|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
28.7.2010 12:06:13   
BarbaraGS
masha_m otrdevanje trebuha niso popadki. To nekatere dozivljajo ze prej, nekatere pa le na koncu nosecnosti. Ponavadi moras takrat malo pocinit. Meni je pri obeh nosecnostih zacel otrdevati trebuh ze v 5-em mesecu. Pravi popadki pa so pri meni zgledali kot nekaksno zvijanje - kot takrat ko imas drisko in te kar malo zakrci. Seveda se bolecina stopnjuje, sam jaz tega nisem dozivela, ker sem kar hitro dobila umetne in so bili kar na polno. Ker nimam bolecih menstruacij je mene to spominjalo na zvijanje ob prebavnih motnjah, kipa je bilo redno na enakomerne presledke.

Za vse tiste ki ste ze rodile: kako prides do neta v bolnici? moras imet tega telefonskega al je kaksen wireless tam? Da se vem pripravit za naslednji teden.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
28.7.2010 13:04:10   
žabica 22
Oj čveke user posted image

sasa36 kok maš lepega user posted image  user posted image user posted image

novamami user posted image user posted image  da si se nam oglasila. Se mi je kar zdelo da imaš polno dela z novim stanovanjem user posted image . Sem te pa zadnič vidla v btc k si hodila mimo baby centa- tako da sem vedela da nam še nisi pobegnila v porodnišnico user posted image

seznam za dojenčka- to sem si jaz v mš prepisala. Če še kaj manjka me prosim poprvite.
Otroček :
·         3 tetra planice
·         2x pamperska
·         1 povijalna planica
·         1 bombažne žabice, hlače
·         1bodi
·         1bombažna majčka
·         1 bombažna kapica
·         1 komplet( jopica, žabice, kapica)
·         1 odejica
·         1 štunfki ali copatki
amoss user posted image user posted image  a glih sedaj mora odhajat? Držim pesti da bo vse ok in da ti čim prej čas mine v p. user posted image user posted image user posted image Drugače imaš pa nas rrjevke in bomo  stalno na vezi in te vspodbujale user posted image

nimanorwen tale doza nutele mi je zelo všeč- bolj kot kavica user posted image - sem že pred user posted image  veliko sladkega pojedla samo se mi pa zdi da v user posted image  še več sladkega pojem in imam občutek da moj user posted image   ne kopa v plodovnici ampak v čokoladi user posted image . Ko bo ven pršu bo v čokolado oblit user posted image

Vse tiste ki ste nazaj iz dopustov in izletov vam izrekam eno lepo dobrodošlico user posted image

zoya27 to je sedaj v času dopustov- čeprav so nekateri g že nasploh taki. user posted image

žabica ta tvoja tašča je pa zlata vredna k je ni user posted image . Moja se noče nikamor pobrat zej čepi doma k kura u kurniku mi gre tako na živceuser posted image - pa že prej ni šla nikamor-vsakič k se dam prpeleva bul čez okno če je moj slučajno sam pršu domovuser posted image . Zadnič je mojga spraševala kdaj bom rodilauser posted image -si ženska tud zapomnla ni datuma.ne bom komenterala naprej ker mam že zej pritiska 200/200.user posted image

no zej grem pa na kosilo- mi ga je moj tati skuhu user posted image

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
28.7.2010 13:38:09   
Masha_M
solis: Hvala tudi za tvojo izkušnjo! Mislim, da sem si zdaj malo bolj na jasnem kako in kaj me čaka. user posted image

Amoss: Držim pesti zate, da se ti čim bolje izteče vse skupaj. user posted image

nimanorwen: Tole s prehrano za nosečke/doječe mamice je res cela znanost. Predvsem zato, ker lahko beremo in sprašujemo kolikor hočemo, ko bo enkrat prišel čas za prakso in bo otrok jokal, jokal in jokal, bomo pa vse nebogljene in zmedene. user posted image

In ja, babica se je skozi nožnico in maternični vrat dejansko baje dotaknila glavice od tamaučija, ko je preverjala če je že usidran ali ne. user posted image Damn it... jaz hočem končno že svojega otročka v naročje dobit. Dnevi se mi ubijalsko vlečejo od tega nestrpnega pričakovanja. user posted image

rožica5: Meni se tudi to dogaja, da me pri obračanju tako zoprno boli. Pa se niti ne sekiram več, ker me boli sto stvari na sto različnih načinov. Važno, da pregledi pravijo, da je z malim vse okej in da ga dobro čutim ko se premika. Ostale tegobe pač pridejo verjetno v paketu z zadnjim delom nosečnosti. Nič se ne sekiraj!

novamami: Meni je tale ideja z delfinčki zelo všeč! Predvsem zato, ker in levčki, ribice in rakci vsi asociirajo na eno obdobje v letu, ki za marsikakšno od nas najbrž ne bo držalo in je potem hitro lahko zavajajoče.

BarbaraGS: Meni tudi trebuh otrdeva že več mesecev, a večinoma je to čisto neboleče oz. največkrat to kar spregledam, če se slučajno ravno takrat ne dotaknem bušija. Zdaj pa občasno to otrdevanje spremlja tudi bolečina tam okrog jajčnikov in me je zato malo zmedlo. Vsekakor najlepša hvala za razlago!

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
28.7.2010 14:37:43   
limma
Mene so spustili domov user posted image , po prigovarjanjih in 5 urah čakanja, plodovnice je več kot včeraj, (najbrž) še vedno premalo za ZO, za katerega sem zmenjena jutri v LJ... sploh ne vem, če naj se podam na pot user posted image

Naslednji pregled imam v soboto, 31.7.

amos, user posted image user posted image naj vam čas do prihoda tvojega user posted image čim hitreje mine. Pa super, da ti bo mami pomagala user posted image

solis, hvala za opisano porodno izkušnjo. Super, da ste šli dopoldan še v živalski vrt, to ti bo vedno ostalo v spominu, pa da je šlo tako lepo in hitro, tudi user posted image

sasa36, res si frajerka, da se nam javljaš user posted image Upam, da gresta kmalu domov.

žabica22, kako tašča ne ve, kdaj imaš PDP? user posted image Še jaz vem, ker imava istega user posted image

žabica13, tvoj mož se je pa zagrel za delo user posted image Ne preveč čistit in pospravljat, saj vse počaka user posted image

Tašča nam kuha kosilo (musako user posted image user posted image ), tako da je kavč moj... še eno uro.

< Sporočilo je popravil limma -- 28.7.2010 14:42:01 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
28.7.2010 14:44:03   
limma
Še to sem se spomnila,

dreamy., kako je tvoj user posted image ? Še vedno v medenični vstavi? Se boš odločila za vaginalni porod ali CR?

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
28.7.2010 16:18:49   
uršula83
user posted image mene pa neki zanima, a se kateri sanja kako obleči novorojenčka...js sploh ne vem kaj naj kupim, dolge rokave, kratke, kake hlače, mogoče celo žabice...moj prvorojenec je ZIMSKI otrok...pojma nimam...na pomoč!

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
28.7.2010 16:23:41   
ina11
Uh, ste dejavne...

No, jaz sem bila danes na pregledu. Glede na to, kar berem na tem forumu, ugotavljam, da je moja ginekologinja res super. Drugače pa je pupa še vedno precej majhna in lahka (zaostaja za cca 2 tedna), ampak naj ne bi bilo tako hudo. Živahna je namreč zelo!  Večji problem je baje plodovnica, ki je je manj, kot naj bi je bilo, zato sem se morala pokazat v porodnišnici. K sreči nisem rabila ostat, imam pa od zdaj naprej kontrole kar tam. CTG je sicer pokazal neke popadke, ampak jih jaz nisem čutila.
Odločila sem se še, da grem v ponedeljek na odvzem brisa za streptokok, čeprav bom že krepko v 38. tednu. Ginekologinja mi je namreč rekla, da priporoča, ker je zadeva ful v porastu in je baje nekje polovica tistih, ki se testirajo, pozitivnih. Skratka, naslednji pregled v sredo.
Zdaj grem pa počivat, da bo pupa rastla :).

Saša, lepega fantka imate. Ko sem ga videla, me je kar malo prijelo, da bi tudi moja pupa čimprej prišla, čeprav bi bilo boljše, da še malo ostane...

Žabica 22, tudi moja tašča si je zrihtala dopust v času mojega PDP :). Baje zato, da bo kuhala... Saj vem, da hoče bit prijazna, samo mi je res odveč. Pa skoz mi govori, kako strah jo bo prijet dojenčka, tak da sem zdaj pa že jaz malo prestrašena, ker vidim, kako nesigurna in panična  je in se res zna še kje spotaknit z user posted image ...  Res si zelo, zelo želim, da bo hiša končno končana in se preselimo...

Lep dan vsem!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
28.7.2010 19:11:52   
NatašaC
pozdravček vsem!

spet doma iz PDCja.

vam moram sporočit, da listek1 ni mela take sreče, da bi šla domov. je noter ostala, danes na opazovanju, sam najbrž bodo v kratkem delali CR, ker dojenček ne napreduje v teži. Tako da zna bit da bo jutri ali pa v petek še en dojenček več.
listek1 - drži se

jaz sem pa dobila dan D - 16. 08., seveda če me kaj prej ne prehiti. Če se kaj začne dogajat, pa moram po hitrih postopkih v porodnišnico, kjer sledi urgentni CR. In uspelo mi je dobit Pušenjaka. Seveda, če bom na dogovorjeni datum. Sicer se mi ne vem zakaj zdi, da bo malo prej, ma bomo vidli. Nosim pa baje enga korenjaka (korenjakinjo v trebuhu), ker ima zdaj baje 3800 g (+- 10%), pa v 14 dneh, kolikor še imam lahko še cca. 500g dobi. Tako da bomo tam okrog 4 kg jst računam. Ma sam da bo vse ok. Dans sem dala še prošnjo za sterilizacijo, pa plačala prisotnost očka pri porodu, pa šla dvignit paket za popokovnično kri. Zdaj sem pa začela pakirat torbo za v P, če me mogoče kaj preseneti. Sicer je še kup stvari za narest, sam zdaj je pa dan D res že blizu. Če bo na dogovorjen dan, še dobrih 14 dni, sicer pa enkrat do takrat.

zoya27 - ne si tolk želet it prej rodit, meni je danes rekla, da je bil moj prvi (pa sva bila kao 12 dni čez rok) rojen prezgodaj 1 teden po oceni, da bi kamot še mal počakali, pa sem fasala CR, potem drugega, zdaj bom pa tretjega.

žabica 22 - o tašči pa tut jst ne bi zgubljala besed, mora vse prečekirat kdo je pršu itd.

tolk zaenkrat od mene
lp

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
28.7.2010 19:47:55   
dreamy.
Hej user posted image

limma moj user posted image je še vedno v medenični in bo tako verjetno tudi ostal zaradi septuma (pregrade). Sicer mi je dr. v P reku, da še vedno lahko rodim vaginalno, sam mi skoraj vsi svetujejo naj naredim raje CR. od ene kolegice mama pa tud od mojga user posted image sta medicinski sestri, pa sta obe tud za CR..kao bolj sigurn, ker pri vaginalnem lahk pride še do kakšnega zapleta, ker bi šel pač z nogicami naprej..ne vem, oboje me je mal strah, bom vidla kako pa kaj, sej itak mam pa še v petek 30.7 pregled+ctg.
natašaC kako pa si se dogovrila za dr.Pušenjaka? To greš v porodnišnco in rečeš da bi mela njega al kako? Mene je mal strah, da bi se šla kar zmenit za CR, upam da se bo samo od sebe začel kej dogajat, pa čimprejuser posted image , ker se mi res ne da več s tem trebuhom okol hodt, pa še toook okorna se počutim. Tko da upam da se bo tm nekje v nedeljo, ponedeljek k se začne avgust kej začel. Pa tud moj user posted image me že zafrkava, da sm mal sebična k user posted image nočm pokazat še njemuuser posted image ..on tud komi že čaka da ga bo vidu
tok zaenkrat..morm šibat naprej
user posted image

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
28.7.2010 21:01:07   
NatašaC
dreamy - ker imam sigurno CR, sem imela danes v P priprave na CR (CTG, UZ, pregled pri internistu, pa posvet pri G). Tam se potem dogovoriš za datum CR. Meni je hotla dat 12. 08., ko pač imam rok, pa sem rekla, da imam željo imet Pušenjaka. In potem ona pogleda, kdaj on dela v porodnih in dela 09. in 16. 08. Potem sva se pa dogovorili za 16., ker sem imela še en rok 18. in bi bil 09. malo prehitro. Če pa se začne karkoli prej dogajat, pač grem v P in mi naredijo CR tisti, ki je takrat pač tam. Tako da mogoče pa odletim tja že 03. (ko je listek1 rekla, da dela Pušenjak) al pa 09. Al pa kdo ve kdaj. Ko si urgenten, ni izbire, dela tisti zdravnik, ki je takrat tam.
Po eni strani pa da se ti ne bo kaj zakompliciralo, če boš čakala, da se začne samo dogajat in bodo potem še poskušali če bo šlo itd. Sicer je meni žal, da takrat pri prvem in drugem nisem bolj težila, da želim še mal počakat. Potem bi morda normalno rodila, tako so pa vse CR. Ker pri meni je bil kao problem samo to, da sem bla čez rok. Za kar zdaj ugotavlja, da najbrž sploh nisem bla in da bi lahko obakrat še mal počakala. Zdaj v tretje pa itak ni debate o drugem kot o CR, me sploh ne pustijo probat tako rodit, ker se lahko kaj raztrže. Je baje preveč riziko.
Sicer je pa tut mene strah, pa vem, kaj me čaka. Sej je po moje vsako, ker se bojimo, da kaj ne bi blo ok. Je pač treba upat na najboljše. Pa zaupat, da bo vse ok.
Mene je tut kar neki začelo špikat, tako da se bojim, da ne bom zdržala še teh mal več kot 14 dni. Sva z mojim že debatirala opcije varstva za starejša dva, če bo kaj prej se začelo. Če bo pa panika, bom pa rešilca klicala in šla sama, moj bo pa varuška doma. Sam kaj, ko pri nas traja vsaj 20 min, da rešilec sploh pride, pol ma pa skoraj uro do Lj. Sicer upam, da tut če se bo začelo kaj dogajat, da ne bo šlo hitro, ker nisem še nikoli normalno rodila, torej še nisem bila odprta in predvidevam, da naj bi vse to skupaj šlo bolj počasi, kot da bi bilo prvič.
Lep večer vsem.

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
28.7.2010 21:27:55   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

zdej full sadja jem, k po porodu uprašanje, kaj se lahko od sadja je, zrd krčkov pač ... a kera kej ve? sej za pomaranče, kivi in jagode vem, sm a so npr. naktarine tut tk bl kritične?

Najbolj kritično je baje vse koščičasto sadje in kravje mleko. Torej tudi breskve in nekaterine. user posted image

Sem slučajno zasledila debato pa se vključujem: nam je v MŠ rekla, da lahko jemo prav vse, da prehrana mamice ne vpliva na dojenčka???

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
28.7.2010 21:28:04   
kamelija
Samo na hitro komentiram, ker že od 7h zjutraj pucam, kuham, pospravljam in letam naokoliuser posted image

Listek1 pošiljam user posted image da se vse v redu izteče!

Amoss to je pa skrajno zoprno, boga, ampak bo pa vsaj ponovno snidenje tolk lepše v troje!

Ime delfinčki je meni tud ful všeč!

Lepo nočko vsem!

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
28.7.2010 21:50:26   
žabica13
listek upam da se vse dobro izteče, en kup user posted image user posted image user posted image  zate in za user posted image

NatašaC si pa lep datum za dan D dobila. Čeprav ste dobre punce s CR, ko imate tako že vnaprej določen dan D. Uh, jaz za take stvari nisem. V štartu sem tudi jaz mislila da bom morala imeti CR (operacije oči pred leti) in sem si takrat najbolj želela da če že je CR da mi ga ne sprožijo, ampak da se porod spontano začne, in le zaključijo. Zdaj sem pa prav vesela da imam zeleno luč za normalen porod.

Glede cotik sem tudi v dilemi. Že enkrat februarja sem v H&M kupila en ful lep kompletek, zeleno bel, takrat je bila moja želja da pride naš otroček v tem iz porodnišnice. Zato sem tudi št. 56 vzela. Edino, takrat mi ni kapnilo da bo avgusta pajacek iz pliša verjetno predebel. Verjetno ga bom vseeno vzela s sabo in upala da bo tisti dan malo bolj hladno user posted image  2 varianti oblačenja bom sigurno imela s sabo - ta pliš, pa še eno zadevo če bo bolj toplo.

A ima katera posteljnino od Galeba? Sem jo že 2x oprala in me moti ker se mi zdi da ima še vedno nek čuden vonj, in se bojim da user posted image  ne bo hotel noter spat če se tega ne znebim.

Pa še malo dnevno poročilo. Danes se mi je uradno začela porodniška user posted image  sem morala v LJ ker sem bila od junija na zavodu prijavljena, zdaj se je bilo treba pa odjavit, pa zavod za zdravsteno zavarovanje isto. Sem kar mojemu rekla da mora biti moj šofer, ker tam po parmovi in miklošičevi mi je tako bad parkirat da ni res. Zdej sm pa zmatrana, me že cel dan tam spodaj vse noro boli, komaj hodim, ker mam občutek da mi kosti kar narazen lezejo.

Taščica - saj naša je daleč od perle, še najbolj perla je tako kot zdaj - ko je na dopustu user posted image  Po drugi strani mi pa kdaj prav prav pride da je - naslednji teden bo vzela npr. user posted image  s sabo na vikend za cel teden, tako da če ni nikogar doma, da mi ni treba še za njegove sprehode skrbet, pa njen računalnik trenutno uporabljam user posted image

Punce lepo pančkajte, grem kar spat user posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
28.7.2010 21:56:19   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: kamelija

Listek1 pošiljam user posted image da se vse v redu izteče!

Amoss to je pa skrajno zoprno, boga, ampak bo pa vsaj ponovno snidenje tolk lepše v troje!

Ime delfinčki je meni tud ful všeč!

Lepo nočko vsem!

Se podpišem pod vse,
Hermy

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
28.7.2010 23:39:06   
cat
Evo tudi mene, ki kar ne morem spati in skos neki čekiram, koliko jih že ziba svoje user posted image ...
Upam, da se za vse punce, ki imajo kakršnekoli probleme vse dobro izteče in da bomo vse vbližnji prihodnosti v naročju držale zdrave user posted image !
Me pa danes tudi mene nekaj špika okoli križa, ampak mislim da to še ni to, čeprav je to moja 3.user posted image , sem kr ven padla iz teh občutkov.
Pa lepo spančkite, ker je tako prijetno hladno. 

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
28.7.2010 23:42:01   
Masha_M
Meni se zdi, da se je moj Žabonček pred nekaj urami končno spustil nekaj centimetrov nižje, kjer mu je v tej zaključni fazi tudi mesto. user posted image Sem prav vesela vsakega znaka napredka, ker sem že neučakana da je joj! user posted image

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
29.7.2010 7:12:31   
Amoss
Dobro jutro!

Jaz pijem kavico in se počasi odpravljam v P na ponovne preiskave, upam da nebom spet celo dopoldne čakala kot ponavadiuser posted image , pa upam da končno dobim datum za CR ker mi je muka ko ne vem kako in kaj, sploh zdaj ko mojega možeka nebo se morem malo organizirat za varstvo naše male miss pa pesekov in muc.

Lepo bodite in lep pozdrav

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
29.7.2010 8:49:01   
kamelija
Dobro jutro drage so user posted image ! Včeraj zvečer sem pa že mislila, da se je začelo, me je tako peklo in zvijalo v zgornjem delu trebuha, da je joj. Potem pa se je to po 5 minutah preselilo nižje in se spremenilo v vsem znane neprijetne občutke, ko imamo prebavne motnjeuser posted image . Zgleda sm neki tazga pojedla.

MashaM a to, da se je otroček spustil, vidiš po trebuhu?

Amoss držim pesti za datumuser posted image !

Zabica13 jaz sem isto v torek začela porodniško in bila en mesec pred tem na zavodu. Samo sm kar ata pooblastila da me prijavi, ker sm bila ravno takrat na morju in smo takrat tudi naredili prijavo in odjavo hkrati, ker sm jim povedala da 27.7. itak začnem porodniško. No in tud ata sm pol vprašala, če je vse uštimu, če moram še kaj nazaj je reku da ne. Pa me zdej vseen skrbi, ker med papirji ne vidim neke odjave, ampak samo prijavo pa tisti papir za zdravstveno zavarovanje. A ti se nisi mogla tako zmenit al ti sploh niso tega ponudili?

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
29.7.2010 9:56:29   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: kamelija

MashaM a to, da se je otroček spustil, vidiš po trebuhu?

Aha, sem imela prej naštudirano kje sta bili buški od ritke in nogic in zdaj sta ti buški občutno nižje (od oka vsaj ene 7 cm). user posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
29.7.2010 9:58:41   
novamami
Jutro punce!

Jaz sem pa danes tako nekak zmatrana, kr neki. Ah, bo že.

Žabica13: Tudi jaz sem včeraj nastopila porodniško, sem čisto pozabila. Še za seznam sem pozabila dat podatke: naslednji pregled imam 10.08., pred tem pa še zadnji odvzem krvi za test za toksoplazmo (upam, da sem prav napisala).

Drugače pa imam danes še zadnjo rundo cunjic za zlikat in pospravit, potem sem pa fertik. Planiram, da bi danes tudi torbo zase in za našo user posted image  pripravila, da sem potem mirna in samo še uživam (kolikor se bo seveda s tako velikim bušijem dalo) in čakam dan D. user posted image

Vsem, ki imajo danes preglede želim, da jih dobro opravijo.

Nimanorwen kako je kaj z oddajo muckov, a je kakšen napredek?

Žabica22 a v BC-ju si me videla? Škoda, ker nisi kaj glasu od sebe dala, bi lahko šli na kakšno kavico ali pa na sladoled. No, pa drugič. A pri tebi se že kaj dogaja, ti imaš tam okrog 15.08. rok, a ne?

No, grem zdej še malo pojest zajtrk. Pridne bodite in se tipkamo.  

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
29.7.2010 9:58:43   
NatašaC
dobro jutro

žabica 13 - to, da imaš napovedan datum poroda s CR, ni preveč luštno. nazadnje je bla kar živčna vojna. Upam, da tokrat ne bo. Čeprav dvomim. Skrbi me že zdaj, če bo vse ok. Pa vsak dan bo bližje, bolj napeto bo. Saj mogoče me pa kaj prehiti in grem prej. Sicer je pa podobno, ko čakaš na rok, pa se nič ne zgodi in si potem kak dan čez. Jaz sem bila prvič 12 dni in je bilo tudi kar stresno. Tako da v nobenem primeru ni neki prijetno to čakanje. So kar srečke tiste, ki se jim začne pred napovedanim dnevom.

Danes sem začela mal pospravljat fascikle in prah brisat. Pa za dojenčka mam torbo recimo da pripravljeno, zase še ne čisto, je pa v delu. Tako da se premika. Vsaj neki. Počasi bom že.
Se še kaj beremo.

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
29.7.2010 10:36:24   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

A ima katera posteljnino od Galeba? Sem jo že 2x oprala in me moti ker se mi zdi da ima še vedno nek čuden vonj, in se bojim da user posted image  ne bo hotel noter spat če se tega ne znebim.

Taščica - saj naša je daleč od perle, še najbolj perla je tako kot zdaj - ko je na dopustu user posted image   

Jaz imam posteljnino od Galeba. Pa ni toliko problem vonj (ne smrdi), ampak me zelo moti to, da je trda user posted image  user posted image  user posted image . Naša pupica pa vsa nežna,...čez pa ta trda posteljnina. Bom sigurno še pleničko vmes dala.

Tašča...saj moja ni slaba...posebno, ker ne rabim imet nič z njo user posted image  user posted image  user posted image , me pa ravno tako večkrat razjezi. Po moje nam je "alergija na tašče" že v zibko dana user posted image  user posted image  user posted image !!! NO, k nam na srečo ne bo nikogar "na pomoč", ker sta moji dve tako veliki in se računa, da bosta, seveda poleg očita, skrbeli zame in našo novo pupo!
Obiski so pa v Lj in PO porodnišnici dovoljeni tako samo očkotom in zdravim sestricam in bratcem, tako, da ni dileme, da vsaj tja nihče ne pride.     

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
29.7.2010 11:11:02   
barbet
Ojla souser posted image !

Sem čisto vremenska in mi prav paše posedat na kavču. Saj zadnje tri dni sem itak sam za kofetke pa mal za likat pa še kaj za v porodnišnico dodajat. Ostalo se mi pa sploh ne da (najbrž mi je pritisk spet mal padeluser posted image ).
Smo se pa včeraj punce (skoraj vse bivše sošolke) dobile - štiri mamice s fantki, jaz (upamo, da res spunčko v bušiju, ker komaj čakajo, da bo razbremenila te fante) in ena še brez - smo bile prav scenske, sploh, ko smo šle po vasi na sprehod user posted image
So me pa zadnji hip porufale, ker danes se najbrž ne bi več šla pelat iz Lj. v Kompolje, včeraj sem pa še kar brez težav sama vozila.

igmipi - bravo za tvojegauser posted image in vajino skupno pot

solis - kako lepo te je bilo prebrat. Imejte se lepo lepo!!!user posted image

natašaC - ne se sekirat če ne bo pospravljeno, mene je tudi že mal minil za vse pošlihtat v nulo (saj bi, pa grem raje na klepet, pa na net, pa polikat moram še do konca). Mi je pa mož rekel, da ni panike, če okna ostanejo neumita, saj bodo počakala, dete pa ne.user posted image
Pa držim pesti, da ti uspe na Pušenjaka počakat.user posted image

sasa36 - kako srčak fantič. Lepo se crkljajte!!!

amoss - user posted image kar brez svojega boš, pa ravno zdaj mora na pot. Saj bo revež nenehno na telefonu, al pa sploh ne bo vedel, kaj počne, ko bo nenehno na vaju mislil. smo s tabo!!!
Pa naj se vse uredi!!!

novamami - !!!bravo za nov dom

limma - super, da lahko doma čakašuser posted image

ina 11 -pridno počivaj, pa mal gor dol tedni in kile itak niso problem
Meni zadnje čase ni nič merila teže, ker nisem imela ultrazvoka, pa trebuh naj bi bil tudi čist normalen - ampak vsak , ki me vidi, bi mi dal pa še ene dva mesecauser posted image Nama z mojim dragim pa se zdi čist dovolj velik buši (mi je moj dejal, da itak pri tistih, ki imajo čist suhe noge mal drugač izgleda kot pri meni, ki imam bolj stabilneuser posted image user posted image user posted image )

en velik objemček za listek 1

MashaM - bravo da se je dete spustilo
Meni se zdi, da mi je tudi sredi noči nekam dol šla. Sem potem nadaljni del noči ful slabo spala, ker me je kar nekaj čudno bolelo, pa zdaj se mi zdi, da me vse dol tišči - morda pa je to to.user posted image

Grem še mal postorit, ker greva pol z mami po opravkih, potem pa še telovadba ... Hm, ne vem pa kako bo s kosilom??? Bo že.

Bodite lepo!!!

Joj, sem sklerozna - hotela sem vas pokomentirat še zaradi hrane. Po mojih izkušnjah res vsak pravi nekaj svojega - jaz najbrž ne bom pretiravala z izbiro, ker meni skoraj nič ne napenja (razen kislega zelja). Vam pa prilagam link o zanimivih pogledih na kolike - kar dolgo branje, a zanimivo
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978260,1978279

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
29.7.2010 11:22:03   
žabica 22
Hej user posted image

žabica jaz imam posteljnino od galeba in imamisti problem kot vidve s hermy1- 1. smrdi- sem že 2x prala pa prepeglala pa ima še vedno smrdeč vonj user posted image  2. je pa trda- tako da mi ni jasno kaj narest. Sva pa z mojim v baby centru kupila za kovtrčk pa povštrček posteljnino in je čist drugi material- bolj mehek- 3. se mi je pa že po prvem pranju malo zmukal material user posted image . bomo naslednič gledale kje bomo kupile user posted image . aja user posted image  za porodniško user posted image

limma- mi2 z mojo taščo že dobrih 7-8 tednov nisve spregovorile user posted image - iz enega samega razloga- ker ni vesela user posted image . in misli zelo negativno!! zato mi gre na user posted image  ko začne mojga kar koli spraševat- ampak to vedno takrat ko mene ni zdraven.

novamami glih v avtu sva bla pa se nisem mogla dret user posted image  drugače bi te že poklicala- pa bi šle na eno sladoledno kupo v zvezdo user posted image , ali pa tortico.

ina11- jaz sem povedala mojmu da k pridemo iz p domov da je ne vidim da pride otroka gledat ali pa kar koli pametvat ker kokr bo pršla čez vrata not tko bo šla še ven. Če mi gre pa kej na živce je pa to k dajejo kao "ene pametne nasvete, pa hočejo bit neki dobre" v resnici je pa tak user posted image  da kar res ni. Če ti lahko kdo takrat najbolj pomaga sta to mož-fant ali pa tvoja mama- vsaj jaz tako razmišljam. Držim pesti da se čim prej preselite. user posted image

listek1 držim pesti da bo vse ok user posted image

amoss srečnoi danes na pregledu user posted image

Masha_M potem bo pa kmalu user posted image  pokuku na svet user posted image

NatašaC user posted image ti želim da te kej prej preseneti da ne bo toliko hude živčne vojne- ti želim najboljše.

Kaj je zdej s tem vremenom? naj bo oblačno samo naj ne pada dež- jaz lahko samo še ene opanke obujem user posted image - kroksov sploh več na nogo ne dobim user posted image . Si bom šla štunfe na prste kupit da jih bom lahko na papuče nataknila user posted image user posted image

barbet hvala za link user posted image

Kje pa je spet mayci-Če sem prav zasledila je že od včeraj ni gor ali se motim? pa nimanorwen? user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
29.7.2010 11:30:41   
barbet
Če se kateri da brat, kaj rabi v porodnišnici - tole je skopirano od ene junijke, pa vzemite iz tega kar rabite (tale seznam se mi zdi kar zanimiv, jih je pa toliko, da treba itak svojega na koncu napisat).

1. dokumenti:
• zdravstvena kartica – za LJ porodnišnico obvezno potrjena, avtomat je v porodnišnici a med 10 zvečer in ne vem do kdaj zjutraj ne dela! Priporočam, da si potrdite kartico že prej.
• napotnica za porod
• materinska
• poročni list ali priznanje očetovstva
• potrdilo da je mož/partner obiskoval tečaj/šolo za starše. S tem težijo – ekstremno! Od ene v sprejemni mož ni obiskoval tečaja ali pa samo ni imel potrdila. So mu glatko rekli, da zato pri porodu ne more biti prisoten, da so taka pač pravila. No, na koncu je le bil a v tej svoji zahtevi so bili zelo ostri in tečni.

2. za vas:
• vložki: močno priporočam vložke MASMI za porodnice: prodajajo v Sanolaborju, so v veliki škatli na kateri je narisana nosečka. Dragi ko pes a vredni vsakega centa (10 vložkov je cca 8 EUR)Vložki so popolnoma natur, daljši in široki cca 8 cm. Mercedes proti vložkom VIR80 (prekratki, preozki, jaz sem jih tlačila tudi po 4 naenkrat ali vsaj 3 in zato hitro prešla na Masmi) Ko bo krvavitev malo manjša so fajn tudi vložki Vir Nature Super.
• copate, natikači – nekaj kar se lahko zmoči. Sicer se dobijo tudi v porodnišnici a meni so bili tisti zoprni.
• modrček za dojenje, blazinice za prsi(priporočam Chicco), krema za bradavice (meni je res daleč najboljša riževa krema Lenirag , prodajajo jo v lekarnah, stane cca 15 EUR), multi-mam komprese za bradavice (skupaj z riževo kremo so fantastična pomoč trpečim bradavicam).Začela sem z Rešilkotom a je pomagal le dokler sem dojila z nastavki. Zdaj, ko dojim brez je omenjena kombinacija neprecenljiva.
• voda (meni je bila med porodom neprecenljiva. Ko predihavaš popadek se ti grlo čisto izsuši in po vsakem popadku sem jaz obvezno pila)
• Donat: naj vam prinese mož po porodu. Jaz sem se z njim nalivala od začetka. Nikakor si nisem želela zadevo opraviti na trdo ;) Je pomagalo.
• Kozmetika za osebno higieno
• Telefon in polnilec
• Fotoaparat

3. Za dojenčka:
• V porodnišnici: dobite vse kar potrebujete, eventualno si vzemite dudo (če jo mislite uporabljat). Meni je moj prinesel še nastavke za dojenje, priporočajo Aventove – small. Priporočam, da najprej probate brez in otročka čim več pristavljate tudi, ko še nimate mleka.
• Za domov: bodi, žabice, 2 tetra plenički: jaz sem imela eno za pod bejbija v lupinici in eno za vsak slučaj- npr. za pokrit (nismo rabili)Eventualno še copatki. Nismo rabili kapice, oblečeni eni dolgi rokavi, vsa oblačilca iz bambusa (iz BC), ki so precej tanjša od navadnega bombaža in jih zelo priporočam! Ne vem zakaj v seznamih navajajo, da naj bi imel za domov svoje tudi »pamperske«, pleničke so v porodnišnici in otročka pač previješ še v njihove.

Še nekaj praktičnih , vse se nanaša na porodnišnico Ljubljana:
• V juliju bo v Lj porodnišnici grozljivo vroče, že junija je bilo, prostori niso klimatizirani. V tistih njihovih haljah je vroče še stokrat bolj. Jaz bi si vzela kaj svojega za oblečt.
• Blazine v Lj porodnišnici so oblečene v neko plastiko, čez je bombažna prevleka za blazino. Priporočam, da tisto plastiko čimprej slečete z blazine in jo skrijete v omarico – v vročini je to neprecenljivo.
• Če ste šivane: ne sedet!!! Niti na obroču. Jejte stoje ali se z enim kolenom oprite na stol z roko na mizo, rit v luft. To je nam svetovala ginekologinja na materinski. Jaz sem se tudi umivala s popolnoma hladno vodo po čisto vsakem WC-ju! S šivi nobenih težav, niti sekundo me niso boleli, prvi dan sem čutila le rahlo cukanje.
• Vsakič ko delijo brisače/halje/mrežaste hlačke recite za dodatno brisačo, jo dobite brez problema in pride zelo prav. Tudi dodatne spalne srajce ni problem dobiti, kadarkoli.
• Mrežaste hlačke: meni je zadostovalo kar smo dobili v porodnišnici- 2je na dan.
• Moja cimra si je zaželela CTG zapis iz poroda za spomin. Meni je bila to super ideja- dejansko zapis celega poroda. Ob odhodu sem ga brez težav dobila. Sama se na to niti slučajno ne bi spomnila.
• Hrana v porodnišnici (predvsem kosila) je popolnoma neslana in posledično precej brezokusna. Če vas to moti, si s seboj vzemite nekaj soli.
• Za pit v porodnišnici dobite čaj, voda je iz pipe in je ok. Dopoldne in popoldne dobite še kozarec mleka (če želite - pridejo vprašat).
• Če imate kakršnekoli dileme ali karkoli potrebujete – ne odlašajte z zvonenje sestram. Ponoči in podnevi. Nobena ni bila zaradi tega sitna, vsi so bili ekstremno prijazni in ustrežljivi. Vse pohvale, res,. Bila pa sem na oddelku D v 3. nadstropju.
Najbolj od vsega pa priporočam, da v porodnišnico vzamete prepričanje, da je rojevanje ženskam naravno, da to počnemo že od nekdaj, da so naša telesa na to pripravljena in da premoremo vso moč in znanje, da porod izpeljemo. To ni medicinski dogodek (vsaj večinoma ne) ampak eno krasno doživetje in neprecenljiva izkušnja. Doma absolutno pustite strah, zaupajte svoji intuiciji in svojemu telesu. Ne pozabite jima prisluhniti in se porodu popolnoma prepustite. In kakorkoli se sliši morda smešno, noro ali nemogoče: veselite se poroda in v njem uživajte! Jaz sem, v vsakem trenutku! In rodila sem zlahka ter hitro pa čeprav je bilo vse drugače kot sem si v teoriji zamislila.

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?