|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
20.9.2010 13:07:41   
aleunam
Potrdil načeloma več ni. Papirje za očeta pa res neseš malo pozneje. Jaz sem zase morala v začetku septembra, zanj pa moram v začetku oktobra. Če katere plače še ni vpisane, se oni povežejo s podjetjem in jim podajo informacijo. Glavno, da so podpisani papirji tam, če pa je potrebno, pa še vpišejo pač zadnjo plačo, ki je pred rokom. Sem pa ena tvojih sosednjih občin in pri nas so res ženske super. user posted image  Nobenega kompliciranja, pa vse lepo razložijo.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
20.9.2010 13:12:14   
ječi12
ojla

tut js sm neporočena in brez statusa in bom šla s 1.10 na zavod. in ne ne bom igrala samohranilke. sicer zdj itak že mava enega otroka,ampak to nekaterih ne ustavi. js bom useeno ostala pri svojmu dragemu,zdj sva itak že uradno skupaj več kot 2 leti,tko da sm prepozna za kakršnokoli laganje.
no pa tut sicer nebi. rada vidim da je družina pod isto streho,mati samohranilka si pa nikoli nebi želela bit zato se tut tega nebi igrala,dejansko morš na sodišče in povedat da je to dec ki ga ne morš gledat ipd...bedno.

js se prijavim na vzajemno ta teden,očetvostvo greva podpisat,pa na zavod se grem prijavit. no pol bom mela pa use urejeno. važno mi je da mam urejeno dopolnilno zdravstveno.dobivala bom pa starševski,socialni pa ne vem kašne majo pogoje....

lep pajacek iz kika,res zgleda ful topel in mehek.

malajka ja tale knjigica je luštna,pa še kej dobrega za jest.če jesta pico jo loh nardiš-testo namreč v obliki srčka.čis pocukrano ampak ful lušno pride. js za svojo nardim pico v obliki mikimiške k doma delam test in je čis navudšena :)

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
20.9.2010 13:24:48   
MalaNeli
ojla user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz pa čist vesela. Bla pri enih družinskih kolegih. Majo 5let staro punčko. In so imeli za njo VSE, ni da ni. Od igral, do stolčkov - za hranjenje, guganje.. uf, ni da ni. In mi je gospa rekla da mi vse posodi, če uničimo pa uničimo.
Potem pa mi je dala še 100 stvari, za cotke bomo pa počakali da vidimo spol.
Uf, sem tako navdušena.
no, ničesar pa še nisem prnesla domov, ker sem bila s premalim avtomobilčkom, pa še sama. Da bom počakala da se brat vrne s kombijem pa bom potem šla še enkrat na obisk, z atijem pa mojm user posted image da bota potem mi vse znosila po 87 stopnicah. hahaha.

Zori82 kar se tega tiče. tut mene vsi prepričujejo. pa tut mi2 nisva poročena pa nič. ampak nevem. jaz tut ne bom tega nardila. morš potem na sodišče, podat izjavo o obiskih pa o dajatvah, pa se mi ne zdi smiselno. pa še nepravično do očeta. pa večina jih to nardi tut potem zarad vrtca, ker ga manj plačujejo, amapk ne vem. jaz tega ne bom naredila.

jaz se pa cel dan počutim kot da bom v nasledni minuti dobila menstruacijo. in mi je zlo neprijetno. mamo pa še 2dni da dopolnimo 34 teden.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
20.9.2010 13:36:49   
phelps
Dobro jutro punce!

Sem vas res na hitro preletela, danes cufam ličkanje za mojo avtohtono slovensko zibelko, koliko je s tem dela user posted image . Bogi so bili ljudje včasih...

Prašek, omenile ste, da ta Persil Sensitive pri nekaterih otrocih ni ok... Katerega boste uporabljale? Jaz imam sedaj Ariel in mi ful lepo diši in opere, ampak ravno ta ima belilo, ki za user posted image ni ok user posted image

Malajka, jaz imam identičen pajacek in mi je ful lep user posted image

Žabice do pasu iz H&M, jaz sem tudi kupila 2v1, bele in sive črtaste, sem pa zafrknila s št. 62, mojemu so se 56 zdele ful majhne user posted image . No, glede na to, da stane to 7 eur, bom pa še manjše enkrat kupila... Ful gledam pri oblačilcih, da jih bo lahko obleči, zato sem tudi kupila bodyje na preklop v BC in tiste majčke za zavezat kupim kjer jih vidim (ima jih tudi Kik)...

Knjige, jaz  trenutno berem po vaših priporočilih Dojenje iz srca in mi je všeč, zdi se mi zelo realna, priporočam.

Sicer sem ok, Phelps veselo brca, malo me še boli grlo in malo me zaliva pot, ampak bo. Gre na bolje. Me pa noro peče zgaga po čaju z limono, se bom temu kar odpovedala...

Bodite lepo, tiste, ki ste doma izkoristite sonček, tiste, ki pa delate pa naj vam ponedeljek hitro mine! user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
20.9.2010 14:18:28   
kapesanta
Meni pa Persil Sensitive lepo diši - obnesel se je pri Roku in sem tudi zdaj vse oprala z njim - je pa res da uporabljam kroglo in dam praška samo 1/4 priporočene doze. Pa perem z zvišanim nivojem vode, da orenk spere.
Drugač sem pa za LUNO in bom po rojstvu sprobala kako reagira nanjo - upam da bo štimalo, ker meni je No.1

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
20.9.2010 14:43:20   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83

Pozdravljene!!!

Mene nekaj zanima:
Do kdaj se morajo na socialno dodati papirji za očetovski dopust?
Midva sva danes vse nosla na firmo in je rekla, da jaz naj pridem v petek po papirje, da user posted image pa še bo moral počakati, ker mu morejo plače vpisati in nekaj je govorila, da se to pol komaj ureja, ko rodim,... nič mi ni jasno,.., saj moram vse oddati vsaj 60 dni pred predvidenim rokom ali ni tako ??? Ne bi pa rada zamudla, da še bo kje pol kaj narobe. Že jaz moram najkasneje v petek zase za porodniško oddatio papirje in sem mislila vse skup rešiti, sedaj pa ona nekaj tam komplicira. sedaj pa nič več ne razumem,...
Pa še potrdilo od G je na firmi zahtevala. kaj jim je??? Joj so me razp..... .

Hvala bogu, da je sonček,....

pozdrav

... meni so na MB CSD povedali, da se vloga za ocetovski dopust odda 1 deloven dan preden se koristi in ne pred rojstvom, ker ne ves tocno kdaj se bo otrok rodil.

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
20.9.2010 14:45:33   
MalaNeli
meni so pa rekli da jo lahko oddaš kdarkoli, potem pa samo pokličeš kdaj jo boš začel uveljavljat. ker je tut ne rabiš začet uveljavljat ko se otrok rodi. lahko šele takrat ko prideta mami in otročiček domov.

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
20.9.2010 14:52:08   
Valentina85
Malajka katero številko pajacka pa si kupila? 

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
20.9.2010 16:01:48   
Soncchhek
ojla punce!

sem že dopoldne imela napisano fuuuullll..pa zbrisala namesto poslala..sem kar nehala..
no pa zdaj evo me....user posted image

s pregleda pri G....spet smo se merili...po njenih meritvah smo se zredili iz 1500g na 1800g....v 2 tednih... G ki mi je pa delala 4d prejšnji teden pa je že prejšnji teden natehtala 1800g.....Očitno so odstopanja po UZ...kakorkoli....samo da se redimo in da je vse OK.
Je preklopila še na 3d in naš dečko je bil spet zvit in prepleten in....roke na obraz in prsti v ustih in tako dalje....user posted image tako da ga ne gane, če ga kdo čekira.
Srček bije.....sem čist blažena ko poslušam user posted image ..pač vse je ok no. Naslednji pregled pa čez 3 tedne....v 35tem tednu... takrat pa baje CTG itd.

Jap, tisti stolček iz Ikeje tudi mi nabavimo za dojenje.

malajka84, jaz sem na enakem....nisva poročena, uradno živiva že leto in pol skupaj a na različnih naslovih, ker sva bila v najemu....sem brezposelna....Do sedaj sem zatajila dedcauser posted image in sem normalno dobivala denarno socialno pomoč, zdaj ko sem dala pa za te mesece za podaljšanje....dokler mi ne začne tečt pravica za starševsko nadomestilo, pa sva se prvič prikazala kot izvenzakonski par.....tako da sem morala dat noter še njegove dohodke....
Kako to da si boš zavarovanje plačevala sama? Se mi zdi da obvezno si itaq zavarovan preko CSD....če prejemaš starševsko nadomestilo ( jaz sem bila sedaj preko občine oz. imam odločbo nekje do aprila)....dodatno sem bila kot prejemnica socialke itaq upravičena....zdaj pa ne vem kako bo. Jutri nesem na CSD papir za tiste dinarčke, ker ne bom vzela paketa...pa povprašam vse.
Zori82, si pa ne upam goljufat pa ga kaj sračkat.... raje gremo pošteno....kot pa da igram samohranilko...tudi ne bi mogla lagat na sodišču.....pa moraš še na sodišče da urediš preživnino pa stike pa ne vem kaj.... mah, bomo že. Je pa res da naša državica to vedno bolj daje v nadzor....ker se na veliko izrablja in se bodo v prihodnosti za samohranilke štele samo tiste, pri katerih je oče pokojen oz.neznan....Pač pripravljajo se novitete zakona...

meni je pa ta knjiga Dojenček, navodila za uporabo...čist mimo.....moj tudi raje prebira kire druge kot tole.....kjer je bolj normalno napisano kaj in kako z dojenčkom....saj tale je šaljiva...za nasmejat... uporabna pa....za " mehanike"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Oooo kir pajaček Malalajka84!!! mi imamo tudi podobnega ....ampak ni iz KIKa...

Potrdilo o PDP sem jaz dobila danes od G.....ujej kam gre čas.....

punce, lep dan...mene še čaka zobarca !

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
20.9.2010 18:24:37   
Renesme**
očetovski- oddajo 30 dni pred PDP, potem pa javijo ko je otrok rojen in povejo kdaj bodo začeli koristiti.

Persil sensitive- meni je vredu in sem vse z njim oprala. Perem pa na baby programu, je neki spešl pa intenzivno izpiranje dela...

Drugače pa danes vse ok, edino vsake toliko imam občutek, da mi bo trebuh razneslouser posted image , upam, da to pomeni, da rasteuser posted image

Mala Neli- super za opremo...

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
20.9.2010 19:40:56   
malajka84
hej...

glede pajacka sem kupla kr 56 št, se mi je zdel velk, pa tok, d aga pč na začetku mamo...sej sm  hotla 62 pa mi je bil tolk zlo velk..kaj pa vem..:)

glede zavarovanja pa ne morm prek občine bizt zavarovana (ker tam pa štejejo mojga zram, čeprav ni dve leti uradno in mava skp preveč denarja baje...), tk d tistih 15€ si bom plačevala sam, dopolnilnega pa mam tak tudi že urejenega...tko da bomo vidli kaj bojo na socialni spacali, ker zadnjič mi je rekla da en mesec mi pripada podpora, ker kao se mojga ne šteje otroka še n torej sem na nuli...kaj bo pa na konc bomo ap vidli, morm 1. nest papirje tja, ker do 1. sem pa še študent...uglavnem mučkalice pa laufanja od sem pa do tja...no vsaj mal kondicije bom dobla;)

Lepo noč vsem!:)

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
20.9.2010 20:27:51   
pikizenc
Madona en teden vas nisem brala in sem rabla cel vikend, da sem čez prišla user posted image

Prejšnji teden je bil pregled, ocenjena teža je cca 1800 g, vse kul, še vedno z glavo dol, naslednji pregled za seznam pa 18.10., in sicer kar CTG, torej sem tokrat imela zadnji UZ. A vas tud še na tolk narazen naročajo, to je spet 1 mesec med obema pregledoma user posted image

< Sporočilo je popravil pikizenc -- 20.9.2010 20:30:03 >

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
20.9.2010 20:54:18   
november2010
Čer!

Pismo, meni dnevi takoooo hitro minevajo, da sploh ne dojemam. Še posebej zdaj ko sem spet na šihtu.

SEm imela danes pregled pri G - vse je ok, kolk je velik pa težak mi nikol ne pove, so mi pa poslušali srček, pregledal MV (ok), nardil oba UZ, sem imela pravi občutek glede lege, mali se je očitno obrnil na glavo. user posted image Kile moram še kar pazit, drgač pa vse ok. Sem dobila tudi napotnico za v P, pa en teden pred naslednjim pregledom moram dat it kri pa vodo.

Naslednji pregled 18.10.

Sem bila pa po pregledu še v BC, sem kupila banjico (bebejou) pa stojalo, pa kompletek iz pliša za iz P (zeleno - siv), pa še par drobnarij, pa sem spet en kup enga denarja tam pustila.

malajka - je pa tvoja punca že res ornk punca! Jaz bi bila tud čist vesela, če bi me kej prej poslali rodit. :) Tam v začetku novembra bi blo čist fajn, prej pa ne, ker imam okrog 20. 10 še strokovni izpit, pa okna nam pridejo menjat :)

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
20.9.2010 21:37:46   
Bumbolina
Ojla!

Glede pralnega praška: jaz že od sinovega rojstva uporabljam Persil sensitive, nikoli nismo imeli nobenih težav s kožo, tako da bom kar ostala pri tem... Je pa res, da uporabim minimalno dozo...

Kombinezonček: jaz bom kupila številko 56. Sin je ob rojstvu meril 50 cm, tako da so mu oblačila 56 bila nekaj časa prav. Za takšne micene se meni 62 zdi ful preveliko; meni ni všeč, da so oblačila za tri številke prevelika. Moje mnenjeuser posted image

Komaj čakam naslednji pregled; konec tedna, da končno zopet vidim tole našo bebico... Lepo brca, ni pa niti približno tako živahna kot je bil sin v trebuhuuser posted image . Madona pr njemu se mi je dobesedno cel trebuh premikal levo-desnouser posted image .

Jaz tudi moram nabaviti kompletek za iz porodnišnice, pa kozmetiko, ostalo pa nekako že imam...

Lep se imejte...

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
20.9.2010 21:56:19   
nadinne
Večer.

Uf...tri dni se ne oglasim, pa mam čist preveč za brat user posted image

Vglavnem, danes sem bila spet leteča...malo prej sem šla iz sližbe, da sem odnesla papirje na csd...sem vprašala za očetovski dopust...so mi rekli da naj bodoči očka to odda vsaj en dan preden nastopi dopust. Ker ga bo moj koristil šele po 13.12. imava torej še ogromno časa user posted image Prej ga ne upa koristit, ker se boji, da mu ne bi podaljšali pogodbe. Tak da bom prve tedne kar sama z user posted image Me je kar malo strah, ampak kaj čem... Aja p aše to...očetovski dopust se lahko koristi kadarkoli do otrokovega 6 meseca starosti, tako da ni nujno da ga ponucate takoj, če vam to ne ustreza.

Od csd-ja sem hitela k zobarju...ssem bila spet pohvaljena user posted image Tako da pridem čez 1 leto na kontrolo...sem se pošalila, da če bi vsi imeli take zobe kot jaz, bi zobozdravniki že propadli user posted image

No od tam pa sem pohitela na MŠ...sem bila malo zgodnja in sem šla še malo pofirbcat v Sonček, pa sem seveda mogla kupit žabice, pižamco in en komplet nogavičk...se nisem mogla upreti...če imajo pa nov hudo luškato kolekcijo user posted image

prašek...jaz nimam pojma katerega bom uporabila...trenutno imam Persil color...mi je ok, samo ne vem ali je primeren za dojenčke. Ena je omenila Luno...no men je pa ta prašek poden od podna...imam zelo slabe izkušnje z njim. A latera mogoče ve če je od Froscha prašek ok za user posted image ?

pikazenc...moja g  od 30 tedna dalje dela preglede na 2 tedna...tak da jaz ga imam že čez 1 teden, ko štartam 33 teden user posted image Komaj čakam.

samohranilstvo...ma meni se s tem sploh ne da ubadat. Midva uradno ne živiva skupaj, ker sem jaz še vedno prijavljena doma...drug mesec pa se bom uradno preselila k user posted image , čeprav se sploh ne spomnim kdaj sem nazadnje splala doma user posted image Tak da me pred porodom čaka še menjava dokumentov...to je to. Mislim pa da se res pripravlja nov zakon, s katerim bodo samohranilke le tiste, pri katerih se ne pozna očeta oz. je pokojni...ja država bo zaostrila tole.

poplave...uf, tole je bilo pa pestro za vikend. Na srečo v našem koncu ni bilo nič, še dežja niti malo ne toliko, kot so napovedovali. Sem kar srečna da sem doma kjer sem user posted image Sva bila v soboto blizu Moravč, pa v Lj na poroki...lilo kot na sodni dan (upam da bo paru to prineslo srečo...saj veste...velko dežja na poroko pomeni veliko deanrja...če verjameš user posted image ). Ko sva se peljala po avtocesti in sem gledala poplavljene travnike, me je kar stiskalo v želodcu...potem pa še posnetki po tv...bogi ljudje res! In Ljubljančanke...kako ste jo odnesle?  Ena se je bala za avto, če se prov spomnim? Upam da se je dobro končalo user posted image

Sedaj grem pa spat...kaj bi dala da mi ne bi bilo treba ob 5h vstat!

Lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 1140
21.9.2010 7:15:37   
simonmojca
Jutro

eno user posted image  za vas, jaz jo pa pijem

user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
21.9.2010 7:22:26   
Renesme**
Dobro jutro

Prvi zajtrk že za manouser posted image , zdej pa tamalo zrihtat in v vrtec

praški- Frosch uporablja moja sodelavka, njena hčerka je na druge alergična, tako da ta je baje ok, moraš pa spet vzeti tistega sensitive...Luna sploh ni sensitive, tako da se ji jaz izogibam na dolgo in široko, je tudi naša bolj nagnjena k suhi koži in dobi takoj kakšne pikice, če je prašek preagresiven...
Jaz perem vse s Persilom in večinoma mehčalec lenor ali Silan sensitive, tudi druge kupim sem pa tjauser posted image , pa je vse ok, no zdaj bom od malih dveh prala spet s Persil sensitive...

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
21.9.2010 8:13:55   
Bumbolina
Dobro jutro punce!

Simonmojca, hvala za kavico, paše...

Danes je tako lep sončen dan, da sem takoj polna energije in se dosti bolje počutim....user posted image  Še dobro, ker se odpravljam po nakupihuser posted image .

Drugorodke, kako vaši otroci sprejemajo dejstvo, da pruhaja novi družinski član??? Sin se dojenčka sicer neizmerno veseli, na veliko izbira ime, po drugi strani pa ga včasih prime in me sprašuje, koga ma mami najraje, njega ali dojenčka???

Lep dan vsem...

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
21.9.2010 8:52:39   
november2010
Dobro jutro!

Naš mali se mi zdi, da zaenkrat kar dobro sprejema dejstvo, da prihaja nov družinski član, se res veliko o tem pogovarjamo, pomaga mi pri pripravi cunjic, mu razlagam, da so bile to včasih njegove in da je on zdaj že velik fant in da jih bo posodil bratcu, beremo knjigce, tudi v vrtcu se o tem pogovarjajo.... včasih me vpraša če bo lahko dojenček v sobi pri njem spal pa tko.... verjamem pa, da bomo mogl bit ekstra pozorni ko se bo mali rodil, da ne bo Lovro se čutil kaj prikrajšanega - s tem namenom ga že zdaj navajava k čim večji samostojnosti, da stvari, ki jih zmore narediti sam, tudi sam naredi.

(odgovor članu Bumbolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
21.9.2010 9:21:08   
zori82
Dobro jutro

simonmojca mmmmmm hvala za kavico

praški js nikol nisem gledla kateri je, pač un ko mi je prišu pod roke tega sm vzelauser posted image user posted image ...no zdj bo pa treba bit malo bolj pozoren na izbiro
mehčalec sem pa kupovala pri enmi privat in je super, sicer pa drag 14€ za 4,4l

kar se pa tiče mame samohranilke pa super da se še kdo strinja z mano, ker sm že misla da sm edina da tako razmišljam...tako da se bomo šli kar lepo na pošten način, raje vidim da tistih 200€ dobi nekdo ki jih res potrebuje

kombinezonček a ga mislite vse uporabljat? Js sm ga mela namen kupit, ampak zraven vozička dobim tud zimsko vrečo (nekaj na ta način http://www.otroski-vozicki.com/si/zascita-za-nogice-zimska-i373.shtml ), zdj pa ne vem a bi zimski kombinezon kupla al neuser posted image

Pa še neki me zanima...te ko ste prijavljene na zavod in prejemate denarno pomoč, kdaj je potrebno oddat vlogo za starševski dodatek, 30dni pred porodom ali šele po poroduuser posted image

No zdj grem pa nekaj pojest pa kavico spit

Aja pa še to morm povedat..včeraj je moj sestavil posteljco za user posted image , ga je blo prav zanimivo gledat kako se je poglobil v sestavljanje in potem kako bo on daju user posted image not pa ven in kako jo bo ujčkuuser posted image

ok dost nakladanja se trebuh že oglašauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1145
21.9.2010 9:27:32   
november2010
Kar se tiče očetovskega dopusta - jaz se spomnim, da sem v P takrat dobila neko potrdilo za katerega so mi rekli, da ga mora očka predložit če bo ta dopust koristil.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
21.9.2010 9:30:30   
aleunam
Dan!

Res je, po tem deževju prav paše topel sonček. Danes nadaljujem z pranjem in sušenjem zunaj. Mi cote najboljše dišijo, ko se sušijo zunaj. user posted image

Zdaj na hitro postorim nekaj za službo, skuham, letim na pošto, pa spet nekaj za službo, potem pa po spalno vrečo. Jo imajo v Šparu za cca. 15€, pa je babi spet dala evrčke, da jo kupim, ker ona ne bo šla tja. user posted image  Mislim, dabom vzela št. 68 (če bo), ampak se mi zdi, da sem zadnjič videla samo 70. To pa je že kar veliko, upam, da mu ne bo pri rokicah prevelik, ker ostali del itak nima veze. Moram pa povedati, da majo te spalne vreče v našem Šparu, v tavelikih (2x Interspar v MB), pa v Brežicah ga pa nisem našla (brskala tudi po trgovinah, ko smo bili v Čatežuuser posted image ). Popoldne pa še v MŠ. 

Praški... Nobena ne more vnaprej vedeti kateri je dober za njenega dojenčka. Žal bomo morale tukaj preizkušati in takoj, ko se pojavi kakšna alergija, zamenjati. Saj je enako kot za hrano pozneje. Tako da enim paše persil, drugim ariel, tretjim noben prašek. Jaz bom nabavila enega otroškega sensitiv (katerega, še ne vem) in bomo videli po rojstvu, če bodo kakšne reakcije. Seveda upam, da nobene. user posted image

Samohranilstvo... Mislim, da se pozna pri vrtcu in otrošklih. Sem zadnjič šla vprašat na CSD kako je s samohranilstvom in je dejansko omenila, da ga več ne bo ter da se ureja po rojstvu. Ker še vedno ne vem kako bo med nama, sem se šla pozanimat, a ko sem prišla iz pisarne, sem se najprej zjokala. Ne, hvala, se ne bom šla tega, četudi bi mogoče morala. Ljudje mi pravijo, naj se zaščitim v smislu, da uredimo preživnino in bo črno na belem, jaz pa mu zaupam in vem, da bo za otroka prispeval, ne glede na to ali bova skupaj ali ne. Trenutno se dobro razumeva... Pa mi verjemite, da ima precej visoke prihodke in bi se mi poznalo pri zgoraj omenjenem, a srčno upam, da ne bo potrebno iti v to. Če pa bi se med nama "zaostrilo", pa bi poskrbela za otrokovo prihodnost v tem smislu, zaenkrat pa definitivno ne čutim tega, ker vidim kako se veseli najinega fantka. Sploh pa ne samo zaradi tega, da bi "boljše" prišla skoz. Mogoče zdaj tako pišem, ker na samohranilstvo gledam s čustvene plati.

Uf, upam, da me ta dva dni kaj ne prime, ker je bodoči očka moral v Nemčijo na nek seminar. Sem se hecala, da bom 100% zdaj rodila, on pa je že prešeteval koliko ur vožnje rabi od tam. user posted image  Ne, malček naj še kar počaka, čeprav mam občutek, da smo že kar veliki.

Pregled imam še vedno na 4 tedne (prejšnji pri 31t, tokrat pri 35t), potem pa na 2 tedna. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1147
21.9.2010 10:29:21   
phelps
Dobro jutro!

aleunam, preživnino lahko urejata tudi kasneje. Npr., če gre nekdo narazen po 10 letnih skupne poti, ima iste pravice kot nekdo, ki gre narazen takoj po rojstvu ali celo pred rojstvom. Če sta trenutno ok, se ne obremenjuj s tem. Delaj na vezi, če čutiš tako. Iz tvojega pisanja sklepam, da je kar zainteresiran... Včasih se je potrebno postavit tudi v njihove kože, trenutno smo polne hormonov in totalno okupirane z otročki. Jaz se moram včasih prav potrudit, da se pogovarjam še o čem drugem.

Starejši otroci in prihod novega člana, jaz se trenutno učim na moji domači živalici, oz. na mojem user posted image , tudi on ne bo več NO1 user posted image user posted image

Danes sem dobila iz Javne banke paket za oddajo popkovnične krvi, torej ta paket moram imet s sabo v porodnišnici, takoj ko bom rodila pa mora moj poklicat na priloženo št., da bodo prišli iskat. Glede ostale birokracije, v porodnišnici bo dobil potrdilo, da sem rodila, s tem gre na CSD in pove kdaj bo začel z očetovskim dopustom (moj bo kar takoj, pred tem ima pa še en teden dopusta (jesenske počitnice), tako, da bova 3 tedne skupaj user posted image ). Isti dan pa bo odnesel še na občino izpolnjen list za denarni paket (pri nas dobimo 150 eur). To je vse.... Kasneje (čas imamo 3 mesece), pa uredimo še otroški dodatek.

Pregled, jaz imam že na 2 tedna, ni mi bilo pa nič omenjeno, da bo na naslednjem že ctg. Se mi pa nikamor ne mudi s porodom, jaz bi najraje rodila okoli roka, sploh po tem, kar se mi je zgodilo 14 dni nazaj. Najbolj pomembno je, da bo dete zdravo, pa tudi če bo rojeno čez rok.

Zdaj grem pa malo na vrt na sonček, danes bom oprala odeje, meni tudi najlepše diši perilo, ki je posušeno na zraku.

< Sporočilo je popravil phelps -- 21.9.2010 10:33:09 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
21.9.2010 11:20:09   
pajac
Dan!

No midva s Petrom sva pojedla zajtrk, kuhava kosilo in se pripravljava na popoldanski potep po trgovinah, ker se dobimo z mojo bivšo cimro, ki mi prinese stvari za dojenčka....

Danes grem še pogledat v Premmaman, če imajo kaj za našega user posted image da ne bo šel nagi domov user posted image user posted image user posted image user posted image

Naš prvorojenec je zdaj ravno star 3 leta in ve da v trebuhu imam dojenčka, da bo prišel ko bo zrastel (to bo "ko bo sneg"), da mu bo prinesel darilo... Nimam pa občutka da se kaj dosti obremenjujje s tem... Kdaj me udari po trebuhu in pove, da je dojenček lump, včasih pa boža in ljubčka in govori da ga ima zelo rad....
Najbolj smešno mu je ko poslušava srček z angelsoundom in ko se obrne pa zaropota.. sva se smejala in ocenila "da to dojenček sigurno prdi" user posted image user posted image user posted image user posted image

Smo pa mu zdaj za silo uredili sobico... manjkajo poslikave in zavese ampak to pride zdaj ko ga dam v vrtec, da bo malo časa... Tudi v avtu sva ga prestavila "na šofersko" stran... ne bi rada, da bo preveč sprememb naenkrat in čimprej to opravimo bo lažje kasneje...
Jezi ma pa ko mu nekdo, ko kaj sili k meni v naročje reče, da ga mama ne more zdaj imeti, ker ima dojenčka pri sebi.. Ga takrat zanalašč pokličem in povem, da mami ima prostora za oba... vedno!user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
21.9.2010 11:47:08   
maa2010
Pozdravljene user posted image ,

kaksen lep soncek je danes user posted image

Mene zanima ce je katera iz foruma iz prekmurskega konca in je ze bila v materinski soli pri vas. Midva z mojim grema namrec to soboto v Mursko Soboto na ogled porodnisnice in bi potrebovala malo vec informacij glede njihovih postopkov.

pa se ena slikica od mojega busija 33t1d
user posted image
moj pravi, da je sedaj pa ogromen user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?