z njim..takrat se tooook smeji, pa če bi znal govort bi bil tako malo blebetalouser posted image ..k ga prov vidš kako se pripravlja da bi neki povedu in pol sam nekaj gruli..tok prisrčen..

Drugač smo bli pa včeraj tudi v pediatrični na kontroli, test za tuberkulozo je bil negativen, ampak smo vseen dobil neka zdravila, k jih moram dajat vsak dan en mesec (baje to dobijo vsi dojenčki ki so prišli v stik s tuberkulozo)..mamo pa potem čez en mesec spet kontrolo, odvzem krvi in kožni test (bošček, spet mu bodo kri jemal iz glavice) in če je takrat tud negativen test, pol smo zaključili s tem..sem pa srečala eno mamico pred nama, in je rekla, da so se ene mamice zbrale in gredo v odškodninsko tožbo proti porodnišnici al KC, ne vem zdej točno zaradi te sestre k je "prenesla" tuberkulozo..mal se mi zdi trapast, sej ni zanalašč tega nardila, res je da bi lahko nosila masko al neki, če je res kašljala, sam v tožbo se mi zdi pa mal tko trapast spuščat..

sprehodi-jst če je kriza tud na sprehodu dojim, včasih si načrpam mleko in mam stekleničko s sabo, ampak mi ni panike v javnosti dojit..sicer ne dojim nekje v največji gužvi, ampak se tko kje na kšno mal odmaknjeno klopco usedem..

lep dan

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 476
15.10.2010 12:05:38   
Ploha
prespana noč: patronažna je rekla, da je noč prespana ko spi v kosu 5 ur skupaj...naša spi od 23. pa do 8 ali 9 zutri...včasih se zgodi, da zaspi prej.

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 477
15.10.2010 14:48:27   
spacebaby
Ploha - Oooo, kolk sm ti fouš!!! David spi ponoči enkrat tri ure, pol pa se zbuja na eno uro, včasih dve.......
Pa bo zdaj že 11 tednov star, upam da se kmalu odloči, da bo kaj več spančkal.

Sicer sm se tega že čist navadla, sm padla notr v tak ritem, tako da me nobena zaspanost ne muči, kljub temu, da čez dan niti pomisliti ne morem, da bi šla spat, mogoče kakšno soboto al nedeljo za urico, ko je moj doma.

< Sporočilo je popravil spacebaby -- 15.10.2010 14:49:52 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 478
15.10.2010 20:08:54   
žabica13
Čestitke vsem ki že prepančkate noč user posted image

spacebaby fantki davidi očitno ne rabijo dosti spanja ;-) saj naš ima podobne spalne navade kot tvoj. Danes ponoči je bilo spet tako zaspal ob 21 do 23, nato hrana, nato ob 2, 5 in 7 hranjenje. Podnevi mi je spal vsega skupaj 2 uri med vozičkanjem. Siten je pa tako da ni res - upam da le zaradi tega ker tako malo spi.

Lenny vsaka čast in vse pohvale tvojemu Robinu. Glede spanja in tega da ti do zdaj ni jokal (razen za lakoto). Uau, kapo dol!

Pravzaprav sem o tem da Robin ne joka danes dosti razmišljala. In razmišljala o Davidu. Ki mi vsaj zadnjih nekaj dni non stop nekaj jokca, dostikrat se ne pomiri niti na rokah. Pa vsakič probam vse - lakoto, žejo, toploto, ga pocrkljam, pogledam da ni kaj moker. In mi je edino kar mi še pade na pamet to, da je tako utrujen da je tečen. Kakšne imate izkušnje z neprespanostjo vaših user posted image ?

Aisha86 aj si sirup v malo vode, je bolj znosen, sam je pa res zanič. Kako je s tvojim mlekom kaj bolje? Jaz ponavadi načrpam 60 ml (obe strani skupaj), danes popoldne sem celo 75. Morda je bila le izjema, upam pa da posledica tega sirupa.

Pajacki za pozimi - kaj jim nameravate imeti oblečeno za ven pozimi? Meni so zelo luštni tejle pajacki - bundice, ko ga celega noter daš. Sem pa v H&M Davidu včeraj kupila zimsko kapico in rokavičke. Jutri pa ko bo moja mama ga malo počuvala skočim še po par kosov cunjic za njega in grelec stekleničk

Jokanje - koliko jokajo vaši user posted image ?

Aha še to, saj sem že včeraj napisala da mi je prijateljica svetovala jesti (ali pa tudi le vodo v kateri se je kuhal uporabit pri kuhanju) janež, ki naj bi delal navale mleka + bil zelo dober proti krčkom. Zelo poceni reč za probat za tiste ki se matrate z mlekom.

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 479
15.10.2010 21:27:14   
FirstTimeMummy
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Pravzaprav sem o tem da Robin ne joka danes dosti razmišljala. In razmišljala o Davidu. Ki mi vsaj zadnjih nekaj dni non stop nekaj jokca, dostikrat se ne pomiri niti na rokah. Pa vsakič probam vse - lakoto, žejo, toploto, ga pocrkljam, pogledam da ni kaj moker. In mi je edino kar mi še pade na pamet to, da je tako utrujen da je tečen. Kakšne imate izkušnje z neprespanostjo vaših user posted image ?

Žabica, mi imamo ta teden enak problem - Maks se joče in joče in joče... Preverjam, če je lačen, žejen, moker, rabi cartanje pa nič.. Problem je, ker je do tega tedna vsak dan dvakrat vsaj za eno uro, če ne za dve zaspal, ta teden pa ne spi NIČ in je že tako utrujen, da tudi zaspat ne more več! krizaaaaaa, zmatran je on in posledično jaz in ne vem več, kaj naj z njim delam, da bi mi ga ratalo uspavat čez dan.. Danes je celo taka kriza, da se sploh noče z nikomer družit - če se človek z njim pogovarja, je cel alergičen, če ga hočeš malo naokoli nosit in cartat, čisto znoriuser posted image Pa vsaki večer znova upam, da bo potem vsaj ornk spal ponoči, ampak tudi to ne gre.. Zaspi okoli desetih, enajstih, potem pa se zbudi okoli dveh, pol treh in ga moram prestavit k nama po hranjenju, ker za svojo posteljico noče niti slišati več, čeprav pri nama tudi ne spi trdno, ampak se vmes zbuja in joka in cmiha.. In se tako z njim borim do šestih, potem pa je treba vstati in dan se začne.. Upam, da je  to samo kratka faza in bo čimprej mimo, ker se mi prav smili. Čisto drug otrok je ta teden, pravi nejevoljnežuser posted image

Jokanje - koliko jokajo vaši user posted image ? Do tega tedna je jokal tako kot Robin od Lenny samo takrat, če je bil lačen ali pa ga je kaj bolelo, sedaj pa zaradi utrujenosti.. Tako da so mi že vsi rekli, da je čisti dobrovoljček in zadovoljni dojenček - no, če bi ga videli ta moment, ko se očka trudi z njim in ga tolaži brez uspeha, bi spremenili mnenjeuser posted image Kakorkoli, upam res, da tole mine!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 480
15.10.2010 22:47:41   
ursah
Žabica13: a to misliš tisti janež, ki ga dobiš v steklenički kot začimbo oz. v kakšni obliki? In kako ga zaužiješ - kot čaj ali kako? Ne poznam ravno dobro janeža...

Sporoči,  koliko boš/si dala za tega pajacka-bundico. Jaz sem dala 35 EUR, in se mi zdi kar veliko.

Pa pazi pri grelcu stekleničk, da kupiš takega, da grejo flaške notri. Midva sva ga dobila, res praktična zadeva, vendar nama ne gredo TomeeTipee flaške notri. Zadevo zaenkrat rešujeva s steriliziranimi frutkovimi stekleničkami, bova pa zamenjala flaške kmalu.

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 481
15.10.2010 23:33:26   
barbet
Mi smo pa danes imeli čist aktiven dan in tamala takrat najbolj spi. Ko smo bili doma, sem bila pa jaz čist zaspana in nisem mogla verjet, da je z mano za dobro uro zaspala. Zvečer je pa bila potem mal bolj aktivna in je zaspala "šele" mal pred 10.
Lenny
- uau, ti si pa srečnica z nejokajočim fantomuser posted image Vem, kako to izgleda, smo imeli tako prve štirinajst dni. Je mož ravno danes rekel, da mu je bilo takrat čudno, zakaj eni tako jamrajo.
Spanje -user posted image Naša ponoči tudi precej spi. Od devetih/desetih do treh/štirih, potem pa do šestih. Pa čist pridno poje in zaspi. user posted image se je zadnjič v službi pa en dan "pohvalil", kako je neprespan, ker mala ni spalauser posted image Spala pa nisva le midvauser posted image user posted image
Naša pa tudi podnevi kar precejkrat zaspi - je očitno med bolj zaspanimi. Danes je bila pa kot novorojenček - smo bili na enem pogrebu in še na kosilu in je spala štiri ureuser posted image - sva imela čisti mir za klepet. So se pa vsi čudil, kako je pridna in kelnar je želel recept za tako spanje. Jo je pa očitno tisto čeblanje ful uspaval.

Posteljica - je še v zibki zraven najine postelje. Bo pa morala kmalu v kinderper, ampak bo kar še nekaj časa v spalnici, ker nima svoje sobe.

Tinky - jaz sem pa začela Enji mazat z materino dušico (ji namažem podplate, pa mal sem ji po prsnem košu, pa zgleda da dobro prenaša)

Aisha86 - user posted image user posted image user posted image user posted image olivno olje kot lubrikant - sem se ful nasmejala, ker sva se z mojih prvič hecala, če greva kar po olivno olje v kuhinjo, ker nisva imela nobenega lubrikanta doma. In potem preberem tole ...
Meni so par tednov po porodu ful začel izpadat lasjeuser posted image Zdaj se je pa normaliziralo.

ursah - bravo za telovadbo. Jaz bi šla tudi ful, ampak še ne znam tega uskladit z dojenjem!?!?!?user posted image

Eno vprašanje - s čim jih mažate po obrazu - jaz sem jo kar z mandljevim oljem kot po telesu pa je zadnje2x dobila pikice. Pa ne vem, s čim jo naj zdaj. Ne maram pa raznih kozmetičnih žaub.

Pižama - Enja spi kar v bodiju ... mi je najbolj komot za ponoči. Pa dovolj jih imam in mi ni še za pižamo kupovat.

dreamy - jaz seem tudi proti tožbam vsepovprek ... se mi zdi, da se včasih mal pretirava (je pa res, da nisem bila v stiku s to sestro-?kako bi potem govorila)
Jaz grem na sprehode ali v štacuno še vedno, ko je sita in potem vem, da dve/tri ure ne rabi nič

Pajacki za pozimi - sem na srečo dobila. Sem pa videla čist kjut bundico za 10 evrov in jo seveda kupila in doma ugotovila, da os mi tudi bundico posodili (ne vem, kaj bom z njima - bomo pa 1x šminkal za 10 evrovuser posted image )

Jok - naša joka, ko jo navija ali pa ko je zmatrana tudi - sploh če je to oboje skupaj. Pa še je slabše, kadar jo napenja. Skratka kombinacija za nosit se na trebuščku ... pa obvezno hodit gor pa dol ... le redko palijo še kolena ... pa telovadba (plavanje) z nogami

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 482
16.10.2010 9:30:48   
kai1
Dobro jutro

Da se vam nahitro javim. Mož je v službi, Manca dremucka, Anže mi pa danes, na žalost, živce pije. Upam, da bo kmalu bolje.
Manca je zelo pridna. Čez dan kar veliko spi, budna je okoli dojenja cca 1,5h, potem pa spi. Nočno spanje, spat gre ob 20h, se prebudi okoli 24h in potem  ob cca 4h in 6h.
Spi v svoji posteljici v najini spalnici. V svojo sobo jo bom verjetno dala čez kak mesec. Je pa v pižamici že od vsega začetka.
Obraza ji ne mažem z oljem ali kremo. Se mi zdi, da tako majhni otroci še ne potrebujejo kreme za obraz. Pozimi ko bo mraz in veter, jo bom pa seveda namazala s primerno kremo.
Jokava je bolj popoldne ali če jo kaj zvija,če  ne more kakat.
Barbet, kje si pa kupila tako ugodno bundico. Jaz jo iščem, pa sem sedaj videla samo kakšno za 35€ ali več.

Sedaj že par dni jem 1 mandarino na dan in sem čist happy, saj nima nobene reakcije in ni krčkov.user posted image
Tako, da praktično sedaj jem vse v majhnih količinah. No, izuzet je le vinjski kis in jagode user posted image

Šibam, alarem

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 483
16.10.2010 22:24:33   
žabica13
Pozdravček,

David spi user posted image aleluja, ker danes ponoči je bil zbujen od 1- 4 , k sreči pa tako priden da je mene dremat pustil in se je sam zabaval. A posledica je bila zjutraj, tečnoba in sitnoba, jok in jok. Ob 12 sva šla na sprehod in še ko sva nazaj prišla je spal in odspal tako 4 ure. Potem je bil ok. Očitno mu je spanja manjkalo.

Lakota - mam občutek da ima naš "zagon rasti". Hoče jesti na cca. 2,5 ure, mu zdaj vsakič malo več probam naredit, samo poje tisto svojo dozo in pika. Ki pa drži zgleda le za t 2 urci in pol. Upam da bo ponoči kaj dlje držalo.

Bundica - pajacek  - danes sem bila v Baby centru in me je začudilo da sem dobila bundico - pajacka za 20 eur! Tak plav z ježkom, pa še rokavičke in copatke ima zraven. Imajo pa tudi v roza barvi, če katera rabi to, se mi zdi dosti ugodno. Pa gumbke ima spredaj da ga lepo odpneš in celega noter daš.

Ursah janeža tudi jaz nisem poznala, mi ga je prijateljica v zelenjavi pokazala. V kakšni trgovini z zelenjavo (najbolje tej kioski z zelenjavo kjer imajo več izbire), vprašaj zanj in ga le skuhaš in poješ kot solato. Namig - jaz sem si ga nato malo na maslu pogrela, in je bil dosti bolj okusen. Imam pa na črpanje cca. 10 ml več mleka kot prej, pa ne vem ali od janeža ali od lactogala.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 484
16.10.2010 23:00:10   
nimanorwen
ojla punce.

čakam,dabo ura 11 in nafotram zverini in jo ruknem ajat ...mamo pa krst jutr in sm pucala k nora, k tašča prvič h nama na obisk pride. zmer midva hodva, ker je deleč pa nima izpita, sm jutr pa pride...pa je super človk, sm mahjena na čisto ( jest pa pač ne tukuser posted image ) pol sm šla še po torto pa pelala v gostilno pa na kavico ... upam, da bo zoja pridna jutr pr maškiuser posted image mamo kaplce za potuho aneuser posted image
zoya27 - a si na fb? ker tm sm nrdila stran, k bom objavlala fotke ... al pa če mi daš mail pa ti po mailu pošlem kk pa kaj. ker moje stranke si same izberejo blago itduser posted image
tinky - a to maš uno žavbo od justa? moja prjatlca ne more prehvalt.
masha_m - sm extra za tvojga user posted image  oblikvala copatkeuser posted image  bom dala v pon slikce gor, upam, da ti bojo všeč!
pižamca - ja, dajem. ker drgač ji oblekce pol smrdijo ponoč, ker spi v kosu in se vse vonja navzame po polni pleničkiuser posted image ampak ji dam samo spodn deu, pač enga pajacka.
lenny1 - tvoj kompletek je full lep, bom tut dala slikco v pon gor na fb. sm res kr ponosna nase, lepo je vidt navdušene in zadovolne mamice in lepe dojenčkeuser posted image
aisha86 - ja sej, če nimaš težav, najbrž res čutiš povezanost. a so ti kej nucale pol une kaplce? nastavke men folk hvali aventove. lasje pa nč ne izpadajo, rastejo na polno (kr nej, še zmer nism prebolela unga pu metra, k sm mogla po poroki odstrižt).
ploha - ti se res nisi dolg javla, sm te kr pogrešala. ampak ob dveh mejhnih najbrž res mal teži. lepo spelte krst jutr, upam, da bo manca pridna. pa meta tutuser posted image manca se pomoje pa mal bl počas redi lih zatu, k je bla tuk velika ob rojstvu. k je bla tuk v prednosti, zdej ma mou štrajka.
dreamy. - tvoj fantek je pa ful težek!pridna mamiuser posted image in upam, da bo vse ok na pregledu .... zakaj mu morjo pa z glavce jemat? to s tožbo je pa res mou brezveze.user posted image
jok - zoja joka, če je lačna, al pa če jo zvija al pa če je zmatrana. tk da žabica13, čist možn, da je zmatran. al je pa pač tečn in to pokaže z jokom.
eno vprašanje: a si vaši user posted image  kej tlačjo rokice v usta? zoja je zdej tu začela. pa ne, da bi palčka iskala, ampak prou sesa prstke. pa full se slini.
mazanje po obrazku - jest tut ne maram krem pa tega, ampak kle pr ns skus po malem piha in ma čist suha lička ... jo pa namažem kr z dobro staro niveo iz"pločevinke"user posted image všeč mi je, ker je mastna.

alo, nafotraz tamalo in spat. so se mi pa speeet šivi vnel in bom ZNORELAAAAAAAAAA. sm si prej use skp razmesarla, ma sej niti ne vidm, kaj delam. no, ratal mi je ugotovit, da se mi dlake vraščajouser posted image to mi deli. tk da bom mogla pomoje h g, da mito poštimauser posted image  nč, lepo ajite vsi

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 485
16.10.2010 23:46:17   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

Lenny1, pa misliš, da je dobro, da mu dam večje nastavke, saj se mu že pri teh malih zelo zaletava, ker mi na cajte preveč mleko teče? To bom še v posvetovalnici vprašala pediatrinjo, čez 3 tedne imava pregled.

Po moje jih lahko poizkusiš. Mogoče mu bodo pa všeč, investicija pa ni tako velika. Večji je, več hrane bo potreboval. Da se ne bosta cele dneve samo dojila. user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 486
16.10.2010 23:59:47   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Pajacki za pozimi - kaj jim nameravate imeti oblečeno za ven pozimi?

Jaz sem dobila (stara zadeva) iz H&M lepega belega pajacka iz flisa s kapuco. Tako, da ga mislim pozimi vozit kar v tem + zimska vreča.
Sicer smo mu kupili tudi bundico (H&M 15 eur) in ("smučarske") hlače, ampak se mi zdi precej nepraktično in bo za kasneje.

Danes smo pa kupili (za kasneje seveda) voziček Marela Ibiza na akciji v Baby centru za 20 eur.  Sem bila zelo vesela, ker je naš Quinny Freestyle zelo robusten za v avto. Zavzame pol prtljažnika, pa še težek je. Za avion pa neuporaben. user posted image

Trenutno pa poslušam razlago Robinove rojstne karte. Prijateljica je astrologinja in mi jo je naredila za darilo. user posted image

Prijetno prespano noč... Jaz sem se kar navadila, da grem spat okoli 1h, potem pa spiva do zjutraj. user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 487
17.10.2010 0:05:43   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

...mamo pa krst jutr

Vam želim lep krst jutri, sigurno bo Zoja najlepša možna princeska! user posted image

lenny1 - tvoj kompletek je full lep, bom tut dala slikco v pon gor na fb.
Komaj čakam, da ga prevzamem! user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 488
17.10.2010 21:58:54   
mayci
Dober večer, se moram malo javit, da me ne pozabite čisto..user posted image

nimanorwen in Ploha, upam, da je krst dobro uspel, da sta bili dojenčici pridni in da ste potem super praznovali. user posted image

Pižamca: mi smo uvedli rutino preoblačenja v pižamico že ko sva s tamalo prišli iz P, čeprav še ni bilo neke hude spalne rutine. Zdaj pa imamo tako navado, da se zvečer po kopanju preoblečemo, tako dojenčico kot tavelikega fanta in potem pravljica (midve se vmes dojiva), pesmica in spat. user posted image

Kopanje: user posted image kopamo vsak dan (z redkimi izjemami, če ne pridemo dovolj kmalu domov), vsak tretji ali četrti dan jo malo namilim, sicer pa samo z vodo. Tako uživa in čofota, da jo je veselje gledati....user posted image

Oblačila za zimo: v H&M sem kupila eno zimsko bundico, če bova samo kam skočili, da ne bo dlje časa zunaj, sicer pa sem v Mothercare kupila kombinezonček, ker se mi zdi zelo praktičen (samo položiš not in zapneš, pa je), ima tudi copatke in rokavičke zraven. V soboto sem v Pikapolonici kupila še eno malo toplejšo kapico, ker imamo še vedno bombažne, če se bo pa bolj shladilo, bo pa rabila nekaj malo toplejšega. user posted image

Jok: tudi pri naši punčki opažam, da je pozno popoldan oz. zvečer tik pred spanjem ponavadi že tako utrujena, da je malo bolj "sitna" oz. jokava, vendar to ne traja dolgo. Pride pa dan, ko je tako utrujena, da se ji tudi dojiti ne da (bi jedla, pa potem kar spusti bradavico in kriči, se noče več prisesat..), takrat ji pripravim flaško, jo spije in zaspančka. Sicer pa se polno dojiva in tudi s polivanjem je že malo bolje, upam, da bo kmalu minilo...

Krst: imamo pa mi prihodnji teden, že vidim, kako bo naša princeska utrujena prihodnjo nedeljo zvečer...user posted image

Nimanorwen: kaj je zdaj s tvojo trgovinico, jaz bi že kaj naročila..user posted image Koomaj čakam! user posted image

Upam, da uživate v nedeljskem večeru s svojimi najdražjimi, pa se tipkamo! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 489
17.10.2010 22:52:46   
ursah
Sam na hitro, ker se odpravljam spat (in kurim minute spanja spet tu na netu...): nimanorwen - naša si tudi zadnje čase intenzivno tlači rokice v usta in jih sesa (pest). Dude ne mara, je pa res da je tudi ne silim z dudo. Vedno jo pljune ven po par sekundah, razen včeraj ko sem jo malo hecala za foro in sem ji dudo namočila v vetrovne kapljice - jo je pa imela cca 10 minut, še niliko toliko.

Kako uskladim telovadbo z dojenjem: žal nam dojenje ni steklo, tako da se na pol dojimo, intenzivno si črpam in dajem po flaški, pa dodajamo. Ponoči še nekako gre, podnevi pa se mali sedaj, ko pa imam jaz dovolj mleka, ne da dolgo vleči. Ima pa flaška tudi svoje prednosti: načrpam mleko, ki ga da ati, ali pa naredi dodatek, jaz pa si lahko vzamem urico zase.

Drugače je pa naša nora na luči, ful jih gleda, kot začarana.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 490
18.10.2010 8:46:49   
solis
jutro,

izvolite eno user posted image . Že spet se kar nekaj časa nisem javila, ker se skoz nekaj dogaja in sploh ne najdem časa. Ana je bila prejšnji teden stara 3 mesece (kok gre hitro čas!!!!!!). Imeli smo UZ kolkov (vse OK) in sistematski pregled. Težka je bila 4440g in velika 55cm. Zdravnica je komentirala, da je sicer drobčkana, ne pa suhcana, ker ima kar šlaufke po nogicah in konkreten podbradek in lička, tako da ji moje mleko zadostuje user posted image . Bila je tudi cepljena in ni imela nobene reakcije (jupi user posted image ). Dodatno sem jo dala cepit še proti rotavirusu, ker nikoli ne veš kdaj bo Nina kaj prinesla iz vrtca. Ko smo že pri tem - danes zjutraj me je mož klical, da je v vrtcu že obvestilo, da so imeli primer noric. Zdaj pa je verjetno samo še vprašanje časa, kdaj jih prinese domov.

Mož je čez vikend delal v našem bodočem stanovanju (ga je treba kar konkrtetno adaptirat), me tri pa smo se crkljale pri moji mami. Še en mesec in dva tedna, pa se bomo preselili user posted image . Se že veselim, ampak bodo naslednji tedni še naproni. Imamo še veliko pohištva za kupit, pa upam da bodo vsi majstri, ki pridejo adaptirat stanovanje pravočasno končali delo. Pa spet bo treba vse spakirat in potem odpakirat.... Me kar stisne, ko začnem tkole razmišljat, kaj vse moramo še narest.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 491
18.10.2010 9:12:09   
spacebaby
David je tudi čisto začaran, ko vidi kakšno luč, tako zija vanjo, ga lahko malo naokoli sprehajam, pa pogled vedno sledi luči. Mu pravim, da je vešča user posted image  user posted image

Pa tudi rad tlači rokico v usta, ja. Ampak samo takrat go ga kupčkam, torej ko je na rami in ima roki takoj zraven.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 492
18.10.2010 9:39:10   
spacebaby
Saj res, moram pohvaliti našega Davida, danes ponoči je pustil mamico počivati. Spat sva ga dala po kopanju ob 8ih zvečer, potem je spal do pol enih, do pol dveh je bil nahranjen in previt, že spal v posteljici in potem je spal vse do pol 6ih. To se še ni naredilo, da bi takale dva kompleta skupaj prespal, sploh ne ponoči. Se počutim prav prerojeno, ker sem se naspala. Upam, da bo kmalu vzpostavil kakšen tak ritem.

Neposredna povezava do sporočila: 493
18.10.2010 10:13:54   
novamami
Spacebaby super user posted image  za spanje tvojega Davida.
Naša punca spančka od približno 22h oz. 23h pa do ene 2h oz. 2:30 potem ob 4h hranjenje in ob 6h tudi, ob ene 8h se pa ustanemo. Je tako že kar nekaj dni.

Kar se jokanja tiče se je kar malo unesla, zdaj jokca samo če jo kaj matra, drugače je pa zelo pridna, gleda okoli in godrnja kar pa je najlepše, da se vsak dan več smeji in se mami in ati kar topita zraven.

Nimanorwen dej mi povej a pajacke za ajat tudi delaš? Jaz nisem na fb-ju pa bi te prosila, če mi na mail pošlješ kakšne fotke. Sporoči, da ti po zs pošljem mail. Aja pa pozdravi žabico22, ji morm kakšen mail poslat, jo bo najbrž prej dosegel kot zs na forumu. user posted image

Lepo se imejte pa čim več pozitivne energije vam želim v teh rahlo turobnih dneh. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 494
18.10.2010 10:26:41   
žabica13
Spacebaby čestitke Davidu za spanje user posted image Naša noč je bila/je (za Davida še traja) neverjetna. Moram pa povedat da ni spal včeraj čez dan nič, mogoče vsega skupaj nabral za pol ure spanja. Zvečer je bil tako siten, sva ga izmenično jaz + moja mama mirile, ujčkale - ni pomagalo nič. Ob 22 je končno mrknil in nato spal do 4! (jedel pa je ob 20, to pomeni da je zdržal 8 ur brez hrane!) ko sva pojedla je spet zaspal do 6 (ob 4 sva se le dojila in je dobil malo premalo zgleda), nato pa do 8 ko sva bila eno urico zbujena, od 9 naprej pa mi spet spi. Se res pozna ko odspiš tako nekaj ur v kosu (verjetno tudi njim dobro dene tak spanec v kosu). Včeraj pa kot sem rekla - noro!

Včeraj sem bila v C&A in imajo zelo lepe in bundice in pajacke - bundice. Pajacki bundice so po 24 eur, ampak so res lepi.

Jutri pa se vračava iz Gorice, na nek način sem vesela ker pogrešava atija, na drugi pa že zdaj pogrešam goriško sončece pa družbo in prav strah me je kak nered bova doma dočakala. Ma je treba bit optimist da bo ok

Aisha86 a tebe kaj napenja po lactogalu?

Neposredna povezava do sporočila: 495
18.10.2010 13:22:53   
žabica 22
Oj mamice user posted image

Evo po dolgem času mi je uspelo priti do rr user posted image . Skratka zelo ste pridne s pisanjem vas moram prav pohvalit user posted image
Da vas malo pokomenteram, nisem vas brala za nazaj, ker vem da se bo moja mala sova prav kmau zbudila user posted image

Spanje: imava neko rutino, ki se začne z kopanjem, oblačenjem pižamice potem se pa podojiva ali mu pa dam dodatek med 8-9 ob 9h najkasneje zaspi- jaz pa z njim user posted image , ker sem tako utrujena po celem dnevu da je kar joj. Se pa zbuja na 1-2h tako da sem zju3 videti kot en zombiuser posted image .

Sprehodi:
vsak dan greva ob 11 ali pa 12h ven in sva do 14-14.30 vzuej potem prideva notri mu dam zajest ga previjem in vija ven do 16h. Ker drugače mi noče spat in se hoče samo po rokah nosit, ker ma krčke in roke imam že do tel tako da mi je čisto fino ko sva vzunej. Ga pa seveda lepo toplo oblečem in zaprem v košaro tako da mu ne pride mraz in veter do živegauser posted image .

Jokanje joka kadar je fuuul utrujen, lačen in kadar ima krčke user posted image upam da se to čimprej neha

Tlačenje rokic- kadar je lačen si jih začne tlačit v usta. Sem ga pa že parkrat dubila, ko si je palčka sesal user posted image

Lenny1 kako si zadovoljna z qunniyem?- midva ga imava in naju je na žalost razočaraluser posted image sva ga že imela na servisu in smo lepo bili 14 dni brez vozeka- dali so nam enega nadomestnega na 4 kolesih staredga par let in zjahanega tako da si nisem mela kaj z njim pomagat- imam kar nekaj makedama tako da je bil lepo parkeran v graži.

Novamami
zs ti bom poslala user posted image lepo da me pogrešaš user posted image ž

Tudi mi2 sva najinmu sončku kupila en kup stvari samo nisva pa še prišla do pajacka, sva mu pa včerej v H&M kupila zimsko jaknico podloženo s flisom za 15€, pa en poloverček podložen... Skratka namen je bil da si jaz kaj kupim zase in sem spet za tamaučka kupila in ne zase user posted image .

Imam eno vpr. koliko daste user posted image , ki jih hranite po flaški (ml) in dojite-(vam obe dojki izpraznijo) zajest  in na koliko časa jih hranite? Ker jaz svojga škratka hranim na 2h in se mi včasih zdi da se ne naje dovolj in potem se napr.( hraniva po tistem ko je pojedel ) čez pol ure ali pa uro. Se mi zdi da ga moje mleko ne nasiti dovolj user posted image user posted image Ima katera podobeno težavo?

Nimanorwe in Ploha upam da ste se lepo imeli in uživali user posted image . Ploha tvoja torta me je tako zamikala da bi jo preko ekrana pojedla user posted image . Zelo je lepa bila, upam da tudi dobra user posted image .
Nimanorwen user posted image user posted image user posted image za tvojo trgovinico user posted image user posted image user posted image pridna!!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 496
18.10.2010 14:36:26   
kai1
Manca tudi že kar nekaj časa rine rokice v usta, ampak predusem ko je lačna. Obožuje pa sence in luči. Sedaj je že kar veliko budna, ampak več kot 2uri v kosu pa ne. Potem zadrema za dobre pol ure- uro.

Žabica22, zakaj misliš, da se tvoj Žiga ne naje? Moja mala je na en podoj vedno samo na eni strani vsake 2,5-3 ure po 3-5 min in ima dovolj. ima očitno dovolj, saj lepo spi in se zelooo lepo redi in raste.

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 497
18.10.2010 19:44:01   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica 22

Lenny1 kako si zadovoljna z qunniyem?- midva ga imava in naju je na žalost razočaraluser posted image sva ga že imela na servisu in smo lepo bili 14 dni brez vozeka- dali so nam enega nadomestnega na 4 kolesih staredga par let in zjahanega tako da si nisem mela kaj z njim pomagat- imam kar nekaj makedama tako da je bil lepo parkeran v graži.

Midva sva dobila 2 popolnoma enaka Freestyle 3XL, eden je star 5 let, eden pa 4. Nimamo nobenih problemov, le pri enem ne dela bremza, pa kolesa moram napumpat :-)
Zelo sem zadovoljna, saj je primeren za makedam, Rožnik, naše vinograde... Le zelo glomazen je za transportirat.
Ali imaš ti enak model? Kaj se vama je pa pokvarilo? Upam, da ga dobro popravijo na servisu in v prihodnosti ne bo več težav!  

Imam eno vpr. koliko daste user posted image , ki jih hranite po flaški (ml) in dojite-(vam obe dojki izpraznijo) zajest  in na koliko časa jih hranite? Ker jaz svojga škratka hranim na 2h in se mi včasih zdi da se ne naje dovolj in potem se napr.( hraniva po tistem ko je pojedel ) čez pol ure ali pa uro. Se mi zdi da ga moje mleko ne nasiti dovolj user posted image user posted image Ima katera podobeno težavo?

Jaz sem imela enako težavo, sedaj pa noče več jesti pri meni in si črpam. Sicer zamudno in bi ga rajši dojila, vendar ima tudi pozitivne strani. Je 5x na dan, vsak obrok 150-170ml (moje + dodano mleko). Aja, star je 2,5 meseca in ima 5,5 kg.

Pa še kaj se oglasi! user posted image

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 498
18.10.2010 20:45:59   
Ploha
evo krst uspel, sam zmatran smo vsi ko pri norcih user posted image

tortica je bla tko tko...no men je bla super...vsak ima pa svoj okus...

komaj zdejle zvečer da mam vse pospravljeno in da sm k sebi pršla, sem šla popoldne z manco spat...

manca mi poje na obrok 190 ml..to je zutri ko celo noč spi, pol pa ponavad 130 ali 160 ml...

pa skos bi nekaj cuclala, zdej ravno palčka cuza, ker ji je duda ven padla user posted image

jokanje: se mi zdi, da manca veliko joka napram meti...meta je v prve pri porodu pa pol čez ene pol leta v drugo user posted image user posted image manca se pa dere odkar sva iz P pršle..pa to tko naglas, da mi vsi lasje pokonc stojijo user posted image user posted image in ful bolj crkljiva, skos bi se nosila, pa crkljala...ker ko se je meta zbudila je mal godla, "klepetala", jamrala, šele pol je nežno zajokala, manca pa samo da oči odpre se dere ko jeshar in tudi me ima skos na očeh...sem jo zanč na foro, popravm dudo in ona zajamra in kao zaspi...grem stran spet jok, ponoviva to ene 3 x, pol pa le počakam zravn nje in tko povleče dudo, se nardi da zaspi in odpre najprej en uč, vid da me ni, odpre še druzga in se začne dret user posted image user posted image

ampak ko se mi smejčka in ko mi dgovarja je pa čist user posted image user posted image

nimanorwen: kako je blo včeraj? Tašča najdla kako napako?user posted image

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 499
18.10.2010 21:35:52   
listek1
dober večer,

kok ste pridne s pisanjem, res user posted image

Mi se imamo super, pridejo kakšni dnevi ko je mal bolj naporno, drugače pa je po večini super.

Ana nam načeloma spančka od 20h - 5:30, se naje in spi nekje do 8h zjutraj. Zdej se je začela že ful pogovarjat in smejat. Načeloma čez dan bolj malo spančka, ampak tudi ko je budna se pogovarja ali s kužkom (plišastim), ali je v svojem igrišču na tleh, skratka bolj malo joka. Ko je David doma jo še on malo zabava, pa dudo ji daje,....
Dojiti sva se nehale, ker je bilo premalo za našo punčko, pa meni je zmanjkalo, tko da smo sedaj samo na flaški.
Sva bili pa žal že na antibiotikih, ker je mela že vneta ušeska in ful je bla prehlajena. Ampak je sedaj ok.

Uživajte s svojimi sončki, naj pridno rastejo, ....

lep večer še naprej

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.