PapuaNG
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i Elias je bil star 4 dni, ko je v kakecu mel take rdece, krvave nitke in je bilo mozno dvoje: al je pac mala ranica v ritki al pa je alergija na KM. to je bilo enkrat in edinkrat-ker potem moras pregledovat vsako plenicko. no, kakec dajo analizirat potem in pa se kri. pri nas ni bilo niti v kakcu niti na krvi dokazano, da ne prenasa KM, pa smo se vedno na Aptamilu ADC (mal drag je tale sum na alergijo-piksna po skoraj 17 ojrekou). nikak da mi da zeleno luc, da bi poskusla z "navadnim" mlekom (pa ne kravjim ). aja, ko sem si se izcrpavala, sem bla zaradi suma alergije itak na dieti... drzim pestke, da ni kaka alergija! naš sicer ni nedonošenček, a je bilo isto-pri treh mesecih so se začele pojavljati krvave nitke v blatu, nato sem po nasvetu pediatrinje izključila vse izdelke iz kravjega mleka iz moje prehrane (sem polno dojila). in res potem nitk ni bilo več, problem je bil edino, če sem se kdaj pregrešila (redko, a včasih pač ne gre) - takrat ga je ponoči zvijalo, čez dan pa nikoli nič. Pri šestih mesecih sva bila na kontroli za alergijo, pa ni bilo nič potrjeno. Pa smo spet probali malo z izdelki iz kravjega mleka, pa je bila spet reakcija-zvijanje in napenjanje ponoči. Pa glede polivanja. Mali je tudi precej polival, ampak ker ni izgubljal teže zaradi tega, nas najprej niso poslali na preiskave. Potem je začel pa nekje pri 8 mesecih kar precej polivati-večkrat na dan je naredil pravo lužico na tleh. In mi je P končno dala napotnico za pediatrično, kjer smo itak dva meseca čakali na prvi pregled, potem pa še dva meseca na dejanske preiskave. Ravno kakšne dva tedna pred preiskavami (UZ trebuha, pregled krvi, blata, znoja...) in pri starosti 13 mesecev je pa kar naenkrat prenehal s polivanjem in zdaj samo še izjemoma, če se recimo po mlečni kašici napije vode ali podobno, bruhne. Ampak v primerjavi s prej, ni to nič. Je pa res, da našega ni nič motilo polivanje-sčasoma je kar nazaj pogoltnil, če ni ven zletelo. Priporočam pa tistim, ki veliko polivajo in zaradi tega mogoče izgubljajo na teži oz. ne pridobivajo dovolj, naj jim P da napotnico za PEK. Od kolegice tamala je isto polivala in izgubljala na teži, pa je potem dobila zdravila in se je zadeva fejst popravila.
|