Roberta69
|
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna jaz sem tako slaba mati, da moj otrok ni niti enkrat jokal...saj gre včasih malo težje tja...ampak saj nam se tudi ne ljubi vsak dan v službo kaj ne???...pa še na poti greva čez igrišče s tobogani...si predstavljaš to skušnjavo... No, to pač vsi vemo, da nisi Vidim, da imate več ali manj kar pozitivne izkušnje z vrtci... za Liama imam pa velike dvome, če ima to kakšen smisel. Fora, da gre v rtec, je bila v tem, da bo zanj tako bolje, druženje z vrstniki in izkušnje, ki jih lahko pridobi le na ta način (jaz nisem nič mislila, da je vrtec pač nujna izbira, tako kot za večino je, ampak da je pri tej starosti to nekaj zelo pozitivnega - sem bila presenečena, koliko ljudi (na raznih forumih), misli, da je vrtec pač nujno zlo in so najbolj veseli, če gre njihov otrok lahko v vrtec čim kasneje) in ni nihče niti razmišljal o tem, da bi mu bilo lahko bedno... Danes je spet tako grozno jokal in že ko sva parkirala, je začel, da hoče domov in notri spet čisto zares jokal, prov solze so mu na polno tekle... počutim se kot največji gnoj na svetu in mi po glavi hodi predvsem to, da mora otrok nekaj početi proti svoji volji, saj si mislim, da z jokom pokaže, da mu pa zelo ne paše biti tam... Ma ne vem, najbrž ne bomo niti poskušali in čakali en mesec, da se uvede - jaz imam občutek, da mi jasno kaže, da mu tam pa res zelo ni fajn. Drugi otroci v skupini so tako zelo mirni in po moje mu je dolgčas in med otroki ne najde nobenega sebi ljubega, ker v parkih in podobno vedno najde kakšnega navihanega in se z njim lovi, smeji, itd. Mi je pa mami ravno pravila, da je brat skos jokal, tako da ga je morala hodit pred spanjem iskat in se to ni nehalo, dokler se ni zamenjala vzgojiteljica in delno skupinica, potem ga ni mogla spravit domov . Imam občasno občutek, da gre komu na forumu mal na živce, ker na dolgo razpredam o teh vrtcih, ampak to je zadeva, ki me res v dno duše mori in to eden najprimernejših mest za razpravljanje o tem, tako da sem vesela vsake besede - niti sama ne vem, kaj bi bilo najbolj prav...
|