Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 18.9.2010 6:28:17
|
|
|
|
katrinka
|
o groza...a prej tega niso mogl ugotoviti,v vsakem primeru je izguba za tvojo sestro grozovita ampak ce bi blo prej se mi zdi da bi blo malenkost lazje,tako je pa ze cez polovico
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 18.9.2010 9:58:01
|
|
|
|
nina42
|
Janchek zelo mi je žal
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 18.9.2010 11:18:15
|
|
|
|
petrca2507
|
katrinka...na NS se očitno še ni videlo. Se mi zdi, da bi dr. Strahova opazila. Da pa njena osebna G ni nič opazila, me pa zelo čudi. Zanimivo je tudi to, da ji do tako visoke nosečnosti ni naredila niti enega UZ preko trebuha. Imela je pa menda 3 vaginalne.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 18.9.2010 11:23:08
|
|
|
|
naja17
|
Meni je tudi čudno, da se prej ni videlo, predvsem na NS Mah bedno vse skup, jaz sem zdej spet vsa posrana, komej čakam ponedeljek, da vidim, da je z mojo bebo vse vredu... Se mi meša zarad tega... petrca - ne ji pustit, da jo tole povozi....
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 18.9.2010 19:54:25
|
|
|
|
katrinka
|
ja hudo je,sej pri meni je blo na ns tudi vse ok,pol pa taki problemi, ej res mi je tok hudo...k vem kaj sem jaz prezivljala pa sem hvala bogu rodila zdravo pupo, jaz upam da se bo janchek cimprej pobrala tako fizicno kot psihicno in ji bomo loh kmalu cestitale na plusku....
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 19:39:53
|
|
|
|
petrca2507
|
Na hitro sporočam, da Janchek jutri odhaja v P. Ob 8h mora bit tam. Če bo vse potekalo kot je treba, naj bi šla v četrtek že domov.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 19:54:02
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 Na hitro sporočam, da Janchek jutri odhaja v P. Ob 8h mora bit tam. Če bo vse potekalo kot je treba, naj bi šla v četrtek že domov. drzim pesti da bo vse ok... petrc - a to bo ona mogla prov rodit...
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 19:56:26
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka petrc - a to bo ona mogla prov rodit... Na žalost, ja.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 20:09:05
|
|
|
|
Anonimen
|
OOOO GROZA!!!! Sem vedla, da mi tale Strahova ni všeč Janchek moje sožalje, kajti predvidevam, da vse skupaj tako tudi dojemaš... Vsaj jaz bi verjetno Sicer pa sem tudi jaz ena izmed lublančank, ampak se nikakor ne uspem udejstvovat na tolikih forumih Bom poskusla bit bolj pridna
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 20:30:17
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Sem vedla, da mi tale Strahova ni všeč Po mojem Strahova ni nič kriva (lahko da se na nuhalni še ni videlo), ampak njena osebna G. Do 23. tedna nosečnosti ji je naredila 3 vaginalne UZ in niti enega čez trebuh.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 20:35:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Petrca jst tudi nisem imela nobenega UZ-ja med NS in Morfo. Tisti trije vaginalni UZ-ji pa so verjetno bili namenjeni pregledovanju ustja, MVja, ipd... ker je krvavela... Sicer si pregledi sledijo nekako takole: 1.UZ kjer ugotovijo nosečnost - vaginalno, 2.UZ je nuhalna, 3.UZ morfologija. Eden naj bi bil še potem nekje v 30t, potem pa po "zavarovalnici" nič več
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 21.9.2010 21:54:17
|
|
|
|
planikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Take in drugačne misli se mi pletejo po glavi... velik objem
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 8:33:58
|
|
|
|
ŽANŽA
|
IZVIRNO SPOROČILO: planikica IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Take in drugačne misli se mi pletejo po glavi... velik objem se podpišem!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 9:03:24
|
|
|
|
Renesme**
|
no se končno odločim še tukaj nekaj napisat in potem šok janchek drži se.... mora biti pa to grozno, moja soseda je rodila v 7. mes, so ugotovili, da ima mali DS in zalita plučka, rodila je živega ampak je ob prvem vdihu umrl Drugače sem pa že tako visoko na seznamu, da bi se spodobilo kaj napisat... Smo že v 34t, pričakujemo , kar je bilo prejšnji teden še 1x potrjeno, mal me je bilo že kar strah, ker sem kar nekaj fantovskih oblekic nakupila...sicer nebi bilo problema če bi bila punca, ker imamo že od prve veliko, ampak kaj bi potem s temi cunjami . Drugače me pa mal spet matra, ker je imel samo 1760g (32t6d), tudi tamala se je rodila z 2570g pa je bilo vse ok...samo čist vseeno mi pa ni. Katrinka koliko je bila tvoja težka pri teh tednih, glede na to da je bila potem tak micena? Me pa veseli ko berem, da lepo napredujeta (čeprav malo počasneje ) Sicer pa ti otroci nikoli niso po tabelcah, glavno da rastejo!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 10:44:30
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Petrca jst tudi nisem imela nobenega UZ-ja med NS in Morfo. Tisti trije vaginalni UZ-ji pa so verjetno bili namenjeni pregledovanju ustja, MVja, ipd... ker je krvavela... Jst sm rodila julija letos in sem njene preglede primerjala z mojimi. Sama sem pri svoji G imela UZ preko trebuha v 18. tednu. Enega celo kmalu po NS ker je Pušenjak našel miom v maternici. Tudi v P so ji rekli, da glede na to, da je imela težave v zgodnji nosečnosti, bi jo morala njena G večkrat pregledat in narediti UZ. Pa ne samo vaginalno, ker s tem ne moreš ugotoviti ali je res z otročkom vse OK. Ginekologi in zdravniki v P so bili zgroženi nad njeno G in so jo prejšnji teden celo klicali. IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Sicer si pregledi sledijo nekako takole: 1.UZ kjer ugotovijo nosečnost - vaginalno, 2.UZ je nuhalna, 3.UZ morfologija. Eden naj bi bil še potem nekje v 30t, potem pa po "zavarovalnici" nič več Glede na to, da je NS plačljiva, se za ta pregled odloči vsaka zase. Če je vse OK z nosečnostjo, ti res pripadajo le 2 do 3 UZ-ji. Ostali so odvisni od "dobre volje" G. V primeru, da je z nosečnostjo kaj narobe, se pojavijo težave, bi bilo pa to potrebno spremljat. Vsaj moja G mi je tako rekla in me večkrat vprašala, če je vse OK, če se dobro počutim, če me kaj boli, če se pojavljajo kakšni izcedki, ... Janchek je npr. svoji G večkrat potožila, da jo tišči v trebuhu. Žalostno je, da so šele na morfologiji v P ugotovili zakaj --- ker je imel otroček skoz iztegnjene nogice. Janchek je danes v P dobila injekcijo s katero so ubili plod in injekcijo za popadke. Sedaj čaka, da ti popadki primejo, ker prej ne morejo nič. So ji pa rekli, da ti popadki lahko primejo takoj, po 12h urah ali šele po 24h urah.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 10:58:28
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 Janchek je danes v P dobila injekcijo s katero so ubili plod in injekcijo za popadke. Sedaj čaka, da ti popadki primejo, ker prej ne morejo nič. So ji pa rekli, da ti popadki lahko primejo takoj, po 12h urah ali šele po 24h urah. sem z mislimi pri njej. Upam, da da to čimprej čez
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 11:30:17
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Sem vedla, da mi tale Strahova ni všeč Po mojem Strahova ni nič kriva (lahko da se na nuhalni še ni videlo), ampak njena osebna G. Do 23. tedna nosečnosti ji je naredila 3 vaginalne UZ in niti enega čez trebuh. Sorry, se ne strinjam popolnoma... NS je mela v slabem 11. tednun ali celo sploh še ne, jaz sem bila že ob naročilu opozorjena, da se zna slabo videti, ampak se je na koncu izkazalo, da je plod večji in je šlo. Dr. Strahova kot strokovnjakinja bi mogla to bolj ocenit. Sigurno pa je večja krivda na osebni ginekologinji. Si ne predstavljam, da ne bi imela UZ, sem jih mela na vseh pregledih do sedaj. Naslednji pregled je morfologija, torej bo spet, vse skupaj bo to že 6 UZ + nuhalna (2 vaginalna, 3 do sedaj, naslednji morfologija)... IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8 IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 Janchek je danes v P dobila injekcijo s katero so ubili plod in injekcijo za popadke. Sedaj čaka, da ti popadki primejo, ker prej ne morejo nič. So ji pa rekli, da ti popadki lahko primejo takoj, po 12h urah ali šele po 24h urah. sem z mislimi pri njej. Upam, da da to čimprej čez Tud jest... Zjutraj sva govorili in sem ji zaželela samo, da gre čimprej mimo, ker ta del bo najhujši... Borbanje naprej pa po najboljših močeh in upam, da pozitivnih!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 12:16:31
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Sicer si pregledi sledijo nekako takole: 1.UZ kjer ugotovijo nosečnost - vaginalno, 2.UZ je nuhalna, 3.UZ morfologija. Eden naj bi bil še potem nekje v 30t, potem pa po "zavarovalnici" nič več ja pri meni je blo vedn tko,unga pri 30t mi pa ta drugic sploh ni g naredila... ziva - dobrodosla spet tu IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 IZVIRNO SPOROČILO: katrinka petrc - a to bo ona mogla prov rodit... Na žalost, ja. katastrofa jaz pa sploh nisem imela nobenega vaginalnega uz-ja,ce odstejem prvega,pol niti enga vec... ocitn vsak g po svoje...ne vem no IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** Katrinka koliko je bila tvoja težka pri teh tednih, glede na to da je bila potem tak micena? Me pa veseli ko berem, da lepo napredujeta (čeprav malo počasneje ) Sicer pa ti otroci nikoli niso po tabelcah, glavno da rastejo! sm sla prov v materinsko pogledat... 34t - 1689g ocenjenih...kasneje sem imela ocenjenih ze slabih 2200,rodila z 2040g... in kaj naj bi bil vzrok da mas tok majhnega
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 12:21:13
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** Katrinka koliko je bila tvoja težka pri teh tednih, glede na to da je bila potem tak micena? Me pa veseli ko berem, da lepo napredujeta (čeprav malo počasneje ) Sicer pa ti otroci nikoli niso po tabelcah, glavno da rastejo! sm sla prov v materinsko pogledat... 34t - 1689g ocenjenih...kasneje sem imela ocenjenih ze slabih 2200,rodila z 2040g... in kaj naj bi bil vzrok da mas tok majhnega ne vejo, pač eni so manjši , že tamala ko se je rodila 38t1d je imela 2570g in 47cm, drugače zdrava.... Zdaj so pa tudi pretoki kao ok, plodovnice dovolj, glava in noge ok- no za cca 5-6dni manjše, trebušček pa še malo manjši, sam je kar bedn občutek, tudi če veš da je potem vse ok...očitno imam jaz lahkokategornike
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 14:33:26
|
|
|
|
petrca2507
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Sorry, se ne strinjam popolnoma... NS je mela v slabem 11. tednun ali celo sploh še ne, jaz sem bila že ob naročilu opozorjena, da se zna slabo videti, ampak se je na koncu izkazalo, da je plod večji in je šlo. Dr. Strahova kot strokovnjakinja bi mogla to bolj ocenit. Sigurno pa je večja krivda na osebni ginekologinji. Si ne predstavljam, da ne bi imela UZ, sem jih mela na vseh pregledih do sedaj. Naslednji pregled je morfologija, torej bo spet, vse skupaj bo to že 6 UZ + nuhalna (2 vaginalna, 3 do sedaj, naslednji morfologija)... Ker dr. Strahove ne poznam in nisem bila z njo na pregledu, ne morem sodit ali se je takrat že videlo ali ne. NS je imela v 12t 3d (vsaj tako na UZ slikcah piše) in se ne vidi kako nogice drži. Če primerjam njeno NS z mojo, je bil njen otroček v istem obdobju skoraj pol centimetra manjši od mojega. Sem pa zdej govorila s sestro: popadki so čist blagi, tisti začetni, ko je bolečina podobna tisti, ko dobiš menstruacijo.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 14:35:57
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507 IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Sorry, se ne strinjam popolnoma... NS je mela v slabem 11. tednun ali celo sploh še ne, jaz sem bila že ob naročilu opozorjena, da se zna slabo videti, ampak se je na koncu izkazalo, da je plod večji in je šlo. Dr. Strahova kot strokovnjakinja bi mogla to bolj ocenit. Sigurno pa je večja krivda na osebni ginekologinji. Si ne predstavljam, da ne bi imela UZ, sem jih mela na vseh pregledih do sedaj. Naslednji pregled je morfologija, torej bo spet, vse skupaj bo to že 6 UZ + nuhalna (2 vaginalna, 3 do sedaj, naslednji morfologija)... Ker dr. Strahove ne poznam in nisem bila z njo na pregledu, ne morem sodit ali se je takrat že videlo ali ne. NS je imela v 12t 3d (vsaj tako na UZ slikcah piše) in se ne vidi kako nogice drži. Če primerjam njeno NS z mojo, je bil njen otroček v istem obdobju skoraj pol centimetra manjši od mojega. Sem pa zdej govorila s sestro: popadki so čist blagi, tisti začetni, ko je bolečina podobna tisti, ko dobiš menstruacijo. No, glede ns ne bom trdila, ker mam info kot mi jih je ona razložila... A šele ta balgi so se začel ... Kriza, naj gre hitreje madona ....
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 16:37:42
|
|
|
|
Anonimen
|
oh groza... mislim nanjo in upam, da se vse čim prej reši Sicer pa sama sem bla z Strahovo zelooo nezadovoljna in sem šla na 2. mnenje, kjer je bilo 100000% boljše. Tudi NS je bila izmerjena s precejšnjo razliko. Sama sem dobila vtis, da je rahlo furjasta... Sicer pa: Nima smisla krivde iskat - dejstvo je pač kakršno je in bistvo je, da si punca čim prej opomore oz. še prej, da bo vse skupaj čim prej mimo Krivda pa je za moje mnenje irelavantna... Lahko bi jo edino prej rešili, nikakor pa ne bi rešili otročka Katrinči hvala za dobrodošlico
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 20:23:33
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** Katrinka koliko je bila tvoja težka pri teh tednih, glede na to da je bila potem tak micena? Me pa veseli ko berem, da lepo napredujeta (čeprav malo počasneje ) Sicer pa ti otroci nikoli niso po tabelcah, glavno da rastejo! sm sla prov v materinsko pogledat... 34t - 1689g ocenjenih...kasneje sem imela ocenjenih ze slabih 2200,rodila z 2040g... in kaj naj bi bil vzrok da mas tok majhnega ne vejo, pač eni so manjši , že tamala ko se je rodila 38t1d je imela 2570g in 47cm, drugače zdrava.... Zdaj so pa tudi pretoki kao ok, plodovnice dovolj, glava in noge ok- no za cca 5-6dni manjše, trebušček pa še malo manjši, sam je kar bedn občutek, tudi če veš da je potem vse ok...očitno imam jaz lahkokategornike aha,ma lej vazn da majo vec k 2kg pa da so zdravi,bodo ze nadoknadl a ne... moja prva je bla pa tocn 38t rojena pa 2910 in 50cm...tud ne tezka... petrca - a otrocek bo loh dihu k se rodi - no,hocem vprasat...kaj pa ce diha,ali pri takih poskodbah ne prezivijo...vem da je v 23t...vprasam pa niti ne vem kako naj vprasam
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 20:47:54
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** IZVIRNO SPOROČILO: katrinka IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** Katrinka koliko je bila tvoja težka pri teh tednih, glede na to da je bila potem tak micena? Me pa veseli ko berem, da lepo napredujeta (čeprav malo počasneje ) Sicer pa ti otroci nikoli niso po tabelcah, glavno da rastejo! sm sla prov v materinsko pogledat... 34t - 1689g ocenjenih...kasneje sem imela ocenjenih ze slabih 2200,rodila z 2040g... in kaj naj bi bil vzrok da mas tok majhnega ne vejo, pač eni so manjši , že tamala ko se je rodila 38t1d je imela 2570g in 47cm, drugače zdrava.... Zdaj so pa tudi pretoki kao ok, plodovnice dovolj, glava in noge ok- no za cca 5-6dni manjše, trebušček pa še malo manjši, sam je kar bedn občutek, tudi če veš da je potem vse ok...očitno imam jaz lahkokategornike aha,ma lej vazn da majo vec k 2kg pa da so zdravi,bodo ze nadoknadl a ne... moja prva je bla pa tocn 38t rojena pa 2910 in 50cm...tud ne tezka... petrca - a otrocek bo loh dihu k se rodi - no,hocem vprasat...kaj pa ce diha,ali pri takih poskodbah ne prezivijo...vem da je v 23t...vprasam pa niti ne vem kako naj vprasam verjetno brez pomoči ne bo dihal, pomagali pa tudi ne bodo - res žalostno
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 4.del 22.9.2010 21:25:41
|
|
|
|
Masha_M
|
A ni napisala petrca da so ji dali eno injekcijo, ki ubije plod? Najbrž je to dobro da ni še večji šok, da bi otroček zajokal in dihal ko pride ven.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?