ronja
|
ronja, kdaj pa ti vstajaš da ti uspe speči kruh za zajtrk? Me povabiš danes na dose? hehe, vstajanje pri nas je ob 6h - ko v vojski . Z najine strani neprostovoljno, ampak ko ti nekdo dobesedno veke narazen vleče, zraven ti po glavi hodi in se druga hoče podojit... potem maš po kake pol ure dost in vstaneš, da bo mir . In imaš čas naredit huuuud zajtrk, hehe. Sicer si pa dostikrat veliko prejšnji večer pripravim, včasih dam pa v kruhomat, da zamesi testo. Med tednom ga pa on tudi speče, hehe. Dose smo pa že pojedli - prepozno videla . Lahko prideš kdaj drugič probat;). Danes pa smo jedle "zunaj" - to je mišljeno dobesedno: v parku, hehe. Sem videla, da je lepa napoved, zato sem včeraj zvečer spekla en tak malo poseben kruhek, ki je tako bogat, da ne rabi nič drugega zraven: danska slana krona se reče: je pa to neke vrste domače kvašeno listnato testo, razvaljano, polnjeno z nadevom iz prepražene čebule, parmezana, mandljev, jajca,... in potem zvito v rolado, pa prerezano, pa prepleteno, pa sklenjeno v krog, pa premazano z jajcem in potreseno s sezamom in parmezanom. Skratka "prilično komplikovano", ampak dobro. Se je splačalo, ker je mel lubi teren in to lahko vzame s sabo, me pa smo šle v park (en malo bolj oddaljen, pa sem lahko rolala tja in nazaj - malidve sta se seveda vozili, hehe). Ko smo prišli domov, sem pa samo pogrela vok s kitajskimi riževimi rezanci, kar je ostalo od včeraj. Če se mi bo dalo, bom naredila še eno pito, ampak nič ne obljubim . Včeraj pa je bila zraven še švicarska hruškova in brusnična "pita" - oz. v originalu rečejo "tart", ne vem, kako bi to prevedla. V origrinalu tudi ni brusnična, ampak ribezova, ampak ribeza nisem imela, brusnice pa . Je prav pasalo po živalskem vrtu (in kolesarjenju tja in nazaj). Jutri bo pa verjetno golaž iz domačega sejtana (sejtan sem že včeraj naredila) in polenta zraven. ker pa je spet lepa napoved, se moram spomnit še nekaj, kar bom lahko s sabo nesla... Danes sem imela topel čaj, ta kruh in jabolka, zdaj pa razmišljam, da bi kar kako vročo juhico usekala, pa dala v termovko - samo to ni ravno praktično za jest v parku... no, bomo videli...
|