ronja
|
Skratka - ni za koga kuhati. kerensa, ti pa v jok oa na drevo . Zadnjič mi ni dalo miru s tisto sončno napovedjo in mrazom (sem si želela, da bi šle ven, pa da bi imele kaj toplega za pojest s sabo) in sem za v pon. zvečer potem naredila brokolijevo juhico, ki sem jo potem v službi pogrela, nalila v termovko in odnesla s sabo, da smo šle z malimi direkt po vrtcu rolat do enega fajn otroškega igrišča sredi mesta. tam smo si potem naredile en tak mini piknik z juhico in zlatimi kroglicami (to sem mela posebaj v vrečki s sabo). Te so bile sploh hit in so jih prišli otroci fehtat . Doma smo pojedli ostalo juho, ki sem jo zmiksala in dodala smetano, da ni bilo enako kot popoldne, spekla dve puranji bedri (to je prispeval deda - tast, ki po novem goji purice in je zadnjič eno čopnil - zato je moral sejtan na čakanje, ker se puran pač prej pokvari kot sejtan), ki sem ju dala že prejšnji večer v paco in ker se je mudilo (jasno, otroci že lačni), sem zraven skuhala kar kuskus, lubi pa je s pomočjo malih naredil eno ultra naoljeno zeleno solato (malidve pomagali ). Za čez pa mini kakavovi mafini, ker je Ronja naslednji dan šla na izlet in so morali met eno malo sladkarijo s sabo, pa pita ni najbolj praktična. Te sem izbrala zato, ker sem mela beljake za porabit (mi vedno ostajajo, ko delam sladolede), mafini si bili tak uspeh, da smo jih zmazali še pred večerjo in da jih je lubi s prav težkim srcem dal nekaj na stran za tamalo za na izlet. No, zato sem med tem, ko sta se kopali, naredila še en "batch" in zjutraj sta bila tudi od tega samo še 2, pa še to si je lubi od ust od Tako je komaj včeraj prišel na vrsto bogi golaž iz sejtana s polento in ta slivova pita, ki jo že en teden sanjam... No, je bila res dobra, hehe. Aja: pa domač sejtan sploh ni slaba zadeva! Priporočam, če kdo nima brezmesnih idej . No, danes je lubi na terenu, zato je kosilo po željah edinega človečka pri nas doma, ki jih že zna izrazit z besedami - torej Ronjinih. "To mi deli vafle, mami!" Vafli torej. Da ne bi samega cukra jedli (ker smo že za malico jedle slivovo pito) in ker sem vse sladke že naredila, sem spekla slane vafle z olivami in pšeničnim zdrobom. So proti mojim pričakovanjem prav fajn ratali (vedno me presenetijo ti slani vafli, ker vedno mislim, da to pa ne bo užitno . Ronja je hotela zraven kečap, (lubi naredil poleti domačega), potem ap ni hotela pojest dela, kjer je bil kečap . Za večerjo pa še ne vem, kaj bo - verjetno kaj mlečnega...
|