|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
14.7.2010 14:11:05   
Mišyka
Strahova je bla pr meni ful prijazna, NS se normalno ne dela vaginalno, temveč po trebuhu. Jst sem imela pri njej ful dober občutek. V nasprotnem primeru sigurno nebi ponovno šla k njej.

Kok se mi smiliš! Res je grozn tkole, da ti je ves čas slabo. Upajmo, da res mine!
Jst sem pa veliko časa na meji. Bruhala še nisem (upam da tud ne bom) ampak slabo mi je pa res večino časa. Zdej mam te zapestnice, včeraj sem jih mela popoldan in ponoči. V službi bi me takoj spraševali... Bomo vidli če kej pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 801
14.7.2010 14:26:35   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

5ra8 ne se sekirati glede utripa, meni je kolegica rekla, da obvezno počakaj do 9 tedna, ker je tudi res, da nekateri G imajo slabe UZ. Če ti bo rekla za čiščenje poišči še drugo mnjenje. To sem jaz naredila in mi je tako odleglo, da sedaj, ko grem na skiciranje v Toscano mi je zeloooo odleglo. Prav tako tebi svetujem! Ne se udati!user posted image  

Ja ssaj to se bojim da me bo prehitro dala na čiščenje. Ne vem zakaj me je naročila takoj drug teden. Ko bi me lahko čez 3 al pa 4 tedne, da bi bla že v 9, 10 pa bi blo sigurno user posted image  

Rekla mi je da je plod velik 14mm, ampak kakor sem pol doma gledala za 6. teden je to veliko prevelik. Za 6 teden mora biti  6mm? Ali pa recimo da sem skor v 7 tednu (6 pa še malo) pa mi moral bit velik od 7-9 mm.
Moj naj bi bil kar 14mm?
res je vse skupi zmešano in nekine štima user posted image user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 802
14.7.2010 14:28:17   
5ra8
aja drugače se mi je pa PDP premaknil na 11.3 user posted image  seveda ob predpostavki če bo vse OK. kar seveda da bo user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 803
14.7.2010 14:40:43   
Mišyka
Na moj RD user posted image  

Če je tako velik, potem jst mislim, da je res vse ok. Ker če srček nebi bil, potem bi tudi rast zastala. Moje skromno mnenje. Naj ti drug teden naredi UZ in če bo še kej čudno, pejd še po drugo mnenje. Sam škoda je, ko te tkole prestrašijo in pustijo v negotovosti...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 804
14.7.2010 14:53:18   
5ra8
Saj to....prestrašen sem v nulo, sploh ker mam en SS že za sabo user posted image

Bolj ko razmišljam bolj se mi zdi da me je tud pri prvem SS prehitro poslala na čiščenje....ah....ne smem o tem razmišlat user posted image

Včeri se srčka še ni vidlo......upam da bo drug teden...mora bit.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 805
14.7.2010 14:59:07   
Anonimen
5ra8 problem je s temi statistikami in velikostmi plodov, ker so dovoljena velika odstopanja, tako, da jaz se za to nebi obremenjevala.
Mislim, da te je zato naročila, da bo vidla kako se ravzija, ker v enmu denu plod zraste za enkratno velikost sploh v teh tednih, ko si ti. Mislim, da je bolj zato, da ti bo pravilno določila tedne. Ker pri meni isto ni hotla dokončno se izjasnit z datumom, po njenem, bi morala roditi okoli 9-11. marca, če je pravilno tedne določila. Sicer jaz ne vem kako bo to ugotovila, ker mi ni jasno, ker trdim, da sem prej zanosila kot misli ona po ciklusu. :)

Tukaj imaš tabelico plodov po starosti http://www.ringaraja.net/clanek/tabela-rasti-ploda-po-tednih_138.html Navajajo tudi tole: Že v času nosečnosti otroci rastejo z različno hitrostjo. Številke navedene v spodnji tabeli so zato zgolj okvirne (predstavljajo povprečja). Velikost in teža vašega otroka lahko močno odstopata. Zato ne skrbite, če je vaš otrok po podatkih ultrazvoka bistveno večji ali manjši vaš pediater bo ocenil, če je z velikostjo vašega otroka karkoli narobe).

Zato se zaradi velikosti ne sekiraj tudi bitje srča boš videla, da bo naslednji teden bil, je pa res, da je kriza takole čakati vem pri sebi :( Muke, jaz sem sicer poskusla kaj početi, da bi pozabila, ampak mi duša ni dala miru in sem šla po drugo mnenje še pred njenim datumom.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 14.7.2010 15:00:13 >

(odgovor članu 5ra8)
  Neposredna povezava do sporočila: 806
14.7.2010 15:05:34   
maurica
5ra8, ti samo pozitivno razmišljaj OK! Ker ni dobro za vaju z user posted image , da se preveč sekiraš. Sej vem, da je ful težko. Pa ful je lažje če ven iz sebe vse skrbi spraviš, tako da ti nam še kar opisuj kako je s tabo, kako se počutiš ... Me te najbolj razumemo user posted image .Vseeno pa poskusi, da ne boš preveč živčna.

Jaz mam pa eno vprašanje: a je katera kupila tisti nosečniški pas za v avto? Je baje bolj varen, če pride do nesreče, ker ti ne pritisne direktno na trebuh ampak pod trebuhom. Razmišljam, da bi ga kupila. Imate kakšne izkušnje?

Punce, še malo, pa bo konec obdobja slabosti! user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 807
14.7.2010 15:18:21   
Anonimen
Kakšen pas je to? U to bi si mogla tudi jaz kupiti, ker sem dost na cesti in vozim. Ja prosim čim več informacij!

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 808
14.7.2010 17:28:25   
TMS82
Živjo punce.

Sem vas malo brala in videla, da vas dosti dvomi v kompetentnost Dr. Strah-ove. Podajam vam informacijo iz prve roke, saj sem bila prejšnji teden pri njej na NS in vam povem, da tako prijazne in komeptentne zdravnice še nisem srečala. Vse ti lepo razloži in se ti res posveti. Jaz sem bila z njo zelooooooooooo zadovoljna.

Lep dan še naprej,
Januarka 2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 809
14.7.2010 17:39:38   
Anonimen
Ojla! Hvala za informacijo, mislim, da si nas vse pomirile, ki gremo k njej.

Pozdravček tebi in ostalim januarkam 2011!user posted image user posted image

(odgovor članu TMS82)
  Neposredna povezava do sporočila: 810
14.7.2010 18:57:01   
KLARA 1
živjo punce!

Ta vročina je res neznosna...sploh za nas nosečnice, sama jo drugače zelo dobro prenašam in obožujem, ampak letos ne...
zanima me, do kdaj boste jemale folno kislino?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 811
14.7.2010 19:16:27   
Anonimen
Jaz jo jem z vsemi minerali in vitamini (elevit), načeloma se ta dodatek jemlje skos tudi, po porodu v obdobju dojenja.

Drugače pa čisto folno se svetuje da prve tri mesece nosečnosti, kako je pa v praksi pa ne vem. Sem prepričana, da ti bodo dekleta odgovorila in svetovala. Jaz sicer čisto folno ne prenašam, odkar pa elevitove jemljem nekako prenašam, samo res vzamem tako kot je rekla genikologinja, se pravi med obroki. Vendar, ko bruham jih ne jemljem, ker ne ostane v meni nič :(

(odgovor članu KLARA 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 812
14.7.2010 19:40:33   
N.M.
Pozdravljene februarke!user posted image Hvala vsem za držanje pesti, ampak moj februarček se je odločil iti med user posted image . Včeraj sem dobila krvavitev podobno menstruaciji in sem bila prepričana, da sem splavila. Danes je na UZ bil plod še vedno viden, vendar je bila vrečka še manjša kot v ponedeljek, tako da grem čez en teden ponovno na UZ, da se vidi ali se bom sčistila sama ali bo potrebna abrazija.

Vso srečo želim vsem user posted image in lepo nosečnost. 5ra8, zate še posebej držim pesti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 813
14.7.2010 19:54:33   
Anonimen
O joj, žalostna novica, me je kar stisnilo user posted image
Drži se N.M. Ne obupati! Tudi ti boš user posted image user posted image teb in user posted image

(odgovor članu N.M.)
  Neposredna povezava do sporočila: 814
14.7.2010 20:45:46   
trsica
N.M. pa si prepričana, da je to že zaključek? user posted image Jaz sem imela vgnezditveno krvavitev v prvi nosečnosti v 6. tednu tako, da se mi je vlila kri, kot bi se razpočil mehur. Vlila se mi je po hlačah do kolen, živordeča kri. Pa je bilo potem vse ok. Držim pesti, da še ni konec. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 815
14.7.2010 20:57:48   
jekica
N.M. drži se in ne obupat.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tudi tebi bo posijal sonček in boš vesela user posted image .

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 816
14.7.2010 21:00:34   
barva
Pozdravljene, jaz tudi pašem na naš seznam, (PDP 17.2. 2010, prvi pregled 20.7. prvič sem noseča, čeprav sem že kar v letih (33)) upam da bo vse v redu, sicer ne paničarim rada ampak res sva se dolgo trudila zauser posted image user posted image , leto in pol.  Me zanima če še katero malo stiska, kot da bo dobila menstruacijo, mene od časa do časa malo stisne in me kar skrbi, da nisem slučajno na poti k SS.  

Se mi zdi, da sem dobila kar pozen datum za 1. pregled, a ne? v 10 tednu...

Drugače pa kar se Darje Strah tiče, je pa res strokovnakinja, je bila prej moja gin. super je, vedno pove naravnost, strokovno, jasno.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 817
14.7.2010 21:10:13   
barva

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS: 15.7., P:___
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS: 29.7., P: 6.8.
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , NS: 28.7., P: 4.8.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , NS: 20.7., P: ___
user posted image sara1986, __, _______, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS: 15.7., P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , NS:___, P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , NS: 2.8.,P: ___
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image suzy29, 29, 4.user posted image , user posted image , user posted image
,NS___ P: 23.7.
user posted image  urshy*,26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS + P: 22.7.

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image ,
NS:___, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image ,  NS: 27.7., P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , , NS:___, P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1user posted image user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. , , ,  , NS:___, P: 10.8.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
hayabusa, 30, 2. , , , , NS:2.8., P: 2.8.

6.2.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 25.8.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , NS+P: 27.7.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS:___, P:___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 9.7.

8.2.
user posted image jekica
, 32, Miklavž, 3.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS: 29.7.,P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 29.7. P: 10.8.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 16.7.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 7.7.
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 23.7.

13.2.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image ,NS:___, P: 13.7.

15.2.
user posted image huda83, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS:___, P: 26.7.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS: 9.8., P: 14.7.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 11.8.,P: ___

17.2.
user posted image  Barva, 33, Kamnik, 1.user posted image ,  ,  , NS:, P: 20.7.

18.2.

19.2.

20.2.

mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P:___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana 3.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 28.6.
user posted image srečica17
, 42, _______, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 19.7.,
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,
user posted image , NS: 6.8., P: 29.7.
user posted image 5ra8, 29, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___,P: 13.7.

22.2.

23.2.
user posted image
IsabellaLana, __, ______, ___, user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1 user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS: 12.8., P: 3.8.

24.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 15.7. 
user posted image  N.M., Ljubljana 32, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 14.7.

25.2.
user posted image Mišyka, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image samsara04
, 27, Piran, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: 3.8.
user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , NS:___, P: ___

26.2.

27.2.

28.2.

Pregledi v juliju:
8.7.:   trsica
9.7.:   srečica17, teyla, tincha21, Ribi Bibi
13.7.: cukica, 5ra8
14.7.: Jane77, N.M.
15.7.: babynitka
16.7.: little*miss
19.7.: srečica17
22.7.: urshy*
23.7.: suzy29
27.7.: juxy
29.7.: PilotGirl7

Nuhalna svetlina v juliju in avgustu:
15.7.: meta21
20.7.: Oxer
22.7.: urshy*
27.7.:  antoninap, juxy
28.7.:  maurica
29.7.:  d3ifink4, cukica, jekica, Lola_J
2.8.: 
ninchi9
6.8.: PilotGirl7
9.8.: Jane77
11.8.: abv1
12.8.:  lil_

Pregledi v avgustu:
2.8.:    honeybeemaja, Mišyka
3.8.:    lil_, samsara04
4.8.:    maurica
6.8.:    d3ifink4
10.8.:  lola_j

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

[/quote]
[/quote]

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 818
15.7.2010 7:27:22   
Jane77
N.M.  drži se!!! Morda pa še ni vse izgubljeno!!!
barva pozdravljena med nami! No, končno ena bolj v "zrelih" letih, kot jaz user posted image Tudi jaz sem v 33 letu in prvič noseča in tudi midva sva se kar ekaj časa trudila za user posted image .
Dobrodošla! Ja, v začetku nosečnosti se še radi pojavljajo rahli krči kot pred menstruacijo, ker se maternica razteguje. tako, da to ni nič nenavadnega in ne skrbi. Če nimaš krvavitev je OK.

Drugače pa sem bila jaz včeraj na pregledu v 9. tednu. Malček je lepo zrasel, velik je 19mm in srček lepo bije. Moji izvidi so OK, edino kar me skrbi pa je moj krvni tlak. Namreč sem imela kar visokega, predvsem spodnjega...in je G rekel, da naj si malo merim doma, da to ni dobro. In zdej me je seveda strah....kaj lahko to prinese. G je reku, da če bom imela visok tlak , da grem na bolniško user posted image To pa res ne bi rada, ker se drugače dobro počutim...hmmmm.
Je še katera imela podobne izkušnje z visokim pritiskom? Mal se mi pa vedno dvigne pritisk pri dohtarjih...

No, oglasite se kaj!

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu barva)
Neposredna povezava do sporočila: 819
15.7.2010 7:38:26   
Teyla
N.M.  user posted image   user posted image user posted image srečno tudi tebi, žal mi je, da se je to zgodilo. Upam, da boš kmalu spet user posted image . Drži se. user posted image

barva pozdravljena men februarkami. Sta se pa dolgo trudila. Verjamem, da bo vse v redu in boš tukaj tudi ostala. user posted image

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 820
15.7.2010 7:41:42   
d3lfink4
Pozdravljene nove nosečke! Madonca nas je user posted image user posted image

Ja, jaz sem imela tudi na pregledu zelo visok k. tlak: 145/90 in mi je tudi gin. rekla, da je to lahko zelo nevarno ... ful je veliko primerov, ko imajo nosečke tako visok pritisk, da zaradi tega plod odmre ... pa ne da bi te strašila, tako je meni povedala zdravnica.
No, potem sem mela pregled (povedla mi je, da nosim dvojčke user posted image ), potem pa mi je še 1x zmerla pritisk in je bil itak še višji user posted image Je rekla, da je veliko punc, ki se nekako malo bojijo zdravnikov, pregledov, so malo vznemirjene in tako (pritisk bele halje se to reče) ... in da dopušča možnost, da je to to.
Je rekla, da naj si doma merim vsak dan približno ob isti uri vse do naslednjega pregleda in si napišem v tabelico. Če pa bi imela 4dni zapored 140/90 ali več, da morem NUJNO pridet takoj nazaj.
Sem bila čisto prestrašena ...

No, potem sem si od mami sposodla uno napravico za merjenje pritiska in si pridno vsak dan merim in nimam povišanega, je čisto v mejah normale (okrog 120/77).

Priporočam ti, da si kupiš to zadevo ali pa kje izposodiš in si tudi ti vsak dan zmeriš ... pa boš videla. Mogoče sploh ni tako hudo. user posted image
Če boš še imela povišanega pa poskusi opustiti kavo (če jo piješ) in ležati z nogami v zrak pa si potem spet izmeri ...

Upam, da boš uredila!
Lp

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 821
15.7.2010 8:11:18   
Jane77
d3lfink4 hvala za tvojo izkušnjo. Ja, sej sm si tud jst takoj včeraj od naših sposodila merilec in sem ga zjutraj mela 125/91, kar je še kar sprejemljivo, včeraj pri zdravniku sem ga mela pa 137/102!!! Spodnji je kritični zelo, saj to sama vem. In sploh mi ni hotel padet... No, v glavnem upam, da bo doma pritisk OK. Ker običajno imam doma normalnega, pri zdravniku pa vedno zelo visokega. Pa mal več se bom morala gibat, pa sproščat user posted image

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 822
15.7.2010 9:48:59   
maurica
N.M., mi je žal zate user posted image .

barva, dobrodošla med nami.

jaz pa že komaj čakam NS, da vidim mojega user posted image . upam, da bo vse OK.

a pol tistega pasu za v avto, po katerem sem zadnjič spraševala, nima nobena?

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 823
15.7.2010 10:03:43   
5ra8
N.M. držim pesti, da mogoče pa to le ni konec user posted image user posted image

moja svakinja je imela tud visok pritisk v 1 nosečnosti. Zato je tudi rodila prej.....že v 7. mesecu. HB je s tamalo bilo vse OK, in je sedaj že 4 letna navihana pupa user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 824
15.7.2010 10:17:37   
mateyci
Pozdravljene februarke 2011 user posted image

Ker nas druži enaka tema - isti mesec user posted image sem se odločila, da se vam pridružim.
Sem iz Novega mesta, stara 28 let, to je moja prva nosečnost in moj PDP je 18.02.2011 user posted image . Nosečnost naju ni presenetila, je bila načrtovana user posted image . Vesela pa sem, da nama je uspelo že v prvem mesecu.
Prvi pregled je že za mano, videla sem že najino pikico, dobila slikico in materinsko knjižico. Novico o nosečnosti še nekoliko skrivam, povedala sem le šefu, ker sva slučajno prišla na to temo. Sem mislila, da pač ne bo preveč navdušen, pa je bil zelo vesel. Jaz pa še bolj user posted image .
Skrivat pa itak ne mislim več dolgo, 09.08 imam nuhalno in takrat bom novico zaupala tudi ostalim najbljižnjim. Mislim, da me bo kmalu izdal tudi trebušček.

Želim vsem članicam veselo in zdravo nosečnost.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.