frrrr
|
lenika, tole knjigico sem prvič brala pr sinu... znal samo na joški zaspat. ko se mi je prvič odklopil od joške, se obrnil stran in zaspal, mi je bilo pa prav hudo. no, sem prebolela in mali je pred spanjem vseeno joškal (če sva bila doma), v vozičku ali avtu pa zaspal bp. mau pred enim letom sem šla delat, ga je imel mož doma in sta čist fajn pedenala tut dnevno spanje. z mano pač ni šlo drgač zaspat kot z joško. Brina je isti model, s tem da nje nisem rabla kdaj učit kk se odklopit. ona se že od štarta večkrat odklopi in obrne stran. včasih jo uspem uspavat tako, da ji dam pleničko za stisnit in z njo zaspi. ker sta oba brez dude, sem pač js tolažilno sredstvo za spravit v lepe sanje ampak slej kot prej je tut tega konec... tk, da js se nč ne sekiram. spanje čez dan... mogoče protestirajo, ker še niso zaspani samo ugibam, ker zdaj so glih nekje na meji, ko jim je 2x dnevnio spanje čisto dovolj. kakšen dan pa potrebujejo še 3x dnevni počitek. zbujanje ponoči - predvidevam, da so žejni. če se mi zvečer fejst najemo, se tut ponoči zbudimo žejni. pleničke za kopanje... res se napijejo vode, a veliko manj kot bi se navadne lahk preverite doma, če ne vejramete sicer pa ste za v morje nekaj pisale, da vas je strah klobasic. kolikokrat se vam je pa otrok že pokakal med večernim kopanje v banjo? mislim, da so že tolk veliki, da tut lulajo ne v banjo in tudi v morje ne bi. sine je vedno takoj po prihodu iz vode moral it lulat... kot dojenček me je pa vedno polual, ko je bil že stuširan v sveži brisači in sva ponavljala tuširanje, pa rezervno brisačo imela vedno zaradi tega s seboj. Rižkoo in googica, tut Brina komaj čaka, da pride do kakšne ovire in se postavi na noge. vse to počne sama in pri tem je ne oviram. kolk je pol vesela, ko ji uspe... se ji smeje do ušes sred stanovanja imamo 2 stopnički in ti dve je ta teden osvojila. danes je že prav šibala gor in bila sama nase ponosna rozilu - vsi otroci pač niso po jusu. eni že živali oponašajo, drugi mahajo, tretji ploskajo. Brina zaenkrat nima časa v tej smeri nič delat, zna pomahat in pokazat kako ona v vodi čofota (z vsemi štirimi maha), drgač ima pa preveč dela s plazenjem in odkrivanjem novih kotičkov. mogoče bi poprosila svakinjo, da ti napiše kdaj je nečakinja kaj osvojila, da boste pridno trenirali Marušo mau heca. ninasiki - za haše omako ni prehitro, če si jo pripravila iz govejega mesa. svinjine js še ne bi ponujala vsaj prvo leto. za srečanje pa ni bilo kaj dorečeno. če bo kaj upam, da še pred 24., ker šibamo pol na dopust.
|