|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2011
13.10.2010 10:56:24   
Maya80
Tudi jaz sem imela v prvo carski rez in me je prov strah, da ga bom imela tudi v drugo, ker me je noro bolelo. Malega sem pa vidla po štirih urah ko sem se zbudila. Ve ki ste rodile s carskim rezom a ste imele šivano ali klanfano. Moja kolegica je imela klanfice in je sploh ni tak bolelo se ji je pa po štirinajstih dneh rana odprla. Pa še to, v kateri porodnišnici ste rodile?

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
13.10.2010 11:15:25   
Čakajoča
IZVIRNO SPOROČILO: Maya80

Tudi jaz sem imela v prvo carski rez in me je prov strah, da ga bom imela tudi v drugo, ker me je noro bolelo. Malega sem pa vidla po štirih urah ko sem se zbudila. Ve ki ste rodile s carskim rezom a ste imele šivano ali klanfano. Moja kolegica je imela klanfice in je sploh ni tak bolelo se ji je pa po štirinajstih dneh rana odprla. Pa še to, v kateri porodnišnici ste rodile?

Jaz sem imela šivano in me je tudi noro bolelo. 10 dni doma v postelji, samo na WC sem šla in to je to! Za malega pa je user posted image skrbel.
Rodila pa sem v MB. In še sedaj po 2, 5 letih me še ta rana vedno boli na dotik.

(odgovor članu Maya80)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
13.10.2010 11:17:10   
iskrca
eno vprašanje, a ste ve vse nosile v službo potrdilo o nosečnosti? Men ni nič jasno, ker v 1.user posted image tega nisem rabila nosit, zdej je pa rekla naj ga ji prinesem. Pa sem danes pozabila G rečt in zdej se mi res ne da samo zato nazaj hodituser posted image  POtrdilo za porodniški dopust razumem, tole mi ni pa nič jasno, sem razmišljala, da, če mi ne verjame ji bom pokazala materinskouser posted image

30.1.2009 naju je razveselila najina sončica
29.4.2011 pa nas je osrečil še en sonček

(odgovor članu Maya80)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
13.10.2010 11:35:45   
darhaha84
Jaz sem danes v službi povedla, da sem user posted image šefinji sem rekla, da ji moram neki povedat in da je mogoče tema zanjo malo neprijetna, ampak jaz sem pa zelo vesela, da je tako, in potem me pogleda in pravi, da se ji že sanja zakaj gre samo naj ji jaz raje povem in sem ji rekla, da sem noseča in ona čisto presenečeno, a res in je bila ful happy in pol je rekla, da se je ustrašila da bom dala odpoved… user posted image o to pa ne user posted image mi je fino tukaj in kolektiv je enkraten… user posted image
Potem sem povedala še sodelavki, ki sva skupaj v pisarni in je maja prišla s porodniške in je rekla, da se ji je zdelo samo ni hotela nič omeniti in je tudi ful vesela in je rekla, da mi bo dala nosečniške obleke, če jih hočem (ja itak) in, če bo punčka ima fulllllll oblekic (ker je nora na to in še same firme in ful hude oblekice) in mi jih lahko da, če hočem. Ja samo za spol moramo pa še malo počakati. Ima pa samo punčkaste oblekice.
Iskrica - mi ni noben omenil potrdila user posted image  tako da ti ne znam pomagati, po moje je res to kar si rekla, da ti ne vrjame. Najbolje, da ji pokažeš materinskouser posted image

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
13.10.2010 12:05:22   
Peli
pufika in ovčka11 - srečno na AC, a možnosti da naredijo še FISHa da maš mal hitrejši rezultat pa nimata? Jest sm bla v 1.nos. na AC pr dr. Stankotu in morm povedat da je blo vse OK, sam od strahu sm skup padla.

sesil - sej ni tko slabo bit ženska, pomisl na to da maš ti eno leto porodniške mož pa samo 14 dni user posted image . A Aneja že izbira imena?

KlaraMay - za seznamček - naslednji pregled mam 11.11.

A se je mogoče že katera včlanila v DMov babybonus za nosečnice? Me zanima če je kšn pametn kupon, če se splača?

Jaz danes kuham golaž z jurčki, zravn bo pire in pesa. Danes ima mož dopust, tko da se vsaj splača kuhat.

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
13.10.2010 12:10:44   
iskrca
darhahauser posted image  user posted image kaj bi dala za take normalne šefeuser posted image  user posted image Res je to super lep občutek, ko nekomu poveš in je vesel zate. Mah pa tega od mame treh otrok res ne bi pričakovalauser posted image user posted image  
No sej prejle mi je pa rekla, da se mi že mal pozna, jo moram vprašat, če je pol trebušček dost velik dokazuser posted image
Danes sem prvič oblekla nosečniške hlače in super uživam v udobjuuser posted image user posted image user posted image
Me je včeri tok grozno trebuh bolel, pa čist trd je bil, da navadnih hlač verjetno ne bom več oblekla.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
13.10.2010 12:34:11   
ovčka11
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

pufika in ovčka11 - srečno na AC, a možnosti da naredijo še FISHa da maš mal hitrejši rezultat pa nimata? Jest sm bla v 1.nos. na AC pr dr. Stankotu in morm povedat da je blo vse OK, sam od strahu sm skup padla.

Nisem prepričana, ampak mislim, da je potrebno za hitri FISH test doplačat? Bom pa na naslednjem pregledu še vprašala....
Ti si dobesedno skup padla, ali te je bilo samo tako strah? .... saj koga pa ni....
Iz kakšnega razloga pa si bila ti na AC? Slaba nuhalna in DHT?
Daj mi povej, koliko časa vse skup traja oz. v kolkem času si fertik - moj bo moral nazaj v službo oz. me bo prišel iskat, da me domov odpelje... za kakršno koli informacijo iz prve roke bom vesela...

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
13.10.2010 12:42:07   
Maya80
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

Jaz sem imela šivano in me je tudi noro bolelo. 10 dni doma v postelji, samo na WC sem šla in to je to! Za malega pa je user posted image skrbel.
Rodila pa sem v MB. In še sedaj po 2, 5 letih me še ta rana vedno boli na dotik.

Ja tudi mene rana še zdaj boli. Sploh pa zdej ko sem noseča me ful boli neki na notranji strani rane. Kakšne si pa imela izkušnje z porodnišnico?

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
13.10.2010 12:49:38   
majčica1508
Pozdravljene

Jaz sem pa rada ženska

sem pozabila,katera je rekla,da mora nesti potrdilo v službo o nosečnosti...naj ti povem,da nisi nič dolžna nositi potrdila o nosečnosti v službo,ja kaj si pa domišlja ta tvoja šefla...njen problem je,če ti ne verjame.....dolžna si jo samo obvestiti kak mesec prej,ko boš šla na porodniško.....

jaz pa čutim nežne brcikeuser posted image ..............
za kosilo:zelenjavna juha,sirovi štruklji z drobtinami

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
13.10.2010 12:50:13   
Peli
ovčka11 - meni so naredil oboje, res da sm bila že v 27.tednu in ravno pred božičnonovoletnimi prazniki. Na AC sm šla zaradi zastoja rasti, na NS nism šla, ker niti vedla takrat nism, da to obstaja user posted image .
To je kr hitr fertik, v bistvu ležiš na potelji G dela UZ, nato zapiči iglo v trebuh, potegne mal plodovnce vn in to je to, recimo 10min. Po tem postopku ko sm se oblekla in šla proti postelji za počitek me je "zmanjkal", od živcev ne od bolečine. Potem mislm da sm mogla 2-3 urce ležat in nato sm šla domov.

CR sm jest imela 2x, v prvo sm imela notranje šive, me je sicer bolel, a mi je uspelo prvi dan it pod tuš..., najhujš mi je blo to, k nism dobilaotroka k sebi, vse ostale pa so ga, dobila sm ga 2. dan. Pri 2. CR sm imela šive tudi zunanje, z eno plastiko? al kaj so bli tisti šivi narejeni, po parih dneh so jih vn pobral, ko sm pa pršla domov pa so se mi prav svinjsko zagnojili, tako da mi je hodila vsak dan patronažna čistit. Po 2. CR se mi zdi da sm veliko lažje vsatala in sama skrbela zase.
Če bi lahko izbirala bi se že pri 2. otroku raje odločila za naravni porod, že zaradi same izkušnje in vsega, mislim da se in otrok in tvoje telo drugače odziva... če se gre pa za otroka in zame, pa pač naj bo tako, kot menijo G, torej mene čaka še 3. CR, ponovno se bom odpravila v LJ porodnišnico in upam da naletim na tako ekipi, kot je bila pri 1.

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
13.10.2010 12:52:29   
majčica1508
Rodila sem v SG porodnišnici in bom še enkrat tam
Glede imena nam je všeč Eva,sam se morava z dragijem strinjat
midve z Emo jo kličeva Eva user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
13.10.2010 12:53:00   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508
em pozabila,katera je rekla,da mora nesti potrdilo v službo o nosečnosti...naj ti povem,da nisi nič dolžna nositi potrdila o nosečnosti v službo,ja kaj si pa domišlja ta tvoja šefla...njen problem je,če ti ne verjame.....dolžna si jo samo obvestiti kak mesec prej,ko boš šla na porodniško.....

Se strinjam, razen v primeru, ko ti mora delodajalec zagotovit lažje delo, oz. delavno mesto.

Neposredna povezava do sporočila: 2112
13.10.2010 13:00:11   
iskrca
majčica in peli hvala, sej se mi je zdel že takoj obupno, ker to je bila njena edina reakcija, ko sem povedalauser posted image , nič čestitam, nič. Šef ja pa samo rekel, ja kaj čmo no, pa čestitam user posted image  Brez veze besed, glavno da vem, da ne rabim hodit še enkrat tja. Peli imam pisarniško delo, tako da glede tega ni panike.

KlaraMay naslednji pregled imam 17.11.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
13.10.2010 13:03:05   
ovčka11
Ha, ha, mi tudi razmišljamo o Evi, vkolikor bo user posted image . Nam je vsem 3 všeč...

Zdaj pa moj user posted image  s pizzo pride domov na malco... mislim, da je polovica moja... njami... bolj je mastno in nezdravo bolj je njami....

Neposredna povezava do sporočila: 2114
13.10.2010 13:28:44   
ovčka11
Peli.... hvala.... a dajo tudi kakšno lokalno anestezijo al samo prebodejo - kot da bi kri vzeli?

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
13.10.2010 13:31:34   
sesil

Ja tudi mene rana še zdaj boli. Sploh pa zdej ko sem noseča me ful boli neki na notranji strani rane.

Mene je noro bolelo, pa zelo sem bila slaba. Ko je prišla patronažna, se je najprej z mano ukvarjala full časa. Ko sem vstala, se mi je vrtelo, samo ležala sem, pa še uni user posted image mastitis sem dobila - mmmmmmm, kako lepo je biti ženskauser posted image .
Šive sem imela une, ki sami odpadejo, me pa  sedaj ne bolijo več. Le tako trdo imam vse, brez občutka za karkoli.

(odgovor članu Maya80)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
13.10.2010 13:33:07   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: ovčka11

Ha, ha, mi tudi razmišljamo o Evi, vkolikor bo user posted image . Nam je vsem 3 všeč...

jaz mojega non stop sprašujem, kako bomo dali ime, pa se zaenkra še ne sekira in se mu ne mudiuser posted image .
jaz nimam pojma kako bi dala ime.

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
13.10.2010 13:36:00   
enkratna
Roke se mi tresejo že od včeraj ponoči. Kar naenkrat - pri obisku WC-ja - flek rdeče sveže krvi na vložku, in potem še krvavi urin ter košček sluzi. Samo zakričala sem in obsedela kot okamenela. Niti ene solze nisem potočila, ena sama groza me je bila. Doslej so bili fleki vedno temno rjavi...
Ne bom govorila o tem, kakšna je bila noč - polna premetavanja, držanja za buši... in danes ob vsakem obisku spremljam dogajanje. Kri je od jutra že temnejše rjava, pokaže se samo, ko se obrišem (sled na vložku je takšna kot zadnji dan M), pa zdaj so bili spet manjši koščki sluzi.

Nikamor (še) nisem šla, nikogar nisem klicala - ker če se krvavitev ustavi/ustavlja, potem je to dober znak, pravijo. Ne vem, Buscopan sem takoj začela jemati, zaradi rahlih krčev. Glava me boli in popolnoma otopela sem. V mislih ves čas držim dojenčico v naročju - gledam v prihodnost, da bi odmislila sedanjost in možni črni scenarij... user posted image Pa ravno na koncu 11. tedna sem, ko bi že počasi tole moralo nehati... user posted image user posted image

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
13.10.2010 13:37:08   
pižmovka
pufika user posted image user posted image user posted image vse bo še dobro. Samo pozitivno razmišljaj!

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
13.10.2010 13:41:44   
ovčka11
user posted image user posted image user posted image  imej v mislih, da bo vse ok.... saj vem, da je težko.... jaz bi se šla na urgenco pokazat, boš vsaj pomirjena, da je z malčkom vse v redu.... pa saj veš... počivat, počivat, počivat... jaz sem bila na istem par dni nazaj... pa ko človek misli, da je najbolj kritično obdobje mimo...
Jaz imam za krče Magnesol 3x na dan...

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
13.10.2010 13:49:27   
pižmovka
http://paket-za-nosecnico-oktober-2010.bambino.si/
Še neki za nas user posted image

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
13.10.2010 13:53:34   
VevercaV
Enkratna, ovcka11 in jaz pa se katera, ki se je sedaj ne spomnim (oprostite mi punce..), smo na istem, tako zelo te razumem!! Ampak imej v mislih še naprej samo pozitivo, kot si doslej, ker to, da je krvavitev nehala, je verjetno res dober znak, pa je čisto možno, da je tudi samo kakšna žilca počila...
Upam za vse nas, da je tako.. Joj, bi bila kar zraven vas vseh, pa da se fajn objamemo!!!!!!

Ovcka11, jaz pa kar hodim v sluzbo, ki je trenutno nestresna, pisarnisko delo in upam, da ne skodim s tem mojemu malemu...Sem prav Pušenjaku napisala vprašanje, kako je s tem.. Meni je res bolje v službo hodit, iz enakih razlogov, kot je ze enkrat enkratna napisala... Ampak ker se trenutno počutim OK, brez krvavitev ali rjavih izcedkov, si mislim, da ne more škodit, če se pa jaz bolje tako počutim... Ali pač?? :/

Jah nic punce, drzte se mi..

Vsem srečkicam čestitke za dobre rezultate NS!

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
13.10.2010 13:57:05   
Peli

IZVIRNO SPOROČILO: ovčka11

Peli.... hvala.... a dajo tudi kakšno lokalno anestezijo al samo prebodejo - kot da bi kri vzeli?

Ja sam prebode, kot za kri. Sam mal je grozna vidt tista igla user posted image .

enkratna - jest pa namesto tebe bi poklicala, že zaradi svojih živčkov. A Boscopana drugače ne jemlješ redno vsak dan? Men ga zdaj ni treba več jemat, pijem pa Magnesol 3x na dan.

sesil - mene pa nič ne boli v predelu šivov, razen če me je ta mal med previjanjem nabasal, sm pa vidla zvezdice. Mam pa še prav grdo vijolično brazgotino.

Imena midva za punčko še nimava, za fantka nama je všeč Tilen, ampak najstarejši sin hoče imet Blaža, sm ga vprašala kaj bo, če bo punčka, pa je odgovoru "ja Blaška" user posted image , sicer pa je prepričan da bo dobu bratca.
Zdej pa grem še mal na kavč, potem pa po maladva v vrtec.
LP

(odgovor članu ovčka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
13.10.2010 14:04:13   
enkratna
Peli, Magnesol vzamem 2-3x dnevno, Buscopan pa le, ko imam krče (takšna so bila navodila G na urgenci, ko sem bila prvič tam). Če ni bilo krčev, ga nisem jemala. Prejšnji ponedeljek sem norela na urgenco - pa je bilo vse OK. Zdaj sem toliko bolj slabe volje, ker smo bili okoli enih pri G na rednem pregledu, gledali bebico kako skače sem pa tja - zvečer pa štala. user posted image
Imam prijateljico, ki ji je ime Blažka, in je ful faca user posted image

Imena, oh imena... jaz za punčko imam kar 4 v ožjem izboru (nisva se pa še skupaj odločila, katero od teh: Senta, Zana, Elena, Sofija), za fantka pa še nisva razmišljala (oz. nama je bil obema Miha čisto všeč). Je moj priznal, da je malo brez domišljije, in da bo šel v knjižnico po knjigo imen user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
13.10.2010 14:09:24   
majčica1508
enkratna....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
črni scenarij ven iz glave,pa kakega lepšega noter....držim pestke,da bo vse ok
pa kar pokazat se pojdi,bolje večkrat....kot pa premalo

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.