Pia67
|
Evo, nas je "zalilo". Vodo je pokasiral ribnik, ker je vse skupaj modro speljano vanj. V hišo sicer voda ni prišla, smo pa na otočku, ki ga tanka popkovina starega kolovoza veže z glavno cesto, ki je tudi poplavljena, tako, da smo do NM rabili 20 min več. Sedaj je stanje ziher že boljše, popoldne gremo prijateljem pomagat hiško čistit, ker so imeli vode do kolen, kljub vsej zaščiti, podtalnica, čeprav nimajo kleti, dela svoje. Stari ljudje v soseski ne pomnijo česa takega. Včeraj sem tekla mimo gradu Otočec, katerega moli le obzidje iz vode, otoka oz. trave okoli se seveda ne vidi. Gasilci pa so se mučili z naplavljenim lesom, da so sproti reševali lesena mostova. in potem tečem dalje, pridem do cestne zapore, policaj reče, naprej ne morete, razen, če prebredete, gospa. Pa se nisem dala in prebredla polavo, ki ji je sledila še ena večja luža, si oblisala nožice ob nogavice in obula teniske ter pridelala žulj, ker me je čakal še 1 km do doma. Še kolo se je manjkal, pa bi imela triatlon . Popoldne smo preživeli n kanuju in se vozili med koruzo, pes je vzljubil vožnjo s kanujem in smo se prav zabavali, ker ni hotel na kopno . Pestro, kaj prinese voda. mi je pa žal vseh revežev, ki jim je poplava naredila škodo. Nika uživajte, glede RD pa nimam pripomb, ker ne vem kako bo.
|