|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
9.8.2010 19:43:25   
scarlett_
bambixxx bravo za kakanje .. jst sm že sanjala, da kaka takrat, ko se naša ni in ni hotla .. vetrove ma pa tud naša ojoj, da se z mojim učasih kr čudva, da je to res od nje pršlo .. user posted image
midve greva zdej v banjo, zdej sva že super pri kopanju in mala res uživa .. user posted image
kiya jst mam tudi vse to, pa se mi sploh ne zdi krama .. bolj se mi zdijo igrače krama potem, ko ima otrok recimo 20 barbik, pa se samo z eno igra .. zdaj pa jih tako rabijo za razvoj, da jih spodbuja in tako .. pa ležalnik je meni sploh super, da jo nosim za sabo povsod in tako je nimam ves čas v rokah .. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 226
10.8.2010 21:58:10   
Kiya
Včeraj smo imeli fizioterapijo in moramo delati nekaj vaj za simetrijo, so prav lušne vaje, samo mala more biti dobre volje, da jih lahko izvajava user posted image

Danes je že 3x kakala in ni bilo nič zeleno user posted image , počasi prehajamo na Hipp 1 in zgleda, da bo kar odgovarjal.

Greste kaj na dopust?

Mi gremo v Kranjsko Goro konec avgusta/zač. septembra in bomo tam pohajkovali z vozičkom user posted image , sem si tudi že nabavila treking čevlje user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 227
11.8.2010 10:05:36   
bambixxx
super kiya user posted image
kako to, da so te hrane tako različne? a nimajo vse približno enakih sestavin?

tudi mi smo že bili na ft in moramo delati nekaj vaj. ga moram dobiti ko je buden in sit, drugače pa kar sodeluje. saj se v bistvu ne more mami upirat, ko mu z njegovo rokico poboža podplat user posted image

jaz bi rada šla na morje septembra, pa ne vem... nekako še nimam poguma iti s takim malim. pa sploh, ker imamo skoraj vsak teden kakšnega zdravnika, je težko uskladiti. bomo videli. mogoče vsaj za podaljšan vikend.

Kiya potem pa moraš še treking kolesa za voziček nabavit user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 228
11.8.2010 16:40:36   
Kiya
Voziček ima velika napihljiva kolesa tako, da se bo že dalo z njim po kakšnih makedamskih poteh.
Ne bomo ravno v kakšne hude klance hodili, mami ni fit za to user posted image

Šli bomo do jezera Jasna, Zelencev pa do skakalnice naprej pa še ne vem user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 229
11.8.2010 17:10:46   
scarlett_
živjo!
mi smo imeli danes 2. posvetovalnico .. kolki so ok, samo premalo je šla s težo gor .. tako, da se verjetno ne bova več dojili, ampak bom samo črpala, da bom imela več nadzora koliko je mojega in koliko dodam .. je rekla P, da je zadnjič mislila, da se b moje mleko povečalo, zato mi je predlagala samo dojenje in dodajanje samo, če joče .. ni mi pa nič rekla kako je s kakanjem .. je rekla, da je kar ok, če se tako redko .. kaj pa vem .. user posted image no, se je pa včeraj spet sama po 6 dneh! user posted image
kiya super dopust boste imeli! bambixxx moji sosedi v porodnišnici so rekli, da je za nedonošenčke še boljši morski zrak, da super deluje na njih in da naj ga brez skrbi pelje .. samo , da naj grejo v septembru in ne prej, ter naj bo v senci .. no, mi smo tudi hoteli na dopust, pa ne vem kako bo, ker tole naše hranjenje je malo smotano .. ne bom ravno črpala mleka na plaži user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 230
11.8.2010 22:41:21   
pupa_b
Ojla vsem, malo se javim, medtem ko gledam tekmo - čakam, da vidim našega atija, kako maha s tribune na Stožicah user posted image user posted image  Hja, vsako tele ima svoje vesele ... Meni to že ne sede, moški pa naj le grejo, če tako želijo, kajne!user posted image

Naša bejbi se je odločila protestirat - ko je treba spat, ko je treba jest, ko je treba dlesni namazat z gelom, ki naj bi pomagal proti bolečini, ki - med drugim tudi - pomaga pri trmi! Čist je avt tale naša miš ... Se ji dogaja zgleda 100 na uro in bi frajla plezala, se vsedala, še stojo bi naredila, samo da ne bi bilo treba spat. user posted image

Kje so časi, ko sem jo položila v posteljico in je lepo sama zaspala user posted image user posted image  se tolažim, da je to samo faza, ki bo (Upam!!!) minila. Drug teden pihamo prvo svečko, pa še vedno ne splazi, kot se spodobi. Muva se naokoli še vedno čist po svoje - no, glavno, da pirde, kamor želi! V petek imava FT po mesecu dni, me zanima, kaj bo rekla terapevtka ... Smo se zmenili, da pride po štirih, ko se naslednjič vidimo, miš pa se spet ne drži dogovorauser posted image user posted image user posted image .

No, lepo bodite, nočko

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 231
12.8.2010 12:00:56   
katy83
po dolgem času še še pozdrav od mene.

Nekaj časa me ni bilo, ker sem fasala virus na računalnikuuser posted image ko sem Timoteju neke pesmi z neta downloadala, potem pa sem vsepovsod drugje čvekala, samo tu ne. user posted image

Nisem še uspela vsega prebrat, tak da kaj dosti ne morem komentirat.

Mi smo super, počasi uvajamo GH. Pojedli smo že korenček, zdaj smo na bučkah, naslednja zelenjava bo cvetača. Pa zvečer dam pikecu v melo 2 plasmon keksa in je ak navdušen. Že med branjem pravljice dremljeuser posted image , no potem pa spi do 5-ih, ga vzamem k sebi in spi še do 8-ih. user posted image
Včeraj smo se šli prvič kopat in je užival 100/h v Fredovem obroču. user posted image Gremo v nedeljo spet. user posted image
Na dopust gremo 1.septembra, najprej za 5 dni v Izolo, potem pa še za 4 dni v Umag. Komaj čakamo, upam, da nam bo vreme služilo.

Aja, ste se nekaj pogovarjale o vzrokih za prezgodnji porod. Jaz v bistvu vzroka ne vem. 1 mesec prej dobila popadke (pomoje zaradi celodnevnega pohajkovanja po Avstrijskih trgovinahuser posted image ), 3 dni imela popadke na 5 minut, odpirala pa se nisem. user posted image No, ko sem se končno 3cm odprla, pa so mi dali še umetne popadke. Vzroka torej ne vem, sem pa imela nekaj časa nizko ležečo posteljico, ampak se je to baje popravilo.

Obljubim, da vas bom zdaj bolj spremljalauser posted image .
Uživajte s svojimi sončki. user posted image

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 232
14.8.2010 9:15:44   
bambixxx
Dobro jutro!

mi smo spet na svečkah pristali user posted image , da smo mu malo olajšali trebušček. mislim, da bomo prešli na drugo mleko. kaj svetujete - beba, hipp? kako se naredi prehod na drugo znamko? kar v celoti nadomestim ali dodajam Aptamilu? se različna mleka sploh lahko mešajo? user posted image

drugače je Tibor dosti več buden in opazuje okolico. se že počasi odziva na igrače - z rokicami jih še ne prime, ampak zaenkrat samo debelo gleda in posluša user posted image . preizkusila sem tudi ležalnik, pa mu ni bilo všeč. bomo še malo počakali.

ft izvajama vsak dan, se pa že zelo trudi prevaliti se iz trebuha na hrbet. manjka mu še tisti zadnji gram teže, da prevaga.

scarlett_ saj smo mislili iti v septembru na dopust, ampak se še nisva dokončno odločila. vidva pa bosta na plažo hodila med obroki, da ne bo treba črpat na plaži, hehe.

pupa javi kako je bilo na ft.

katy83 super napredujete z gh, pa uživajte na dopustu. sem ti fauš! user posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 233
14.8.2010 22:51:14   
pupa_b
Hej hej, včeraj sva imeli ft po dolgem mesecu in je bilo super!! user posted image user posted image  Fizioterapevtka je zakon in je mojo Majo zelo pohvalila. Zelo je napredovala in je res prava šefica. Sem bila vesela ... user posted image

Je rekla sicer, da ne bo prej shodila kot pred 17-18 mesecom, ampak ja - vse ob svojem času. je pač velik ziheraš tale moj čebelica in ne naredi ničesar, če ni 100% prepričana vase. je pa zato pol ziher in kvalitetno, kar je itak ful dobro! user posted image
Pri naših malih žabah še toilko bolj in toliko bolj smo pol mamice vesele in ponosne, ko doživimo napredek in kak novi dosežek!

Boste videle, kako je fajn, ko se začne dogajat! Jaz sem 9 mesecev čakala (korigirano 7), da je naredila preval (se je obrnila s trebuščka na hrbet in obratno), ko pa ga je, sem se skoraj zjokala od veselja in sreče.
Zdaj pa tolk komaj čakam, da se supsti in splazi - čisto majčkeno ji še manjka in zdaj zdaj bo! user posted image user posted image

Pozdravček in lahko nočko vsem!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 234
16.8.2010 16:17:47   
bambixxx
Pozdravček,

mi smo imeli danes okulista, ki je potrdil, da je vse ok z očkami in da nam ni treba več na kontrole hodit do 1 leta. user posted image user posted image user posted image  smo ful veseli!

pa tudi ft smo imeli in je bil tudi pohvaljen, da se lepo obrne na trebušček in nazaj na hrbet. sicer še s pomočjo, ampak bo tudi to kmalu sam obvladal. zdaj hodimo na ft 1x tedensko in delamo vaje vsak dan.

v petek pa imamo še kontrolo uz kolkov - upam, da bo tudi tam vse ok, čeprav ga nismo široko povijali.

jutri gremo pa na piknik v naravo, da sprobamo še kako je biti cel dan zdoma.

Lp

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 235
16.8.2010 19:06:40   
Anonimen
Ojla!

Se javljam po dolgem času. Smo uživali na dopustu, sploh malemu je bilo super. Tako, da nič bat se it morje z otročkom. Jaz že zdej komaj čakam konec septembra, da gremo spet.

bambixxx a je tvoj user posted image  zaprt zarad Aptamila (sori, ker res nisem brala za nazaj)? Ker moj Tai je ful zaprt po Aptamilu, tako, da sem danes kupila Novalac in upam, da bo kaj bolje. Čeprov zadnje dni je že bolje, k ima že 2 obrok GH.

No midva sva med dopustom začela z GH in ta teden smo zamenjali kar 2 obrokauser posted image  Mi je to res velik bolš kokr flaška.

(odgovor članu bambixxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 236
16.8.2010 22:11:20   
Kiya
Ko smo prešli iz Aptamila na Hipp sem začela z enim celim obrokom Hippa na dan. In potem sem na dva dni povečevala obroke dokler nismo prišli na vse obroke.
Ne vem kako bi drugače mešala, saj je razmerje mešanja drugačno pa še merica je druga

Kaka pa zelo lepo po Hippu user posted image , za katero mleko si se potem odločila?
Jaz sem bila neodločena med Hipp in Beba, če pa ta ne bo ok bom pa pač Bebo in potem vse po vrsti.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 237
16.8.2010 22:15:58   
pupa_b
Kiya in vse druge mamice, katerih otročeki so še na mleku - mi smo bili najbolj zadovoljni z Babylove, mlekec iz DM - najcenejši in od vseh je delal najmanj težav! Priporočam tega! user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 238
16.8.2010 22:57:11   
Tjasa27
mi smo pa bili skoz na bebi pa je bilo ok. zdej pa smo počasi prešaltali na gh. mi noče čez dan sploh nič več mleka pit, tako da smo na hitro uvedli še tretji obrok. škoda. men je bila pa flaša zakon.

mamo pa v petek tretjič razvojno. me zanima kaj bo. a je katera podaljševala porodniško? a to morm že zdej rečt? izteče se mi konc februarja, pa bi rada da mi jo podaljšajo. a katera ve, kok je kej šans?

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 239
16.8.2010 23:02:28   
Kiya
Najboljš, da že sedaj vprašaš, pa da ti potem naslednjič kaj spiše.

Na koliko časa pa imate RA?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 240
17.8.2010 7:29:13   
Tjasa27
na cca 3 mesece. pa enkrat na teden fth.

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 241
17.8.2010 8:12:52   
bambixxx
nax05 zgleda da je od Aptamila user posted image  saj druga skoraj ne more biti, če samo to je.
res ne vem ali naj grem vse po vrsti sprobavat od drugih firm user posted image  zdaj je na A1 comfort, ki je za urejanje prebave, ampak še vedno ni to to. ima pa tudi krče in vetrove kar močne. 30.8. imamo posvetovalnico pri pediatrinji in upam, da bomo lahko začeli z gh, bo že dopolnil 4 mesece (dejanske, korigir. 1), ker mislim, da mu mleko ni dovolj, saj tudi uro po obroku izpljune vodo. kot da mleko predela, voda pa mu v želodčku ostane user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 242
17.8.2010 10:15:00   
Kiya
Bambixx dvomim, da boste že začeli z GH, moja bo stara 5 mesecev, kor. 2 pa smo še vedno na mleku mislim da bomo šele oktobra začeli user posted image

Mala se je zadnji teden začela ful sliniti in kazati jeziček, jo je prav lušno gledat user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 243
17.8.2010 10:17:17   
Anonimen
bambixxx jaz sem včeraj pol prešaltala na Novalac, sam ne morem rečt al kej pomaga al ne, ker odkar je na GH (ta teden) kaka vsak dan po 3x, prej je bil pa po Aptamilu skoz zaprt. Zdej k je imel GH+Aptamil, je pa ok. Tako, da ti želim, da čimprej preideta na GH in ne bo več teh problemov. Čeprov je pa res, da mojga ful zvija k kaka. Se dere k zmešan, ga zgleda tok boli. Sam k se pa pokaka, je pa super.

(odgovor članu bambixxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 244
17.8.2010 10:21:16   
Anonimen
Kiya je ful od otročka odvisno kdaj začne z GH, kako napreduje. Jaz sem tud mislila, da bomo kasneje začeli, pa je šlo tamalemu tok dobro, da je P rekel, da naj kar začnemo in mali je navdušen. Torej začela sem z uvajanjem, ko je bil star skoraj 5m (ene 4,5m), korigirano 3m. Čeprov mogoče bo pri bambixxx res mal prezgodaj, ker bo kor. star šele 1m.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
17.8.2010 11:49:45   
3Sonček3
bambixxx mi smo meli levi kolk ocenjen z 1b in terapija ---> široko povijanje, sm je biu tak jok ko je bla na široko povita, da sm jo tko povila samo ko smo šle na 3-urni sprehod k sm vedla da bo 100% zaspala, tko da smo se mogoče vseskup 10x široko povile pa je zaenkrat vse ok.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 246
18.8.2010 19:09:03   
bambixxx
hvala vam za vse nasvete.
sem se pogovarjala tudi z drugimi mamicami nedonošenčkov in pravijo, da se korigirana starost gleda samo pri razvoju. ostalo (hrana, cepljenja, itd.) pa po dejanski starosti. ne vem, bomo videli kaj bo rekla pediatrinja.
sem se pa odločila, da bom poskusila z drugo hrano. baje je beba bolj sladka?
včeraj sem mu zagrozila s svečko pa se je kar sam pokakal od sile user posted image  res ne mara, da mu kaj v ritko tiščimo.
za kolke bomo pa videli v petek.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 247
18.8.2010 19:18:18   
m_o_i
bambixxx tista voda iz zelodcka najverjetneje ni samo voda(sploh, ce ima kiselkast vonj). tak zgleda refluksuser posted image  povej to pediatrinji...
moj se je s to vodo dusil vsako noc, ceprav je imel dvignjeno vzglavje. ni znal (oz. ni hoteluser posted image ) pozret, mapak je samo vase vleku zrak... enkrat je dobil ta napad HB v zdravstvenem domu, ko sem ravno cakala pri zdravnici, kaj naj ukrenem glede tega. no, mulc je cisto pomodrel in sva sla z resilcem v CE, naslednji dan pa na pediatricno v LJ na slikanje nekih mozganskih aktivnosti al nekaj takega.
no, ugotovljen je bil "samo" refluks in pa aptamil ADC sem morala zacet gostit z rizevo kasico...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 248
18.8.2010 22:59:32   
pupa_b
Punce moje, jutri pa moja nedonošenka Maja praznuje svoj 1. rojstni dan! user posted image  user posted image  user posted image     user posted image

Pa bi ga morala šele oktobra. user posted image

Tako vidite, kako čas beži.

Kmalu boste tudi ve mamice enoletnikov, tiste, ki pa ste že, pa veste, kako se počutim zdaj jaz ... user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 249
19.8.2010 8:05:54   
Tjasa27
pupa - Maji vse najboljše za 1 svečko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Božična smrečica
Admin

Kakšno božično smrečico ste postavili letos?

umetno (74%)

živo (19%)

iz drugih materialov (2%)

nobeno (4%)

Število vseh glasov: 89

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!