mama11
|
Živjo punce! Jaz se vam pa res ful dolgo nisem javila. 3.5. maja sem šla nazaj v službo in enostavno ni zneslo. Malo je trajalo, da smo se ujeli, ampak Julijo čuva tašča in ni bilo vsaj pri njej nobene krize. Jaz vstajam ob pol šesti, v službi sem ob pol sedmi, tako da starejšo zrihta in v vrtec dostavi . Julija ponavadi hrčka do pol devetih, potem jo zrihta in crklja tašča. Jaz malo pred četrto odidem iz službe in začne se moj najbolj stresni čas dneva - drvenje, da pridem pravočasno do vrtca, ki se zapre ob pol petih. Seveda je moja starejša srčica praktično vedno zadnja tam, ampak kaj hočemo . Ko prideva domov, se pa vse tri crkljamo na polno. Sicer pa, službe sem se navadila, tudi h.b. še vedno rada opravljam svoje delo. Ostale novice: - Julija je začela spati po celo noč. Izjemoma se mogoče 1x tedensko enkrat zbudi, da ji popravim dudo ali dam vodo. Pa nisem čisto prepričana, kaj je pomagalo - to da sva se z mojim preselila na kavč v dnevno sobo ali to, da je dobila blazino (povštrček.)
- V tem mesecu je J. dobila dve štirici. Praktično brez problema pri spanju. Tako da ima zdaj 10 zob in smo končno na polovici .
- Včasih me že pokliče mama, pokazati zna, kje ima laske, včasih pa tudi zobke in noska.
- Zaključili smo z dojenjem.
- Je totalni vsejed in tudi velikojed. Nimam pojma, kam daje, ampak tudi če je pojedla pred 5 minutami poln obrok, bo komurkoli (še posebej meni), ki kaj je v njeni bližini težila, da da še njej. Še iščem stvar, ki je ne bi jedla - od solate, tunine iz konzerve, itn. Kosi ji ne delajo nobenih težav, jabolka in hruške je v krhljih, kuhan korenček ji daš v roko in ga sama poje za šalo. Ful mi ni jasno, kam da, ker se vsaj meni ne zdi nič kaj obilna.
- 2.6. bo imela sistematskega in takrat bom videla, kje smo pri kilaži in velikosti, ampak št. 80 ji je ravno pravšnja.
- Včeraj je praznovala rojstni dan, T. ji je narisala risbico, midva sva ji pa dala eno škatlo Lego Duplo z živalskimi figuricami. Fešta bo jutri popoldne, tako da držite pesti za lepo vreme (mimogrede, pri nas je ravnokar spet ploha...).
Toliko o nas. Nisem kaj dosti brala nazaj, videla sem, da ima tvoj J. težave pri kakanju Flaska. Kolikor je meni znano so vzroki lahko različni. Včasih pride do tega, ker ima trdo blato, kar pri izločanju boli in potem naslednjič zadržuje kolikor se da, zaradi česar blato spet postane trdo in si v začaranem krogu. Če je to težava, ti priporočam Lactecon. Dobiš ga brez recepta v lekarni, gre za naravni mlečni sladkor, ki je čisto prijetnega okusa in mehča blato. Črevo se zaradi tega ne bo razvadilo, otroku pa daš možnost, da vidi, da kakanje ni boleče. Vsekakor pa moraš težavo čim prej poštimati - dlje kot traja, več časa potem otrok rabi, da gre preko tega.
|