lean
|
Dobro dan vsem danes bo še zanimiv dan, mala je že tečna vstala, bo naporen dan. Je zaspana pa spat ne more, pa še brez zize bo tolk težje vse skupaj. sasek glede dojenja: naša se je skoz zmišljevala, je imela obdobja ko ni mogla brez, je blo nujno med obroki, potem za tolažbo nato je spet imela obdobja, ko je blo zadosti samo pred vsakim spanjem. Ko je bla bolna ali so jo matrali zobje, polna luna pa je znala kar odklonit gh in se je samo dojila. V glavnem sem se ji skoz prilagajala pač ko je hotla je dobila. Smo pa imeli tudi obdobje, ko se je na začetku uvajanja gh hotla kar odstavt, mi je blo še prehitro, prehudo in sem jo morala kar nekaj časa pristavljat v napol sne, da se je mlekec ohranil. Da o prvih mesecih dojenja sploh ne govorim, same težave... Tako da sem na koncu sploh vesela, da sem jo lahko dojila in mi je tolk težje zdaj, vsak dan se borim s tem . Je danes tretji dan in sem ji že včeraj enkrat popustila, tako da bomo vidli kako bo. Samo vseeno se mi zdi, da jo bom zdaj lažje odstavila čez dan kot pa potem, ko bo starejša oziroma da bi to delo preložila na vzgojiteljice v vrtcu. Itak pa zizo dobi še zjutraj ko vstane, zvečer ko gre spat in ponoči. Tako da vse skupaj štirikrat, če je ponoči kaj ne matra in si zaželi mlekca šele okrog treh zjutraj in ne prej. To je vzpostavila šele pred kratkim in upam, da bo tako ostalo. Potem sledi podoj še okrog šestih in nato ko vstane. Me prav zanima, kdaj me bo zdaj obiskala rdeča teta, ker dojim še tako malo. Sem pa opazla, da pomaga majca brez dekolteja, da jih ne vidi . Pa skoz se mora z nečim zamotit, najhuje je itak ko je zaspana. Pač potem jo moram nosit, zibat, imet zreven flaško s skom, čajem. Se namatram, sploh ko imam v mislih da bi takoj zaspala, če bi jo dala na zizo, ampak bo že, do konc mesca upam da nama bo uspelo. Sem jo najprej mislila sploh ne odstavljat, ker sem vidla, da ko nisve same ni nobenega problema za zizo, ampak sem se potem vseeno odločla, da če je lahko brez zize tako pa naj bo še brez nje ko gre podnevi spat. Javi kaj ko je blo v vrtcu, drugače pa pri nas, ko se nekaj dni uvaja tam otroci ne spijo, ampak šele ko so tam polnih osem ur.