mate0ja
|
poganjalec: naša tamala se na tega z lahkoto spravi, njena sestrična (2 cm večja) pa ne doseže tal. Po moje je odvisno tudi od drže. Kaj pa vem. Boste pa čez en mesec spet probal. selitve: jest sm jih mela rada dokler se ni blo treba selt z dojenčkom. Tist je blo pa katastrofa. Tamala je cel čas nergala, ker ni bla navajena novih prostorov in zlagala iz škatel kar nekaj noči. Drgač mi je pa tok fajn, k po selitvi ni nobenga praha, omarce so čiste, obleke na rob zložene. Edino vedno mi ostane en kupček s katerim ne vem kaj bi. Za stran ni vršt, ker lahko čez sedem leto vse prav pride , uporabno tudi ne, tko da si ne pospravim v omaro, nekaj časa kupčkam, pregledujem, pol pa vse v eno škatlo zapakiram in v klet odnesem. Mam že tri take škatle. In res sm kdaj kaj uporabnega not najdla. Polma, pokaži nam pol novo frizuro. Rabim ideje za osvežitev. Njamka za selitev. Glede ograjice pa ti svetujem, da izmeriš stranico (širino) in daš delat mizarju. Pol samo gor natakneš. Tiste ki jih prodajajo so res narejene za ful mehke jogije. Babysolza men tud nič ni jasno kako je s temi CR in naravnimi porodi. Od porodnišnice do porodnišnice drugače. V eni ti rečejo tako, v drugi trdijo, da je tisto kar so rekli v prvi čista bedarija, v tretji majo spet tretjo režitev. Dejstvo pa je, da otrok mora it vn in lahko bi bili tako korektni, da obravnavali vsako posebej in se prilagodili. Moja izkušnja je bla taka (čista medenična vstava in otročič se ni spustil): v LJ porodnišnici so mi po neuspelem zunanjem obratu rekli, da me bodo na PDP sorejeli not in opazivali in se glede na razvoj dogodkov odločili. Moja G. je bla do tega skeptična, ker se tamala ni niti obrnila niti spuščala in je po pregledu rekla, da ne verjame, da bi šlo po naravni poti, sploh ne brez posledic zame ali za tamalo, ker je bla že kar konkretna po kilaži. Sm šla še na Jesenice in so mi rekli, da itak da CR, da naravnega poroda niti ne bodo čakali, ker je porod v medenični ful preveč tvegan in je s CR manj komplikacij kot z naravnim porodom. Istočasno je imela enako situacijo še ena punca, za katero je G. govorila, da bo z lahkoto rodila, šla na obrat v LJ so ji rekli sto kot meni, šla na Ptuj, so ji čez dva dni delal CR. Poznam tud eno, ki ji je G rekla, da po njenem mnenju njena konstrukcija ne bo prenesla naravnega poroda, v porodnišnici so se temu smejali in trdili, da je še vsaka rodila in po 18 urnem matranju, ko je boga že omedlevala so potem končno pristali na CR. Mogoče se pojdi mal posvetovat. Tamasa veliko veselja pri prvih žličkah vama želim.