Vilma
|
Včeraj ste imele srečanje, lepo da se še dobite! Katera pa je tista mamica na sredini z dvema fantkoma v naročju? A Tina50 al se motim? Ostale poznam. Se pa strinjam s Špelo, da vse odlično zgledate! katera pa se skriva za aparatom? Terida kar se kuhinje tiče. Mi smo jo sicer pred leti delali, ampak se mi zdi, da smo pri kuhinji dobro splanirali. Edina pomanjkljivost, ki jo čutim je ta, da nimam dovolj tistih najmanj globokih predalov. Imamo samo dva v enem je pribor, v drugem pa malenkosti. Bi blo fajn, če bi imela tako omaro z vsaj tremi plitvimi predali, spodaj pa bi bil tisti globok. San je omenila vtičnice. Bolje, da jih je več kot manj. Midva jih imava 6 nad plutom , štiri pri štedilniku. Res je fajn, da jih je največ pri štedilniku. Mi imamo na eni priklopljen aparat za peko kruha, na eni je priklopljen polnilec za strojček za parmezan, tretjo rabim za palični, mikser oz. vse ostalo. No na četrti pa je priklopljena indukcijska plošča, ki smo jo sicer kupili za kampiranje, ampak je tko fajn, da jo imam zdaj še v kuhinji kar zraven steklokeramične. Kar se korita tiče imam kontra izkušnje kot San. Imamo enojnega, brez odcejevalnika. Ima pa to korito zraven še eno malo korito z odcejevalnikom, v katerem perem solato, krompir. Zraven njega pa je luknja za biološke odpadke. Skratka nama je bilo škoda delovnega pulta za dvojno korito, itak po kosilu umazano posodo takoj pospravimo v pomivalca. Sicer pa je to odvisno od posameznika, eni ne morejo brez tega, drugi brez onega. Je pa res (sem se šele zdaj spomnila!), da ima to naše korito posebej ocejevalnik, ki ga lahko priklopiš zraven korita. Ampak ga ne uporabljamo. Zgleda pa približno takole, da bo bolj razumljivo: http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/12698/ ta sicer nima tiste luknje in kante za biološke odpadke. Drugače pa ne šparat pri aparatih kot je naprimer korito, pomivalni, kuhinjska napa. Raje pri lesenih delih, kamor Ikea itak spada. Aja še okoli nape. Mi imamo skupen prostor kuhinja, jedilnica in dnevna. V takih prostorih priporočam močnejpo napo, ki pozauha več vonjav in pare kot slabše nape. Mogoče bi danes lahko pogrešala mikrovalovko. Ko imaš enkrat indukcijsko, jo ne rabiš. Če sta velika, priporočam višjo višino pulta. Mislim da je 90 cm?! Meni je fajn, da imam pečico v višini pasu in ne tako kot včasih pod štedilnikom. Mogoče bi danes razmišljala o kakšnem drugačnem materialu na steni nad pultom. Imamo ploščice, možno je imeti steklo, delovni pult in steno iz kerrock, potem je na voljo nek krtačasti aluminij,... Jaz sem takrat dosti brala feng shui, mi je precej pomagal, kam se kje kakšna stvar postavi. Dodatki, dodatki, to v kuhijni veliko šteje. Če bosta kupovala v Ikei itak ni problem, tam je tega ogromno. Upam, da sem kaj pomagala. Uf, sem se razpisala
< Sporočilo je popravil Vilma -- 19.8.2010 9:56:40 >
|