Anonimen
|
Jekica maš isto težavo kot jaz, da imaš prenizkega :) Jaz sem si zmerila 100/70. Čez dan, ko mi je vroče imam max 110/75, pri genikologinji sem mela zanč isto, sicer rekla, da zastopi da sem čist konc pa zaspana iz mučena in še tele slabosti ter bruhanja. Pika na i! Je pa res, da sem pri sebi opazila, ko mi sladkor pade, da imam grozne slabosto in ne moram nič v usta dat. Zjutri imam sladkor 0,8 če mi uspe kaj vase dat pridem na 3. Sicer mi je rekla G, da je to ok, da je bolj kriza, če je previsok. Da ve pa, da imamo vse, ki imamo nizek pritisk in nizek sladkor glavobole, vrtoglavico, pogosteje jutranje in večerne obiske stranišča :( Bomo že zdržale, samo da mine teli trije meseci. Glede na to, da sva se trudila leto in pol, mi ne bo težko, prenesti slabosti in vse ostalo, samo da bo zdravo dete. Posredujem pa vam navodila kako narediti čaj iz ingverja. Meni tablete za lizat ne ugajajo preveč pečejo, tiste ki se jih pa prav popije so pa ok, še raje pa imam čaj. Tudi čaj je pekoč, jaz si zato malo manj naribam ingverja ali pa bolj razrečim in lažje popijem, ker nemaram pikantne hrane. Ingverjev čaj Sestavine: 1 l vode, 2 žlici nastrganega svežega ingverja, 3-5 žlic medu (po okusu), 4 žlice limoninega ali pomarančnega soka, nasekljani metini listi (po želji) Čas priprave. 20 minut Vodo zavremo in v odkritem loncu kuhamo ingver 10 minut. Dodamo sladilo in mešamo, dokler se ne raztopi. Tekočino precedimo in ingver z žlico pritisnemo ob cedilo, da izcedimo čim več soka. Dodamo limonin ali pomarančni sok. Ingverjev čaj je zelo krepčilen. Če imamo raje osvežilno pijačo, ga ohladimo, mu dodamo nekaj kock ledu, sladkor, limonin sok in nekaj nasekljanih metinih listov.
< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 15.7.2010 16:17:19 >
|