Roberta69
|
Pospravljanje: no, pri nas se je v tej smeri zelooooo spremenilo, odkar je tu Liam . Prej smo imeli skoraj skos kar orng pospravljeno, zdaj pa velikokrat zelo nimamo ... ma naš mali je itak en velik razgrajač in potem ima obdobje, ko so arašidi zakon in tudi če se trudimo, da bi lupine nekako ostale na mizi/v posodi, imamo na koncu po celem stanovanju lupine ... kakšen dan se mal sekiramo, na splošno pa niti ne . MM je čist anti za pospravljanje, nikoli ne popspravlja, mogoče kakšno mini malenkost postori, ampak to je takoooo redko in ker ima res en totalen odpor do tega, mu res skoraj nikoli niti ne rečem. Po tleh imamo mi občasno kaj polito, ker mali napaca na tla in po kakšni omari vse sorte od sadja pa do čokolade, itd., pa če je glih gužva, ne obrišem in zna ostat še kak dan tam . Edina stvar, ki je kristalno čista, pa je WC školjka, to pa vsaj 2x tedensko razkužim - pobrišem sproti, ker se mali velikokrat tam okrog mota, pa včasih opazuje, kako lulamo in se naslanja, itd. Sesam kao nekaj sproti (bolj dlake in kaj raztresenega) z akumulatorskim (ki vase ne spravi bog ve kaj) vsaj 1x tedensko (kar je malo ) pa z vodnim, ki zahteva malce priprave/pospravljanja. Drugače pa imamo mi zelo minimalistično opremeljeno stanovanje, tako da ni nikjer nobene "navlake", spominkov, vaz, kipcev in podobnega in hitro izgleda "pospravljeno" ... no, so pa dnevno po celem stanovanju kakšne igrače . Nimava pa z malim zanekrat še nobenega rituala, da bi moral igrače pospravljat, jih jaz kar sama znosim v sobo, tam pa jih občasno popspraviva v škatle, omare, drugače pa najraje vidim, da ima čim več igrač zunaj, da se igra s tisto, ki mu paše. Je pa res, tako kot z veliko stvarmi v zvezi z otrokom, da sem spremenila pogled na to in ono, da se vzgoja in podobni "ukrepi" porajajo sproti .
|