klupko
|
Lepo da se vsake toliko oglasi tale naša katy. Pri nas nič kaj boljše..mali je siten in skos bi na joški visel, ampak je pediatrinja rekla da mu naj ne dajem pogosteje kot na dve uri. Jedel je zjutraj okrog pol sedmih in potem šele nekaj čez devet. Dojila sva se okrog 20min (ponavadi je 10min ali manj), dvakrat je podrl kupčka, potem je še nekaj lovil po zraku ko sem ga dala v ležalnik, pa sem mu ponudila še čaj in ga je spil 10ml. Zdaj pa pančka. Meni se res zdi smešno to siljenje da dojeni otroci imajo vse v mleku. Saj je mogoče res, ampak v tej vročini se tudi otročki potijo in rabijo več tekočine, tako kot mi odrasli. Če bi ga dala na joško vsakič ko bi on hotel bi se po mojem zredil še duplo, čeprav je že tako dobil 1340gr v enem mesecu (odpustna teža je bila 2710, zdaj pa je 4050).. Bi vas pa nekaj vprašala glede črpanja mleka. Jaz sem doma vedno v topih z oporo in mi je komot, ker samo naramnico dol potegnem, joško ven in že vleče...za ven mi je pa nerodno s tistimi modrci za dojenje ker so take grde naramnice in ne morem imet majice z naramnicami, ker so od modrca debelejše.. Še bolj smotano je pa vlečt majico gor, ker mi pol trebuh ven gleda. Vbistvu si sploh ne predstavljam da bi nekje v javnosti majico gor povlekla in bi me gledal ven trebuh in hrbet pa še joška No, takole...jaz sem razmišljala da bi si lepo napumpala mlekeca in dala malemu po flaški. Patronažna me je nekaj sekirala da če mu dajem po flaški, potem ne bo hotel več sam vlečt iz dojke. Pa mi ni najbolj jasno, saj meni kar samo teče iz dojke, iz flaške je pa res treba potegnit. Pa čajček mu tudi dajem po flaški, joške je pa še vedno zelo vesel. Skratka..ali katera to prakticira ali vse dojite tudi v javnosti? Druga stvar so pa AD3 kapljice. Včeraj mu jih je napisala pediatrinja in za vsak slučaj je dala še Plivit D3, če bi ga zelo napenjalo po AD3.. Sem mislila da mu jih moram začet takoj dajat, potem sem pa v navodilih prebrala da se jih daje po 6em tednu. Moj je zdaj šele 4t4d in se mu jih nisem upala dat. Sem rekla da bom malo povprašala tiste ki imate starejše bebije od mojega. Drugače pa mojega že tako vse napenja in me je strah kaka bo reakcija na te kapljice, ker sem slišala da zna bit kar hudo. Previjanje ponoči - jaz ga zrihtam okrog 10ih če gre takrat spat, če pa zaspi ob 9ih ali še prej, ga pa previjem naslednjo rundo ko se zbudi. Potem čez noč ga pustim in ga zjutraj previjem okrog 6ih. Danes sem ga previla tudi ob 4ih, ker se je pokakal in je že tako ful vroče pa se mi je smilil da bi ga tako pustila. Kar smejčkal se je ko sem mu dala plenico stran in spucala rito. Aninchy - čestitke!! Končno smo vse rešene trebuhov. Čim manj skrbi vam želim in čim več lepih trenutkov. Handling - meni ga ni noben pokazal ne v materinski šoli, ne v porodnišnici, niti patronažna. Včeraj sem dobila pri pediatrinji nek članek iz katerega ni nič razvidno in pojma nimam za kaj se gre. Malega prijemam tako da mi ne pade z rok pa je. Nič, bomo se po youtubu izobraževali. Tam bo ziher kaj na to temo. Fizioterapevtka - je bila pri nas v porodnišnici že prvi dan in nam je razlagala neke vaje za globoko trebušno mišico in keglove vaje, meni je pa priporočila počivanje z blazino med nogami, ker me je trtica bolela prvi dan za znoret. Nič nisem mogla. Ko sem jo vprašala zakaj me to boli je rekla "zato ker je bil hiter porod". Japajade. Po dveh dneh popadkov je šlo zelo hitro, ja. No, nima veze, je že za nami. Drugače mi je pa ona tudi pokazala vaje za sina, ker je imel desno stopalce malo vpognjeno navznoter, ker ni imel prostora. Tako da sem mu mogla pri vsakem previjanju tisto nogo zvijat pa raztegovat. No, zdaj je veliko boljše, ampak bomo šli vseeno ortopedu pokazat. Včeraj je dala pediatrinja napotnico, moram skočit po datum v polikliniko, ker se ne da naročit po telefonu. Kake bedarije ljubi bog. Oblačenje - moj mali je cel čas v bodiju s kratkimi rokavi in nogavičkah. Tako je čez dan, tudi ko gremo ven in ko spi. In še mu je vroče. Celi čas ga ohlajam z mokrim robčkom. Na očeta je vroč totalno. Jaz pa kar dobro prenašam vročino..zato pa mraza ne. Melia - ne vem, če je to, to, ampak po mojem je to isti položaj kot mu mi rečemo lunica. Otroka pač držiš v položaju lunice. Ampak tako se ga nosi in doji, za podirat kupček pa ne vem če bi šlo tako. Mi ga podiramo čez ramo ali pa čez roko na trebuh. Če ga podre čez ramo je ok, če ga pa na trebuhu ponavadi še malo bruhne ven. Dostikrat ga pa sploh ne podre in potem poliva...obilno.
|