|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
8.10.2010 14:38:39   
ronja
Si mi pa dala dobro idejo za letošnja novoletna darila. Hvala

Ni kej. To je bil moj skriti namenuser posted image . Domača darila so navadno najboljše sprejeta: tam so domači makaroni, pesto, doma pridelani paradižnik in bazilika in doma sveže spečeni kruhki. sta bila zelo vesela, čeprav ni vse skup nič.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 701
8.10.2010 15:05:07   
sinskaT
Res je, tudi meni so home made darila najdražja...sicer sem za enkrat šele pri osnovah kuharije... ampak mi je celo že uspelo naredit domače rezance in raviole (imam nek star italijanski strojček, drugače bi že obupala hehe). Makaronov pa sploh ne vem kako bi se lotila(?) 

♪♫♪♫♫

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 702
8.10.2010 17:24:13   
pelin
panini al olio - ti so bili za eno tako darilce za kolega (pač ko greš na obisk, pa nekaj prineseš, spodaj je slikca vsega skup - no še par kuhinjskih krp je bilo zraven, pa niso na sliki):
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Čudovito darilo Ronja...sama bi ga bila neizmerno vesela...tudi meni so od nekdaj najbolj pri srcu takše preproste male pozornosti, za katere veš, da so dane iz srca in narejene s trudom in veseljem...user posted image
Mimogrede...tudi mene zanima kako narediš makarone in podobne testenine različnih oblik...

Aja...današnje kuhanje...ta teden je s svojim tempom zame in za moje kuharske sposobnosti naravnost ubijalskiuser posted image ....Ker smo vsi od najmanjšega do največjega zadnje dni zaposleni za znoret, imamo tudi kosila bolj tako tako...Današnji dan ni izjema...Med eno in drugo popoldansko dejavnostjo nam je uspelo pripraviti s skupnimi močmi govejo juho z ribano kašo (vzeta iz skrinje in odmrznjena) in hrenovke v pivskem testu ter zeleno solato (k sreči sem jo otrebila že včeraj)...Še dobro, da je jutri že vikend...Aleluja...

< Sporočilo je popravil pelin -- 8.10.2010 17:31:37 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 703
8.10.2010 17:40:17   
ronja
Mimogrede...tudi mene zanima kako narediš makarone in podobne testenine različnih oblik...

moraš met tak strojček za tiste, ki se jih ne da na roke. Sicer pa lahko tanko palčko oviješ s testom, zvaljaš, povaljaš po kaki teksturi, če želiš in narežeš na makarončke.

Danes je bila neka ješprenova zadeva, mami prinesla, ko je prišla na obisk k malima.

Včeraj niso bile kumare s pirejem, sva naredila krompir in korenje s sladko papriko, pečeno v ponvi, pa pohan sir in kolerabo v smetanovi omaki zraven.

Kaj bo zvečer, se še odločam. Dose pa šele jutri, ker se mora testo še 1 dan kvasit potem ko se leča in riž 8 ur namakata (sem spregledala - upsiuser posted image ).

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 704
8.10.2010 19:58:37   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Freya88 to ima moj ful rad, pa ne znam pripravit. Mi zaupaš kako narediš srčke v omaki?

za kosilo bo pa: zelenjavna mineštrica, višnjev zavitek.

Ti napisem recept ju3... prav?:)

Drugace pa smo danes jedli pire krompir, spinaco in hrenovke!
Vceraj pa smo jedli fileje oslicev s trzasko omako, zraven pa dusena zelenjava...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 705
8.10.2010 22:43:33   
Pokora
Freya ni problema, počakamuser posted image

Puranovi zrezki z zelenjavo v omaki, pire krompir, grška solata.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 706
9.10.2010 8:52:14   
ronja
Včeraj zvečer sem naredila eggwitche (ala sendvič iz dveh rezin opečenega polnozrnatega kruha, namazanega s stopljenim maslom, vmes pa umešano jajce s sirom in popečeno slanino, vse skup pečeno v modelčkih za mafine) in pa smores (dva polnozrnata piškota, vmes pa košček banane in stopljena čokolada) - Ronja me je s svojim najbolj zapeljivim pogledom vprašala, kdaj bom to spet naredilauser posted image .

Danes smo za zajtrk jedli bananino-mangov kruh in bogate ovsene kosmiče z jabolki, smetano, čokoladnim mlekom, jogurtom... Za 1. kosilo bo narastek iz prosene kaše, za drugo kosilo/večerjo pa končno tiste dose iz rdeče leče s paradižnikovim čatnijem zraven. Zvečer pa verjetno samo kak jogurt.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 707
9.10.2010 16:52:15   
Pokora
ronja, kdaj pa ti vstajaš da ti uspe speči kruh za zajtrk? Me povabiš danes na dose?user posted image

Mi bomo pa danes imeli kočerjo: juho iz muškatne bučke, goveja pečenka, krompir in razna zelenjava pečena zraven pečenke, solata.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 708
9.10.2010 18:21:50   
pelin
zelenjavna mineštrica ala "zadnji zdihljaji iz domačega vrta"user posted image (korenje, koleraba ,stročji fižol,zelena, krompir, peteršilj, drobnjak....in za piko na i še šetraj), ter kvašeni hlebčki s praženo čebulo in šunko....mmmm kako paše po dolgem času kuhat kosilo v miru , počasi in z užitkom...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 709
11.10.2010 19:36:41   
ronja
ronja, kdaj pa ti vstajaš da ti uspe speči kruh za zajtrk? Me povabiš danes na dose?

hehe, vstajanje pri nas je ob 6h - ko  v vojskiuser posted image . Z najine strani neprostovoljno, ampak ko ti nekdo dobesedno veke narazen vleče, zraven ti po glavi hodi in se druga hoče podojit... potem maš po kake pol ure dost in vstaneš, da bo miruser posted image . In imaš čas naredit huuuud zajtrk, hehe. Sicer si pa dostikrat veliko prejšnji večer pripravim, včasih dam pa v kruhomat, da zamesi testo. Med tednom ga pa on tudi speče, hehe.
Dose smo pa že pojedli - prepozno videlauser posted image . Lahko prideš kdaj drugič probat;).

Danes pa smo jedle "zunaj" - to je mišljeno dobesedno: v parku, hehe. Sem videla, da je lepa napoved, zato sem včeraj zvečer spekla en tak malo poseben kruhek, ki je tako bogat, da ne rabi nič drugega zraven: danska slana krona se reče: je pa to neke vrste domače kvašeno listnato testo, razvaljano, polnjeno z nadevom iz prepražene čebule, parmezana, mandljev, jajca,... in potem zvito v rolado, pa prerezano, pa prepleteno, pa sklenjeno v krog, pa premazano z jajcem in potreseno s sezamom in parmezanom. Skratka "prilično komplikovano", ampak dobro. Se je splačalo, ker je mel lubi teren in to lahko vzame s sabo, me pa smo šle v park (en malo bolj oddaljen, pa sem lahko rolala tja in nazajuser posted image - malidve sta se seveda vozili, hehe).
Ko smo prišli domov, sem pa samo pogrela vok s kitajskimi riževimi rezanci, kar je ostalo od včeraj. Če se mi bo dalo, bom naredila še eno pito, ampak nič ne obljubimuser posted image . Včeraj pa je bila zraven še švicarska hruškova in brusnična "pita" - oz. v originalu rečejo "tart", ne vem, kako bi to prevedla. V origrinalu tudi ni brusnična, ampak ribezova, ampak ribeza nisem imela, brusnice pauser posted image . Je prav pasalo po živalskem vrtu (in kolesarjenju tja in nazaj).user posted image

Jutri bo pa verjetno golaž iz domačega sejtana (sejtan sem že včeraj naredila) in polenta zraven. ker pa je spet lepa napoved, se moram spomnit še nekaj, kar bom lahko s sabo nesla... Danes sem imela topel čaj, ta kruh in jabolka, zdaj pa razmišljam, da bi kar kako vročo juhico usekala, pa dala v termovko - samo to ni ravno praktično za jest v parku... no, bomo videli...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 710
11.10.2010 19:38:51   
ZARA
Koliko enih idej se pase po tvoji glavi, ronja. Me je kar sram malo, ker moja zadnja je prejšnji teden od osamljenosti naredila samomor. Skratka, nimam idej, spljoh.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 711
11.10.2010 19:40:57   
*miska.mcc*
ronja, se ti v naprej opravicujem ampak....
ful te mam na sumu, da nisi ti iz kake pravljice usla!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 712
11.10.2010 20:01:52   
ronja
Koliko enih idej se pase po tvoji glavi, ronja. Me je kar sram malo, ker moja zadnja je prejšnji teden od osamljenosti naredila samomor. Skratka, nimam idej, spljoh.
user posted image user posted image user posted image mogoče nimaš idej za kosilo, maš pa super smisel za humor!!!user posted image user posted image user posted image Ideje lahko dobiš v knjigah, na netu, smisla za humor pa neuser posted image . pri meni je z idejami hudič:zadeva sploh ni več pod nadzorom - zaredile so se mi in vedno več jih je. Ker ne vem, katerega spola je katera, ne vem, katere ne smejo bit skupaj, potem se pa non stop sparijo, pa jih je še več... Never ending story... Potem dobim pa še kake stvari (hrano ali najdem kako fajn stvar za ustvarjat) in potem je to treba porabit... in potem smo že tam...

ronja, se ti v naprej opravicujem ampak....
ful te mam na sumu, da nisi ti iz kake pravljice usla!

hehe, jaz mam pa dostikrat občutek, da iz kake nizkoproračunske butaste situacijske komedije.user posted image Saj veš: ko se ti 5 nemogočih stvari zgodi hkratiuser posted image .

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 713
11.10.2010 20:22:42   
Felicita
evo, jest sicer nimam tok idej ko ronja, ma vseen - dans so ble tortilje s piščancem (in fižolovim pirejem, nachotom, ...) in solata.

@ ronja - jest sm vesela tvojih idej, kr zalagej nas še naprej. a si ti men 1x razlagala o cmočkih v jabolčni omaki? pr ns je to našlo kr neki oboževalcev user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 714
11.10.2010 20:36:38   
Tanja55
drobne testenine s salamo, v paradiznikovi omaki in olivami...recept je by Nigella. 

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 715
11.10.2010 20:41:01   
ronja
a si ti men 1x razlagala o cmočkih v jabolčni omaki? pr ns je to našlo kr neki oboževalcev

Jap, pri nas tudiuser posted image . Je med tistimi 10imi jedmi, ki jih skuham več kot 1x, hehe. Čeprav je res, da se igram z različnimi mokami, pa brez jajca, če ga nimam, pa z mlekom, pa z rjavim sladkorjem,... itd...

Danes ne bo pite, se mi ne da, ker je mrazuser posted image , pa še lubiju slano paše, meni pa sladko in si bom kar en "sladki trenutek" naredila, hehe. Za jutrišnje "on site" kosilo pa še kar gruntam... Nič mi ni dovolj všeč. Mogoče slani mafini.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 716
12.10.2010 9:18:14   
špelin@
ronja, kakšne fotke jedi, so mi kar učki ven skočili user posted image

Danska slana krona zveni krasno, samo jaz bi tisto čebulo izpustila user posted image Definitivno jo bom delala.

Glede domačih daril se popolnoma strinjam. Letos bom za novo leto za vse (razen za otroke) naredila darila za pojest user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

O fak, sem se skoraj s predzadnjim požirkom kofeta zadavila user posted image user posted image user posted image

Aja, včeraj jedli segedinar in polento. Danes bo ričet.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 717
12.10.2010 10:40:05   
Hope2
Včeraj perutničke na ajdovi kaši z zelenjavo. Danes njoki z gobovo omako, za malčka pa makaron flajš

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 718
12.10.2010 10:42:36   
Sandra_26
Mi pa danes jemo špagetete bolognese pečene v pečici in solato.

Taša, Masha, Tai

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 719
12.10.2010 14:11:36   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ideje lahko dobiš v knjigah, na netu, smisla za humor pa neuser posted image . pri meni je z idejami hudič:zadeva sploh ni več pod nadzorom - zaredile so se mi in vedno več jih je. Ker ne vem, katerega spola je katera, ne vem, katere ne smejo bit skupaj, potem se pa non stop sparijo, pa jih je še več... Never ending story... Potem dobim pa še kake stvari (hrano ali najdem kako fajn stvar za ustvarjat) in potem je to treba porabit... in potem smo že tam...

Ja, to je fajn, če si ustvarjalen. Jst sem pa kar se tega tiče prav malo protizakonita. Danes sem skuhala hrenovke na 1 način. Pa paradižnikovo solato + mozzarelo. Pa kruh. Izvirno. Me je minilo jest, ko sem se spomnila na tvoje lepe slike.
user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 720
12.10.2010 15:10:09   
pelin
Zara ne sekiraj se...a veš, da men pa včasih prav paše kakšna hrenovka na brzino, da ne govorim o paradižnikovi solati z mozzarelo...nanjo sem čist udarjena... , moj ta mali škrat mi je pa tako zadnjič rekel, da kadar se pri nas mudi s kosilom, je vedno ta boljš user posted image ...bile so pa pleskavice v lepinji ...
je pa res, da je luštno brat Ronjine kuhinjske prigode user posted image ...

Pri nas danes: rizi-bizi, pečeni kotleti v čebulni omaki, kristalka s koruzo...

< Sporočilo je popravil pelin -- 12.10.2010 15:11:09 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 721
12.10.2010 15:22:21   
ZARA
Hehe, pelin, saj meni je morala, ker sem iz šihta direkt za štedilnik stopila. user posted image  Ampak bolje kot nič. Ja, solata z mozzarelo je njami ... pa gor dam balzamični kis.  

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 722
13.10.2010 13:03:37   
mamamajča
danes pa user posted image peče picouser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 723
13.10.2010 13:05:16   
Kerensa*
Danes ne kuham.

Od 6-ih do 14-ih sem v službi, po službi grem na kosilo, po kosilu ven iz Ljubljane in pridem šele zgodaj zvečer, ko se mi pa niti pod razno ne bo dalo več kuhati. Moj g. Mož je cel dan doma, tako, da če bo hotel kuhano hrano, bo kuhal sam. Mladiča ni, Pubertetnik je pa do 14-ih v šoli in do zgodnjega večera na nogometnem treningu.

Skratka - ni za koga kuhati.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 724
13.10.2010 13:22:44   
Pokora
Široki rezanci s polivko iz koščkov purana, bučkami in jurčki. Zelena solata in radič.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?