|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
3.6.2010 6:57:10   
Roberta69
Ko oddaš otroka nekam v varstvo, je edino normalno, da si "prepričan", da bodo dobro poskrbeli zanj, ker ga drugače najbrž ne bi dal tja, a ne? O tem, da je pri otrocih doma in v vrtcu čisto druga pesem, sem slišala že od prenekatere mame...

Živahnost: to, da je Liam ekstra živahen, je pač dejstvo in mene je zato tako strah, kljub temu, da se v vrtcu kao vsi nekako "poenotijo" - zgledi delajo svoje, absolutno, to pa je tudi glavni razlog, da bi ga rada dala v vrtec, nekako ne znam oponašati 15 otrok naenkrat user posted image . Jaz močno upam, da ne bo nobene panike. Je pa fora recimo to, da Liam v sekundi kam Spi... En dan je bil recimo pri dedku in babici in je MM potem nekaj v 2. nadstropju popravljal TV, medtem je imel v glavi, da dedi gleda Liama, on se je pa za max. 10 sekund! obrnil k MM-ju in Liama nikjer... je MM zašprintal pred hišo (je smotano, ker je med sosednjo in njihovo cestica z ene strani ne dosti naprej glavna cesta, z druge pa ulična, kjer tudi ful norijo) in Liam je bil že s samokolnico na dvorišču pri sosedih, ki mejijo na glavno cesto... No pa se je to zgodilo doma... Tudi ko v parku gledam otroke, se več ali manj igrajo na mestu, norijo pa bolj ta veliki, Liam pa v kartkem času obdela že vse peskovnike, igrala in že laufa naprej po travniku user posted image Saj kao nekako razume, da ne sme na cesto in zanimivo ponavlja, da lahko umre (mi je MM rekel, kaj ga to učim, če je pa res user posted image ), ampak jaz nikakor nisem prepričana v to, da ne bo zlaufal na cesto in ga vedno močno držim za roko. Tako da pravila gor ali dol, če imaš sršene v riti, jih pač imaš user posted image

Vzgoja pri nas doma user posted image : pri nas neke blazne spremembe najbrž tako in tako ne bo, ker Liam nikoli z ničemer ne trmari, je pa res, da sva mu v vsakem obdobju (recimo, ko je bilo nujno vsaj 3x na dan zalaufat mixer user posted image ) to pač pustila in do sedaj je še vsaka reč izzvenela in je vedno bolje. V bistvu nekje vmes (takšna je tudi želja user posted image ) spoznava, česa "ne sme" in kaj "lahko" in prav vesela sem, da se ni treba za reči prerekati... v bistvu je z vsako rečjo tako, da če bi rad recimo polival po celi kopalnici user posted image , mu razložim, zakaj ne in je videti, da me razume in odneha user posted image . Je pa res, da mu recimo MM kaj hoče "preprečiti" z redkobesedjem, to pa ne gre - našemu škratu je treba podati vse argumente user posted image . Hočem reči, da tudi če večina misli, da je pri nas vse na glavo, v bistvu ni... ko pravim, da imamo včasih pravi kaos, to zato, ker je pri hiši toliko energije, da kar poka po šivih user posted image . Je pa tudi res, da se jaz pač nisem jezila, ko je bilo recimo obdobje arašidov (poje jih še vedno nenormalne količine) in smo bili kot v kakšni džungli - tu je bila kakšna lupina, pa tam user posted image ... - sčasoma je vse tako, kot želimo user posted image . Zdaj frajer recimo vsako smet, npr. papirček od čokoladnega jajčka sam odnese v smeti, če kaj polije vneto išče papirnato brisačo in potem tudi to sam odnese v smeti, je prav posrečen user posted image . Da ne boste mislie, da je pri nas ena taka razvajena varianta, sploh ne... Sva le menja, da se privzgaja predvsem z dejanji in ne s "teženjem" oz. ne vidiva smisla v tem, da bi mu non-stop ponavljala ne,ne,ne... Otrok skozi dogajajnje, ko je zato čas, dojame, kaj je prav in kaj ne... ena smešna: samo enkrat ga je prijelo, da je nekaj pokracal po steni s kemičnim svinčnikom in potem čez čas vidi MM-ja, kako z radirko nekaj radira na papriju, kasneje pograbi radirko in se spravi radirati po steni user posted image , tako da je zadevo saniral, kot da je sploh ne bi bilo user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n
Brez zamere, ampak a si prepričana, da tole drži? Pa saj pravilniki o sprejemu so vnaprej objavljeni in lahko vsak vidi, kakšni so kriteriji... Višina  točk je pač odvisna od povpraševanja... Aja, pa ne računat na kakšne dodatne točke po pritožbi, razen če res niso naredili kakšne napake... Red pa le mora bit.

Jaz nisem vedela, na kakšen način bodo pridobivali podatke, zato nisem bila prepričana, kako bo izgledalo. Je pa moj primer osamljen, so mi tudi na Oddelku za predšolsko vzgojo MOL rekli, da je res banalno, ampak ker so zadeve že stekle in pravilnik o takšnem primeru, kot je moj, ne govori, je vse odvisno od mnenj komisije... In Jo@n, če misliš da red mora biti, pa žal samo misliš tako, ker ga ni!!!! Osebno poznam primere, ki tudi slučajno ne živijo v LJ, pa so tako prijavljeni zaradi vrtcev (in če je potem takem nekdo, ki se je pred dvema letoma prijavil v LJ, pa celo življenje živi v Kranju, bolj Ljubljančan kot jaz, ki živim tu 29 let in slučajno 14 dni "nisem"....); primere, ki vlečejo socialno, imajo otroke v vrtcu potem pa postopajo po lokalih... Povprečni državljani velikokrat potegnejo ta kratko... Besna sem pa zato, ker že tako in tako je svinjarija, da veliko otrok ostane brez vrtca, bi se mi zdelo pa edino pravično, da imajo starejši otroci absolutno prednost - saj je logično, da si se boril z varstvom že prejšnje leto (če je že tako naj se potem še drug starš 11-mesečnika) in sploh ni debate, da 2,5 let star otrok bolj rabi vrtec kot eno leto mlajši otrok (tak še nima takšne potrebe po drugih otrocih). O tem, kdo koliko prispeva v blagajno je pa spet druga pesem, nekdo, ki ima bajno plačo, lahko v enem mesecu prispeva več kot nekdo v celem letu, pa ne mislit, da sem tam  (I wish) - mojo dodano vrednost je moral to leto prislužiti bolj MM.
Pa ne mislit, da se jezim nate , jezi me celoten sistem... dodano vrednost ustvarja majhno število ljudi, cel kup prisklednikov pa podpirajo le-ti in če človek misli, da mu bo država kdaj pomagala, HA - si pošteno zatiska oči ... Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
3.6.2010 8:49:35   
SpeliG
Majček,no, mogoče se pa res vidiva v P.,samo boš potem "morala" iti malo prej, ker sem se jaz že odločila iti malo prejuser posted image ... Sploh pa bo v tem primeru morala pohiteti še Scorpio, pa bomo lahko tam udarile kakšno debato o Aprilčkih 2008..
No, za mano je pa danes ena skozlana noč, tako zelo, da sem šla spat (beri ležat) v drugo sobo, ker sem samo jamrala in se premetavala. Bo že, to verjetno samo pomeni, da se Lea pomika proti izhoduuser posted image .

Vrtec, jaz v bistvu nimam strahov glede tega, kako bo z Martino tam. Verjamem, da bodo poskrbeli zanjo tako kot za vse ostale in da ne bo nobenih težav. Kolikor jo vidim pri igri z drugimi otroci bo delala enako kot vsi, bo na sprehodih držala špago,ko bodo jedli bo jedla-če bo pač lačna...
V našem vrtcu smo drugače imeli "slavno" vzgojiteljico, ki je zdaj močno omenjana v medijih, ker je nadlegovala slavnega voditelja, zalezovalka, pa to. A si predstavljate, da enaka taka čuva vašega otroka - pa v bistvu niti ne veš?! Kaj pa če bi dobila fiksno idejo, da je moj otrok podoben njemu ali pa njej, pa ga odpelje, češ da je njun, jao.. No, zdaj itak ne dela več tam, dobro da je prišlo v javnost, res.

Vreme mi gre pa tako na živce, da se sprašujem isto kot Joan. Na dvorišču imamo na novo postavljen lesen poden za bazen, ampak se sprašujem, če ne bi raje polili gor vodo in imeli drsališčeuser posted image . Dan na dan je isto, skoz brišem Martinina zunanja igrala, ker so mokra, ma res tumač. Sem ravno jamrala, da sem ji že vsaj petkrat oprala toplo jopo iz velurja, kao sej jo več ne bo rabila to sezono, pa jo vedno znova privlečem ven - ker je hladno! Ah, bo že...

Lepo se imejte!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
3.6.2010 9:06:21   
simvir
Samo tole pokomentiram:

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Ko oddaš otroka nekam v varstvo, je edino normalno, da si "prepričan", da bodo dobro poskrbeli zanj, ker ga drugače najbrž ne bi dal tja, a ne? O tem, da je pri otrocih doma in v vrtcu čisto druga pesem, sem slišala že od prenekatere mame...

100 % prepričan ne moreš biti nikoli, lahko jim le zaupaš in z njimi dobro sodeluješ (se že pred vstopom pogovoriš kaj te skrbi, na kaj naj pazijo...). Težava se lahko pojavi kadarkoli - z vzg, pomočnico, katerim od otrok, stavbo...
Pa še o tem, da marsikdo MORA otroka dati v kakršen koli vrtec, če ga na srečo sploh dobi, ker navadno starši niti nimajo druge možnosti, če hodijo v službo. Ali pa plačujejo drage privat vrtce, varstva, pa tudi tam ne moreš biti v naprej prepričan, da bo vse gladko teklo.
Sem prepričana, da ko bo enkrat Liam v vrtcu, boš malo drugače razmišljala oz videla da te je morda preveč skrbelo. Že zaradi same družbe se bo sigurno bolj zamotil, kot pa zdaj ko je sam.

Neposredna povezava do sporočila: 1928
3.6.2010 10:53:50   
scorpiogirl
Helow user posted image
se vidi, da nas je nekaj na porodniški, pa imamo mal več časa user posted image user posted image no, pa Majček je še pri dediju našla internet user posted image

vrtec ... jaz prej pač nisem razmišljala o tem (oziroma razmišljala mal sem, nisem se pa veliko s tem ubadala, ker sem bila pač vesela, da vrtec imamo, tako ali tako ga rabimo, otrok mora nekje bit, na babice in dedke ne morem računat, privat varstva si pa tud ne morem privoščit), če bo vse tipi topi oziroma po tistih kriterijih, ki bi si jih lahko jaz zamislila ... no, k sreči smo (tako jaz in MM kot tudi Nal, kar je najpomembnejše) nad vzgojiteljicama navdušeni, nad vrtcem pa tudi user posted image

hoja v vrtcu ... to mi je pa sploh fascinantno ... Nala moram držat kot zmešana, ker se lahko vsak trenutek zmisli in skoči na cesto (preverjeno), ker je pač nekaj videl tam ... v vrtcu hodi ob vrvici; se drži za tisto kačo in se ne spusti tudi, če se srečamo kje na poti, ker midva z MM pač ne paševa v vrtec in on je zdaj tam user posted image se pa na začetku, ko so se začeli učit ob vrvici hodit (ko je shodila še zadnja v skupini, prej so hodili s tistimi vozički, ki so za več otrok, tako da se jih je nekaj peljalo, par jih je pa zraven hodilo in so jih držale za roke), niti pod razno ni hotel držat za to kačo user posted image ni bilo šans, da bi se držal tam pa lepo hodil ... tako da je pač nekaj časa hodil tako, da ga je držala ena vzgojiteljica za roke user posted image tako da, Roberta, pomoje ni treba, da te preveč skrbi zaradi tega ... če se ne bo hotel držat, ga bojo pa za roke držale (itak ne morejo reskirati, da bi pobegnil na cesto), dokler se ne bo navadil (se zagotovo bo user posted image )

IZVIRNO SPOROČILO: SpeliG

Majček,no, mogoče se pa res vidiva v P.,samo boš potem "morala" iti malo prej, ker sem se jaz že odločila iti malo prejuser posted image ... Sploh pa bo v tem primeru morala pohiteti še Scorpio, pa bomo lahko tam udarile kakšno debato o Aprilčkih 2008..
No, za mano je pa danes ena skozlana noč, tako zelo, da sem šla spat (beri ležat) v drugo sobo, ker sem samo jamrala in se premetavala. Bo že, to verjetno samo pomeni, da se Lea pomika proti izhoduuser posted image .

Speli, a se nisi ti za jutri nekaj odločala??? No, jutri jaz še ne nameravam it v P, mam še mal dela user posted image user posted image user posted image sicer imam plan it mal prej kot po PDP (drug teden že komot) , se pa itak ne bi srečale v P, tako da me ni treba čakat, ker jaz grem v Kranj ... bomo pa potem absolutno lahko debato udarile pa kakšna kava bi lahko padla, no user posted image

da se še mal pohvalim ... cotke za user posted image oprane in zlikane (bravo jaz user posted image user posted image user posted image ), kakšna torba za P bo pa pomoje se napolnila v tistem času, ko se bomo že odpravljali v P ... bom nahitrco zmetala notr, kar rabim ... ostalo bo pa že MM prinesel user posted image samo za bejbija moram naštimat, ker mi je mami tak lep kompletek kupla, da mora bit nujno za iz P za domov user posted image pa MM lahko kaj narobe prinese user posted image
je pa prav grozno ... pri Nalu mi sploh ni bil problem, koliko mu oblečt za domov ... zdaj je pa tako čudno vreme, da sploh ne vem ... če bo ful vroče, je najbrž dovolj en bodi pa žabice (pa odejica, če bi bilo treba), če bo takle kot zadnje dni ... pa ne vem ... imam tudi en plišast kompletek pripravljen za vsak slučaj. pomoje bom imela za tri user posted image za oblečt s sabo (oziroma pripravljeno), pa bom takrat kombinirala user posted image

aja, moram še to povedat ... sem se tolk smejala dediju (mojemu atiju), k je mami zadnjič kupila modro-črtast kompletek, pa on prijavi, da kako lahko takle kupuje, če sploh še nismo 100%, če bo res fantek, da kaj bomo pol user posted image user posted image user posted image sem ga hitro potolažila, da bo prinesel en roza klobuček, pa bo ok user posted image
še tole, pol pa grem user posted image sem včeraj zvedela, da bom teta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še bo pestro user posted image

uživajte ... pa mal sončka naj se pokaže user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
3.6.2010 12:18:37   
Roberta69
Sem še drugje malce povprašala in večinoma imajo vsi pozitivne izkušnje in tudi pravijo, da ta živahne vzgojiteljice magari za roko držijo oz. so nanje bolj pozorne, tako da mi je že malce lažje user posted image . Načeloma je to moja edina skrb, kakšnih drugih skrbi, da bo lačen in podobno nimam (sem malo forume brala in mi je bilo prov smešno, da so ene mame čist zgrožene, če jih ne pitajo, da pojejo neko normalno količino user posted image - meni je to popolnoma vseeno, tudi doma kakšen dan poje veliko, kakšen dan pa skoraj nič...). Seveda si pa najbolj želim, da bo vesel... Si ne predstavljam, kako je v vrtec voziti jokajočega otroka, ki se upira user posted image ... Pomisleke imam tudi zato, ker sama nekako nisem dobila dobrega občutka, pa sem precej free, ampak človeško toplino oz. všečnost/nevšečnost pa kaj hitro zaznam... Bomo videli, izbire prav dosti tako in tako nimamo user posted image , se mi zdi pa skupinska oblika varstva veliiiiko boljša kot, da bi bil v kakšni mono izvedbi. Seveda upamo na najboljše....

Trnjulčica
: vedno te pozabim vprašat, a so pri vaši Ikea kuhinjici tudi tako grozno močni magneti na vratih? Kako ste zadevo rešili? Mi2 sva mu na magnetke (saj veš, to govorim o tistih, ki držijo vrata) prilepila peno, ampak zdaj ima glih obdobje, ko mu je ful fora, da to dol sname in potem namesto, da bi odprl vrata, za sabo povleče celo kuhinjo user posted image .

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
3.6.2010 12:38:38   
novopecena
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Red & sprehodi - pri mizi vsi lepo sedijo, ko je treba it spat, ubogajo, ko se gre na sprehod, se držijo za bibo... Kako je pa doma? Pa ne sam jest, pa nisem lačen, pa polivat, pa ne bi šel spat, pa bi se pogajal za to, pa za ono, pa ne bi šel na sprehod, pa bi se nosil, pa metal po tleh...

hehehe temu sm se pa nasmejala user posted image  točno tako je... doma se drugače obnašajo kot v vrtcu. pač so v skupini in drug drugega oponašajo oz. se prilagajajo. itak smo starši tisti ki kompliciramo in nas je strah za naše sončke, medtem ko oni uživajo ko so v varstvu.

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
3.6.2010 13:26:11   
JABOLKO3
Živijo!
Sem ravno z enega morečega sestanka prišla, pa rabim malo pavze... saj zraven jem, tako da ni čisto zabušavanje, he he.
Dolgo se že nisem javila, čeprav preberem še tu in tam. Razlog - čas prehitro teče, sploh ne morem verjeti, da smo že junija in da so počitnice pred vrati. In ko smo že pri tem - ali katera pozna kakšno počitniško varstvo/tabor na kmetiji? Se počasi že ubadam, kam bom med počitnicami z večjima dvema.
Mi smo dobro, še kar zdravi (saj smrkelj ne šteje?). Jaz imam nekaj težav s križem zadnje čase, pa dopust bi mi pasal - ampak ne, da s familijo kam gremo, ampak jaz sama kakšen dan doma, vsi ostali pa v službi, šoli, vrtcu... Ha, to bi bil užitek, si lahko kar zamišljam, kako se izležavam v naši masažni bani s kakšno zabavno knjigo, na robu bane pijačka... oooohhh.Jure je naš najbolj vljuden otrok, prosim in hvala sta del rednega besednjaka. In tudi najbolj študiozen - moramo kar naprej brati knjigice. Rad govori, čeprav ne razumemo vsega in prepeva pesmice, pri katrih združi besedilo iz večih pesmi. Rad se crklja in deli poljubčke in objeme. Zelo rad je zunaj z večjimi otroci in se trudi, da bi jih dohiteval in če ga kar pozabijo vpije 'tudi, tudi'.
Junijke 2010 - se vidi, da ste že doma in da počasi gnezdite. Uživajte in ko bo čas, opravite brez težav. Se že veselim slikic malih štručk.

Pa še malo o vrtcu - ko pustiš svojega otroka, malo bitje, ki ti še ne zna nič povedat, v varstvu pri osebi, ki je sploh ne poznaš, je vsakemu zelo hudo. Moji so šli vsi majhni, prvi že pri 11 mesecih in pri vseh treh sem jokala, čeprav sem jih vse počasi uvajala in ni bilo nikoli solzic z njihove strani.  In se spraševala, ali bo mali jedel, ali ga bo kdo pocrkljal, če bo padel, ali bodo drugi otroci prijazni do njega, ali se mu lahko kaj zgodi, kakšen človek je vzgojiteljica... A sem morala v službo in druge možnosti ni bilo. Morala sem zaupati vzgojiteljicam in sistemu in omogočiti otroku, da se nauči, da svet ni vedno prijazen, da vsi ljudje niso dobri... saj večji kot je, manj težav mu zmoreš prihraniti in se mora znati sam soočiti z njimi. Taka je pač realnost.

Zdaj moram pa še malo delat, da ne bom šla s slabo vestjo domov.Lepo se imejte. 

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
3.6.2010 13:59:12   
Roberta69
Joj, mene bo pa od teh skrbi glede vrtcev kar pobralo user posted image ... Zdaj me je čist znervirala ravnateljica vrtca, kamor razmišljava, da bi ga dala (kot da imava kakšno izbiro user posted image ), ker kar pritiska name, da bi ga uvajali lahko pa že kar zdaj... fora je v tem, da imajo načeloma od 1.7. frej, mi bomo pa takrat okrog 3 tedne na morju in itak, da mi je glupo plačat za cel mesec user posted image in ona zdaj kar pritiska, da imajo ful povpraševanje - ma je tok antipatična, da naj jo user posted image vzame user posted image . Ma, imam zdaj spet fuuuul pomisleke, ker sem na enem forumu brala, da jim gre bolj kot ne za denar (no saj, roko na srce, načeloma vsi bolj ali manj delamo zaradi denarja, a vseeno...) Joj, saj človek nikoli ni čist prepričan in tudi jaz bi Liama, če bi dobila javni vrtec, skoraj brez vprašanj vpisala user posted image ... tukaj imam pa kar en ful slab občutek user posted image Potem pa spet premlevam: seveda da mu bo veliko bolje v družbi otrok, kot doma z mami in dojenčkom user posted image ... Ma tok mi je hudo in težko, sploh ne vem, kaj naj naredim user posted image Namesto, da bi se veselila, da bo Liamu ful bolje - ker drugače tako vidim vrtec (nimam kaknih težav s tem, da bova šla "narazen" in podobno), no so tudi minusi, ampak za dvoinpol letnika je v mojih očeh neka oblika skupinskega (čim številčnejšega) varstva nujna - sem čisto na dnu user posted image .

BTW: jaz kao od 5.30 delam user posted image , ampak ker me vse skupaj tok razjeda, kar nekaj na teh forumih visim in sem naredila šele toliko, kot bi bila v popoldanski izmeni user posted image .

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
3.6.2010 19:53:05   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Ko oddaš otroka nekam v varstvo, je edino normalno, da si "prepričan", da bodo dobro poskrbeli zanj, ker ga drugače najbrž ne bi dal tja, a ne?

Tega ni. Ziher ni nič v življenju, razen da ga zapustimo.

Pa da ne bom zamorila. Ker imam same user posted image primere trenutno v službi... No, vsaj me vedno opozarjajo zaradi česar se je vredno sekirat v življenju...

Kuhinja. Pri okoli 18-20 meseca sem ga naučila tehnike kako naj sam odpre vrata- z eno roko nad nasprotnimi vratci potiska omaro naprej, z drugo roko odpira vrata. Se res kdaj zgodi, da je kuhinja kak cm naprej v eno stran, kaj drugega pa ne. Prej pa jo je vlekel, al pa zahteval naj jo odpremouser posted image . Opažam pa, da drugi otroci, ki so na obisku vrat res ne odprejo- isto stari... Ampak bi jo, če bi se priučili. Upam, da sem razumljivo napisala...user posted image

V vrtec ali ne (zaradi dopusta): smo ga kljub temu da so nam povedali da bomo plačali polno ceno za sept kljub temu vpisali. Bilo mi je bolj pomembno da ima mesto kot denar. Rezervacij pri nas čez poletje ni. Tudi julija bomo plačali polno ceno.

Neposredna povezava do sporočila: 1934
3.6.2010 23:51:49   
JABOLKO3
Roberta, jaz sem lani, ko smo iz vrtcev dobili zavrnitev, našla tole: http://vrtec.zvezdica.net/o-nas.html, jih kontaktirala in se je našlo mesto fraj, a smo potem tik pred zdajci dobili javni vrtec in se odločili zanj zaradi bolj ugodne lokacije. Se lahko še tu pozanimaš, seveda če nisi že sama tega odkrila.

LP

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
3.6.2010 23:54:48   
JABOLKO3
Pa še to sem pozabila - Jure ima tudi to Ikejino kuhinjo in smo magnete prelepili z enim močnim lepilnim trakom - tistim, ki ima kakor eno tkanino in je sedaj ravno prav.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
4.6.2010 8:35:25   
simvir
Vrtec med dopusti - sem ravno pred nekaj dnevi klicala na upravo in spraševala glede rezervacij. Pri nas jih ni, je pa tako da če manjka določeno št dni, potem se zniža plačilo za določen odstotek (spomnim se, da je to pisalo tudi na odločbi o sprejemu). Npr. če manjka 6-10 dni, je malo ceneje, 11-x dni še ceneje....če pa manjka 23 dni ali več, potem plačamo le 40 % cene. Zato sem se odločila, da julija koristimo dopust in še malo babice, avgusta bosta pa v vrtcu. Bomo vsaj en mesec malo manj plačali.
Roberta pozanimaj se ali je v ponujenem vrtcu tudi ta možnost, sigurno ne plačaš čisto polno ceno če ga skoraj cel mesec ni. Kaj pa če začnete z uvajanjem avgusta? Glede na to, da imaš sedaj končno možnost vpisa, bi bilo morda pametno priložnost izkoristiti.
Želim ti da se čimprej odločiš, saj boš potem bolj mirna in boš lahko nadaljevala tudi s svojim delom.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
4.6.2010 14:54:31   
SpeliG
No, me prav veseli, da je tale aprilski forum spet malce bolj zaživel - se vidi, da je vreme bolj kislo in da smo lahko za računalniki:)))

Za danes zvečer/ponoči sem se jaz sicer odločila, da grem kar rodit (čeprav manjka še 9 dni do PDP...), ampak se ravno danes tako dobro počutim, da bom zgleda morala prestavituser posted image .
Scorpio, potem te res ne bomo čakale za v P., sem pozabila, da greš ti v Kranj:))) No, načeloma bi bilo tudi meni v bistvu bližje iti v Kranj, ampak zdej gremo že po logiki "ker smo vsi trije rojeni v LJ" (hud argument, a neuser posted image ), naj bo pa še četrta članica rojena tam.
Če bom pa bognedaj celo po PDP-ju še vedno bingljala naokoli s tem velikim trebuhom, me moj G. nagovarja, naj grem rodit v Trbovljeuser posted image . On je namreč tam porodničar in neka kao faca in ful rad sveti zraven, če rojeva katera od njegovih pacientk.

Vrtec, ravno danes sem dobila vabilo, da se drug teden v vrtcu zberemo starši naših Petelinčkov (očitno bo Marti pri Petelinčkihuser posted image ), da se malce pogovorimo o vsem, kar nas zanima. Nevem kako mi bo tole zneslo, kje bom jaz takrat oz. kje ne bom. Bom pač poslala MM, ampak on bolj kot ne sedi na ušesih, upam da bo vendarle kaj odnesel od tega sestankauser posted image .

Kaj sem zgrožena ugotovila...Da je v mojem pralnem stroju živela miš!! Ne moreš verjet. Že lep čas ugotavljamo, da je v pralnici en čuden vonj, pa nikjer ni bilo nič za videt. Nakar vendarle ati razdre pralni stroj in je bilo pod pokrovom polno mišjih drekcev, bljak!!user posted image  V pralnico ima namreč dostop naša muca, ker ima tam hrano. In ona je fina dama, miško ujame, pojest jo pa noče, ker ji kupujemo hrano. In očitno je enkrat morala prinest miško, ko se je naveličala z njo igrat, (oz. se miš baje naredi crknjeno...) jo je spustila. Kako je notri preživela, kako ji je bilo všeč npr. centrifugiranje in pa kuhanje stroja na 90 stopinj, meni res ni jasno. No, zdaj smo vse prečistili, miška se je takoj ujela v past, ampak mi je zlasti nagravžna misel, da je bila notri, jaz pa imela v bobnu naša oblačila, med drugim za novorojenčkauser posted image ?!
Saj v bobnu ni bila, tam tudi ni vonja, pa vseeno mi je nagnusno, res.
Mački je zdaj sledila deložacija, nič več dostopa v pralnico, bo pač imela hrano zunaj in tvegala, da ji jo poje kateri od sosednih mačkov.

Oooo, sonček se kaže, vendarle...Potem pa hitro ven, dokler trajauser posted image !

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
4.6.2010 15:05:16   
Roberta69
Danes sva šla z Liamom še na 1 razgovor, kjer sem bila nekako še najbolj zadvoljna, pa ne, ker bi izgledalo lepo user posted image (so mi smešni, ker kao nadstandard prodajajo, prostori pa res čist predpotopni), ampak saj veste, da otrokom je pa to najmanj pomembna stvar. Všeč mi je bilo zato, ker sem dobila kar dober občutek user posted image . Je pa tako, da imajo prostor v kombinirani skupini (v jaslih ni prostora in so glih do 2 let), kjer bi bil Liam drugi najmlajši (poleg njega le 2 letnik 2008) in je ravnateljica toliko fer in razumna, da mi je predlagala, da bi se naslednji teden uvajala, potem bi pa videli, če bi šlo, namreč ti otroci, ki so vsi letnik 2007 ali starejši so že precej bolj poslušni, itd. Zanimivo je, da kamor koli greva na "razgovor", vsak doda, da živahen je pa res na kvadrat user posted image , ampak ne z negativnim tonom. Jaz zelo upam, da bi se obneslo. Sicer je lokacija čisto na drugem koncu LJ in velik minus, da se drugje kot čist čez gužvo ne da do tja, kar v konicah pomeni namanj 45 pa do 2 ur vožnje user posted image user posted image user posted image , saj jaz bom že potrpela, ampak dvoletnik in nekaj mesečnik pa bog ve, kako bosta... ampak glavno, da bi Liam dobil družbo, ostalo bo pa že. Druga varianta, ki smo jo imeli, je absolutno predraga (700 eur), ampak sva šla pogeldat, da vidiva, kaj za ta denar ponujajo, so sicer prijazni, ampak cena je vseeno v vsakem pogledu čisto banalna... Tista tretja varianta (Jabolko, hvala za info, ampak je to to) je pa tista, ki pravim, da je tako hladna - prostor sicer prelep, ampak zame je to bolj nepomembno kot pomembno.

IZVIRNO SPOROČILO: simvir
Glede na to, da imaš sedaj končno možnost vpisa, bi bilo morda pametno priložnost izkoristiti.

Se popolnoma strinjam s tabo, ampak saj si predstavljaš, kako težko bi ti bilo dat nekam otroka, če bi imela ful slab občutek... Jaz močno upam, da se tisto prihodnji teden obnese, drugače bomo šli pa pač v to varianto, če še bo.

Mi je pa kolegica omenila še to, da naj povprašam, če bi ga vzeli aprila, ko dopolni tri leta, ker je v tistih skupinah lahko več otrok in bom malce preklicala po vrtcih, da vidim, kako je s tem. Drugače je pa po drugi strani spet smotano otroka kar nekaj selit po vrtcih, sploh če mu odgovarja, ampak najbrž bi se drugo leto tako in tako "moral".

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
V vrtec ali ne (zaradi dopusta): smo ga kljub temu da so nam povedali da bomo plačali polno ceno za sept kljub temu vpisali. Bilo mi je bolj pomembno da ima mesto kot denar. Rezervacij pri nas čez poletje ni. Tudi julija bomo plačali polno ceno.

Večinoma imajo variante, da plačaš vsaj delno ceno, tu je pa tako, da bi radi, da plačam za cel mesec, otrok naj bi bil pa čim manj tam (mi ni pozabila omeniti, da otroci tudi med letom zbolijo in tako in tako niso tam cel mesec user posted image ). Sem vprašala, če začnemo z uvajanjem recimo zdaj, a lahko potem cel junij hodi, da to pa glih ne, da uvaja se ponavadi nekaj dni, zaračunali bi pa cel mesec user posted image . Pa bolj kot za denar gre z najine strani (čeprav jaz ga itak zdaj nimam in če bi bila sama, si vrtca brez pomoči drugih ne bi mogla privoščiti) zato, da bi težko dala otroka nekam, kjer se nama ne zdi kul... Pa še vseeno malo upam, da se prošnja razreši pozitivno user posted image . In tudi v ceni je razlika - v javnem vrtcu je tudi ta tiste, ki so v visokih plačilčnih razredih bolj ugodno, večina državljanov pa plačuje nekaj vmes.

Ma, nekaj bo že, valda user posted image . Se pa tok sekiram zaradi tega, da ful slabo spim, pa cel dan sem slabe volje...

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
4.6.2010 16:19:32   
lepa posadka
Joj ženske... sedaj pa ste naklofale gradiva. Priznam... nisem še brala, razen zadnjih par preletela...

Na kratko o nas: mi smo preboleli vodene koze, v zelo mili obliki in do okolice prijazno. Učki so bolje. Zadnje tri dni niti en dajem sirupa, ker je itak zunaj en sam dež :-( Tomažek je spet dobrovoljček in nas vse komandira. Povsod se kaže zaključni tempo, tako se vrstijo prireditve, pa priprave na izpite. Pomlad je že skoraj mimo, lepega vremena pa od nikoder. Menda se nam obeta spet ta vikend.

Mi smo zadovoljni z vrtci, šolami... ja, najpomembneje je, da nam potegne z vzgojitelji in učitelji. Pa tudi ti so raznovrstni, kot so naši otroci. Jaz do sedaj v vsej zgodovini še nisem imela težav, razen letos pri Mojci, ko je bila težava okoli spanja in nespanja, pa še to smo na koncu lepo rešili.

Še moja izkušnja okoli potreb otroka... če trenutno ne bi hodila v službo, bi imela Tomaža doma. Otrok do treh let potrebuje ljubezen, ljubezen, čisto rit in poln želodček :-) Tudi sama sem imela Blaža prvo leto v privat varstvu, ko sem ostala drugič na porodniški, je ostal z menoj doma. Roberta, ob vseh skrbeh, ki jih imaš z vrtci, ti lahko iskreno povem, da Liam ne bo ničesar prikrajšan, če še kakšno leto ostane pri tebi.

Ja, junij je tu... vse naše predrage nosečke... prav nestrpna postajam že jaz, kaj šele ve. Vrtnica... čestitke najprej tebi, ki si prva povedla med aprilčicami v drugi krog :-)

Evo... drugih nisem uspela prebrat, ker me Tomaž in Mojca že vabita stran.

Morda se še kaj javim, sicer pa vsem vsaj lep vikend. Menda bo krasno vreme.

Neposredna povezava do sporočila: 1940
4.6.2010 17:29:18   
kekec in mojca

Trnuljčica, kako da ne??? Seveda so rezervacije, le da mora biti otrok odsoten najmanj 1 mesec! To bi naj veljalo za celotno občino in ne za posamezen vrtec! Pokliči na občino in se tam pozanimaj, ampak kolikor vem iz izkušenj, je bilo vedno tako.

Torej - če gresta na dopust, si planirajta, da bosta skupaj odsotna 1 mesec - v tem primeru velja rezervacija, ki znaša 30% tvoje cene vrtca. Ne se jim pustit, saj to ni tako majhen denar. Potem pa, če moraš plačat celotno ceno vrtca, zahtevaj od njih, da imajo celotne oddelke in ne le združene! user posted image Ma kaj je s tem vašim vrtcem narobe - nonstop si nekaj zmišljujejo!!!

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

Neposredna povezava do sporočila: 1941
4.6.2010 22:09:30   
trnuljčica
Očitno da je res( MM slišal od vzgojiteljice): ampak lani so naju zauser posted image . Ker sem vprašala (kako je če ga cel mesec ne bo)- prav na upravi, ko sem podpisovala prijavo in mi je rekla, da tako rezervacij NI. In mi smo ga nato zaradi tega, ker bomo itak plačali polno ceno šli uvajat tri dni pred koncem meseca- 28. takoj, ko smo prišli z dopusta. Takrat je bil tako 2 ure notri. Odšteli so nam le za hrano druge dni- 1 evro/dan. Pa ga ne bi rabili takrat uvajati ker smo imeli varstvo...
Takrat sem zvedela za to, da če je bolan 4 tedne, se dobi znižano plačilo (pa še to od tebe), za rezervacije pa ne. Ker sem še razmišljala, če naj bo bolan user posted image , pa se mi je zdelo neumno lagat. Ampak vidim, da sem samo jaz preveč poštena in načelna.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.6.2010 22:12:26 >

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
4.6.2010 22:17:44   
trnuljčica
K in M: Kaj misliš s celotnimi oddelki?
Hej to bi ziher lažje dorekli na  user posted image . A sem ti rekla, da sem že v svoji amb?

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
7.6.2010 11:53:39   
JABOLKO3
IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka
Še moja izkušnja okoli potreb otroka... če trenutno ne bi hodila v službo, bi imela Tomaža doma. Otrok do treh let potrebuje ljubezen, ljubezen, čisto rit in poln želodček :-) Tudi sama sem imela Blaža prvo leto v privat varstvu, ko sem ostala drugič na porodniški, je ostal z menoj doma. Roberta, ob vseh skrbeh, ki jih imaš z vrtci, ti lahko iskreno povem, da Liam ne bo ničesar prikrajšan, če še kakšno leto ostane pri tebi.

Se tako popolnoma strinjam z napisanim, da se ne bi mogla bolj.

Glede tega, da bi bil Liam med najmlajšimi v skupini pa se ne sekiraj, tudi Jure je v skupini, kjer je poleg njega le še ena punčka letnik 2008, vsi ostali pa 2007. Tako je bilo kar nekaj otrok že starih 3 leta, preden je bil Jure 2 leti. Poleg tega je bil Jure zelo počasen v motoričnem razvoju in me je skrbelo, kako bo. Pa je bilo in je še vedno prav super, shodil je po enem tednu vrtca, na sprehode so ga vozile z vozičkom, dokler ni bil sposoben sam prehoditi tiste razdalje, vsi otroci mu pomagajo (sploh nekaj punčk je čisto materinskih do njega), in ker želi biti enak ostalim, zelo hitro napreduje - je praktično nadoknadil tiste tri mesece zaostanka. Glede poslušnosti pa tudi ni težav, ker zgledi potegnejo, s tem, da mu pač pustijo malenkost več svobode in to tudi večji otroci sprejmejo, ker so jim razložile, da je Jure mlajši. V glavnem, taka razlika ima lahko celo prednosti.

Pa lep dan vsem

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
7.6.2010 16:46:07   
sinskaT
Roberta - upam, da se bo tole z varstvom/vrtcem razpletlo Liamu v prid. Ti pa toplo priporočam, da naj bo Liam doma vsaj prvi mesec po rojstvu brateca. Menim da je nekaj na tem, da je starejši otrok v tistem delikatnem obdobju čim več z novorojenčkom in mamico, da se ne počuti odrinjenega. Recimo, pri "ustvarjalni vzgoji" celo vzpodbujajo, da se otroka da začasno iz vrtca...

http://www.ustvarjalnavzgoja.com/ustvarjalna-vzgoja-za-starscarone-predscaronolskih-otrok.html

Drugače pa, a ni fino ko končno diši po poletju, pa sonce, bose noge...končno!! Sicer se mi iztekajo zadnji dnevi porodniške ampak bom itak še naprej not desperate housewive user posted image .. pa malo morja, Kolpe, Hana in njeni momenti jezice, jokice, smeha, igranja, Nikson že dela prve majave korake, dobrovoljček da je kaj user posted image , MM je tud ful priden- dolgcajt pri nas res ne obstaja.

Vsem lep pozdrav in uživajte!
Pa nosečkice še enkrat...srečno in javite kako ste!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
7.6.2010 22:19:00   
lepa posadka
Majček... upam, da nisi huda, če objavim, kar je priletelo v moj INBOX:

Ku ku, tuki sem! Ime mi je Jure, prvič sem zajokal danes 7.6. ob 00.40. Pravijo, da sem velik 52 cm in imam 3310g, torej maneken. Vsi smo ok in happy!

Čestitke obema... in atiju ter veliki sestrici!!! Crkljajte se in naj vas čudež novega življenja samo še bolj poveže.

Sedaj pa ste na vrsti že Speli, pa Scorpio... kako je to lepo... toliko veselja vse naokrog...

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
8.6.2010 10:41:28   
trnuljčica
Majček- čestitam user posted image user posted image user posted image . Naj bo Jurček zdrav, vesel in radoveden fantič.user posted image

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
8.6.2010 12:26:16   
simvir
Ooo, Majček že cartauser posted image user posted image user posted image .
Čestitamo celi družinici. Uživajte v četvero in bodite zdravi.

Speli in Scorpio se tudi nič ne oglašata, sta vidve še 2v1?

Neposredna povezava do sporočila: 1948
8.6.2010 12:55:38   
SpeliG
Čestitke Majček za korenjačka Jurčka!!user posted image user posted image user posted image

Ja, jaz sem na žalost še 2 v 1.... Vroče mi je za crknit, pa še vidim, da me ta druga tamala ne uboga tako, kot me je Martina - pridna aprilčica pačuser posted image !
Dobro, do PDP imam še 5 dni, ampak bi šla najrajš kar takoj rodit, pa me Lea ne upošteva, kaj čemuser posted image .
Se je pa vsaj začelo poletje, hvalabogu, smo že postavili bazen in se je Martini tako dogajalo, da nama je še ponoči razlagala o rokavčkih in vodi...

Lepo se imejte!

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
8.6.2010 15:40:48   
Roberta69
Majček, čestitke user posted image user posted image user posted image .

Nosečke, še dobro, da ste na vrsti bolj na začetku poletja, mene tale vročina, pa noseča ali ne, ubija... Na splošno imam poletje od letnih časov najmanj rada, gre takole: pomlad (ko bi bila vsaj celo leto - čeprav letos to ni bilo to), jesen, zima, na zadnje pa poletje... Se mi zdi, da kar nič ne moreš počet (razen zjutraj in zvečer), pa še zdaj, ko imamo te škrate, sem bolj pazljiva glede sonca itd., je pa seveda fajn, da so dopusti user posted image .

Moja user posted image pa na polovički in trebušček takole raste user posted image (glih fotke na računalnik dajem).

user posted image

Liam je bil včeraj prvič v vrtcu (danes nisem imela časa in sva izpustila) in komentar ravnateljice je bil, da ni bilo najbolje, ker je skos hotel ven, pa sem in tja... da je drugače ful krasen fant, ampak res živahen user posted image ... se mi je zdela pa čist neumestna tale - grejo se nek diplomatski vrtec (kao dvojezičnost in to - kar je na uvodnem sestanku "prodajala" kot nadstandard, potem mi je pa rekla, da ne bi bilo slabo, če bi se z Liamom zdaj raje pogovarjala v slovenščini, ker se vidi, da dobiva veliko dozo angleščine user posted image Pa pustimo to... Si sploh ne upam pomislit, kako bodo potem reagirali, ko bo na vrsti spanje, če so naštimani približno takole, da najraje sprejmejo otroke, ki so vojaško postrojeni user posted image

Jabolko, tebe sem pa glih jaz hotela vprašat za varstvo na kmetiji (saj sem te enkrat že user posted image ) - sem imela v glavi, da si ti tvoje dva dajala nekam v Dolsko... Super, da se je za Jurčka tako dobro izšlo, pa prov srečo imate, da so vzgojiteljice tako srčne...

Posadka, popolnoma zaupam tvoji presoji, če ne drugega, imaš veliko prakse user posted image ... Ma ja, saj s temi varstvi, vrtci in podobnim je tisoč in en prav in narobe... so menja in izkušnje ljudi čisto različna, spet odvisno od možnosti, itd. Saj še ni vse odločeno, smo pa v fazi globokega razmišljanja user posted image . Vsekakor bo pa Liam na moji porodniški veliko doma oz. sem računala nekako tako, da bi ga hodila iskat po spanju, pa ob lepem vremenu bi šli kam na izlet, itd. Največji user posted image bi bila ta vožnja - si sploh ne predstavljam, kako bi to izvedla z novorojenčkom (drugače sem ful proti temu, da se ta micene prevaža in če se le da, to raje prestavim na čim kasneje, je pa fora, da ga MM ne bi mogel vozit,  user posted image bi pa tudi težko pustila pri njemu, razen če ne bi glih spal...)

V glavnem, upam, da bomo na koncu vse uspeli poštimat tako, da bo za vse najbolje user posted image

Sinska, a tako velik je že tale vaš fantiček user posted image - ti pa povem, da bo prov super, če boš ostala z njim doma... ko so večji, je čar preživaljanja časa skupaj še večji (vsaj jaz sem to tako doživljala)...

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?