Angel_Tian
|
Lepo pozdravljene, saj ne utegnem priti niti prebrat, kaj šele pokomentirat. Ve pa pišete že skoraj v starem tempu sky - nič ni strašnega, če ne gre dojenje. Za svojega otroka boš vedno "sveta". Saj dojenja samega se itak ne spomnijo, navezanost pa lahko dosežeš na še ogromno drugih načinov. aprilčica - lepo, da sta se z malim že bolje uskladila in da manj "kompliciraš". Uživajta na polno ta čas, ki vama pripada kati - dojenje med kosilom. Ja, tudi to mora bit Čeprav zdaj pri Lini se večinoma lahko v miru najem, pri Tianu pa ni in ni bilo šans Verjamem pa, da je kaj takega marsikomu čudno, sploh ker skoz težijo s tem, da se je pri dojenju pač treba umirit. Ja pajade fiška - jaz imam tudi puder. Je tudi za ritko? Uh, nisem sploh vedela, da se ta baby puder še kje drugje uporablja No, jaz večinoma samo lepo na suho obrišem in s kremo namažem, puder pa občasno, recimo 1x ali 2x na dan. Je pa res ja,d a je včasih bilo to tako popularno, zdaj pa so večina brez. Pri nas se še Tian rad popudra, ker mu tako lepo diši teja k - da se ti uspe zdaj res čim prej delavcev otrest in da se ti končno dokončno zaključi ta selitev. Čaj jaz mali tudi kdaj pa kdaj dam, zaenkrat kar po žlički, čeprav verjamem, da bi tudi po flaški lepo porcijo popila. Saj naj bi bilo dojenje dovolj ja, ampak kaj potem. Tudi imam tega komarčka in če naj bi kaj pomagalo proti krčem, ji nekaj požirkov že ne bo škodlo Sicer je pa še boljše samo voda, sem ji tudi že dala. Telovadba - ja, midve telovadiva oz se bolj na rahlo razgibavava pa masirava In mala kar prehiteva in se že obrača Sicer ne vedno, ampak dostikrat se je že, a ni to malo prehitro??? Spanje - Lina lepo spi v otroški sobi v svoji postlci, Tian pa je zdaj tudi že dve noči tam spal Samo nekje okoli petih me je začel klicat. Ko sem se oglasila, pa me je vprašal, če spim No, potem je pa priletel v spalnico dalje spat Oblačenje - v teh toplih dneh smo apsolutno v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Niti zoknčkov nimamo vedno gor. V stanovanju pa je včasih tudi kar v plenički, ker imamo savno. Groza je tole, ampak bomo že pretrpeli. charlyka - mleko se hitrno dela, tako da težko, da bi ga imela premalo, če se ti mala zbudi v prej kot treh urah Drugače pač ostaneta vmes na kakem dodatku, seveda ni nič narobe, važno, da je dete sito. podiranje kupčka - jaz Lino včasih tudi po 15 min sem in tja "mečem", da ta kupček podre, včasih pa še zize ne spusti orng, pa ga že podre. Edino ponoči je ne mučim dolgo. Ponavadi se na brzino naje in potem že tudi spi dalje. Če ne podre kupčka v roku kake minutke, jo dam kar spat, da je ne zbudim. Dudo smo začeli uporabljat nekaj dni po prihodu domov, jo imamo za tolažbo, ji jo pa podturim tudi kdaj za cartanje, da se ne bi preveč navadila viset na zizah. Ležalnik, gugalnik - Lina je čez dan kar precej časa v njem. Veliko spi, je pa v njem seveda tudi budna. Bolje jih je navaditi na kak tak ležalnik ali na stajico kot pa da so preveč na rokah. Govorim iz izkušenj od Tiana, ki je prvo leto svojega življenja bil skoraj samo na rokah emibu - uh, mi imamo tudi tokrat srečo in imamo tudi sedaj bebo, ki se rada namaka in je rada nagec Že kar vidim čez kako leto ali dve, ko se bosta s Tianom tepla za to, kdo se bo šel kopat, če se slučajno ne bosta kar skupaj morje - mi bomo šli konc junija ali začetek avgusta. Takrat bomo pač vsi doma in moja starša tudi na morju, tako da se bomo k njima pridružili (kampiramo in tako ne rabimo tolk opreme s sabo vozit, ker bo precej prostora letos zasedel voziček). Gremo pa v fino senčen kamp, tako da naj ne bi bilo težav. kema - seveda si še med majčicami (sojenimi, nesojenimi... majčice ostanejo majčice). In seveda čestitke za korenjaka. Rojstni list smo mi dobili v roku enega tedna, davčno pa v dveh tednih. Očitno niso imeli gužve Trebuh - ga je še vedno viška in bomo jutri stari že 4 tedne, ampak saj ima še čas, da se poslovi od mene Starih hlač pa seveda tudi še ne dobim na sebe, se mi že na bedrah ustavijo Kaj čem, dobro, da je poletje in sem lahko v krilcih in raztegnjenih kratkih hlačah hihi. milena - upam, da se ti čim prej pozdraviš in da se bo tako z Ožbejem tudi poboljšalo. Hvala za vprašanje. Kopanje uspelo, bom ob priliki dala še kako slikico v album. Mala je bila sicer najprej malo prestrašena (vsaj pogled je imela tak), potem pa smo kar začeli čofotati Spi pa po kopanju tudi tako fino, čeprav se ne namakamo dolgo. Lino jaz nosim malo spredaj leže na rokah, obrnjeno k meni ali pa da mi na laktu s trebuhom leži. Nosim jo tudi z glavo pokonci, čeprav v tej pozi ritko tako ven potisne, da jo je sama rit Ja, glave pa verjetno že vsi močno nazaj tišijo, jaz jo v tem primeru iz te poze prestavim naprej - jo prislonim ob trebuh z nogicami, telo pa ima malo nagnjeno nazaj. Glavico ji lepo držim in takrat ona avtomatsko začne bolj mene gledat in spet nagne glavico bolj naprej. Je katera zdaj tole razumela? fiška - ne skrbi glede nošenja. Sigurno Vesne ne nosiš stalno pokonci, če pa je to občasno, pa ne bo nič narobe. Mi smo Tiana bolj "raztegnili" na ta način kot pa skrčili sky - tole je bila pa kar kruta izkušnja pri tebi s temle dojenjem in dodajanjem. Fino, da imaš malega že doma. Zdaj (pa upam, da ne boš zamerila) lahko samo rečem, da za drugega otroka boš boljše vedela, ker boš kar po svoje delala. san - ti imaš tudi eno tako pridno detece, tolk ti spi, da ti vse lahko zavidamo Pa naj te še samo pohvalim za tvojo ekspresno izgubo teže. Verjetno so ti pri tem kaj "pomagali" tudi tvoji otroci meemee - upam, da se vama spet ritem nazaj uskladi in da si prideš do spanja meemee in zivepo - saj patronažna običajno bolj vpraša mamice po počutju, jaz še nisem slišala, da bi nas mogle kaj pregledat. So pa zadolžene za nego, pregled in kopanje bebike in za svetovanje. Pa ne pozabite - patronažna vam pripada 8x! zivepo - držim pesti, da se ti mala začne pridno rediti melia - če si že ti obupana, kaj naj pa jaz rečem, ko zdajle prvič od vas o temle handlingu berem? Bom dala kar enak nasvet kot že med nosečnostjo - čim manj se obremenjevat. sapin - hvala za porodno zgodbo. pa naj se ti ta tvoj presredek čim prej uštima nazaj. kati - tale tvoj post z jokanjem tavečjega in bolečino, ki jo ob tem občutiš me je kar v solze spravil. Ampak kot si napisala nam bo uspelo uskladiti vse. Priznam, da je pri nas najlažje, ko smo brez mojega dragega (žalostno a resnično). Kolikor opažam se takrat nekako najbolje sporazumemo, tudi Tian je bolj razumen. Če smo pa doma vsi štirje, pa je moj možek "zahteven" za dva otroka, v pomoč mi je bolj malo Sem včeraj omenila, da sem utrujena, ker sem cel dan čistila in pospravljala, med "pavzami" pa sem imela Lino na zizi. Potem pa je moj, ki je cel dan visel pred TV in za računalnikom, izjavil, da je on tudi utrujen. Jaaaaaa, seveda sem ga vprašala od česa. Pa je rekel, da zato, ker hodi v službo Saj nisem mogla bit tiho na ta njegov komentar, ampak zdaj vsega niti ne bom pisala, ker o tem se moram na kak drug forum prestavit V glavnem, končalo se je tako, da je izjavil, da mi ni treba nič čistit, da lahko cele dneve samo poležavam (ja, to on meni, ko točno ve, da v svinjaku pa ne bom živela). Če pa mi kaj ne paše, pa da baje lahko popokam in grem... Super, včeraj sem potem cel večer bila v resnem razmišljanju o ločitvi. Ker je moj tak lenuh, da se mu ne ljubi meni pomagat v gospodinjstvu, na parceli se mu tudi ne lubi delat in vedno kak izgovor najde. A imel bi pa rad vse, delal ne bi pa nič. In sem torej ugotavljala, kaj pravzaprav jaz sploh imam od svojega moža... Ah, ne bom nakladala zdaj o tem. Se opravičujem vsem. fiška - onim vašim sosedom pa kar čim več Vesninega joka privoščite (čeprav za tebe in Vesno si ga pa čim manj želim). Naj bodo kar tiho, otrok si mora pljuča "prečistit". Ujej, upam, da si Vesne nisi že preveč razvadila s tem nošenjem in cartanjem. Boš tako kot jaz pri Tianu Si za doma že poskusila uporabljati sling? jolcica in aninchy - čestitke gromska - fuzbal je moja kruha? Kje se pa kaj takega da slišat hihihihihi barvar - pred tremi meseci mislim da te blazine z igračami nimajo ne vem kakega velikega smisla. Sicer pa se pri tem otroci tudi razlikujejo, nekatere začne prej zanimat, druge kasneje, so pa tudi taki, ki jih nič kaj preveč ne zanima (naš mulc je bil tak) ali jih začne zanimat šele takrat, ko se te iste igrače pripravljajo za drug naraščaj katy - lepo, da se tu pa tam ušunjaš k nam. In še bolj lepo je prebrat, da se je pri vas vse tako lepo poštimalo No, do sem sem uspela prit, od strani 15 pa nadaljujem ob prvi priliki. Lepo bodite vse in pridno se cartajte. Ne dajte se, da vas zdaj ta vročina uniči. Nočko.