zalcy
|
hej, punce!!! evo mene spet po dolgem času, oglašam se iz bolnišnice, vmes pa ste že izvedle novico, da sem rodila punčko Nežo Najprej vsem najlepša hvala za čestitke... ja, kaj naj rečem... vse se je začelo 19. julija dopoldan ob 10. uri... takrat so se začeli popadki, sama pa niti nisem vedla kaj je to... nato sem počakala fanta, ki je prišel po 2. uri popoldan domov in me je takoj odpeljal v porodnišnico, kjer so ugotovili, da imam popadke in to na vsakih 5 min... takoj zatem so mi dali infuzijo v žilo, da bi mi ustavli popadke in čez noč sem morala ostati v porodnišnici.... celo noč so me zbujali popadki, ki so bili na 5 min, kasneje pa že na 3 minute.... zjutraj je prišla zdravnica, ki me je vprašala, če je kaj boljše, jas pa sem dejala, da je še slabše, da nič ni pomagalo... potem je rekla, da gremo v porodno sobo pogledat kaj sploh je... pač vaginalni pregled... ugotovila je, da sem odprta že 3-4 cm in dejala, da ni druge možnosti kot, da grem rodit, da lahko le tako rešijo mene in punčko... ker so bili izvidi full slabi z neko bakterijo.... in ob pol 8 zjutraj so mi tako našibali umetne popadke, predrla mi je mehur, odpirat sem se lepo začela in ob 10 je bila že punčka na svetu bila sem tudi šivana, tako da sem komaj sedela, čeprav je zdaj že boljše.... punčko so mi na sekudo pokazali, nazo pa jo odpeljali v lj na kirurgijo.... zaradi prehitrega rojstva še ni imela dobro razvitih pljučk, zato so jo mogli priklopit na umetna, dobila je tudi pljučnico, nato pa še zlatenico.... po 6 dneh so jo iz lj pripeljali nazaj v sg, kjer sem tudi trenutno jas... v bistvu zdaj lepo diha, ne potrebuje več nobenih zdravil, samo na teži še mora pridobit... ob rojstvu je imela 2020 kg, zdaj pa jih ima 1920, zato se mora zredit na 2250, prej naju ne bodo spustili domov tako, da pričakujemo, da boma še kakih 14 dni tukaj... evo, za zdaj tolko od mene, se bom še kaj oglasila, pa vam povem kako in kaj.... upam, da boste ve še vsaj nekaj tednov zdržale in da ne bo tako kot pri meni... vso srečo!!!! lp in se še slišimo
|