|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
19.9.2010 15:36:15   
zalcy
punce, prodam hrano BEBA ZA NEDONOŠENČKE od nestle... če katera potrebuje naj mi pošlje sporočilo na zasebnouser posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 326
19.9.2010 20:15:33   
DEJANMB
zalcy- mi še zaenkrat nismo na gosti hrani,ker so mi tudi v bolnici svetovali da naj še počakamo ker je koregirano star komaj 2 meseca,tako da bomo začeli z gh ko bo star 4 mesece koregirano,tako so mi tudi svetovali v razvojni,sicer se pa čisto lepo redi in mu mleko zaenkrat zadostuje. ja imel pa je močno virozo, tako da je moral bit 5 dni v bolnici, da so mu aspirirali noseka in da je dobival inhalacije. no sedaj je vse ok. in je spet dobil apetit da lepo papca. za gh pa bomo res še malo počakali, ker se mi zdi da je še prehitro da obremenjujem njegov trebušček

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.9.2010 10:28:15   
Kiya
Mi smo s pediatrične, operacija ni bila potrebna, ker se kile ne začuti tako, da smo prišli nazaj domov 

Mi je bilo pa kar grozno, tamala lačna, ni pa smela nič jesti, le malo čaja. Smo pa zdele hitro nadoknadili zamujeno in že lepo pančka po obroku user posted image

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 328
21.9.2010 9:47:37   
3Sonček3
DEJANMB res se naj vam ne mudi z GH bo user posted image že sam povedou kdaj jo potrebuje user posted image user posted image user posted image .
Kiya HB da ni bla potrebna operacija user posted image user posted image user posted image .

Mi smo meli pa učerej pregled pri alergologu in evo štorijo, najprej smo mogli nrdit obvoz ker nam je zalilo cesto in je bla popolna zapora, zgubili eno uro in prišli na pediatrično z pol urno zamudo, pridemo takoj na vrsto, tamala se dere, vriska, "govori", zdravnici ne pusti do besede, skos je bla glasna. Me zdravnica vpraša zakaj so nas poslali ji razložim in ona reče: Lahko greste domou! Kaj??? Tolk hitenja, 4 mesece čakanja na pregled, posledično brez cepljenja, zaradi možnosti alergije ... in ti men zdej lahko greste domou? Je rekla da takšna reakcijo kot je bila pri nas ni pojav alergije ampak je lahko posledica slabega vboda, pa še nekej je naštela. Je rekla sej lepo da je vaša P tko natančna in skrbna ampak zarat tega pa Sanja nebi rabla bit prkrajšana za normalno cepljenje. Mislm, sej nimam besed. No HB je use uredu. Pa še P se je upokojila tko da mamo zdej eno drugo mislm da je začasna dokler ne pride drugi P user posted image user posted image user posted image

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 329
21.9.2010 11:07:02   
scarlett_
živjo!
jst bi vas pa tokrat lepo prosila za en nasvet .. ko smo prišli z morja sem se pohvalila kako mala pridno je .. no, zdaj je pa katastrofa .. že kakih 5 dni mi ne je popolnoma nič! ravnokar mi je jutranjega obroka pojedla 20 ml .. flaško poriva iz ust, brca z nogami in krili z rokami, vse zliva mimo, da bi lahko slinčke kar ožela .. ne vem v čem je razlog .. v sredo je bila cepljena, so lahko take posledice?? ali pa je mogoče zaradi mojega mleka .. sem ga namreč izčrpavala ves ta čas in sem ga skozi mela zelo malo .. potem sem pa zdaj dobila izvide pap testa in ker so bili slabi sem se ful presekirala, ga je v 2 dneh še toliko, da črpam samo enkrat na dan, po 30 ml .. prej je pa vsak obrok imela še malo mojega .. mislite, da zavrača mleko, ker ni več okusa po materinem? lahko adaptiranega kako "popravim"? sem res žalostna, ker noče jest .. rodila se je s tako težo, da so jo vsi samo gledali, ampak je pa zdaj tak slab jedec, slabo napreduje .. in zdaj, ko sva bili prvič zares pohvaljeni ima pa mala spet štrajk .. user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 330
21.9.2010 11:51:00   
Kiya
Scarlet katero AM pa imaš?

Čudno se mi zdi, ker moja je imela raje AM kot moje mleko in v času dodajanja ko zvečer ni bilo moje mleko je hitreje in lepše jedla kot pa ko sem dala svojega.

Mi smo bili že malo čez sedem v pediatrični, ampak smo potem mogli počakati kirurginjo ker sem sestri rekla, da ne opazim več bulic. Sej če ne bi nič rekla, dvomim da bi jo še dodatno pregledali user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 331
21.9.2010 11:57:07   
scarlett_
kiya imam dm-ovo mleko baby love .. meli smo pa že hipp in pa novalaca (po katermu je bila po 6 dni zaprta) .. imam že kupljenega hippa, da spet preidem nanj, ker mi je rekla P, da babylove ni v celoti adaptirano .. nisem vedela kaj točno to pomeni in sem prebrskala vse moje knjige o dojenčkih, pa sem našla, da te, ki imajo oznako 1 pač niso v celoti adaptirani, ampak samo delno, tako kot nadaljevalno mleko .. kar ni nič slabega, če je trok na to že navajen .. zdaj pa ne vem ali naj sploh grem nazaj na hippa, ker po tem mi končno normalno kaka ..
upam, da se vam čimprej vse uredi in se poslovite od bolnišnic! user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 332
21.9.2010 13:42:15   
DEJANMB
scarlett- probaj ji preverit če ima mogoče noseka zamašenega,ker moj korenjak je isto delal in  ni hotel jesti,flaško odrival,z nogicami bincal. no pol sem mu sčistla noseka pa tudi ni bilo bolše,nakar sem šla v bolnico z njim in povedala kako in kaj in se je izkazalo da ni imel čistih dihalnih poti in je zaradi tega zavračal hrano ker ni moral požirat,no tako pa je 5 dni ostal na opazovanju in je dobival inhalacije. drugače pa midva jema aptamil comfort 1 in zelo lepo je,ko pa 3 dni ne aka pa mu v mleko dodam eno žličko lactecona in je še isti dan pol poakan.

Neposredna povezava do sporočila: 333
21.9.2010 13:52:13   
katy83
po dolgem času lep pozdrav.

Čas mi tako leti, da groza. Grem malo na forum, pa mine 1 ura. user posted image   no, pa še k diplomi se počasi spravljam, pa da ne govorim o tem kako naš fant že veselo plazi in se kotali...si je kar prisvojil tla v dnevni. user posted image
Skrtaka, star je že 6 mesecev, pridno uvajamo gh, po nasvetu patronažne počasi dajemo enako hrano kot jo midva jeva, pač malo prilagojeno. user posted image

na morju smo se imeli super, malo nam je vreme nagajalo, tak da se nismo kaj dosti kopali, riti pa smo le namočli. user posted image

danes ima Timotej uz želodčka, ker se njegovo bruhanje kljub gh ni umirilo, pa da vidimo kaj bodo rekli. Malo me je edino strah, ker mora bit 4 ure tešč, kar je pri nas skoraj misija nemogoče.  no, ampak glede na to, da je danes dobil pravo kosilo (puranji mesek+riž+ zelenjava) upam da bo šlo skozi. user posted image

brala vas še nisem za nazaj, upam, da ste vsi ok, če ne pa pikepoke za vse bolančke in težavice. user posted image
lp

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 334
22.9.2010 9:16:15   
DEJANMB
vse najboljše Tibor za 5 tini mini roj.danuser posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 335
22.9.2010 9:43:17   
3Sonček3
Tibor tudi od nas vsenajboljše za mini rojstni dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 336
23.9.2010 15:31:14   
bambixxx
najlepša hvala za čestitke, Tibor vam pošilja lupčke!

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 337
24.9.2010 12:39:48   
scarlett_
dejanmb hvala za nasvet! sem šla kupit (že tretjo) pumpico za nos, tokrat imam tisto, kjer jaz z usti potegnem .. no, se mi zdi, da vseeno nima zamašenega noska, ker normalno diha .. je tvoj sinček tudi normalno dihal, pa imajo to ubistvu zamašeno čisto v notranjosti?
drugače pa sva včeraj dali en obrok hippa (mleko menjamo po nasvetu P), pa se je danes vseeno pokakala, tako da bom danes dala že 2 obroka .. zdaj tudi malenkost bolj pridno je, ni pa še dobro .. upam, da mi vseeno napreduje s težo! je pa s polivanjem veliko bolje odkar imam to blazino!
sicer je pa čez dan skozi budna, spi kaki 2 uri, več ne .. in je že malo začela opazovat prstke in spuščat glasove, kar se ji zdi blazno zabavno in že malo sprobava glasilke .. user posted image pa tudi nasmehne se ob znanem obrazu .. user posted image pasenje kravic ji pa ne gre kaj preveč, ampak počasi bomo vse!
tibor vse najboljše še od mene, čeprav malo pozno! user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 338
24.9.2010 12:54:34   
Kiya
Tibor vse najboljše tudi od mene, z malo zamude user posted image

Scarlett a ti si imela že prej adaptirano mleko ali si samo dojila? Mi smo s hippom zadovoljni, imamo pa modrega in naša se pokaka sama od sebe vsaj 1x na dan.

Neposredna povezava do sporočila: 339
24.9.2010 13:03:44   
scarlett_
kiya ubistvu sem skozi dodajala .. že v porodnišnici nisem imela zadosti svojega, potem pa so mi dali ene tablete in so mi ga začele delat, ampak se jih lahko jemle max 12 tednov, no jaz sem jih 13, potem pa sem nehala, ker baje če bi dlje jemala bi bile bolj škodljive za moje telo, kot pa slabo zanjo, da nima materinega mleka .. tako ga zdaj nimam .. smo pa imeli že v porodnišnici hippa, ko smo prišli domov smo prešli na novalaca (zaprta po 6, 8 dni), potem sem šla pa po nasvetih mamic, ki imajo zaprte otročke na dm-ovo mleko .. ampak, ker mi je P spet predlagala menjavo, prehajamo nazaj na hippa .. cel roman user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 340
24.9.2010 13:13:36   
DEJANMB
scarlett- moj sinček je sicer dihal skozi nos,ampak se mu je slišalo da ima zamešenega,zato je tudi težko jedo. je pa res da so mu pa v bolnici dosti bolje sčistli noska kot pa jaz doma.

Neposredna povezava do sporočila: 341
24.9.2010 13:49:03   
3Sonček3
To s čiščenjem noska je pri nas prava umetnost, mam tisto pumpico k je za stiskat. Ko jo začnem kej pipat okol noska že glavo umika in se brani, pol mi pa ne preostane druzga kot da ji dam noge pod svojo rito pa roke primm z nogami z eno roko glavo držim z drugo pa pumpam, kako dretje je to kot da jo iz kože dajemo. Ampak kaj čm, rajši vidm da mal joka pa da se to spuca kot pa da nebi pucali in bi se skos pacalo, potem bi se zamašen nosek sigurno dlje pacal. Sm pa učerej pogruntala čudežno zdravilo kako jo zamott...zelo je pridna kadar ji pucam ušeska ko jo primm za ušesek se čist umiri glih tolk da še dihat ne neha in sm jo s prstom po ušesku božala pa sproti nosek pucala in user posted image user posted image user posted image uspeh, zrihtale noska brez ene same besedice. No sej zdej je HB že uredu ampak na vsake tolko jo še slišm da ma mal sluzasto pa jo bom kr dok nebo uredu, da se nam ne vleče to, kr mi bli šli radi že v bazen mal čofotat.

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 342
24.9.2010 14:05:17   
Kiya
Naša je že iz P prišla z zamašenim noskom, pa tudi včasih ji mleko čez nos udari user posted image tako da ne mara čiščenja.

Imam pa aspirator na vdih, ker tisti kot pumpica ni skoraj nič sčistil. Ji pa ponavadi najprej kapnim kapljico ali dve fiziološke v nosnico in potem potegnem vn. Če pa ni slišat, da je zelo zamašen ji pa samo kapljico fiziološke dam v nosek, da jo začne žgečkat in kihne in si sama spuca nos user posted image

Ko smo bili pri pediatru prejšnji teden pri pediatru me je ful zasliševal kako mala prenese Hipp, zgleda da so ostali otroci zaprti oz. ga ne prenašajo, ker ko smo imeli Aptamil takih vprašanj ni bilo user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 343
25.9.2010 10:57:45   
scarlett_
mene je isto tko v lekarni gledala, ko sem rekla, da imajo v lj. porodnišnici hippa .. ne vem, naši je bil že takrat ok .. zdej sva včeraj meli že 2 obroka in je bila vseeno danes zjutraj že pokakana, tako da zgleda, bo spet ok .. pa meni je dobro, ker se ga da skoraj povsod kupit, novalaca pa nisem nikjer dobila, potem pa jaz brez avta, pa cele šetnje po lj .. user posted image
uh kakšno vreme, čist sem lena .. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 344
25.9.2010 13:55:10   
zalcy
hej, punce...user posted image mene pa nekaj zanima...
kako je s gosto hrano pri nedonošenčkih..user posted image lahko začnejo isto pri 4 mesecih, ali potem ko bi bli prav stari 4 mesece...
namreč moja je stara 2 meseca, pa me zanima, če ji lahko začnem dajat čez 2 meseca ali čez 4user posted image ve katerauser posted image

scarlett- tebi je hipp pomagal pri prebaviuser posted image moji pa še vedno ne, zdaj pa spet nevem ali naj menjam hrano, samo mi ni preveč pogosto hrane menjevat... kaka pa trdo...user posted image user posted image ZNORELA BOM, KER NEVEM KAKO JI POMAGAT... BEBA JI NE PAŠE, PO APTAMILU JE ZAPRTA, PO HIPPU TRDO KAKA... IN PO VSAKEM OBROKU SE NAPENJAuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 345
25.9.2010 13:57:34   
zalcy
PA ŠE ENO VPRAŠANJE... moja je prej jedla bebo za nedonošenčke, potem pa sva kupili hipp 1... ali bi ji mogla kupit hipp preuser posted image user posted image ali je vredu, da sem kar 1-ko kupla, ali bi mogla preuser posted image user posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 346
25.9.2010 16:32:49   
scarlett_
zalcy glede hipp 1 ali pre ti ne vem pomagat .. mi smo že skozi meli 1, ker sploh nisem bila pripravljena, da bo treba adaptirano mleko in nisem dosti vedela o tem, sem se šele kasneje "poučila" .. glede zaprtja pa lahko edino ponovno povem, da je pri nas pomagalo dm-ovo mleko babylove .. prešla sem nanj, ker sem tu na RR prebrala dost priporočil, da pomaga zaprtim otročkom in res smo kakali vsak drug dan, če ne celo vsak dan .. user posted image

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 347
25.9.2010 19:46:44   
3Sonček3
zalcy js sm začela ko je bla stara 4 mesece, nism čakala do petga da bi se poglihalo. Za mleko bi pa js prej rekla da bi mogla še neki časa pre uzet??? nism zihr. Mi mamo Novalac in nikoli nismo meli problemou z zaprtjem.Je pa tut odvisno od dojenčkami smo tut menjali 3 mleka zarat drugačnih razlogov, pa nikoli nismo bli zaprti HB.

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 348
25.9.2010 21:56:07   
zalcy
scarlett- hvala ti za odgovor...user posted image v bistvu pri nas kakamo vsak dan, le da je problem v tem, da kaka zelo trdo in se muči poleg.. blato ima bolj temno, vmes pa malo svetlega... user posted image kdaj pa ste začeli s tem mlekom... kolk je bil/s star/auser posted image
aja, pa vas je kaj po obroku napenjalouser posted image našo vedno po obroku napenja , začne se pol ure po obroku in jo muči ziher kaki dve uri.. pa se joče,tak da nevem kako ji pomagatuser posted image
danes se celi dan jočemuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 349
25.9.2010 21:56:36   
Kiya
Jaz bom začela pri kor. starosti 4,5m. Sej če bi opazila oz. bom opazila, da mleko ni več dovolj za obrok bom pa malo prej začela imam še 1 mesec fore ;)

Zalchy glede mleka ti pa še ostane DMovo, Mullerjevo (mislim, da je bebevita), Humana iz DM, milumil, Pikomil (Krka, čeprav tega še nisem zasledila) potem pa mislim da je samo že počasi konec izbire.

Glede PRE pa je najbolje, da bi poklicala pediatra in naj ti pove user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.