scorpiogirl
|
Uf, me že dolgo ni bilo naokol sej prebrala sem občasno še kaj, ampak za pisat se pa kar ne spravim ... no, zdajle smo prvo zbujanje in hranjenje že dali skoz ... ja, nekateri ne spijo celih noči no, je res, da zaspi že kmalu po 7. uri, tako da je pri nas že par dni (prej ga je tavečji nekaj sračkal zvečer s spanjem) ob 8h zvečer blažen mir ma, mi je vseeno, če se ponoči parkrat zbudim pa nahranim to malo pišče, samo, da zvečer zaspi ob normalni uri in imam jst tud kaj od večera ... pa moj tud, no no, danes je dragi nekaj bolan, tako da tud že spi, jst sem pa bolj nočni ptiček (kar sicer ne pomeni, da brez težav vstajam ponoči) in skoraj nikoli ne zaspim pred polnočjo ... zjutraj bi pa spalaaaaaaaaaa pa se na srečo Lucijan ne pritožuje nad tem, ampak dopoldne kar fajn spi vstanemo malo pred sedmo, zrihtam tavečjega za v vrtec, potem pa še tamalega preoblečem, se nahraniva ... tavelik z atijem in pesjanarjem odpeketa, midva pa nazaj drnjohat sem pa tudi jaz pristala na riževem mleku, ker Lucijana nenormalno zvija, če pijem navadno mleko k sreči nisemkaka velika ljubiteljica mleka, samo v kavi pa mora bit ... pa mi je k sreči tole riževo v kavi prav všeč no, po jogurtih ali sirčku pa k sreči nimamo težav ... pa pojma nimam, zakaj tole no, dost čvekanja, še mal pokomentiram GH ... še nimam v planu prav kmalu začet. 24. imamo posvetovalnico, pa bom videla, kaj bo pediatrinja rekla. sicer se mi pa nič ne mudi ... je takole najlažje, ko imam hrano pripravljeno vedno pri roki čiščenje noska ... fiziološka in aspirator na vdih ... zakon! samo, punce ... fiziološko je res treba zlit v nosek, naj se vam nič ne smilijo ... par kapljic fiziološke ni nič je na MONu ena dobro opisala ... daš bejbija na bok, zliješ fiziološko v nosnico, ga obrneš na drug bok, ponoviš (mora skozi drugo nosnico pritečt ven), potem pa samo še posesaš ... in gre čuda in pol ven, pa tako lepo diha potem mi smo tole že prakticirali konec avgusta ... je šel večji po enem mesecu spet v vrtec in sta imela po enem tednu oba že zamašene noske. no, zdaj smo ok, tavečji pa uživa v vrtcu, čeprav pravkar preboleva eno krizico, ker jih je zapustila njihova vzgojiteljica ... in ker je bila res zakon vzgojiteljica, je vsem hudo ... otročkom, nam pa tudi. poskok v rasti ... imamo pravkar, bi bil včasih na pol ure priklopljen (pa k sreči bolj podnevi, tako da se ponoči ne pozna kaj prida ... zbujamo se pa itak na 2-3 ure tudi ponoči - kar je ful boljše kot je bilo pri taprvem, tako da se nič ne žalim ). je pa naš dečko že kar konkreten fantič, tako da predvidevam, da že tako ali tako precej poje cepljenje za rotavirus ... ne bomo. tudi Nal ni cepljen, pa jaz delam v šoli, moja starša tudi, sestra in dve sestrični pa v vrtcu ... no, Nal je ful malo bolan, pobere kakšno virozo, rotavirusa pa zaenkrat še nismo imeli. pa nekak računam, da bo Lucijan tudi po njem sploh pa ne maram ga izpostavljam še več kemije pa virusom (ker cepiva v končni fazo so ravno to) kot je potrebno, pa še 100% zaščita ni. kakanje ... do nedavnega je bila vsaka plenica pokakana ... no, potem pa kar naenkrat ena na dan ali pa na dva, tudi tri dni. no, dokler ga ne zvija zaradi tega, mi je vseeno ... smo pa tudi pri nas odkrili "čare" slačenja pokakanih bodijev krst ... k sreči sva z dragim kar se tega tiče enakega mnenja, tako da se mi s tem ni treba ukvarjat sem pričakovala kaj negodovanja od moje mami (že pri prvem, ki tudi ni krščen), pa so me očitno že toliko navajeni, da so modro tiho no, zdaj pa dovolj čvekanja, za ob jutranji kavici bo, tako da še to postrežem (to boste vse lepe, ko boste mrzlo kavo pile ) pa lepo noč in dobro jutro