|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
12.7.2010 17:16:23   
5ra8
bom poročala valda...ampak šele pol bolj pozno popoldan/zvečer....ker gremo prec po pregledu še po avto u lj...tko da ne bo časa user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 726
12.7.2010 17:39:59   
lil_
najprej na pregled, da boste pol vedl kolk velik avto kupt user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 727
12.7.2010 18:33:16   
5ra8
ja ja sej mamo najprej pregled

avto je pa tak da bo za user posted image al pa user posted image user posted image dost user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 728
12.7.2010 18:40:08   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Imam še splošno vprašanje, dekleta, tiste, ki spite na trebuhu, a imate tudi težave s špikaje v trebuhu in križu? Namreč, vsak dan se neprespana zbudim, ker je moja idealna lega na trebuhu ali pa na pol trebuh in bok. Vendar nikakor ne najdem lege, da me nebi križ bolel in prsa :( Kako to težavo rešujete?

Predlagam da si čimprej umisliš materinsko blazino, morda ti bo pa pomagala, meni je full.

Jaz sem bila danes na pregledu, naša pikica je vredu meri že skoraj 4 cm in se lepo že vidijo rokice in nogice ter srček. Čez tri tedne mam NS in pregled. Ker gremo jutri za par dni na morje in danes ni bilo sestre ki bi mi vzela kri, bomo pikanje urejali takrat. Tudi prav ;)
Moje slabosti so sicer že mimo močno pa potrebujem 2 dcl energije user posted image .

L.P.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 729
12.7.2010 18:47:28   
hayabusa
Sem hotela uredit sezna pa me rač. zafrkava (zato je tud podčrtano) koga bo katera urejala me lahko spremeni, uradni PDP je 5.2. NS+P pa 2.8. HVALA!

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 12.7.2010 18:50:13 >

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 730
12.7.2010 19:01:25   
N.M.
Jaz sem pa danes morala iti na predčasni G pregled. Dopoldne sem namreč dobila krvavi izcedek in takoj poklicala ginekologa. Na UZ je G ugotovil, da je plod premajhen glede na tedne nosečnosti, samo 3 mm, in tudi srčka ni bilo videti.user posted image Možnosti sta dve in sicer, da sem imela ovulacijo kasneje in je potem tudi plod mlajši ali pa je prenehal rasti. V sredo imam pregled pri svojem ginekologu in takrat se bo videlo zagotovo. Držite malo pesti zame.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 731
12.7.2010 20:05:49   
Anonimen
lil_ ko ti je tako slabo se ne sili, pri meni je bilo isto in se je zadeva samo še poslabšala, da sem še večkrat bruhala, jaz pa že tako bruhanje slabo prenašam in sem potem celi, dan kot cunja. Vem, da ti vsi rečejo, da nekaj morš vase dat, vendar v tem času raje ne. Meni je potem čez dva dni pomagala samo domača mamina župca, pa še to v manjših količinah. Pa malo prepečenca ali pa leibniz piškotke. Sam silt se ne, res, samo slabše bo, edino čim več tekočine, da ne boš zdehidrirala, to se je meni zgodilo. Če se ti bruhanje bo vrstilo še v drugi in tretji dan z enako intenziteto bruhanja potem pa čim prej k genikologu. Meni je neke zadeve dala obupno za pit, nekaj proti dehidraciji, mi je rekla, da sem čist zdehidrirana. Sej bo, držom pesti!

No za beli tok, mam tud sama težave, pa sem mislila, da mam sam jaz, da sem kakšno vnetje dobila krivo. Kaj bi jaz brez vas dekleta! Prvič nosečke smo kar malo zgubljene. Res hvala!user posted image

Danes sem po mestu letala in urejala, sem kar zmučena in zdehidrerana, tale vročina me čist ubija :( Pijem kolikor se da, pol pa skos wcje iščem, se počutim prov zoperno :)

Še nekaj me zanima, kaj mislite o tem, da se v času nosečnosti nebi smela nič zrediti? Tole mi je nazadnje rekla G meni je kar kriza, res pazim kaj vase dam, realno bi morala hujšati, da bi bila na 0 s kg, to se pa ne upam. Ker me skrbi za mojo pikico :( Priznam res jih imam nekaj več, vendar raje to potem hujšam, ko bo dete v mojih rokah zravo. Malo me skrbi, kaj bo rekla, ker sem se zdele zredila 1kg in se kar bojim, da bo sirena pri njej 29. 7. :( Uja ša še to, sem šla še po drugo mnenje, bil je zelo prijazen G je rekel, da je z mojo pikico vse ok, edino, da mi je mogoče premalo tednov določila, da je moja pikica starejša :) Tako, da sem se oddahnila, daj to. O teži me ni nič gnjavil celo rekel mi je, da je normalno, da bom dobila nekaj gor in da naj tako skrbim naprej zase in za mojo pikico. Tako, da sem kljub slabosto veselo odskakljala najbolj srečna user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 12.7.2010 20:12:40 >

(odgovor članu lil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 732
13.7.2010 7:20:25   
ina5505
Jutro dekleta...so noči bolj kratke-verjetno še pri kateri, sploh ne morem spat...premetavanje, žeja, wc, slabost pa zato skoraj sedeč položaj za spanje... baje sodi to zraven...user posted image
Mam vprašanje - a je kateri izmed vas ginekologinja rekla (tiste,ki ste preko 35), da morate plačat nuhalno, za amniocintezo bo pa še videla? Men je namreč rekla, da nuhalno si naj plačam, če že ravn hočem it, rezultat tak ne bo korekten, kam pa se naj sama odločim... user posted image . Hja, ob veselju te zdravstvo postavi na realna tla - sam se znajdi..

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 733
13.7.2010 7:23:04   
Mišyka
Ne se sekirat glede teže. Jst sem v prvi nosečnosti pridobila več kot 15 kg, pa mi ginekologinja nikol sitnarla glede tega. Res da mi je kr nekej še ostalo od prve nosečnosti. Ko sem začela razmišljat, da bi lahko kej shujšala, sem ugotovila, da je brez veze, če mislim spet zanosit.

Joj, men je tok slabo, najprej v službi (včerej mi je blo ene sedem od osmih), kljub temu da tlačim ves čas neki v usta (čeprov mi skor nikol ne paše), potem pa še popoldne, zvečer. Bo res treba v lekarno neki it iskat. Al pa mal na bolniško, da se mal spočijem. Drugač pa popoldne moja dva fanta pošljem ven, in spim, ampak se zbudim čist zbita. Sej bo, upam da po enem mesecu bo še boljš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 734
13.7.2010 7:25:38   
Mišyka
Držim pesti za najboljši izid user posted image
pa da bi sreda čim prej prišla zate

(odgovor članu N.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 735
13.7.2010 8:06:08   
Teyla
N.M. Močno držim pesti zate.user posted image  user posted image Sporoči, kako je bilo na pregledu in upam, da bo vse v redu. user posted image
Je katera naročena na NS v Lj. (Dravlje, Šiška)? Ne vem h kateri naj  grem. Poleg tega pa me je zmedlo dejstvo, da sta dva načina pregleda NS, eden stane 60€, drugi 80€. katerega priporočate? Se mi zdi, da če bi bilo res kaj narobe (bohnedaj), da bi se to videlo tudi pri "enostavnejšem" pregledu. user posted image

Aja, čestitke vsem novim, vas takoj dodam na seznam. Če mi ga le rata pred službo skupaj spacat. user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 736
13.7.2010 8:13:01   
Mišyka
Kolikor vem je pregled samo ene vrste. Mogoče imajo cd, ki ti ga lahko posnamejo že vštet v ceno, drugje pa ne. Jst grem k Strahovi v Domžale in stane 60 EUR + 12 EUR cd.

Po 35. letu naj bi bila nuhalna zastonj, verjetno na napotnico.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 737
13.7.2010 8:24:05   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS: 15.7., P:___
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS: 29.7., P: 6.8.
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , NS: 28.7., P: 4.8.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , NS: 20.7., P: ___
user posted image sara1986, __, _______, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS: 15.7., P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , NS:___, P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , NS: 2.8.,P: ___
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image suzy29, 29, 4.user posted image , user posted image , user posted image
,NS___ P: 23.7.
user posted image  urshy*,26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS + P: 22.7.

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image ,
NS:___, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image ,  NS: 27.7., P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , , NS:___, P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1user posted image user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. , , ,  , NS:___, P: 10.8.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
hayabusa, 30, 2. , , , , NS:2.8., P: 2.8.

6.2.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 25.8.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , NS+P: 27.7.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS:___, P:___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 9.7.

8.2.
user posted image jekica
, 32, Miklavž, 3.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS: 29.7.,P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 29.7. P: 10.8.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 16.7.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 7.7.
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 23.7.

13.2.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image ,NS:___, P: 13.7.

15.2.
user posted image huda83, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS:___, P: 26.7.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS: 9.8., P: 14.7.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 11.8.,P: ___

17.2.

18.2.

19.2.

20.2.

mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P:___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana 3.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 28.6.
user posted image srečica17
, 42, _______, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 19.7.,
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,
user posted image , NS: 6.8., P: 29.7.
user posted image 5ra8, 29, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___,P: 13.7.

22.2.

23.2.
user posted image
IsabellaLana, __, ______, ___, user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1 user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS: 12.8., P: 3.8.

24.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 15.7. 
user posted image  N.M., Ljubljana 32, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 14.7.

25.2.
user posted image Mišyka, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image samsara04
, 27, Piran, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: 3.8.
user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , NS:___, P: ___

26.2.

27.2.

28.2.

Pregledi v juliju:
8.7.:   trsica
9.7.:   srečica17, teyla, tincha21, Ribi Bibi
13.7.: cukica, 5ra8
14.7.: Jane77, N.M.
15.7.: babynitka
16.7.: little*miss
19.7.: srečica17
22.7.: urshy*
23.7.: suzy29
27.7.: juxy
29.7.: PilotGirl7

Nuhalna svetlina v juliju in avgustu:
15.7.: meta21
20.7.: Oxer
27.7.:  antoninap, juxy
28.7.:  maurica
29.7.:  d3ifink4, cukica, jekica, Lola_J
2.8.: 
ninchi9
6.8.: PilotGirl7
9.8.: Jane77
11.8.: abv1
12.8.:  lil_

Pregledi v avgustu:
2.8.:    honeybeemaja, Mišyka
3.8.:    lil_, samsara04
4.8.:    maurica
6.8.:    d3ifink4
10.8.:  lola_j

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

[/quote]

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 738
13.7.2010 8:27:16   
Teyla
Sem šla pogledat v letak od Dr.Strahove, ki sem ga dobila pri G. Takole piše:
- pregled nuhalne svetline in dodatnih kromosomskih označevalcev        60€
- tridimenzionalni/štiridimenzionalni ultrazvočni pregled nuhalne svetline  80€

Razumem, kakšen je ultrazvočni pregled, kakšen je pa potemtakem pregled za 60€?user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 739
13.7.2010 8:37:59   
Jane77
N.M. drži pesti, da bo vse OK. Jaz imam tud v sredo pregled...in me je tud malo strah, kaj bom videla...čeprav nimam nobenih izcedkov... Eh, pozitiva, pa bo!user posted image

PilotGirl7 - tudi jaz sem ena izmed tistih, ki jih imajo kar nekaj  preveč (kg) in se že celo življenje borim s kilogrami, tud želela sem shujšati pred poletjem, pa mi ni ratalo, zdej pa sem zanosila in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi sedaj hujšala. Poskusila bom paziti, da se čimmanj zredim in to je to. Tak, da ne sekiraj se, bomo pol hujšale ko bomo mele otročke zunaj našega telesauser posted image

Jaz sem danes kar OK, včeraj sem bila pa popipsana kot muha...zaspana cel dan na šihtu, tko da sem doma šla samo spat popoldne....vročina nas zdeluje, ja. Tako da ohladite se v kakem bazenčku user posted image

Pa lep dan!!

Naš Jakob je pokukal na svet 21.2. 2011

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 740
13.7.2010 8:38:15   
Mišyka
Točno, možnost je še 3D oz. 4D. Ko sem bla jst prvič, o tem sploh ni bilo govora.
Prvi pa je navaden 2D UZ. Tam se NS izmeri kolikor vem.
Pri drugem pa je po mojem razlika samo v tem, da ti preklopi na pogled še v 3D, da si bolj predstavljaš svojega otročka.
Za samo izmerit NS je dovolj ta prvi, ki stane 60 eur.

Jst mam namen it potem, okrog 25 tedna na 3D, ker takrat se pa res že zelo zelo dobro vidi npr. obrazna struktura ipd.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 741
13.7.2010 8:55:35   
Ribi Bibi
N. M. user posted image user posted image  Pozitivne misli in držim pesti, da bo jutri vse ok!

PilotGirl7, glede statusa nosečih študentk ve vse ga. Mojca v referatu za podiplomce. Meni ni v prvi nosečnosti nič komplicirala, dala mi je še kopijo iz statuta, da sem si prebrala kakšen je pravilnik in nasploh ni blo nobene težave (je pa res, da za podiplomce nasploh manj komplicirajo). Kar se pa tiče Toskane, bi pa jaz na tvojem mestu šla do prof. (ne vem, če je še Ocvirk). Čeprav deluje mal zatežen na čase se da kar pomenit z njim in če boš imela težave, mu pač povej kako je, pa ti ne bo težil. Bolje tako kot pa da te bo zamenjal za enega tistih, ki so se vsi zmačkani komaj vlekli cel teden od lokacije, do lokacije. Njim je kar zameril, da se trudi za njih, oni pa čist nehvaležno potem delajo samo zdraho. Kakorkoli, pazi nase in poskušaj vseeno uživat, meni je bila poleg Barvnih študij to najboljša ekskurzijauser posted image

Moja teža je pa zaenkrat malo padla, ampak nič preveč. V prvi nosečnosti sem se zredila za 10kg in jih potem čudežno več kot 8 izgubila v porodnišnici user posted image . Upam, da bo tokrat podobno, če ne celo enako. Nisem se nič posebej pazila, jedla sem tako kot vedno jem...pač se ne nažiram in je šlo čisto počasi gor, pa še to tam od 5. meseca dalje. Moja teorija je, da je plodek itak ene vrste zajedalec, ki sebično vedno najprej poskrbi zase, torej dokler bom jaz funkcionirala normalno, mu ne bo nič manjkalo, pa čeprav se zredim malo ali nič...in sem se potem nehala sekirat, da bi mogla več kg dobit. ( Po nosečnosti je blo pa itak fino, da je bilo treba čist malo zgubituser posted image ) Tako da jaz se ne bi obremenjavala s tem, če vam paše jejte, če vam ne pač ne, otročki bodo v vsakem primeru pridno rastli. Edino kar bi mene skrbelo pri preveliki pridobitvi teže je nosečniški diabetes in previsok pritisk...tisto je pa lahko nevarno tako za mamo kot otročka, sploh v zadnjih mesecih...ampak do tja imamo pa še kar nekaj, pa bomo že takrat o tem.user posted image

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 742
13.7.2010 9:42:57   
jekica
N.M. držim pesti,da bo vse ok. user posted image user posted image user posted image user posted image

ina5505 nuhalan ti po 35. letu pripada prezplačno na napotnico - tako, da ti jo naj kr napiše http://www.babybook.si/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/

Glede pridobivanja na teži pa je tako kot je rekla Ribi Bibi, če se ne nažiraš in ješ normalno, se tudi teža pridobiva normalno. Je pa odvisno od G. mam kolegico, ki ji je G celo nosečnost težila glede teže. Tako, da se ne sekirat. Jaz sem se prejšnjo nosečnost zredila 18kg in sem vse izgubila v roku 1 leta.

Neposredna povezava do sporočila: 743
13.7.2010 9:50:11   
5ra8
N.M. točno vem kako se počutiš, držim pesti zate in mislim nate.

jst amm pa 11.45 pregled.....aaaaaaa panika, strah....

danes sem sanjala ful v živo, da sem mela dvojčka user posted image  in že potem sem vsem povedala da bosta 2, pol se pa zbudim, pa še tisto vsa zalimana razmišljam, zakaj sem povedala žlahti da bom mela dva, če mam šele danes pregled user posted image

čist zblojeno vam pravim....blah...še malo...user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 744
13.7.2010 9:51:40   
d3lfink4
Hej hej! Da se še jst malo oglasim user posted image
N.M., pošiljam objemčke in pikapoke, da bi se vse lepo izteklo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Poročaj, kaj boš izvedela, resnično ti iz srca želim, da bi bilo vse ok.

Glede štipendije, ko je ena spraševala - zase sem se pozanimala, drugače pa ne vem natančno kako je kaj s samohranilkami recimo ... mi2 s partnerjem sva prijavljena skupaj (ne bom prijavljena kot samohranilka), zaposlen je samo on in že sedaj ko sva sama ne bova presegla cenzusa - dohodki se štejejo partnerjevi in tvoji npr. iz študenta. Potem, ko bomo, upam, štirje - se mi bo pa štipendija itak še ful povečala, ker se potem deli na 4, dohodki bodo pa isti kot sedaj (zdej pa na 2) ... tko da to je v mojem primeru ... upam, da je razumljivo.

Glede kil v nosečnosti pa se nikar ne sekirajte preveč - nikakor pa ne smete biti na dieti ali namerno hujšati.
Drugače naj bi se v 1. tromesečju zredile za 3kg, potem naprej pa vsak teden za 0,5kg. To skupaj znese 15kg. Ampak to je le okvirno, odstopanja so tako ali tako povsod.
Je pa res, da nam ni potrebno jesti za dva (ali tri ...), ampak bi mogle jesti tako kot prej.
Jaz sploh nimam tehtnice, tako da se sploh ne tehtam in ne obremenjujem, hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 745
13.7.2010 10:42:10   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: jekica

Povečan izcedek oz. tok je v nosečnosti (sploh na začetku) nekaj normalnega. Če te ne peče in srbi ni skrbi. :o))))
Tudi jaz ne zaprem več nobenih hlač, še dobro da je poletje in lahko nosim krila. sem si pa kupila v two way super lanene hlače - imajo namesto pasa patent in je idealen za zdaj, pa še samo 6 eurov sem dala, ker je znižanje.

dobrodošle nove user posted image

Peče in srbi me res ne, me pa skrbi ker je rumene barve. " Zdrav " beli tok, je kolikor vem bele barve. Kolk enih skrbi imamo, kajne? Kaj še bo user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 746
13.7.2010 10:53:56   
suzy29

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS: 15.7., P:___
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS: 29.7., P: 6.8.
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , NS: 28.7., P: 4.8.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , NS: 20.7., P: ___
user posted image sara1986, __, _______, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS: 15.7., P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , NS:___, P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , NS: 2.8.,P: ___
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image suzy29, 29, Laško,4.user posted image , user posted image , user posted image
,NS + P: 23.7.
user posted image  urshy*,26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS + P: 22.7.

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image ,
NS:___, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image ,  NS: 27.7., P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , , NS:___, P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1user posted image user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. , , ,  , NS:___, P: 10.8.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:2.8., P: 2.8.

6.2.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 25.8.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , NS+P: 27.7.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS:___, P:___
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 9.7.

8.2.
user posted image jekica
, 32, Miklavž, 3.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS: 29.7.,P: ___

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 29.7. P: 10.8.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 16.7.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 7.7.
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 23.7.

13.2.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image ,NS:___, P: 13.7.

15.2.
user posted image huda83, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS:___, P: 26.7.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS: 9.8., P: 14.7.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 11.8.,P: ___

17.2.

18.2.

19.2.

20.2.

mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P:___

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana 3.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 28.6.
user posted image srečica17
, 42, _______, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 19.7.,
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,
user posted image , NS: 6.8., P: 29.7.
user posted image 5ra8, 29, Novo mesto, 2. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___,P: 13.7.

22.2.

23.2.
user posted image
IsabellaLana, __, ______, ___, user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1 user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS: 12.8., P: 3.8.

24.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 15.7. 
user posted image  N.M., Ljubljana 32, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 14.7.

25.2.
user posted image Mišyka, __, _______, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: 2.8.
user posted image samsara04
, 27, Piran, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: 3.8.
user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , NS:___, P: ___

26.2.

27.2.

28.2.

Pregledi v juliju:
13.7.: cukica, 5ra8
14.7.: Jane77, N.M.
15.7.: babynitka
16.7.: little*miss
19.7.: srečica17
27.7.: juxy
29.7.: PilotGirl7

Nuhalna svetlina v juliju in avgustu:
15.7.: meta21
20.7.: Oxer

27.7.:  antoninap, juxy
28.7.:  maurica
29.7.:  d3ifink4, cukica, jekica, Lola_J
2.8.: 
ninchi9
6.8.: PilotGirl7
9.8.: Jane77
11.8.: abv1
12.8.:  lil_

Pregledi v avgustu:
2.8.:    honeybeemaja, Mišyka
3.8.:    lil_, samsara04
4.8.:    maurica
6.8.:    d3ifink4
10.8.:  lola_j

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

[/quote]

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 747
13.7.2010 11:29:04   
Mišyka
Poskusi s tem
http://www.moja-lekarna.com/p-845-multi-gyn-actigel.aspx

Primeren naj bi bil tudi za nosenčnice, ker ima čisto naravne sestavine.
Meni je ful pomagal, ko sem mela kakšno vnetje al pa ko je blo nekje na meji.

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 748
13.7.2010 11:56:55   
lil_
pilotgirl ja sm vceri ugotovila da se ni fajn silt, k sm pol bruhala se cev danuser posted image se dons mam tak cudn zelodc. problem je v tem, k tut pit ne morm in se ful bojim dehidracije. ceprov dons sm ze neki pila, vceri sem pa res po vsem bruhala. tko da sm vceri cev dan prezivela v postli, dons pa to nadaljujem. vse me ze boli od lezanja. kriz, trebuh, vse...groza res. jst mocno upam, da je res k pravjo da slabost po tretjem mescu mine, ker nevem kako bom prezvela.
jst se nism dobila nobenga kilogramcka. rajs kej zgubim, kokr pa da bi kej pridobilauser posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 749
13.7.2010 13:22:12   
maurica
Punce evo mene po dolgem času! Sem uživala na morju, sem pa tudi veliko mislila na vas user posted image

Najprej lepo pozdravljam vse nove nosečke, ki ste se nam vmes pridružile. Zgleda, da bo tudi drugo leto pravi babyboom. Pa ful dobro, da je toliko dvojčkov in celo trojčkov user posted image  user posted image  user posted image . Hudo!!!! Čestitke punce!

sara1986 na NS se včasih vidi spol, ne pa vedno. Predvsem odvisno, kako je otročiček obrnjen.

teyla a je sedaj vse v redu pri tebi? Kaj je rekla G?

srečica17 zakaj pa se ne smeš kopati v morju? V bazenu razumem, ampak zakaj ne v morju. Meni je G rekel, da se lahko kopam in se zdaj 10 dni ful uživala.

Hm, za spol bom jaz vprašala. Sicer mi je vseeno al bo fantek al punčka, ampak da se malo pripravim user posted image .

Jaz sem tudi imela ful probleme s slabostjo in glavobolom, pa je moj mož strokovno ugotovil, da premalo pijem (še 2 litra je premalo). In odkar ful pijem, res nimam več nobenih problemov, ne s slabostjo ne z glavobolom. Sam na živce mi gre, ker sem skozi na WCju user posted image . Tko da punce, veliko pit!

Se beremo!

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.