Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo anju glede sterilizacije sem bila zelo hitro odločena, ko mi je kolegica razložila, da ti v bistvu samo "zavežejo" jajcevode, vse ostalo pa ostane isto.......ravno tej kolegici so sterilizacijo naredili pri tretjem CR in se je po nekaj letih vseeno odločila oz zaželela še enega otroka.....z možem sta šla na umetno oploditev in evo imata še četrtega otročka. Moram rečt da sem veliko bolj proti obročkom in ostalim "umetnim" zaščitam, tko da sem se predvsem zaradi tega odločila, ker maš potem to rešeno. Lahko poves, kaj se zgodi z neizlocenimi jajceci? Naceloma pride do mene, ko se jajceca pokurijo, kaj pa je z njimi po sterilizaciji? A potem sploh nimas mene? Zakaj je sla kolegica na umetno a ni sterilizacija reversibilna? Ena kanadcanka je mislila odpret jajcnike za tretjega otroka . Aja puncka bo !!! Sem tako vesela... Po pregledu sem vozila nazaj v sluzbo in naenkrat sem zacela jokat od srece, sem mislila, da bom morala ustavit ob avtocesti in se zjokat. Se nikoli nisem jokala od srece in tole je blo cist divje. Potem sem skocila se v muellerja in sem gledala samo naravnost, ker bi me pogled na ksno cunjico za puncke se enkrat vrgel v jok. Morjo bit hormoni . To, da ni 100% bom zanemarila. Je imela nogice skupaj in je rekla, da zgleda puncka, sam da se je se zmeraj lahko kaj skrilo med nogice . Je pa brcala ceeeel dan, kot da ve, da mora nagajat ultrazvoku. Pa rokice si je dala cez ucke in vidla sem jo goltat, itak je fu skakala tam notri in zdejle spet skace... Mere so v redu prav za to starost, tezka je okoli 540 gramov, dolzino sem pa pozabila vprasat. Nosim normalno, vse stima... Naslednji pregled 13.7. Glukozni test: ker ga moram naslednjic delat, sem vprasala, kaksne kriterije imajo za posiljanje nanj. Tako je, da naj bi poslali vsako nad 25 let. Ce je mlajsa, jo posljejo v primerih da: je to druga nosecnost je predebela ima sladkorno v familiji pa mislim, da sem nekaj pozabila. Merjenje MV: sem vprasala tudi, ce mi bo merila MV, pa je rekla, da tega zavarovalnica ne krije in je samoplacnisko, ga pa naredijo, ce so kaksne indikacije, da je problematicen. Se mi zdi, da to spet nekateri delajo po tekocem traku, ceprav zavarovalnica ne krije. jana mogoce te je kaksna zastrupitev zvila? ce ti je bilo slabo za bruhat je lahko to. kaksna enodnevna zadeva. pixieM nic hudega, ce sanjas. nosecnice imajo ful stvari v mislih in planov in strahov, poleg tega se tezje spijo zaradi telesnih sprememb in ful vec sanjajo. mogoce so pa to predpriprave na neprespane noci , pa tudi rahel spanec kasneje omogoca, da ne preslisis jokca. Sicer pa so moski tisti, ki se logicno lotijo zadeve in si starsevstvo drugace predstavljajo. Jaz pri sebi vidim, da mi nekatere stvari pridejo naravno pri skrbi za otroka, on pa vse premisli, razmisli, rabi dokaze. Ce ima malo temperaturce, ga tipa vsake pol ure in meri s tremi termometri, pa cel cas je slabe volje in zaskrbljen, jaz pa mulcka pogledam kako se obnasa in vidim, ce bi me moralo skrbeti ali ne. Ockom ne pride tako naravno in je napor ugotovit pravo stvar. Ko sva delala test drugic, ga je kar nazaj vrglo, da bo ze drugi otrok (kot da ga nisva tako nacrtovala ) in kar naenkrat se je zacel sprasevat, kako bojo noci sle z dvema, koliko dodatnih rok si bo moral montirat, kako se bo enakovredno posvetil obema ipd. Danes po pregledu me je imelo, da bi ze lupinico montirala v avto, kakor da bo tako dete prej prislo in jo napolnilo. Pa zjutraj sem gledala sincka, kako spi na moji postelji in sem si vizualizirala 2 angelcka tako spat in mi je slo kar na jok od custev. Res ze komaj cakam drugega ocitno. Edin problem bo, da potem ne bo placa na postelju za naju z dragim . Kg - tehtala me danes ni, sem pa skoraj ze na zacetni tezi. Prvic sem dobila 5 ali 6 kg nad zacetno in to v zadnjih dveh mesecih, pa sem vse izgubila ze s porodom, zdaj bo po moje isto. missD cudovito poroko in zakon vama zelim
|