Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka IZVIRNO SPOROČILO: Maxica IZVIRNO SPOROČILO: gajka A sem jaz edina, ki ne uporablja dude in je tudi ne namerava, če bo le šlo brez nje? Naša Hana je noče, vendar bi pa po meni strani prav prišlo, da bi jo, ker počasi postajam jaz sama mama duda. Ne vem, pri nas sta jo oba sinova imela, pa potem sta se jo tudi čisto zlahka odvadila. Se mi zdi ena taka fajn stvar za potolažit oziroma nič slabega ne vidim v njej. Zakaj pa je ti nočeš? Mah, kaj pa vem, je en kup + in - za/brez dude, tako da še premišljujem, kaj naredit. Ta prvi ni imel dude, pa se je na palček navadil, ampak ga cuza samo, ko se umirja (pred spanjem), po drugi strani pa sem že videla ogromno otrok z dudami, ki te dude valjajo po ustih cele dneve (npr. tudi med igro, pa na sprehodu...), pa poslušala jamranja staršev, kako morajo ponoči vstajat, ko duda iz ust pade... Pa do sedaj še nisem imela občutka, da sem jaz nadomestek za dudo (tudi pri prvem ne). Zobozdravnica pa mi je pri ta prvem rekla, da je itak isti šmorn glede zob, a ima otrok prst ali pa dudo, včasih je celo prst boljši, ker ga ne cuzajo cele dneve, nekateri pa imajo dude 24/7. Jaz sem pa enkrat brala, da je vseeno bolje duda, ker dudo mu lahko vzameš, ko se pač odločiš, da jo ima dovolj, palčka pa ne. Mah, kaj pa vem, saj če ne vidiš potrebe, je res brezveze jo siliti in uvajati, se strinjam. Če te pa en kos tiste plastike lahko razbremeni in zadostuje, da se otrok potolaži, je pa tudi dosti vredno.