|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
26.5.2010 16:32:03   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna
Iza in teror...nekateri otroci so grobi...vrivajo se na igrala, preganjajo otroke, tepejo...zadnjič jo je en fantek pošteno namlatil po glavi z lopatko...in tolkel in tolkel...ona ga je pa kar gledala...malo je glavico sklonila...in se mu pustila...ko sem jaz priletela čez pol igrišča, jo je smrkelj že ucvrl k mami...Iza je šele ko me je zajokala rekla: laski bubajo...in spustila solzice...saj je lahko tista mama okregala otroka in mu govorila, da se to ne sme...ampak če se tak otrok ne nauči opravičiti...potem je vsako kreganje brezveze...tako da ja...žal...otroci so nasilni...in tisti, ki niso, potegnejo takratko...

No, ker glih ni moj dan, da še tole mal pokomentiram... Jaz sem vedno znova prizadeta, razočarana in podobno, ko je moj mali sonček izpostavljen grdobijam našega stvarstva... Ni res, da so kar vsi otroci po vrsti luškani, pa super in oh in sploh, ravno nasprotno veliko je prav neznosnih... Ravno pred  dnevi sva se z Liamom na poti iz ZOO-ja ustavila na igrišču, kjer sta se dva fanta (par let starejša od Limama) žogala in Liam je tako kot ponavadi ves nasmejan pritekel zraven, s tem, da je prej pograbil vrečko s piškoti in jima jih na lastno pobudo user posted image ponudil, onedva sta veselo vzela piškote, se sicer tudi zahvalila, ampak ko je šel Liam proti žogi, da bi jo brcnil, je eden od njiju prav nesramno skočil pred njega in ga odrinil, da pa se ne bi slučajno še on igral user posted image . Ma, jaz se v druge otroke ne vtikam in kar odidem, me je pa groza, kako naj mojemu sončku razložim, da je na tem svetu veliiiiko ljudi pokvarjenih, foušljivih, zlobnih, itd... V otroke pa se ne vtikam tudi zato, ker mislim, da so odraz/zrcalo staršev... zato vsak dan znova upam, da se bodo otroci rojevali samo resnično "dobrim" ljudem!

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
26.5.2010 22:26:54   
sinskaT
Srečka - uff..pa še klop za povrh : ( Želim, da Izi čim prej izzvenijo zdravstvene težave, in da si boste kmal šli filat baterije na morčka.

Roberta - držim pesti, da pridete notri..kateri vrtec pa to čakate? Ali ste dali še kakšno drugo opcijo?

Glede terorja - moram priznat, da še nismo imeli nekih tako hudih izkušenj, ne vem ali je imela mala srečo ali pa je ona tako gajstna, ko zna takooo grdo pogledat z nebesno modrimi učki, da si ne upajo ; ) Vsekakor se strinjam, da starši zelo vplivajo na ravnanje otrok ampak potrebno je začet že pri 1 letu in ne kot kakšne slišim: "ah saj je še mali.." Že res, da so nekateri malo bolj trdi in neobčutljivi že po naravi, pa vseeno se z vzgledom da velik naredit. Je pa res žalostno, ko pomislim kakšna razočaranja in krivice bodo morali naši tamaučiji še doživet ampak hej..thats life user posted image .

Posadka - luštno vas je bilo videt user posted image .

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
27.5.2010 10:15:52   
Roberta69
Samo sporočam, da sem se uradno začela veselit našega user posted image , ki bo 100% user posted image . Ima G nov, super fajn ultrazvok, kjer se vse perfektno vidi. Razočaranja nobenega, čeprav smo si kao "želeli" punčko, edino malce psihične priprave bo treba, da dobimo še enega razbojnika user posted image ... ma ne, Liam je perfect, tako da si sploh ne predstavljam, a nas bo kar razneslo od sreče, ali kaj user posted image .

user posted image Spet bom mamica user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
27.5.2010 12:30:31   
Srčekgirll
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Samo sporočam, da sem se uradno začela veselit našega user posted image , ki bo 100% user posted image . Ima G nov, super fajn ultrazvok, kjer se vse perfektno vidi. Razočaranja nobenega, čeprav smo si kao "želeli" punčko, edino malce psihične priprave bo treba, da dobimo še enega razbojnika user posted image ... ma ne, Liam je perfect, tako da si sploh ne predstavljam, a nas bo kar razneslo od sreče, ali kaj user posted image .

user posted image Spet bom mamica user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE zauser posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1904
29.5.2010 14:54:30   
Roberta69
Jaz sem pa kar noter padla v čvekanje pri oktroberkah user posted image , pa potem še tukaj vedno pokukam, ampak je bolj zatišje... Mi smo danes že orng pretegnili noge, se napodili po Tivoliju, zdaj pa malce počivamo, dokler se Liam ne zbudi user posted image .

Drugače pa imamo pri nas obdobje SLADOLEDA, je fajn na palčki, pa v lončku, pa z žlico, samo da je user posted image . Zjutraj je prva svar, ki si jo zaželi, sladoled user posted image , ampak probamo prej vseeno pojesti kaj bolj "pametmega". Sem pa v Hoferju odkrila ful cortkane mini kornete, za našega škrata glih ta prava velikost, ker je itak najbolj zanimivo odvijanje in pa kornet sam (ga ponavadi pogrize od spodaj), sladoled se pa magari lahko stopi...

A sem že spraševala, če katera proda Easyfix?

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
29.5.2010 15:11:49   
Roberta69
LAJŠANJE PORODNIH BOLEČIN - sem brala članek v Žurnalu in še tu, baje gre za neškodljivo zadevo, stane okrog 100 eur http://www.ringaraja.net/clanek/dianatal-olajsa-porod_2883.html?page=1.

Neposredna povezava do sporočila: 1906
29.5.2010 21:08:02   
scorpiogirl
Čerrrrrrrrrr user posted image
ma, sem mislila, da bom imela na porodniški več časa pa volje kaj pisat ... pa kar uide user posted image prejšnji teden je bil še mal norišnice, ker je blo treba par člankov napisat, no, ena seminarska me še za faks čaka oziroma se mal od daleč gledava, katera bo prej popustila user posted image drugače sem pa uradno začela z gnezdenjem user posted image user posted image user posted image
pa žal (ali pa na srečo) mi proračun ne dopušča, da bi pokupila vse tiste cotke male luštne, ki mi padejo v oči ... je previjalna tudi že kar polna, le še kakšno malenkost bo treba dokupit user posted image tud dude smo že kupili in Nal vsak dan pove, da bosta z atijem dude skuhala pa jih prinesla dojenčku v porodnišnico user posted image

Roberta, fajn, da te je navdušenje zagrabilo user posted image sicer pa ne vem, če sem ti sploh že čestitala ... no, škodi ne, tako da čestitke za prihajajočega člana user posted image

tale gel ... sem brala članke, pa jaz ne čutim neke potrebe po tem ... sem imela pri Nalu tako fajn porod, da sem kar prepričana, da bo tako tudi sedaj user posted image je moja sestrična pred dvema tednoma rodila in je bilo tako ekspress, da sem kar vesela, da stanujemo dokaj blizu porodnišnice user posted image ona je imela srečo, da zjutraj ni neke gužve proti Kranju, ker sta štartala ob 5.15 (ene pol ure je vožnje od njih do P), ob 6.07 je bil pa mali že zunaj user posted image
ampak prav ne morem verjet, kako se mi to pišče zdi majhno ... pa ima take mere kot jih je imel Nal ... sploh si ne morem mislit, da bomo prav kmalu imeli nekaj tako majhnega doma user posted image ... pa še previjat bo treba user posted image

aja, Bela vrtnica ... čestitke user posted image

teror na igriščih ... jaz kakšnih slabih izkušenj zaenkrat še nimam (že trkam). je pa res, da se malo izogibamo kakšnih blazno natrpanih igrišč, ravno zaradi tega, ker se mi zdi, da se nekateri kar "komolčijo" mimo vseh ostalih user posted image Nal se načeloma kakšne gužve pa "prepirov" kar izogne, v vrtcu je pa baje kar pretepač user posted image sta se našla z eno punčko, ki je tud precej eksplozivna ... tako da točno vesta, komu je treba nagajat, če ti paše se mal zravsat user posted image temu primerne so potem tudi bojne rane ... skupaj z vzgojiteljicama se pa pač trudimo razlagat, da se ne sme tepst, da to boli, da se je treba pogovorit ... in upam, da bo kaj od tega priletelo na plodna tla user posted image

Srečka ... pa sem mislila, da je boljše user posted image no, upam, da ugotovijo, kaj, zakaj in kako ... pa zrihtajo Izo, da bo ok ... ker tole je prav mučenje zanjo in zate user posted image user posted image user posted image user posted image

tako ... razpisala sem se ... pa vsem en lep večer in krasno noč user posted image

Ni nam dolgčas :)

Neposredna povezava do sporočila: 1907
31.5.2010 10:12:03   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Srečka ... pa sem mislila, da je boljše user posted image no, upam, da ugotovijo, kaj, zakaj in kako ... pa zrihtajo Izo, da bo ok ... ker tole je prav mučenje zanjo in zate user posted image user posted image user posted image user posted image

eh ja sem zgubila upanje...so nama naredili eno preiskavo...iontoforezo...pa UZ trebuščka imava v sredo...vzeli so nama 3 epruvete krvi za vse mogoče preiskave (tudi za celiakijo)...potem bomo pa videli...

sirup so nama povečali še z 2 žlici...tako da ga vzame sedaj 20ml a ni nič boljše...kaka točno na 3 dni...v petek je sicer 2x...obakrat sem ji morala zadevo nazaj stlačit...vsaj uspelo nama je in nama ni bilo potrebno letat na pediatrično...

Roberta fino za fantička...boste potem še eno deklico lahko imeli za posladek he he...

uživajte...kolikor se seveda da v tem blesavem vremenu...

pip

G

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
31.5.2010 14:53:39   
Roberta69
Mi nismo dobili vrtca user posted image , tako da sem se že pošteno najokala, najezila, itd. Zj... me je birokracija - v Lj živim že 29 let, ampak ker slučajno 14 dni "nisem" (takrat, ko je bilo "treba") smo zdaj zviseli (po moje smo edini 2008 letnik brez)... pa pustimo vse tiste, za katere vem, da so se res prijavljali v LJ zaradi vrtcev (jih poznam kar nekaj) in vse tiste, ki so mlajši od Liama in je lažje za njih najti primerno varstvo, no sicer vsak starš gleda na reči po svoje, ampak moj 2,5-letnik bo nedvomno rabil družbo, itd. in se mi zdi kakšno babice - varstvo in podobno neprimerno (sploh pa je skoraj nedosegljivo)... Recimo, da sem prebolela ali situacijo sprejela, takšno kot pač je... Zdaj sprašujem o privatnih vrtcih in nekje so cene res zapop... - 700 eur user posted image user posted image user posted image ... danes sem dobila eno veselo vest, da se skoraj ziher najde mesto v drugem privat vrtcu, katerega cena je s sofinanciranjem občine še nekako za prežvečit (je dediju in babici tudi ful bed, tako da so se vsi ponudili, da prispevajo, ampak najin otrok je po najinem najin "problem" oz. bolj od MM-ja, ker je moje finančno stanje čist na psu user posted image (če bi bila sama, bi se itak lahko samo pogreznila v zemljo))... Tisti, ki imate vrtec, bodite veseli, da je tako, si sploh ne morete misliti, kako je meni, da zaradi ne vem kakšnih državnih/lokalnih nesposobnosti/nezanimanja za mojega prijaznega fantička ni prostora (smo imeli pa tudi največjo možno smolo, da smo izbrali ravno vrtec z največ točkami, brat je recimo za leto mlajšo nečakinjo s 13 točkami manj od mene vrtec dobil... Ma, jaz res upam, da dobimo vsaj privat vrtec (čeprav bi tiste dinarčke jaz raje drugače naložila) in bo sonček zadovoljen user posted image .

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
31.5.2010 15:18:13   
Roberta69
Scopio, kako je to fajn slišat, da nimaš nobenih črnih misli glede poroda user posted image . Jaz pa sploh ne razumem, kako lahko večina porodnic kar pozabi na bolečine... Moj porod je bil sicer po besedah pristonih ful lep in krasen user posted image , jaz pa se ne bi tako izrazila user posted image . MM me še danes kdaj razjezi, ker misli, da je porod čist u izi zadeva in to po njegovem zato, ker sem po porodu ful dobro izgledala, ne pa kaj izmučena in podobno kot večina porodnic po TV-ju oz. kakor imamo ljudje o tem neke predstave user posted image ... Kar se pa tega gela tiče: če bi preprečil raztrganine in šivanje (jaz sem bila v prvo srečnica brez enega in drugega kljub otročku s prcej veliko glavico - 37,5) ga vzamem za "vsak" denar...
Drugače je pa takrat, ko sem prispela v porodnišnico ena rodila v dvigalu user posted image - res se lahko zgodi en, dve, tri user posted image . Jaz sem tolažim, če je bilo že v prvo ful hitro, bom za prihajajoči porod lahko rekla, da je še kar šlo, za zadnjega pa tako kot večina, da sploh ni take panike user posted image .

Lastnice High Treka, sem izvedela veselo novico, da so naprodaj adapterji za montiranje Maxi Cosi lupinice na ogrodje Hight Treka user posted image . Jaz lupinico že imam in sem kar nekako pomirjena, da bodo vožnje bolj normalne kot pri Liamu user posted image .

Srečka, čez zdravje ga ni in resnično upam, da bo vse skupaj sčasoma izzvenelo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1910
31.5.2010 15:19:17   
Roberta69
Zadnje čase se pa skoraj samo jaz oglašam, ampak imam še kar nekaj fore, da ujamem nekdanje čveke user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1911
31.5.2010 20:41:51   
kekec in mojca
Roberta, easyfix bom jaz prodajala, ampak šele čez ene 3-4 mesece. Če še boš takrat zainteresirana, me lahko kontaktiraš. 

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

Neposredna povezava do sporočila: 1912
31.5.2010 21:23:15   
trnuljčica
Pozdravljene,

skoraj ne morem verjeti, da ste že tik pred dnevom D- Scorpio. Se mi zdi, da ste šele zanosile, sedaj pa so otročki že tuuser posted image .

RS: ni moje področje- otroci- vendar upam, da ste začeli postopke pri gastroenterologih, da se izpelje diagnostika... In če je nek vzrok zadaj- tudi ugotovi kakšen. Če pa je funkcionalen, pa ni nujno... Za endoskopsko dg se verjetno še niso odločili... V vsakem primeru je Iza očitno zelo potrpežljiv otrok- HB. Mami pa tudi.
Mogoče bi Tasyo tole bolj ležalo.

Vrtec: verjamem, da ste tisti ki ste zopet izpadli iz vrtca, razočarani in jezni. Ker če razmislim, da bi moj bil doma... Sigurno ne bi bilo zanj dobro. In če sem bila pri 1 letu skeptična, če naj gre pri 1,5 letu- sem takrat ugotovila, da je bilo ravno prav zanj. Se pa strinjam, da je to odvisno od otroka- tudi ko gledam otroke v skupini v vrtcu se to vidi- enim tudi če bi bili doma ne bi nič škodilo, drugim (trmoglavciuser posted image ) pa zelo. Saj je le skupina in so omejitve- pa vidi kaj in kako drugi smejo ali ne... Da ne govorimo, da res aktivnim, tam res nikoli ni dolgčas.  Pa po drugi strani sem ga prijavila tudi zaradi tega, da bi letos, če ne drugače ziher dobili vrtec...
Cena- kaj naj rečem- komaj čakam 2012 ko naj bi 4 letniki imeli 50 %. Že 30% manj bo ogromno prihranjenega denarja na letni ravni. Sicer pa smo tudi mi pravičniuser posted image - tisti ki je odgovoren za tako ceno vrtca pri nas ga tudi plačuje- in to nisem jazuser posted image . no, MM je itak zlat-  saj nas pelje na dopust.
So bili eni znanci ravno tam- in kaže da bo superuser posted image .

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
31.5.2010 21:48:18   
trnuljčica
Ementaler...user posted image

V petek imamo raztavo del, ki smo jih ustvarili v celoletni šoli... Me prav zanima kako bo in kaj bodo izbrali... Ko nekaj delaš si takrat tako notri, da sploh ne ,vidiš, kako je oz kaj bi moral drugače. Drugič je čisto druga perspektiva in bi včasih marsikaj drugače... No, saj sem v procesu šolanja.user posted image user posted image user posted image user posted image
Samo ne vem kaj naj potem z vsem tem doma? No, določene stvari so baje za v okvir- tako od tistih, ki se na to spoznajo... Drugo pa - ? Pa pa... No, sigurno moraš kaj tudi uničiti, zavreč, da lahko greš dalje in napreduješ...
Upam, da bo princ v gneči normalno funkcioniral, ker so vse varuške na lepšemuser posted image in se bo moral kulturno izobraževat. Ni druge. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
1.6.2010 14:57:26   
Majček28
halo halo,

predno se čisto izgubim se še malo javim....ker sem iz ZG.Kungote sem spet brez neta....a je to možno v centru Ljubljane? JAAAA seveda je user posted image
Jaz sem še 2 v 1 in 13.6. se približuje čist prehitro....pri nas v hiši imamo namreč gradbišče user posted image ....zdaj so prebrusli in polakiral sove, 'špajza' je dobila nove ploščice, ampak jo ne moremo do konca zrihtat, ker so danes uletel mizarji in parketarji prebrusit in polakirat še stopnice....mi smo se preselil zdaj za par dni k dediju en štuk nižje in lahko samo mirno čakam, da se delavci speljejo....da ne govorim, da bo treba portem še vse pospravt, ker bo prah od brušenja povsod...a ja, sem tud jaz tko kot Scorpio, ki nima še nič pripravljeno user posted image .....nimam prostora, da bi se lotla ker je na 'gradbišču' že tko gužva user posted image .....jaz ne vem, a je samo men jasno da je PDP samo okviren datum in čeprav je še 'kao' 14 dni časa se lahko vse začne že čez 14 minut!!!....no, jaz upam, da mi bo dano uživati v trebuščku še vsaj 14 dni....počutim se super fino fajn in bom spet kar pogrešala tole žogivo pred mano!

Bela vrtnica......ČESTITKE ZA KONKRETNEGA FANTA!!! Pa super za 'dobr' porod

Vrtec
....mi smo ga letos tudi dobili in Sinska, lahko da bosta Brina in Hana celo skupaj hodili. Mi bomo zaprosili za enoto Orlova glede na to da jo imamo 20m stran od vhodnih vrat. Se veselim za Brino, ker tkoooo obožuje otroke da je kaj, pa že zdaj hodiva občasno na igrišče k vrtcu ko so otroci zunaj, da se malo poigra z njimi.

Scorpio in Speli
....ni kaj, naš mesec je tukaj....meni se zdi, da je od teh 9 mescev recimo enih 7 kar izpadlo iz koledarjauser posted image ....glede na moje 'pogosto' javljanje- če me prehitita vama želim vse brez zapletov pa naj bo z gelom ali brez......sama bi se za gel odločila, da se izognem šivčkom!

Srečka.
....upam, da res čimprej odkrijejo izvor vaših tegob in da lahko začnete z odpravljenjem le teh. Smo na vezi! Pa super, da boste morje tkole izkoristili!

Roberta....ja, Mojca je rodila fanta 25.4., ime mu je Tian in je pravi cukerček. Oba sta super, Mojca je fit, lepo se dojita, za enkrat še nimajo problemov s krčki in upam da tko tudi ostane!
Žal mi je za Liama, da ni dobil mesta v vrtcu. Upam, da najdete kakšno dobro rešitev za vse.

še malo o naši Brini...je ena super punca, ki ve da je ime dobila po komandantu Brini iz ne Joči Petra in se tko tudi obnaša....govori in poje pa pleše na veliko, zna se tud strmat, ampak ker to pri nas preignoriramo traja po par sekund in potem je OK...že zdaj igra veliko sestro in Jureta pokomandira če kaj preveč razgraja po trebuščku. Nosi mi svoje dojenčke in jih moram 'dojit' pa ne samo tko čez majico, ampak me kar sleče...ima trenutke, ko se še sama pretvarja, da je dojenček in takrat jo lahko celo pocrkljam user posted image Kahlica pri nas še ni samoumevna, gre lulat če jo dam gor, sama pa še ne reče. Da je kakala pove takrat, ko je že plenička polna user posted image

takole drage moje, zdaj ko sem 'najemnik' pri dediju kjer celo internet laufa, upam da se bom še kaj oglasila, drugega itaq nimam za počet. Če pa se slučajno 'razdvojim' vas pa tudi obvestim user posted image

čau čau

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
1.6.2010 15:19:01   
SpeliG
Majček,lepo da si se oglasila, sem že mislila da na ful prehitevaš in že cartašuser posted image ... Ja ni kaj, junij je tukaj in Junijke 2010 smo pred novim izzivom. Midve imava celo na isti dan rok! Ampak se ne bova srečale v porodnišnici, ker ti bi rada še en cajt nosila trebušček, jaz sem se pa odločila da je dost in grem še ta tedenuser posted image . Kako pa je Brina rojena, ali je na PDP? Martina se me je usmilila in je rojena 9 dni prej, tako da upam da bo tudi Lea tako uvidevna:)))

Drugače pa se tudi pri nas pripravlja gradbišče, v nulo bomo prenovili hišo in to ravno zdaj, ko bo novorojenček! Ampak ni kaj, birokracija je delala svoje in smo šele včeraj pridobili vse potrebne papirje, zdaj pa veselo na delo. In potem se tudi mi selimo v spodnje nadstropje k babici in dediju, to bo norišnica! Sploh nevem kako bo to potekalo, res, hiša bo celo en čas kabrio (nova streha) in bova lahko z MM uživala v romantiki - ležala v postelji in gledala zvezde direkt iz sobeuser posted image .
Kakršno bedno vreme je, me je kar groza misli na popolnoma odkrito hišo, ampak ni kaj, drugače ne gre to narest.

Z Martino sva šle danes na obisk k drugi babici (pri njej je ful redko) in me je ful presenetila, ko ni hotela z mano domov in tako grem zvečer ponjo. Sej sem ful vesela, da je tako družabna in da se me ne drži za kiklo - prav navdušeno mi je mahala pa-pa. Tako da sem skoraj sigurna, da ji bo vrtec ful v veselje, se kar trese od sreče, ko vidi otroke.

Roberta,pa je res škoda, da Liam ni dobil vrtca, sploh ker je tudi očitno zelo družaben otrok. Tudi sama sem večkrat opazovala Martino med igro z neznanimi otroci na igrišču in vidim vse sorte, mi je pa všeč Martinina reakcija, kadar ima opravka z nasilnim otrokom (sama vsaj za zdaj ni niti malo agresivna in če kdaj po nesreči koga samo npr. rukne, se takoj opraviči).

Resnično srečna,upam, da se Izine težave čimprej uredijo, pa je res zoprno, da mora biti vedno nekaj. Saj bo, potem pa čimprej odrinite na morje, poletju nasproti!

No, in ker sem to popoldne brez naše bejbike grem še s kolegicami na kavo, pa malo naokrog, dokler še lahko.user posted image  Kovček za v P. sem si že spakirala in me MM skoz heca, kam letujem:::))) No, no, saj je letovanje za dva, me prav zanima kako mu bo smešno, ko bova dirkala proti Ljubljani - v prvo se ni nič smejal:)))

Lepo se imejte, se morda še kaj beremo, preden  vam sporočim novicouser posted image !

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
2.6.2010 10:37:20   
Majček28
evo, spet jaz user posted image , še dobr da imamo delavce v hiši, da lahko pri dediju na računalniku visim user posted image

Speli, še sem tuki, sem pa dons ponoč mislila, da bo treba iti v P....no, na koncu se je izkazalo, da je za vse kriva 'nadomestna' postelja, ki pa pač ni vodna in jaz sem očitno že fino razvajena....na vodni se mi tko fajn trebuh not pogrezne user posted image
Brina je prehitevala za 2 dni, za Jureta pa upam, da bo kakšen dan zamujal, da bom imela čas še na vse žurke it pa stanovanje je treba še zrihtat user posted image
Včeri me je mm peljal na Kataleno v Španske borce- super je bilo, še posebi zaključek večerav v BTC-ju, kjer sem si privoščila zdravo konjsko meso v obliki Horseburgerja user posted image user posted image user posted image

....mogče se pa le srečava v P.....a počakava še Scorpio user posted image user posted image user posted image

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
2.6.2010 13:37:13   
Roberta69
Nosečke, ne skrbite, če še nimate vsega pripravljenega, mi2 sva bila med aprilčki čisto ta zadnja, pa ni bilo panike user posted image , saj veste, v skrajni sili lahko možek vse zrihta user posted image in ker je v drugo, pa skoraj vse že tako in tako imamo user posted image . Jaz sem pa glih včeraj gledala eno oddajo o plodu/nosečnosti/porodu in se ob misli na porod in da bo treba spet popadke prenašat, kar ne morem sprostiti in sem kar vesela, da je do takrat še veliiiiko časa (če verjameš user posted image ).

Majček
, Mojci sem sicer poslala sms, ampak ne vem, če ga je dobila, tako da ji ob priliki čestitaj še v mojem imenu user posted image .

Ma, jaz sem pa zaradi teh vrtcev tako v skrbeh, da sem prav slabe volje... Že če lahko kao izbiraš med vsemi vrtci, ki so na voljo, se težko odločiš - večina staršev izbere najbližjega, jaz sem pri vpisu gledala predvsem na to, da bi imel vrtec čim več igral in bil čimbolj v naravi, ker kakšnih konkretnih informacij o posameznih vzgojiteljicah itak nisem mogla dobiti - sem dobila občutek, da se ljudje pač sprijaznijo s tem, da je otrok nekje v vrtcu in si že zato, da ne bi imeli slabe vesti, rečejo, da je pa še kar OK user posted image . Saj konec koncev jim prav hudega ne more biti, otroci so na splošno precej "nezahtevni" in če jih je kar lep kupček, se že tako ali drugače zaposlijo, ampak valda da si vsak želi ljubečo, pozorno in oh in sploh vzgojiteljico user posted image , žal pa redko katera vse to premore user posted image . Saj sem enkrat že rekla, da sem bila priča temu, da vzgojiteljice sploh niso porajtale otrok, ker so bile bolj zaposlene s čvekanjem med sabo in po telefonu, med tem je pa en fant punčko polulal po celi hlačnici, okrog so prenašali ful težke opeke (če bi komu padla na nogo...)... ma saj nekaj tolerance HB je, ampak za moje pojme mora biti za varnost na vsak način poskrbljeno. In tukaj se sedaj pojavi moj strah: ne/varnost v vrtcih: kakšne izkušnje imate? Jaz sem na poizvedovanju v vrtcu, kamor ga imamo možnost dati, malce vprašala, kako je pa s sprehodi in to in mi je rekla, da se otroci pač držijo vrvi in hodijo ob cesti in ko sem rekla, da pa je moj sin zelo živahen in da pa še zdaleč nisem tako prepričana oz. mu ne morem zaupati, da bo pa kar "ubogal" in ne bo skočil na cesto, pa se ji to sploh ni zdelo nič spornega, je rekla, da se v skupini že unesejo user posted image . Ma ne vem, jaz s takim odogovrom nisem glih zadovoljna... saj bi se starš kar obesil, če bi se otroku v vrtcu kaj zgodilo, ker so bile vzgojiteljice pač mnenja, da skoraj ziher ne bo skočil na cesto... A vas tega nič ni strah? Se vam zdijo naši aprilčki že tako razumni/upoštevajoči/"vredni zaupanja" da v tem ne vidite težav?
Aja, pa če imate kakršne info o kakršnem koli varstvu, jih bom vesela. Sem v fazi intenzivnega pisanja pritožb, ki sicer vem, da bodo en K... pomagale user posted image .

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
2.6.2010 13:51:36   
simvir
Po dolgem času sem si rekla, da zdaj se pa res moram javiti. Vidim da so predvsem nosečke pridne z javljanjemuser posted image  in da se že bližajo njihovi dnevi.
Scorpio, Majček in Speli uživajte še zadnje dni z bušijiuser posted image  pa srečno na poti v Rim.

Mi smo ok, sicer spet (ali pa še vednouser posted image ) prehlajeni, včeraj smo šli k P da ju je poslušala ker oba malo hropeta, a ni menda nič na pljučkih. Vmes smo dali čez še kakšen laringitis, pa imeli smo prebavne težave, ki smo si jih kar malo podajali, ampak zdaj smo menda iz tega ven. ni pa bilo nič hujšega.
Ta vikend smo raziskovali Piran in okolico, drugače pa so za nami razna praznovanja rd. Sem razmišljala da je že toliko praznovanj, da imamo kar preveč vikendov zasedenih, bo tole treba nenako spremenit.
Drugače pa odštevam tedne do pravega morja, ker že prav pošteno rabim oddih.

Bela vrtnica čestitke za konkretnega fantičauser posted image .

Srečka ja vi pa imate težaveuser posted image . Upam, da ugotovijo pravi vzrok tem izpadom črevesja in da se to počasi neha, vsaj do morja, da te ne bo strah tam doliuser posted image user posted image . Očitno je sluh pa ok, sem prav razumela?

Sinska, Majček super za vrtec, pa bo ena skrb manj. Roberta za vas pa res škoda da Liam ni sprejet sedaj ko bi res družba že prav prišla. In te čisto razumem da si besna. Ti moram povedati, da sem bila sama v podobni situaciji z Nejcem in sem ga potem še celo leto imela doma+občasno je bil pri tašči. Je bilo kar naporno, ampak smo vse zrihtali. Pa čestitke za user posted image  in da se otročka končno res veseliš. Ko ga vidiš na UZ se ga še bolj resnično zavedaš, kajne. Ko pa ga enkrat držiš v rokah... brez skrbi, tvoja sreča se bo podvojila.

Trnuljčica super za razstavo, kaj ko bi kakšno tvojo mojstrovino poslikala in pokazala? Saj veš, firbci...user posted image

Še tale teror pokomentiram. Mene je tudi motilo oz sem bila presenečena kako nekateri otroci (sploh starejši) včasih negativno odreagirajo v igri. Ampak dokler sem imela samo enega, ki je bil pretežno sam, se niti ni imel priložnosti kaj dosti kregati, pri tej starosti tudi še ni prave skupinske igre.... Ko je družba večja in ko otrok raste se bolj zaveda sebe in tudi v določeni situaciji drugače odreagira. To vidim sedaj pri N., s T. razen grizenja pred časom glede tega še ni težav. Pri cca 4 letih pride tudi do prave nagajivosti - npr da nekaj stori kar tako, brez razloga, celo iz zabave. Seveda se z njim pogovorim, mu razložim da tako ne gre (sicer to že ve) in zahtevam da se opraviči. 
Zato je morda pri starosti naših aprilčkov težje razumeti, da to pride tudi z razvojem otroka. Slej ko prej so od koga "napadeni" - mlajši od starejših ( v vrtcu poberejo vse žive neumnosti, tako da tam niso vedno samo prednosti) in ti hitro povzamejo vzorec, ki gre naprej. in potem tudi v nedolžnem otročku že vidijo "pretečo nevarnost v igri". Žal je tako.
Sama tega nikakor ne odobravam, želim samo razložiti situacijo kot sem jo videla in doživela sama.

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
2.6.2010 14:07:40   
simvir
Roberta glede vrtcev, vrnosti...
Točno katero vzg. bo dobil ne moreš vedeti, itak se lahko čez eno leto zamenja, ali pa gre na porodniško...
Lahko le z njo vzpostaviš korekten odnos in poveš kaj pričakuješ, če se ti kaj ne zdi v redu opozoriš...
Moram rečt, da ima T. super vzg., ven so šli prvič oktobra, novembra že na konkreten sprehod, pa dva še nista hodila (drugače so bili na terasi v 1. nadstorpju) in manda so edina skupina v tem vrtcu (tudi med starejšimi) ki ne uporabljajo vrvice, ker sama pravi da naši otroci niso psi. in ne moreš verjeti kako lepo hodijo, ker so v 1. nadstropju tudi že več mesecev sami hodijo po stopnicah ob ograji. Ko se je sedaj po 2,5 mesecih vrnil en fantek, je na sprehodu želel kar po svoje, pa ga je menda naš T. šel iskat in ga pripeljal nazaj v skupino. V skupini se RES navadijo malo rutine, reda, ker se ga morajo in ga tudi rabijo, saj drugače ne morejo funkcionirati.

Nikjer ne bo vse popolno in tega ne moreš iskati. Saj vidiš, da ko si iskala najprimernejši vrtec po lokaciji, si na koncu ostala brez. Neke kompromise je v življenju pač treba sprejeti. In če želiš otroka dati v vrtec, ker tudi sama praviš da ga potrebuje, potem jih boš tudi ti morala. Vem da ti je težko, ampak verjemi da je tudi drugim, ko prvič dajo otroka čuvati v neznano. Tebi je morda še težje, ker imaš od ostalih morda še malo bolj specifično vzgojo.
Spet bom napisala žal je tako v življenju.

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
2.6.2010 14:40:53   
misa79
Eno vprašanje? Mi tudi nismo dobili vrtca, je pa mali 15-ti v čakalni vrsti. Kaj mislite, kdaj bomo prišli zraven? Sicer mamo fajn varuško, ampak bi bili veseli, če bi šel mali v malo večjo družbo.....

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
2.6.2010 16:40:54   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: misa79

Eno vprašanje? Mi tudi nismo dobili vrtca, je pa mali 15-ti v čakalni vrsti. Kaj mislite, kdaj bomo prišli zraven? Sicer mamo fajn varuško, ampak bi bili veseli, če bi šel mali v malo večjo družbo.....

mi smo bili lani 52 v čakalni vrsti...no potem, ko so se rešile prošnje v več vrtcih (česar letos ni) pa 14...smo pa prišli noter zato, ker so odprli nov oddelek...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu misa79)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
2.6.2010 17:26:13   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: misa79

Mi smo na 16. mestu, pa ni nobene variante, da pridemo notri, razen če mi odobrijo pritožbo in dodelijo dodatne točke.

(odgovor članu misa79)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
2.6.2010 18:07:48   
Jo@n
Dan!
Tale svet se čist preveč hitr vrti… Pa brzimo v službo, pa potem nazaj grede v vrtec, pa domov, pa še malo ven, pa povečerjat in spat… In tako ni cajta za RR ... še k sreči, da ste druge bolj aktivne J

Vikend je hitro minil, že v nedeljo navsezgodaj je MM postal najboljši prijatelj z WC školjko in je s prijateljstvom nadaljeval ves dan, se vmes malo pritoževal, zakaj ravno on gosti tale virus, da ne ve kaj bi bilo bolje… pa sem mu drugačne ideje kar hitro izbila iz glave. HB se zna sam preoblečt pa stuširat, še postlo si je preoblekel… Jakob je imel vmes »mami fazo« in po celem tednu ter dveh zaporednih vikendih sem imela prisilnega samohranilstva brez minutke na off že poln kufr. Seveda po murfiju samo v pravljicah kakšna babica za sekundo zamoti mulca, da lahko mami v miru in praznih rok odide do kopalnice…

Jakob veselo čeblja in prepeva, seveda ima največji dar govora in nastopanja v zadnjih sekundah, preden je treba it spat. Par dni nazaj mi vpričo obiskov razlaga o p.ički…??? jaz sem ga zabodeno gledala, vmes malo farbala in se spraševala, kje pri vzgoji sva mimo brcnila… Pa ni bil worst case scenario, ampak ptička v risanki, Jakob ji je pa eno črko snedel…

Včeraj smo po pomoti doma pozabili priljubljeno žival Flokija, iz izrazov vzgojiteljic v popoldanskem dežurstvu mi je uspel razbrat zaskrbljene obraze, tako da sumim, da ga je iskal najmanj prvi štuk Žabice (našega vrtca). Kakšno je bilo posledično psihofizično stanje našega prestolonaslednika pa si naše vzgojiteljice niti ne upam vprašat. Je bil pa popoldne nenavadno utrujen??? in zvečer v postelji dobre pol ure prej. Aja, in kaj je ves dan počel izgubljeni Floki? Ves dan je lenoba lena preležal na kavču… Ko bi vsaj kakšen kup speglal… in sesalec sprehodil…

Komaj čakam toplejše vreme, baje gremo konec meseca na morje, pa ne vem, ali naj začnem kopalke z dolgimi rokavi iskat, ali bo bolje kar zimske gate? Da ne razlagam, ali se sploh spustit v nakup tevic št. 25? Mogoče rajši bodije z dolgimi?

Neposredna povezava do sporočila: 1924
2.6.2010 21:35:54   
Jo@n
Ekola, imam še malo časa za komentiranje...

Nosečke, kaj gre druga nosečnost res tako hitro okoli? Hiter in nežen porod vam želim in zdrave, nagajive štručke!

Teror na igriščih opažam tudi sama, ampak zaenkrat so najhuši tisti, nekoliko starejši, pa hitro poseže kakšen starš vmes, kaj se sme in kaj ne. Se mi pa ne zdi nič narobe, če se že tako mali kot so naši, znajo postavit zase in uveljavit svoje, seveda pa ob določenih mejah. Žal je današnji čas tak, da je treba biti tudi komolčar...

Roberta69: Mi nismo dobili vrtca ... Zj... me je birokracija - v Lj živim že 29 let, ampak ker slučajno 14 dni "nisem" (takrat, ko je bilo "treba")

Brez zamere, ampak a si prepričana, da tole drži? Pa saj pravilniki o sprejemu so vnaprej objavljeni in lahko vsak vidi, kakšni so kriteriji... Višina  točk je pač odvisna od povpraševanja... Aja, pa ne računat na kakšne dodatne točke po pritožbi, razen če res niso naredili kakšne napake... Red pa le mora bit. 

Izbira vrtca & čakalne vrste -  pri nas smo rangirali tista 2, ki sta v občini, pristali na 13 mestu v čakalni vrsti in mesto dobili šele z odprtjem novega. Tako ali tako pa ne bi izbirala glede na vzgojiteljice, saj nikoli ne moreš vedeti, v katero skupino potem dodelijo otroka. Mi imamo sedaj že skoraj pol leta le dve pomočnici, ker je vzgojiteljica (še) na porodniški, pa še od začetka smo bili malce skeptični, kako bo šlo, pa moram povedat, da smo danes prav vsi starši izredno zadovoljni z obema. Tudi s tisto, ki je v vrtcu preko javnih del!

Red & sprehodi - pri mizi vsi lepo sedijo, ko je treba it spat, ubogajo, ko se gre na sprehod, se držijo za bibo... Kako je pa doma? Pa ne sam jest, pa nisem lačen, pa polivat, pa ne bi šel spat, pa bi se pogajal za to, pa za ono, pa ne bi šel na sprehod, pa bi se nosil, pa metal po tleh...

Tako da, Roberta, prepusti se toku dogajanj in ne išči strahov in težav tam, kjer jih zagovo ne bo. Boš videla, tudi tvoj sonček bo, ko pride v vrtec, v njem izredno užival in se v trenutku privadil novim pravilom igre, ne glede na to, ali doma veljajo morda drugačna...

Aja, pa hvala za info glede adapterja za high treka...

< Sporočilo je popravil Jo@n -- 2.6.2010 21:38:37 >

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?