Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 8:35:19
|
|
|
|
pupa*81
|
bom kr prepisala, da ne bom sama pametnjačila... sicer je tudi tle na RR neki kao člank o poporodni kontracepciji sam je tako napisan da bohpomagi alora: kontracepcija v času dojenja - da pač ne vpliva na mleko pregradne metode: kondomi in diafragma meni so totalno nekomot, že tko nimaš cajta k se ti začne tamalo dret lih k si v akciji, pol pa nej si še tisto gumico notr tlačim dont think so! no kondomi so zaenkrat še aktualni, ker moram itak počakat na prvo M za kej druzga progestagenska tableta (mini tableta) redno jemanje obvezno, če zamudiš vzet tableto par ur si do naslednje M v k* oz na kondomih meni ta varjanta ne paše, valda da bom pozabla vzet, že za kaplce AD3 za tamalo morem met rimajnder na telefonu kontracepcijske inekcije podobni hormončki k tabletka, deluje 2 al 3 mesce, možno da vpliva na dete preko mleka, včasih mine več mesecev preden se plodnost obnovi. tudi ta je meni fuj, hormoni pač in ne maram sterilizacija ne bom komentirala, ker še nimam 5 otrok maternični vložek evo pa smo pri moji izbiri se mi zdi no obstajata dve varjanti: bakreni: iz prožne plastike in bakra, ki se sprošča v maternico, ne vsebuje hormonov (jes!), deluje 3-10let odvisno od modela plodnost se obnovi takoj po odstranitvi, slabost so močnejše in bolj boleče M, se odsvetuje če imaš že itak boleče M (ja tu bed no!) hormonski (ius/mirena): iz plastike + hormon, ki se sprošča lokalno (v maternici) in ne pride v krvni obtok/mleko/otroka. podnost se obnovi takoj, deluje 5 let. M so šibkejše ali jih sploh ni (hura!), slabo pa je ker imaš prvih nekaj mesecev lahko neredne izcedke. hormonski obroček se še ne dobi v slo, baje pa da sprošča hormone v kri tako da zameni to ni, če pa katero zanima lahko več napišem, alpa vprašaj strica googla vem da sem totalno pristransko napisala pa da sem kaj pozabla bom dodala k se spomnem.
< Sporočilo je popravil pupa*81 -- 13.5.2010 8:38:58 >
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 9:09:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa kaj zdej že vse nočne tolčete Ve ste nore. Jaz bi vse dala za spanje Aglaia sej ne, da bi ful rada rojevala, niti slučajno ne bi šla še zdej kmal, ampak želja po 3 al 4 otrocih je pa še vedno. Čeprov moram prvo tega kričača v red spravit. Če bi bil pa tok priden kot Zoja, da bi lepo spal 6 ur (btw kje se dobi take otroke ), bi pa kmal razmišljala o še enmu. No ja definitivno vsaj 2 leti razlike more bit. marjanaj zakaj misliš, da sem jaz začela namesto plenic uporabljat na previjalni podloge za 1x uporabo. Točno zato, ker kakca nisem spravila ven s plenic. Mislim je šel nekako ven, sam se je mal rumen vidl. In zdej če se mi pokaka al pa polula gor, jo samo v smeti vržem. Presenetljivo pa, odkar to izvajam, mali nehal kakat na plenico, pulula se pa tud ful malkrat.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 9:12:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Pupa jaz sem imela včeraj g in mi je povedal kaj imam na voljo in bom isto verjetno izbrala maternični vložek, ta ius. Čeprav nisem glih ful za to, sam kondomi mi pa še bolj morijo. Na tabletke pa sploh ne grem, ker sem jih prej tok časa jemala in mam dost tega.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 9:51:08
|
|
|
|
petrca2507
|
Dobro jutro Ste tolk napisale, da sem vas zdejle pol ure brala. aglaia...spet pišeš dolge romane, namest da bi lovila zvezdice in poste delila. nax...dobra si, da že zdej razmišljaš o 3 otrocih. Moja sodelavka ima 4 in je rekla, da je vsakega naslednjega lažje rodila. Ampak pri teb bo verjetn mal drugač, če ti že zdej omenjajo rizično nosečnost in počitek. MM...kdaj boš pito delala? Zame ni važn, kako zgleda, samo da bo dobra za pojest. marjanaj...dobra si, da tkole šopingiraš. A je po štacunah dost placa, da za otroški voziček? Zadnje čase se mi zdi, da je ves folk v štacunah in včasih še sama komaj mimo vseh hodim. cojka...pozabila sem te vprašat, kako se obnese voziček in uspavanke?
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 10:12:33
|
|
|
|
marjanaj
|
nax a ha! Zvito. Meni to sploh ni padlo na pamet, da jih dam da niso tetra plenice pokakane. Samo, potem pa se lahko porabi full teh podlog, a ne? Včeraj zvečer smo šli na eno otvoritev razstave in smo se še nafutrali pred odhodom in na hitr še previt, ker se je zelo glasno slišal pridelek med hranjenjem in smo porabili 5 plenic za enkratno uporabo in eno tetra!!!! Lump se je vsakič, ko sem ga umila in nato namazala s kremico pokakal! Aaaaaaaaa, sem rekla že da bomo doma ostali, ker to je pa tut too mač! petrca voziček je res bolj velik, ja. Ampak jaz se ne dam in kar povozim koga Rečem sorry in jih grdo gledam, kako da me niso opazili in se mi umaknili. Da ne omenjam, da se tudi v police zaletavam. No ja, vaja dela mojstra.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 12:04:56
|
|
|
|
krtkova
|
dobro jutro, again. sem spala kot top do pred 15 min!!! Očitno so dopoldnevi moj termin za spanje. Pa da zunaj ful dežuje. no, in kaj je kaj novega? MM očitno peče pito ker je ni nikjer.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 12:46:02
|
|
|
|
MaliMišek
|
Jutro srake! Naj vas razočaram, da ne pečem pite . Ko sem se ob petih zbudila, sem potem ob sedmih nazaj zaspala in sem spala do devetih. Potem me je pa mkbk presenetla z idejo, da luta po BTC-ju, da če sem že slučajno odpeketala po tortice. No sva se dobili v Zvezdi, lepo kleptli, se basali s torticami in VALDA sem spet pozabila kupit tortice za domov ... aaaaaaaaaaaaaa pa moja pamet! Jih bom kupila jutri (tukaj malo računam nate krtkova, da me spomniš ). Sem pa valda tudi skoraj zamudila pregled . Na pregledu je bilo vse ok, CTG-ja nisem imela, so me pa naročili čez 1 teden na CTG .
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 13:11:22
|
|
|
|
krtkova
|
mm - brez mene???????????? Sej še dobr - bosta vsaj fulll bajsi!! OK, jutri te poizkusim spomniti na tortice. Sam si pa našla mene - a ti delujem, da mam boljši spomin od tebe?? A zdej greš pa pito pečt?
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 13:12:26
|
|
|
|
MaliMišek
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova mm - brez mene???????????? Sej še dobr - bosta vsaj fulll bajsi!! Kdo te pa upa poklicat ob pol desetih , jst že ne !
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 13:23:31
|
|
|
|
krtkova
|
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek Kdo te pa upa poklicat ob pol desetih , jst že ne ! maš prov. Sem spala takrat in to ob prižganem telefonu. Tko, da bi me res zbudila. Še dobr - hvala prijateljica!!!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.5.2010 14:31:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.5.2010 14:32:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 14:58:06
|
|
|
|
krtkova
|
IZVIRNO SPOROČILO: cojka u, mater sem nasrala dolg post a veste, kdo je tl največja sraka??? Ja, Cojka vendar!! njej uspe z doooolgimi posti nabrati toook zvezdic!! jst pa še vedno upam, da MM peče pito pa ravnokar sm zvedla, da avta tud jutri še ne bomo dobili.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.5.2010 16:10:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 16:29:27
|
|
|
|
živa
|
Hoj! Moj mezinček je popoldan tudi postal nekaj tečkast - kot njegova mami . Se mi je scufal, ker imam doma bolnišnico, pa je maksi cel dan samo jezil sredinčka, mu jemal igrače, ga hecal, razmetaval ... Zdaj se vozijo od zdravnika, sredinček ima streptokokno angino, maksi samo vročino, oba sta dobila antibiotik (maksi preventivno, čeprav ne vem, kje je logika ), jaz sem pa malega guncala na balkonu, da se je malo umiril. Včeraj je zunaj dopoldne in popoldne spal kot ubit in potem še ponoči po 3 ure v kosu, da sem ga zdajle kljub dežju dala na balkon, jaz pa poleg njega tipkam , ko jamra v spanju. Hej, badmamas, jaz sem pa gudmama , še nisem šla v šoping, razen v lekarno in enkrat na hitro vrnit knjige v knjižnico in spotoma v štacuno po sladoled . S kontracepcijo pa nimam več težav . Smo zaključili z reprodukcijo in sem se jaz ustrezno za stalno zaščitila . Jaz sem tudi že tolk naveličana teh bolezni in vremena in rutine ... Bi že imela luštno poletje . Lp, živa
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 16:33:21
|
|
|
|
Anonimen
|
marjanaj jaz ne porabim velik teh plenic za 1x uporabo, ker zdej ko ga dam na previjalno, če začne prdet, vedno počakam par minut tok, da se pokaka, ker drugač bi loh sam menjavala te podloge in plenice, kot ti Men je to velik bolj kot tetra. Jaz imam tetra za druge namene, jih že tko preveč porabim, si ne morem privoščit,da bi jih še tukaj tok. pol bi jih rabila 200 MM jaz ti predlagam, da si daš v opomnik, da kupiš tortice, ker krtkovi tega ne moreš zaupat, da te bo spomnila. Boš šla spet brez tort domov Da nam spet bedne ven vrgla, sam a ti še nisi sploh mela ctg-ja? IZVIRNO SPOROČILO: cojka Srake, dons sem tako čudna, tale vreme me ubija. Mali bi bil pa skos na joški in men se meša Zdaj mi ga je končno ratal odstavit za ene 3 ure in sem spet zaživela Drugače pa je dva dni prav tečen in včasih mi fajn živc dvigne ... cojka kako mi je znan tale stavek, da ti mali kdaj FAJN živc dvigne. Men se danes spet meša. Jaz ne vem, a res tale vreme tok vpliva na . Mi ponoč nismo skor nič spali, skor celo noč se je drl, zjutraj je zaspal za 20 minut in spet dretje, skoz bi bil na joški. Komi poje, zaspi (za 5 minut) in kar naenkrat jok na polno, da je on lačen A imate pavšal al boste sam za neki časa dal dol prikolico? Tast pa tašča je letos prvič nista nikamor dala Lih zdej k bi bila jaz lahko ful na morju. Sva pa zadnjič šla v Baški v kamp vprašat kakšna je cena. Me ej na rit vrgl. Se morva zdej pogovort s taščo in tastom. Ne, mi danes ne gremo na morje. Sem komaj prepričala S. Se mi res ne da it, pa še dež je napovedan. Kaj ti je patronažna hotla s tem povedat, da bo drugo leto kriza k bo hodil? A sam zarad jadranja al tud kak tak dopust (npr daljni kraji)? Ojojojjojoj iz kje si pa ti zdej padla. Ti bi mela naslednjič kar dva skup
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 16:35:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: cojka Drugače pa sem danes prvič uporabila baby phone in sem navdušena. Sem bila pri mami in sem lahko gledala, kaj počne, ko je zajokal, sem od tam prižgala uspavanke ... Men je zakon Ful dobr za tako varuško Ej cojkoslava sem pogledala kaj boš naročila. Sem pa tud jaz že skor vse izbrala. Je oči klical tega gospoda, se ne javi, loh da kje je, ampak bo poklical nazaj. Sam tok, da mu reče, da bom naročila, ker ne morem kar naročit, ker naročam v njegovem imenu.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 20:03:03
|
|
|
|
MaliMišek
|
Pite žal nisem spekla. Sem imela celo popoldne obiske, zdaj se pa par ur ubadam z bolečino pod popkom, pa mi ni najbolj jasno kaj se dogaja . Popadki??? Krtkova škoda za avto, upam da ga čim prej dobita. Zdaj se pa že res vleče Nax ctg sem imela samo enkrat v začetku marca, ko sem imela težave in me je vse tiščalo dol in sem mislila da bom rodila. Drugače mi ga moja G še ni delala!Niti sedaj ko sem v bistvu skoraj 14 pred PDP. Prvega bom imela ubistvu šele naslednji teden. Imam pa bratranca v P, ki se me na vsake toliko usmili in mi kakšnega posname . Mah ta moja G je kr neki....sva pa danes z mkbk ugotovili, da je ravno od nje ona pobegnila v Idrijo . Mene v naslednji nosečnosti tudi ne vidi več! Cojka a ne tale moja pozabljivost. No comment! IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia MM, jaz bom s tabo v LJ. Bova na kave hodile pa simfale Koversado super! Mi vsaj dolgač ne bo....Koversadi se bo pa tako kolcalo, da ne bodo mogle lizat sladoleda ! Kam ste pa vse zginle danes ?
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:04:07
|
|
|
|
krtkova
|
Hoj! Midva sva šla z mojim prepisat njegov avto name. Tko, da zdej sm ponosna lastnica "kup kompakta", oz. malega Polo-ta Kup = coupe po ameriško, kompakt - pa ker je majhen. Pa kupila sva koš za umazane plenice (ne unga zavijalčka). In zdej zganjam depresijo,ker sm zvedla, da MM ni spekla pite!! No, ampak naj ti bo in ful mislim nate in upam, da te bolečine čimprej minejo in da to niso popadki, ker draga moja, moj ctg ne kaže pri meni še nobenih popadkov, zato me prosim POČAKAJ!!!!!! Moj Gin je tok zaseden, da naslednji teden ne morem k njemu na pregled. In so mi rekli, da moram k nadomestnemu. Sm hotla še neki se jeziti, pa ugotovim, da je nadomestni Pušenjak. IN sm prov rekla, da bom šla k njemu, da vidim, kako deluje ta znameniti ginekolog!! Glede na to,da sm OK, bom pač izpustila eno seanso čakanja na mojega stalnega giniča.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:15:12
|
|
|
|
mkbk
|
Oj. Pušenjak...men je biu ena tečnoba na nuhalni... boš povedala!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:17:09
|
|
|
|
MaliMišek
|
mkbk kaj si pa ti počela na nihalni . Hecam te!!! No končo ste prlezle iz svojih lukenj . Krtkova ne bit žalostna zarad pite obljubim da jo čimprej spečem!!! Moje bolečine so pa ful skrivnostne....nč mi ni jasn
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:18:27
|
|
|
|
MaliMišek
|
No mkbk zdej pa jst ne vem kje je pisal nihalna , očitno tud vidm mal slabš že .
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:32:39
|
|
|
|
petrca2507
|
Hej srake, kako kaže za jutri? Še vedno velja ob 12h? Kje točno v Cityparku? Cel popoldan me ni blo, sem se že ustrašla, da boste ful napisale, pa se očitno nobeni ni dal. Tolk bolš zame, da mi ni treba romanov brat pred spanjem. Jst sm bla ob 15h zmenjena za frizerja in urejanje nohtov, pa sem šele ob 19h zaključila. To je pa tko, k se dobita 2 babi, ki se že dolg časa nista vidle in si morta vse povedat. No ja...zdej sm za neki časa (rečmo temu) urejena. živa...pri vas imate pa kar pestro. Men bi se po mojem odpelal. Dobra si, da vse tko lepo porihtaš. krtkova...velik sreče pri Pušenjaku. Pa povej, če se ti je zdel kaj drugačen od tvojega G. Ker jaz razlike med mojo G in njim nisem opazila. MM...pa ne da se že kaj dogaja pri tebi?
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:41:36
|
|
|
|
krtkova
|
sej jst ne pričakujem super.-doktorja, sam zanima me, kako zgleda pri njemu. MM- nihalna? ja , bova jutri mal za kakšna očala pogledali, a prov?? Najboljš da greva kr v lekarno; ena očala z dioptrijo, prosim, pa še en bilobil. ... Al pa, kr dva bilobila!! ja, jutri ob 12h velja!!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 13.5.2010 21:42:59
|
|
|
|
krtkova
|
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek Krtkova ne bit žalostna zarad pite obljubim da jo čimprej spečem!!! a še pred porodom????? no, al pa vsaj recept bi prosila, ker zdej si me pa tok narajcala s to pito, da jo MORAM jesti. Sm šla dons prov zato po jajca in moj po jabolka!! Ostalo mogoče imam. Bi kr čez vikend pekla.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.