|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
15.7.2010 11:06:14   
vasabo
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Strahova je bla pr meni ful prijazna, NS se normalno ne dela vaginalno, temveč po trebuhu.

Ja tud jaz vem da se ne dela vaginalno, pa mi sploh na trebuhu ni mogla nardit, se je kr ene 5 minut trudila da bi kej blo, pa ni, tko da je bilo potrebno vaginalno. S tem, da nisem močna, da zaradi tega ne bi prišla do ploda. Tko da ne vem no. Jaz vse želim srečo in da imate čim lepše izkušnje.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 826
15.7.2010 12:49:40   
Anonimen
Jaz si tudi vsak dan merim pritisk, sicer imam že tako težave, da imam nižjega sedaj ga imam ša stalno 110/72, tako, da imam končno mejah normale zame, ker drugače imam skos 100/65.

Ravnokar sem imela 100/70, ni čudno da se mi tako spi :) Danes je malo bruhanje popustilo, vendar se pa še vedno tako slabo počutim :(

(odgovor članu vasabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 827
15.7.2010 13:04:48   
Mišyka
N.M. grozno, da se je moralo to zgoditi. Upam, da se čim prej pobereš, poskusi misliti čim bolj pozitivno, čeprav vem da je to v takšni situaciji izredno težko.

Jaz problemov s previsokim pritiskom do sedaj nisem imela, niti v nosečnosti ne. Sicer mam prej prenizkega kot previsokega, tko da v nosečnosti pričakujem da bo ravno nekje v sredini.

Glede slabosti sem še vedno na meji, ne paše mi jest nič razen TUNE! Sadja mam že vrh glave, če samo pomislim da kaj drugega kot kruh ali sadje me zvije, tuno bi pa jedla! Mož se samo smeji.
V prvi nosečnosti nisem mela ne slabosti, ne posebne želje po kakšni vrsti hrane. Zdej pa popolnoma drugače.

Za seznamček, stara sem 29, sem iz Škofje Loke.

(odgovor članu mateyci)
Neposredna povezava do sporočila: 828
15.7.2010 13:10:23   
Anonimen
Maš isto kot jaz, jaz pa če mi paše samo domača juha in nič drugega :) Upam,da bodo tele slabosti minile, čim prej :(

N.M. Drži se res, ne obupati! user posted image user posted image

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 829
15.7.2010 13:45:36   
d3lfink4
Ojooj, tudi jaz držim pesti zate N.M., da mogoče pa le bo. Če pa ti res ni usojeno, pa veliiiko user posted image user posted image user posted image , da se boš čim prej pobrala in da ne boš obupala. Drži se!

Ja, s tem pritiskom pa je sploh v nosečnosti kr križ ...
Za tiste, ki imate nizkega pa se svetuje čim bolj mrzel tuš pa kakšna kavica na dan tudi ne škodi.
Aja, proti visokemu pritisku baje ful pomaga česen, tako da solato kr obilno začinit s česnom pa bo menda boljš user posted image

Jst morem zase kr trkat, zaenkrat je še vse v mejah normale, upam, da tako tudi ostane ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 830
15.7.2010 13:57:45   
sara1986
N.M.

Hej... Ful mi je žal zate!!! user posted image  Želim ti veliko sreče in da boš čimprej spet srečno user posted image  .
Samo ne obupaj!!!!

Lp,

Sara

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 831
15.7.2010 14:18:07   
DIANE
joj N.M. žal mi je tok vem kako se počutiš to se je men zgodilo že 2x. In res to je grozn. Samo pozitivno pojdi naprej. Me je pa po vsem tem seveda sedaj grozn strah, da se nebi zgodba ponovila.
Čeprav zej mi je babnce tok slabo (prej mi ni blo) tok da mislim da je vse O.K. Vrjamem da bo da končno dobim svojega čmrlčka ;).

Kako prenašate tole vročino. Jaz komaj pa ta slabost to ne gre vkp hehehe. Imam v stanovanju 30 stopinj. Mava garsonjerco pa eno malo klimo ki ne folga. Jutr komej čakam greva na štajersko kjer ni tok betona in je vsaj zmerna temperatura kajti niti spat ne morem.

Vem da tečnarim. Ampak kdaj je vam najbl slabo mn bolj proti večeru gre zmer huj je. Dones pa vrjetn zarad vročine mi je že od jutra.

Nč upam da se kje bolj lahko hladite kot jaz.

Včas si zasučem pesem uno bela snežinka ki pada da me mal hladi hehehe mal heca.

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 832
15.7.2010 15:34:54   
lola_J
N.M mogoče pa še ni vse izgubljeno in te bodo na naslednjem pregledu presenetili z lepo novičko! Drži se!! user posted image

Kar se pa tiče pritiska, pa naj povem, da imam tudi jaz vedno (skoraj vedno) pri zdravniku visok pritisk. V prvi nosečnosti sem si ga redno merila doma in vedno s seboj prinesla spisek.  Doma sem ga imela čisto ok. Zdravnik je vedno previl domač izpisek krvnega tlaka in ni nikoli kompiciral. Sedaj v drugi nosečnosti pa sem ga imela celo normalnega. Upam, da bo tako tudi v prihodnje. Tako, da tiste ki imate probleme z viskoim pritiskom pri zdravniku ni nujno, da ga imate tudi sicer. Morda gre za t.i. "sindrom belih halj"!

lp

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 833
15.7.2010 15:42:56   
jekica
hojla punce,

tudi meni je proti večeru bolj slabo kot zjutraj - in to bi naj bila jutranja slabost. user posted image

S pritiskom pa je pri meni ravno obratno. Imam nizkega in ko pridm k G, se vsaj toliko poveča da je v mejah normale. S pa mi zaradi pritiska vrti in zelo spi. Prej mi je pomagala kavica, zdaj pa mi ful smrdi. user posted image

No pa se je pri nas malo skril sonček, mogoče bo kakšna nevihta. Bo treba čim prej iz službe pobegnit.

Lep dan še želim,

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 834
15.7.2010 16:05:40   
Anonimen
Jekica maš isto težavo kot jaz, da imaš prenizkega :) Jaz sem si zmerila 100/70. Čez dan, ko mi je vroče imam max 110/75, pri genikologinji sem mela zanč isto, sicer rekla, da zastopi da sem čist konc pa zaspana iz mučena in še tele slabosti ter bruhanja. Pika na i! Je pa res, da sem pri sebi opazila, ko mi sladkor pade, da imam grozne slabosto in ne moram nič v usta dat. Zjutri imam sladkor 0,8 če mi uspe kaj vase dat pridem na 3. Sicer mi je rekla G, da je to ok, da je bolj kriza, če je previsok. Da ve pa, da imamo vse, ki imamo nizek pritisk in nizek sladkor glavobole, vrtoglavico, pogosteje jutranje in večerne obiske stranišča :( Bomo že zdržale, samo da mine teli trije meseci. Glede na to, da sva se trudila leto in pol, mi ne bo težko, prenesti slabosti in vse ostalo, samo da bo zdravo dete.

Posredujem pa vam navodila kako narediti čaj iz ingverja. Meni tablete za lizat ne ugajajo preveč pečejo, tiste ki se jih pa prav popije so pa ok, še raje pa imam čaj. Tudi čaj je pekoč, jaz si zato malo manj naribam ingverja ali pa bolj razrečim in lažje popijem, ker nemaram pikantne hrane.

user posted image Ingverjev čajuser posted image
Sestavine:
1 l vode,
2 žlici nastrganega svežega ingverja,
3-5 žlic medu (po okusu),
4 žlice limoninega ali pomarančnega soka,
nasekljani metini listi (po želji)

Čas priprave. 20 minut

Vodo zavremo in v odkritem loncu kuhamo ingver 10 minut. Dodamo sladilo in mešamo, dokler se ne raztopi. Tekočino precedimo in ingver z žlico pritisnemo ob cedilo, da izcedimo čim več soka.
Dodamo limonin ali pomarančni sok. Ingverjev čaj je zelo krepčilen. Če imamo raje osvežilno pijačo, ga ohladimo, mu dodamo nekaj kock ledu, sladkor, limonin sok in nekaj nasekljanih metinih listov.

user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 15.7.2010 16:17:19 >

(odgovor članu jekica)
  Neposredna povezava do sporočila: 835
15.7.2010 16:44:31   
lil_
moja slabost se je dons umirila...no slabost se vedno traja, sam po treh dneh, dons nism bruhalauser posted image sm pa klicala ginekologinjo je rekla nej jemlem b-kompleks in se ena zdravila proti slabosti (tut za na potovanja) tko da sm vceri zvecer in dons zjutri tole z vzela, zdej pa nevem, a mi to pomaga al je pa samo od sebe bols. drugac pa k sm tri dni bruhala tut od vode...sm si vceri zazelela jabolcni sok...in je clo ostov v trebuhu...tko da dons zvim od jabolcnega soka...saj ena tekocina k jo zadrzim v sebiuser posted image
G mi je svetvala tut ingverjeve tablete...sam ce pravte da pece, jih itak nebom mogla pojest, se pekocih cigumijev nemaram user posted image
hvala za recept za caj...mogoce pa kdaj probamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 836
15.7.2010 17:35:42   
N.M.
Hvala vsem za spodbudne besede.user posted image Zaenkrat sem se kar sprijaznila s tem in nimam preveč upanja, da bo na naslednjem UZ kaj drugače, če pa bo, vam pa sigurno javim.user posted image Ta vročina je res neznosna in si sploh ne predstavljam kako morate vse to prenašati še skupaj s slabostmi.user posted image Še par dni pa bo dež in malce ohladitve.user posted image Lep dan še naprej vsem user posted image .

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 837
15.7.2010 19:07:42   
suzy29
Jst mam tud ponavadi bol nizek pritisk, tak da ga imam trenutno kr o.k. (ker se je malo povišu). Ugotovila sem, da tud jst letos tele vročine ne prenašam glih najbolš. Sem taka ko cota. Pa sej bo kmal bolš, a ne?

Mi pa dodatne skrbi delajo moji izcedki. Prej sem mela sam tak na dnevnih vložkih malo rumeno- rjavega izcedka. Danes ga pa imam tolk, da ko sem na školjki mi kr tak po malem kaplja. Pa tak zlo temno rumene oz. svetlo rjave barve. Moja G. je trenutno na dopustu, pa sploh ne vem kaj bi. Imam pa tudi občasne bolečine v trebuhu. Kaj bi ve naredile, če bi bile na mojem mestu? Oz. je že katera imela kaj takega?

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 838
15.7.2010 21:32:05   
DIANE
suzy jst bi šla na urgenco.

jawwwwww kok mi je vroče zgorela bom pa te slabosti

Fajn spite , upam da bom sploh lahk spala včeraj sm bore malo.

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 839
15.7.2010 21:33:13   
DIANE
lil katere tablete ti je predlagala?

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 840
15.7.2010 23:44:12   
meta21
Evo mene spet po dolgem času! Še vedno sem čisto brez energije in non stop mi je slabo, tako da zvečer, ko je ponavadi čas za forum enostavno zaspimuser posted image . Vas kar malo zanemarjam, ne?

Kakorkoli, jutri odhajam na morje tako da vas bom najbrž še malo, če se ne bom tam kje prilepla na kakšno povezavo.

Danes sem imela NS. Vse je ok, detece je veselo poziralo, rezultat je ca. 1:4500 (podobno kot prvič). Plodek je od glave do trtice velik 47 mm, zaenkrat pa bolj kaže na fantka, čeprav je rekla, da bolj ugiba.

Pregled imam pa 11.8., sem vidla da imam prazno črtico na seznamu.

N.M., samo na hitro sem vas malo preletela in sem ravno tvojo novičko vidla. Žal mi, je da se ti je to zgodilouser posted image . Upam, da si res tako pozitivno sprejela kot je razbrati iz tvojega posta. Je že moralo biti tako-gotovo nekdo nekje pozna dober razlog, zakaj je to detece odšlo meduser posted image user posted image user posted image . Srečno!

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 841
15.7.2010 23:49:28   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Al pa v Dravlje, tam dela več ginekologov.

Jaz sem šla v Dravlje in sem ful zadovoljna-bolj kot s svojim ginekologom, ki je drugače tudi ok. Zdaj se z dopusti nekak nisva poklapala pa sem morala drugam.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 842
16.7.2010 9:27:45   
Jane77
IZVIRNO SPOROČILO: lola_J

Kar se pa tiče pritiska, pa naj povem, da imam tudi jaz vedno (skoraj vedno) pri zdravniku visok pritisk. V prvi nosečnosti sem si ga redno merila doma in vedno s seboj prinesla spisek.  Doma sem ga imela čisto ok. Zdravnik je vedno previl domač izpisek krvnega tlaka in ni nikoli kompiciral. Sedaj v drugi nosečnosti pa sem ga imela celo normalnega. Upam, da bo tako tudi v prihodnje. Tako, da tiste ki imate probleme z viskoim pritiskom pri zdravniku ni nujno, da ga imate tudi sicer. Morda gre za t.i. "sindrom belih halj"!

lp

Ja, jaz si tudi doma sedaj spremljam pritisk in je v mejah normale..tako, da verjetno imam sindrom belih halj user posted image Tam mi vedno začne srce nabijati, ko vem, da si bom pritisk merila, kar čutim utrip...in pol je res visok...Tudi meni je G svetoval naj spremljam in zapisujem v materinsko knjižico...in verjetno bo potem videl, da ni panike.

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu lola_J)
Neposredna povezava do sporočila: 843
16.7.2010 10:34:13   
šebela
Suzy, tudi jaz sem imela podobne težave z izcedkom. Prejšnji teden sem imela ene 4 dni rjavkastega, samo ne v tako velikih količinah, da bi kr kapljal. Sem šla h ginekologinji in je bilo z malim vse ok, tudi ni blo vidne nobene krvavitve in mi je rekla, da je možno, da če je beli tok zelo obilen, daraži vaginalno sluznico in se ta malo lušči.
V glavnem je tako, da naredit ti ne morejo drugega kot z uz pogledat če je tvoja pikica ok. Ker če ti grozi splav ti prav nič ne more pomagat. Predlagam, da se pomiriš, malo počivaš in popiješ kak melisin čaj (pomirja tebe in krče). Če imaš možnost it v kakšno ambulanto (če je tvoja gin. na dopustu imajo nujne primere ponavadi čez njeni kolegi v isti stavbi), jih pokliči, te bodo ziher vzeli za pogledat. Za urgenco sem slišala, da so malo tečni glede takih primerov.
V glavnem, lahko ni nič, če bo pa splav pa ti ne more nič več pomagat.
Vso srečo, upam, da bo vse ok. Držim pesti zate.
Jaz imam še zmeraj tu in tam malo rjavega izcedka in sem se sprijaznila, kar bo pa bo, upamo na najboljše.

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 844
16.7.2010 13:43:05   
PilotGirl_
Dekleta, kljub izcedku je lahko vse ok, tudi tukaj je ena od deklet rekla, da je imela tak primer in da je blo pol ok. Tako, da do zadnjega ne obupat!

Mene pa nekaz zanima, če se vam tudi dogaja, da v času, ko bi morala priti user posted image , da imate bolečine v trebuhu in da mislite, da se bo vlilo. To se meni dogaja, pa skos tečem na wc pa je vse ok, me je kar strah :(

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 845
16.7.2010 15:53:09   
Anonimen
pilot girl , lej slučajno berem , ne bi te rada strašila ampak moj prvi ss je prišel ravno na čas ko bi mogla datumsko bit user posted image , tako da sedaj imam še en teden in upam da pridem čez ta datum in me je strah ja, samo ti kar pozitivnouser posted image

(odgovor članu PilotGirl_)
  Neposredna povezava do sporočila: 846
16.7.2010 17:29:21   
little*miss
lep pozdrav!

se bolj redko javljam, ker se mi enostavno ne da pisat user posted image danes vam javim, da sem bila na pregledu, vse je ok, videli smo srček, rokice, nogice. Plod je velik že 3,06 cm, kar je za 9t6d vredu. Naslednji pregled-nuhalno svetlino imam 4.8. Tista, ki bo urejala seznam naj dopiše prosim.
Trenutno se še ne redim, ampak počasi se bom začela, ker preveč preveč jem user posted image vsake pol ure sem lačna. HB mi več ni slabo, imam pa probleme s prebavo in zaprtostjo..potrebo sem recimo opravila v začetku tedna, pa vse do danes nisem nič iz sebe spravla. Pa jem stvari, ki odpirajo, še activio sem si kupla, donat, nič ne pomaga. Saj bo user posted image

N.M.  upam da boš hitro nosečka nazaj user posted image

fajn se imetje

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 847
16.7.2010 18:01:40   
srečica17
pozdravljeneuser posted image
Sem se vrnila z morja......kjer sem vas občasno "brala" preko mobilnega telefona:-))))....To, da vas berem me pomirja, ker drugač sem polna strahov in skrbi.
N.M. želim ti....da čimprej spet zanosiš in donosiš zdravega  otročka.

Meni ni popolnoma nič slabo..... (no, enkrat v tednu mi je blo:-)....ampak jaz sem tko panična, da bi clo raj vidla, da bi mi blo slabo....prsa so me bolela.....pa me danes tudi ne več toliko, tako da sem vsa v skrbeh. Še dobro da imam v ponedeljek pregled. Upam, da bo vse OK
Še vročina mi ne pride do živega....no, ampak to vedno dobro prenašam...

Vsem želim mal ohladitve in čim manj slabosti.....predvsem pa .....zdrave pikice:-)))

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 848
16.7.2010 22:04:21   
alyiah
Pozdravljene!
Tudi jaz sem imela težave z visokim pritiskom in s srcem (aritmije, prehitro bitje). Ampak se je zdaj v nosečnosti vse normaliziralo. Sem si morala merit pritisk 14 dni, 3x na dan. Zdaj pa se sekiram zaradi druge stvari. Namreč ta teden sem prišla v stik z vodenimi kozami. In baje jih še nisem prebolela. Pa sem šla h gin., so mi vzeli kri in jo poslali v Lj na testiranje za protitelesa. Izvidi bodo komaj čez teden do dva. Ginekologinja me je sicer pomirila, da sem jih verjetno prebolela v lažji obliki in da sploh ni bilo opaziti (glede na to, da sta jih preboleli obe sestri). Torej...upam na najboljše, da imam protitelesa za vodene koze in da bo vse ok. Ampak...izvidi bodo tako pozno...do takrat sem lahko že cela v kozah. user posted image Ok, punce moje, se javim kaj, ko bom vedla kaj več. Moram nehat, ker mi prsti na rokah otekajo in mi nagaja pri tipkanju.

N.M. Ne obupat, v mislih smo s tabo.user posted image

Some people wait a lifetime for a moment like this....

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 849
17.7.2010 11:31:38   
mica13
Pozdravljene bodoče mamiceuser posted image Tale vročina je pa res neznosna, sploh ne vem kako naj se ohladim. Tudi jaz imam skozi beli tok po malem ampak naj bi bilo to v nosečnosti normalno.
NM- držim pesti da se bo drugi teden srček videl in bo vse user posted image .
Lola_J-jaz sem iz okolice Radeč
šebela-midve imava na isti dan nuhalno in tudi jaz grem v Dravlje. Ob kateri uri pa si naročena? Mogoče se srečamouser posted image
Upam na malo dežja da se shladi in bom takoj lažje zadihala. Prosim da tiste ki obvladate seznam če lahko dodate naslednji pregled 30.7.2010, nuhalana 7.8.2010. Hvala!
LPuser posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.