Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 13.9.2010 14:25:10
|
|
|
|
skokica_
|
Ojla someščanke, še ena med vami...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 13.9.2010 14:33:11
|
|
|
|
Janchek81
|
Pozdravljena skokica_
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 13.9.2010 19:26:44
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: skokica_ Ojla someščanke, še ena med vami... dobrodosla...napisi kaj vec o sebi...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 14.9.2010 8:36:01
|
|
|
|
ŽANŽA
|
jutro! Še ena ljubljančanka med vami, ki upa, da se vam lahko pridruži Rok imam 24.1.2011, doma imamo že enega 1,5 let starega Tokrat naj bi imeli . Bomo videli kaj se bo na morfologiji pokazalo. Stara sem 26 let. trenutno do konca meseca na bolniški, ker imam že od 7 tedna N probleme s krvavitvami...upam, da vse skupaj uspešno prebrodimo.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 14.9.2010 8:43:31
|
|
|
|
Janchek81
|
ŽANŽA dobrodošla :) Upam, da bo kmalu vredu s tvojimi krvavitvami :( jaz sem jih imela do 10 tedna nosečnosti in vem kako je to grozno :( Venadr .. optimistično dalje, vse bo vredu
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 14.9.2010 11:33:55
|
|
|
|
pikizenc
|
Dobrodošli obe ta novi
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 14.9.2010 13:21:50
|
|
|
|
ŽANŽA
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc Dobrodošli obe ta novi hvala
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 14.9.2010 19:26:16
|
|
|
|
katrinka
|
ŽANŽA - dobrodosla...upam da se krvavitve umirijo...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 10:29:40
|
|
|
|
Janchek81
|
Helow ... Končno sem dočakala ta dan ... imam namreč morfologijo Upam, da bo vse vredu in da tudi zvemo kaj imamo Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 18:00:51
|
|
|
|
ŽANŽA
|
o, super. srečno na morfologiji. jaz jo imam naslednji četrtek. vidim, da sva obe januarki poročaj!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 18:27:03
|
|
|
|
Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: ŽANŽA o, super. srečno na morfologiji. jaz jo imam naslednji četrtek. vidim, da sva obe januarki poročaj! Žal nimam dobrih novic Moj malček ima Spina Fibido :( kar pomeni, da ima okvaro hrtenice Jutri imava s partnerjem posvetovanje in nato bolnica - splav ... totalno me je sesu Lahko bi se prej ugotovilo, če bi mi moja ginekologinja že nardila UZ čez trebuška :( tko se ji je pa vedno mudilo in nas je odpikala na hitr Upam da dam čez psihično ....
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 21:32:20
|
|
|
|
ŽANŽA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: ŽANŽA o, super. srečno na morfologiji. jaz jo imam naslednji četrtek. vidim, da sva obe januarki poročaj! Žal nimam dobrih novic Moj malček ima Spina Fibido :( kar pomeni, da ima okvaro hrtenice Jutri imava s partnerjem posvetovanje in nato bolnica - splav ... totalno me je sesu Lahko bi se prej ugotovilo, če bi mi moja ginekologinja že nardila UZ čez trebuška :( tko se ji je pa vedno mudilo in nas je odpikala na hitr Upam da dam čez psihično .... saj ne morem verjeti. nimam besed, ki bi te potolažile. drži se, si v mojih mislih!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 21:43:22
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: ŽANŽA o, super. srečno na morfologiji. jaz jo imam naslednji četrtek. vidim, da sva obe januarki poročaj! Žal nimam dobrih novic Moj malček ima Spina Fibido :( kar pomeni, da ima okvaro hrtenice Jutri imava s partnerjem posvetovanje in nato bolnica - splav ... totalno me je sesu Lahko bi se prej ugotovilo, če bi mi moja ginekologinja že nardila UZ čez trebuška :( tko se ji je pa vedno mudilo in nas je odpikala na hitr Upam da dam čez psihično .... ooooooo kok mi je hudo,a se ne da nikakor pomagat...a ti loh kej pomagam - karkoli,res mi je hudo
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 16.9.2010 22:36:00
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka ooooooo kok mi je hudo,a se ne da nikakor pomagat...a ti loh kej pomagam - karkoli,res mi je hudo Upam, da sestra ne bo jezna, če ti jst odgovorim... Žal se ne da pomagat, ker je oblika Spina bifide prehuda. Poleg tega je bila vidna tudi ventrikulomegalija.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 7:13:50
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 IZVIRNO SPOROČILO: katrinka ooooooo kok mi je hudo,a se ne da nikakor pomagat...a ti loh kej pomagam - karkoli,res mi je hudo Upam, da sestra ne bo jezna, če ti jst odgovorim... Žal se ne da pomagat, ker je oblika Spina bifide prehuda. Poleg tega je bila vidna tudi ventrikulomegalija. a vidve sta res sestri...sem mislila da je tko malo heca bilo povej kako je...a loh malo razlozis kaj to pomeni in zakaj ne morejo pomagat...se razumem vsega, mi je tok hudo...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 9:11:00
|
|
|
|
Teyla
|
Janchek tudi meni je zelo žal. Sem brez besed. Upam, da bo s tabo vse ok. Srečno
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 10:10:25
|
|
|
|
Janchek81
|
Ne Petra nisem jezna če si ti obrazložila ... še prej mi je lažje ker sama ne morem sploh več o tem govoriti oz.pisati ker sem tako v razsulu Take in drugačne misli se mi pletejo po glavi in upam da obstajajo tam kakšne skupine kjer se bomo lahko o tem pogovorile punce ki smo na istem, ker je psihično to veliko breme za mene in mojega partnerja Groza res Veliko sreče vsem drugim ... mislila bom na vas s samimi pozitivnimi mislimi
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 11:59:12
|
|
|
|
Mjavmjav
|
kaksne zlostne vesti... tudi jaz nimam besed, da bi te potolazila... upam lahko le, da bo čim prej minilo in bo neboleče... potem si pa vzami malo časa, kak oddih nekje da si psihično opomoreš... bogica, res mi je hudo za vaju!!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 13:21:39
|
|
|
|
katrinka
|
janchek - se rabis kak pogovor ali spodbudno besedo smo me tu,vem da ne vemo kaj prestajas a za spodbudo nas imas
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 16:22:42
|
|
|
|
Janchek81
|
Hvala vsem... u torek ali sredo me čaka poseg, upam da dam vse OK čez, kot so mi razložili poseg ne bo nikakor neboleč ampak ok, nimam drugega .. bl me skrbi kako bo z mano psihično upam, da se postaviva kmalu na noge ... Lp
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 16:26:30
|
|
|
|
naja17
|
Jančika sej veš a ne in veliko za naprej... Sem mogla na to temo skočit, da vidim kako kaže.... Ni mi samo jasno, zakaj ne gre to po hitrejšem postopku, bi blo boljše zate.... Boš sfolgala, sem ti že rekla, čeprav trenutno ne kaže na to...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 17:00:57
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Jančika sej veš a ne in veliko za naprej... Sem mogla na to temo skočit, da vidim kako kaže.... Ni mi samo jasno, zakaj ne gre to po hitrejšem postopku, bi blo boljše zate.... Boš sfolgala, sem ti že rekla, čeprav trenutno ne kaže na to... se podpišem pod Najo....drži se bejb, sem v milslih s tabo
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 18:10:06
|
|
|
|
pikizenc
|
Janchek IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8 IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Jančika sej veš a ne in veliko za naprej... Sem mogla na to temo skočit, da vidim kako kaže.... Ni mi samo jasno, zakaj ne gre to po hitrejšem postopku, bi blo boljše zate.... Boš sfolgala, sem ti že rekla, čeprav trenutno ne kaže na to... se podpišem pod Najo....drži se bejb, sem v milslih s tabo Janchek
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 17.9.2010 22:14:21
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka a vidve sta res sestri...sem mislila da je tko malo heca bilo povej kako je...a loh malo razlozis kaj to pomeni in zakaj ne morejo pomagat...se razumem vsega, mi je tok hudo... Ja...midve sva res sestri in trenutno še v isti hiši stanujeva oz. imava sobi ena zraven druge. Kopiram nekaj razlag: Spina bifida je stanje, pri katerem se otrokova vretenca ne izoblikujejo popolno, zadajšnji del hrbtenice je nezaraščen, in zato so (pri težjih oblikah) izpostavljeni hrbtni mozeg in ovojnice (meninge). Spina bifida (razcepljena oz. dvojna hrbtenjača) nastane, če se hrbtenica in nevralni žleb na nekaterih mestih ne zrasteta v hrbtenični kanal in nevralno cev-hrbtenjačo. Ventrikulomegalija..to so razširjeni možganski ventrikli .. (likvor-možganska tekočina zastaja v ventriklu) Zakaj ne morejo pomagati: ker ima otroček na vsaj 4 vretencih vidno Spina bifido. Če bi bilo to na enem ali 2, bi se verjetno operativno dalo posredovati. Seveda pa ni problem samo v Spina bifidi, ampak tudi v zastoju vode v možganih, kar pomeni, da se mentalno ne razvija.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?