|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
13.10.2010 16:23:13   
Hope2
Zelenjavna juha, čevapčiči, pikantna klobasa in pečen krompirček. 

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 726
13.10.2010 16:25:17   
sonček33
zelenjavni kuskus + nariban sir

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 727
13.10.2010 16:31:00   
Tanja55
pecena piscancja jetrca in pire krompir

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 728
13.10.2010 16:34:26   
ZARA
Tanja55, kako pa to izgleda, pečena pišč. jetrca? Mislim, recept bi prosila...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 729
13.10.2010 16:36:18   
Andromeda
bučkina juha, ocvrt sir, krompirjeva solata

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 730
13.10.2010 16:56:37   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Tanja55, kako pa to izgleda, pečena pišč. jetrca? Mislim, recept bi prosila...

cist preprosto: speces jih na olivnem olju, dala sem se velik cebule, ker mi pase imet mal bolj omakasto zadevo h krompirju. Pustis jih cist malo na ognju, tolko da so pecena, ker drugace bodo trda. Solis na koncu. Tko naredim piscancja jetra, lahko bi jih tud v moki povaljala, samo meni je vsec tkole.

Telecja jetra pa delam po temle receptu:
Jetra operemo, narezemo na zrezke veliko, obrisemo do suhega, jim odstranimo kozico in vlakna, ce jih imajo. In jih povaljamo v moki.

V ponvi segrejemo kos masla  in na njem pecemo jetra približno 5 minut z vsake strani.

Potresemo jih s soljo in poprom in postavimo na toplo.

Cebulo olupimo in narezemo na kolobarje. Stopimo 2 zlici masla in na njem prazimo cebulo, da porumeni. Dodamo sampinjone, premesamo, preprazimo, dodamo sol in poper in tako pripravljeno prilogo nalozimo na jetrne rezine.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 731
13.10.2010 16:59:33   
ZARA
U, super, hvala!! Bere se simpl.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 732
13.10.2010 17:03:47   
pelin
Danes... gosta smetanova juha s cvetačo in krompirjem...pečen oslič...motovilec s čičeriko....

Ena je napisala,(mislim da je bila Hope) da pripravi piščanca na ajdovi kaši... Sama sem jedla ajdovo kašo le na mleku, me pa zelo zanima, kako se obnese in pripravi takole ob mesu...

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 733
13.10.2010 18:32:09   
sanasan
široki rezanci v smetanovi omaki s piščancem in jurčki + motovilec user posted image
ena mojih najljubših jedi, sem se toliko najedla, da sem šla po tamalo kar peš v šolo, pa še en krog okoli naselja sem naredilauser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 734
13.10.2010 18:47:39   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ena je napisala,(mislim da je bila Hope) da pripravi piščanca na ajdovi kaši... Sama sem jedla ajdovo kašo le na mleku, me pa zelo zanima, kako se obnese in pripravi takole ob mesu...

Če ti je ajdova kaša dobra, pol je še boljše, kot na mleku. Lahko tudi z gobami narediš, npr z jurčki (suhimi ali svežimi).
Prepražiš čebulo, lahko malo pancete ali pršuta. kO JE prepraženo daš ščepec rdeče mlete paprike, zaliješ z vodo ali jušno osnovo, dodaš gobe in ajdovo kašo, ter kuhaš. Soliš. Super prilogauser posted image
Za piščanca pa naredim tako. V ponvi na hitro popečem piščanca, nato dam piščanca ven, v tej ponvi prepražim čebulo, zalijem z vodo, dodam kašo in sol. Kuham le do polovice, voda pa še mora malo stat. Nato med to kašo dam piščanca-kose ali perutničke in dam v pečico. Če nimamo tisti dan solate ali kake druge zelenjave, dam tik pred koncem zamrznjeno zelenjavo še vmesuser posted image .

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 735
13.10.2010 19:19:11   
pelin
Mmmm...bere se super....hvala Hope...ob prvi priložnosti  tole zexperimentiram...user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 736
14.10.2010 9:20:39   
ZARA
Zrezke v gobovi omaki + skutne smoke + solato

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 737
14.10.2010 9:23:38   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

To je carska jed user posted image Sama sem jo prvič delala, ko je o tem lani pisala zvesta. Od takrat naprej je pogosto na jedilniku user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/m_4630603/mpage_2/key_/tm.htm#4754877

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 738
14.10.2010 9:28:06   
špelin@
Včeraj: zelenjavna juha, bučni polpeti (po receptu iz RR iskric user posted image ) in solata iz rdečega radiča in zelene solate.

Danes: džuveč riž in pesna solata.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 739
14.10.2010 9:42:39   
ZARA

Skutne cmoke sem mislila.user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 740
14.10.2010 9:47:34   
Andromeda
Mi bomo danes jedli zelenjavno juho z rezančki, paprike polnjene s krompirjem in goveje zrezke v jurčkovi omaki.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 741
14.10.2010 14:28:36   
Felicita
danes bojo falafli (se mi je čičerika) edino še kej za zraven morm pogruntat, ker nimam nobene pametne solate.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 742
14.10.2010 14:32:00   
baguSka

Skutne cmoke sem mislila.user posted image

++ ja res te je lohk sram haha

..

v najini kuhni pa ze disi po musaki user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 743
14.10.2010 15:17:58   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Freya88 to ima moj ful rad, pa ne znam pripravit. Mi zaupaš kako narediš srčke v omaki?

za kosilo bo pa: zelenjavna mineštrica, višnjev zavitek.

Ti napisem recept ju3... prav?:)

Drugace pa smo danes jedli pire krompir, spinaco in hrenovke!
Vceraj pa smo jedli fileje oslicev s trzasko omako, zraven pa dusena zelenjava...

Se opravicujem za zamudo... zbolela sem!:S Katastrofa...

V glavnem srcke js delam tko, da jih najprej ocistim in narezem na zelo tanke listice. Potem jih dam kuhat in jih pustim da se kuhajo se ene pol urce po tistem ko zavrejo. Nato jih precedim in prelijem s hladno vodo (ne vem zakaj, tak me je ucila se babica)... vodo v kateri so se kuhali dam na stran. Aja... medtem skuham krompir (na majhne koscke narezanga). Potem preprazim eno do dve cebuli do posteklenitve, dodam malce moke za `podmet´, cez pa potem dam srcke, vodo v kateri so se kuhali srcki, krompir in zacimbe: nasekljan cesen, malce kumine, majaron, en do dva lovorjeva lista, sol in poper. Nato pa kuham se recimo da kaksne pol urce, da se srcki do konca skuhajo in da se vsi okusi prepojijo!
Upam da nisem kej pozabla, mal tezko mi je pisat recept ce ne kuham!:)

Kakorkoli... odkar nism nic pisala, je kuhal moj... tako da smo mel `rostiljado´, testnine po bolognjsko... am, kaj se kaj se...? Amm... golaz... danes pa jemo pri mojem ocetu (moj oce kuha boljse kot marsikatera zenska:D).

Jutri pa bomo jedli zrezke v omaki:)

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 744
14.10.2010 16:28:23   
pelin
danes...nič kuhali samo jedli....user posted image kuhala mamauser posted image . dušena kisla repa, pire krompir in pečenice oz. hrenovke za mene in škrata..

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 745
14.10.2010 17:27:46   
Pokora
Freya, sej sem kar lepo potrpežljivo čakala, aneuser posted image  Upam da si sedaj ok.
A so te srčki potem bolj juhca varjanta - samostojna jed, al je omaka? Zmedel me je namreč krompir ki ga daš notri. Pa moja mami na tak način dela pljučka in to jemo kot neko enolončnico - smostojno jed u glavnem.

Danes na jedilniku: prežganka in pečeni nudelci.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   [Brisano sporočilo]
14.10.2010 17:35:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pokora)
  Neposredna povezava do sporočila: 747
14.10.2010 17:51:21   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Freya, sej sem kar lepo potrpežljivo čakala, aneuser posted image  Upam da si sedaj ok.
A so te srčki potem bolj juhca varjanta - samostojna jed, al je omaka? Zmedel me je namreč krompir ki ga daš notri. Pa moja mami na tak način dela pljučka in to jemo kot neko enolončnico - smostojno jed u glavnem.

Danes na jedilniku: prežganka in pečeni nudelci.

Ma super si bila:D ja ja, sem zdaj ql... sam do kdaj je vprasanje:D

Pri nas so srcki v omaki kot golaz recimo... oz. kot enoloncnica ja...! Mi zraven jemo ali kruh, ali testenine ali kaj podobnega... pri nas v glavnem vsem tem enoloncnicam ipd (beri: golaz, srcki v omaki, jota, segedinar...) pravimo corbe!:) Ce ti to kaj pove... lahko ti pa naslednjic ko bom delala poslikam... in ti prlimam gor...hmm... ce me seveda naucis dajati slikce gor:P

zvecer pa bomo delali pizza muffine:)

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 748
14.10.2010 18:27:50   
ronja
Skratka - ni za koga kuhati.

kerensa, ti pa v jok oa na drevouser posted image .

Zadnjič mi ni dalo miru s tisto sončno napovedjo in mrazom (sem si želela, da bi šle ven, pa da bi imele kaj toplega za pojest s sabo) in sem za v pon. zvečer potem naredila brokolijevo juhico, ki sem jo potem v službi pogrela, nalila v termovko in odnesla s sabo, da smo šle z malimi direkt po vrtcu rolat do enega fajn otroškega igrišča sredi mesta. tam smo si potem naredile en tak mini piknik z juhico in zlatimi kroglicami (to sem mela posebaj v vrečki s sabo). Te so bile sploh hit in so jih prišli otroci fehtatuser posted image .
Doma smo pojedli ostalo juho, ki sem jo zmiksala in dodala smetano, da ni bilo enako kot popoldne, spekla dve puranji bedri (to je prispeval deda - tast, ki po novem goji purice in je zadnjič eno čopnil - zato je moral sejtan na čakanje, ker se puran pač prej pokvari kot sejtan), ki sem ju dala že prejšnji večer v paco in ker se je mudilo (jasno, otroci že lačni), sem zraven skuhala kar kuskus, lubi pa je s pomočjo malih naredil eno ultra naoljeno zeleno solato (malidve pomagaliuser posted image ). Za čez pa mini kakavovi mafini, ker je Ronja naslednji dan šla na izlet in so morali met eno malo sladkarijo s sabo, pa pita ni najbolj praktična. Te sem izbrala zato, ker sem mela beljake za porabit (mi vedno ostajajo, ko delam sladolede), mafini si bili tak uspeh, da smo jih zmazali še pred večerjo in da jih je lubi s prav težkim srcem dal nekaj na stran za tamalo za na izlet. No, zato sem med tem, ko sta se kopali, naredila še en "batch" in zjutraj sta bila tudi od tega samo še 2, pa še to si je lubi od ust od

Tako je komaj včeraj prišel na vrsto bogi golaž iz sejtana s polento in ta slivova pita, ki jo že en teden sanjam... No, je bila res dobra, hehe. Aja: pa domač sejtan sploh ni slaba zadeva! Priporočam, če kdo nima brezmesnih idejuser posted image .

No, danes je lubi na terenu, zato je kosilo po željah edinega človečka pri nas doma, ki jih že zna izrazit z besedami - torej Ronjinih. "To mi deli vafle, mami!" Vafli torej. Da ne bi samega cukra jedli (ker smo že za malico jedle slivovo pito) in ker sem vse sladke že naredila, sem spekla slane vafle z olivami in pšeničnim zdrobom. So proti mojim pričakovanjem prav fajn ratali (vedno me presenetijo ti slani vafli, ker vedno mislim, da to pa ne bo užitnouser posted image . Ronja je hotela zraven kečap, (lubi naredil poleti domačega), potem ap ni hotela pojest dela, kjer je bil kečapuser posted image user posted image .

Za večerjo pa še ne vem, kaj bo - verjetno kaj mlečnega...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 749
14.10.2010 19:14:09   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Ce ti to kaj pove... lahko ti pa naslednjic ko bom delala poslikam... in ti prlimam gor...hmm... ce me seveda naucis dajati slikce gor:P

zvecer pa bomo delali pizza muffine:)

Z veseljem ti povem kako lepiti slikce:

Greš na stran http://www.shrani.si/ 
Tam pritisneš gumb "Browse" in poiščeš sliko ki jo hočeš prilepiti.
Pritisneš "Shrani"
Ko odpre novo stran, jaz tam izberem možnost "Koda za forum (s predogledom)" (pritisneš Kopiraj)
Potem pa na forumu samo še prilepiš.

Upam da sem napisala vsaj približno razumljivo.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?