|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
30.4.2010 9:33:01   
gigi1
Daaan user posted image

Sem zamudila pirček včeraj? Škoda user posted image

Matejčika user posted image  user posted image  user posted image  za datum.

Lara, Sonček, Arneja, Blanči...prav lep pozdravček "starim" IVFovkam oz fenicam in seveda poseben pozdrav posvojenim mamicam in mamicam to be user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 751
30.4.2010 9:35:38   
zarja1

IZVIRNO SPOROČILO: lara light
Daisy, 18 days to go, pdp pravi nokiuser posted image ![image]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 752
30.4.2010 10:53:44   
bela.kava
jaz sem tukaj user posted image

zdaj si vbijam v glavo, da sem prišla predaleč, da bi se zdaj začela smilit sama sebi, sej to se za bodočo mamo skorajda ne spodobi, ljubi možek pa mi je pravkar skuhal kavico user posted image , kar me vedno spravi k sebi

marta upam, da te ne bolijo ušesa od mojega včerajšnjega filozofiranja user posted image
danes pa čakam 1ali-familiy, tako, da nimam izgovorov za samopomilovanje (da ne govorimo, kako se to nikakor ne sklada z mojo vedno nasmejano pojavouser posted image )

dejzika in cel fenklub, hvala za skrb
user posted image

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 753
30.4.2010 12:01:00   
uškinamama
vsem posvojenim mamam, čakajočim mamam, razmišljujoči mami in vsem sfeniranim mamam user posted image  - lep vikend in lep praznik.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 754
30.4.2010 12:18:43   
Tia-na

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Daisy, super za datum!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Še malo, še malo.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ti-ana, a potem se plača 30.000€ za odvetnika, če vzameš dva al kako je to? 

Ne, ne, odvetnik nima dvojne tarife, če sta dva otroka. Saj dela ima isto za eno ali dve ali tri posvojitve :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 755
30.4.2010 13:43:30   
lara light
Ej, kašn je to forum, same taprave na kupuuser posted image user posted image user posted image
Uživam, ko vas berem, vse me zanima glede posvojitev, super ste in morda, ko bomo na večjem, bi jaz mela še enga z letalom....user posted image
Sicer pa upam, da se boste akivirale in malo premaknile stvari na bolje glede informiranosti slo csd-jev in postopkov posvojitev v slo.

Dejzi, naročam 2 izvoda knjige z naslovom Posvojena mama, avtorice carice,...user posted image  A zdej vleče do mize signal... te že vidim,kako ga na vse pretege lovišuser posted image
Gigek, Arnejči, Zarček moj, sem prou vesela, da vas tu najdevamuser posted image  Kako Arnejči, dva z lahkoto?user posted image  Si ti sigurna, da temo dvojčkov bereš? Malo heca lubek, ti kar pridi, pa kej tud napiši, te bomo zlo vesele.user posted image

Evo ga, konc spanjauser posted image  konc mojih minut, zvizzzz
Lep vikend vsem!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 756
30.4.2010 13:50:15   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Eva**

Mene moj mož že cel čas nagovarja naj napišem knjigo, sam še nisem odločena če bi jo ali naj še malo počakam

nič čakat, go,go, go user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 757
   [Brisano sporočilo]
30.4.2010 14:05:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu DaisyE)
  Neposredna povezava do sporočila: 758
30.4.2010 14:39:30   
Ribica **
http://www.lilypie.com/Adoption.php

Evo Dejzi in ostale - so tudi za vas tickerji user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 759
30.4.2010 16:29:10   
bebe&jaz
superuser posted image in še vedno sem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 760
30.4.2010 17:03:54   
Eva**
Ja sam PAPA lahko to uredi.  No le napiši meil, bo lažje odgovarjat

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: Eva**

Kdaj vzameš otroka ven?
Mi smo našo takoj za tem ko smo vložili papirjena migracijskem in obiskali še zadnjič odvetnika.
En drug par pa je otroka dvignil naslednji dan, po dvigu potnega lista in obiska našega veleposlanika. To je čisto vajina odločitev. Itak ureja vse PAPA .

Evič, če torej ribjonka vzamemo po migrantskem uradu ven - naslednji dan lahko gre samo eden na ta urad in k veleposlaniku?

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 761
30.4.2010 17:48:38   
sonček33
Prebrala odprtih ust in solznih oči.

Dejzi, vsaka čast. Zaslužita si najboljše ... in čaka vaju lušten fantiček, ki bo ljubljen.

Pija, navijam za vaju. POgumno naprej! In naj čas beži ... da se vse hitro obrne, zloži, poklopi ... do cilja.

Vsem en lep pozdarvček.

PS ŽIžek, če pa en pir zamudiš, te pa nau koncuser posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 762
30.4.2010 17:55:06   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

marta upam, da te ne bolijo ušesa od mojega včerajšnjega filozofiranja user posted image

Ma ne. Veš, da te rada poslušam. Tudi ti me, ko rabim.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 763
30.4.2010 19:33:42   
Matejčika
Dejzika, ne pijem pira drgač, ampak danes sem ga pa, samo zato, da bi tebi tile 18 dnevi (no, malo manj) čimprej minili! user posted image

Nekaj me zanima. Kaj recimo če se zgodi, da ti otrok na kakršnkoli način ni všeč in ga odkloniš, kaj ti potem poiščejo drugega in spada to v prvotne stroške, al moraš potem kaj ponovno plačat?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 764
30.4.2010 20:06:16   
Tia-na
Prav izbirat ne moreš otroka, tudi ni to namen posvojitve, lahko pa recimo zavrneš, če ti je bil ponuden recimo otrok s posebnimi potrebami, prizadet. V tem primeru se ne plača nič več, ker se odvetniku plača v treh obrokih in sicer prvi obrok po tem, ko podpišeš namero o posvojitvi, drugi obrok po obravnavi na sodišču in tretji obrok, ko prideš po otroka. Edini dodatni stroški so, ker moraš pač še 1x več potovati v Rusijo in so pač stroški vize, letalske vozovnice, nastanitev ...

Vem tudi za primer, da so zavrnili posvojitev, ker otrok ni bil slovanske rase, čeprav so v prošnji izrecno zahtevali slovansko raso. 100 ljudi, 100 čudi. user posted image

Je pa tako, da se mora vsak posvojitelj v začetku pripraviti in izbrisati vse predstave, ki jim ima o posvojitvi in posvojenem otroku, ker realnost je popolnoma drugačna. Pa ne mislim nič slabega.

Nama je razlagala direktorica sirotišnice (dejzi posluši, spet ena na račun američanov), da so po enem mesecu pripeljali otroka nazaj k njim, češ da so jim podtaknili avtista. Šlo je pa za to, da so štiriletnemu fantku spremenili ime in se seveda ni takoj odzival nanj in sta mu starša kar sama takoj pripisala diagnozo avtizma.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 765
30.4.2010 20:14:41   
Tia-na
dejzi, imaš mail :)

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 766
30.4.2010 20:48:09   
Matejčika
Hvala Tia-na. To sem mislila, ja. Če bi bil prizadet, ali pa če bi bil star namesto max 2 leti, 5 let. Zdaj vizualno in glede na raso, je meni pač vseeno. user posted image Saj tudi pri svojih otrokah glih ne moreš izbirat kako bo izgledal in kakega spola bo. user posted image To bi bli potem sami blondinci in s plavimi okicami, če bi blo možno izbirat. user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 767
30.4.2010 20:52:48   
sonček33
tia, tole s temi Američani in vrnejnim otrok - kakšni ljudej so to??? In človek bi rekel, da otroka posvojijo osebe, pari, ki si to iskreno in najbolj zaslužijo - a poglej to ... ubogo dete.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 768
30.4.2010 20:55:54   
Tia-na
... in ker midva z možem glih nisva material, da bi lahko imela blondince s plavimi okicami sva jih šla zato raje v rusijo iskat user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 769
30.4.2010 20:58:54   
Tia-na
Američani veliko posvajajo pa se vmes seveda najde tudi škart roba. Je pa škoda, ker zato zaprejo vrata tistim, ki si zaslužijo in bi bili krasni starši. Ne vem pa tudi, kakšne imajo sploh priprave, pri nas je vsaj nekaj razgovorov s socialnimi delavci, psihologi, pedagogi. Ne vem, kako pa to tam opravijo.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 770
30.4.2010 21:06:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Kar se državljanstva tiče, pa mene tud zanima, če mu lahko rusko ostane. Rusi pustijo, okol naših pa nisem čisto prepričana.

da uletim - SLO ima zapisano, da je dvojno drzavljanstvo dovoljeno, v kolikor je to v skladu z zakoni drzave, ki daje drugo drzavljanstvo (ceprav te uradniki skusajo prepricat, da je dvojno prepovedano). nasa 2 imata oba legalno 2 drzavljanstvi in vsak 2 potna lista user posted image

To ni čisto res. Res je, da ZDRS določa, da je dvojno državljanstvo dovoljeno, v kolikor je to skladno z zakonodajo države, ki daje drugo državljanstvo, ampak v tem primeru daje drugo državljanstvo RS. Zato ta določba za vaše primere ne velja. Vendar pa zakon, mislim, da v 7. členu določa, da SLO državljanstvo pridobi tudi otrok posvojenec- tujec v primeru popolne posvojitve, če je vsaj eden od staršev slovenski državljan. V tem primeru se šteje, da je otrok od rojstva naš državljan in ne šele s pridobitvijo starševske pravice. V tem primeru tudi ni pogoja odreka iz prejšnega državljanstva kot to sicer (razen nekaterih izjem) velja za običajne postopke naturalizacije, kar je logično. Tako da ja, otroci posvojenčki lahko obdržijo izvorno državljanstvo. Če pa za državljanstvo zaprosiš po običajnih naturalizacijskih postopkih se moraš prejšnjemu državljanstvu odreči, zato laično velja, da dvojnega državljanstva naša zakonodaja ne dopušča. Sem v fohu, zato vem.

Upam, da nisem zamorila te vedre in simpatične teme. user posted image vsem, posebej pa pesti za tiste, ki se trudite.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 771
30.4.2010 21:30:20   
Tia-na
Hm, eno vprašanej se mi poraja, morda neumno pa vendar. Če bo torej naš sine imel dvojno državljanstvo, torej tudi rusko, in ko bo napolnil 18 let, ga lahko Rusi pokličejo na služenje vojaškega roka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 772
1.5.2010 6:54:29   
DaisyE
Dobro jutro od en dan zgubljene. user posted image

Anonimna, hvala. Nič nisi zamorila teme, je fajn vedet take stvari. Se pravi, če jaz prav razumem, če ne bomo komplicirali in ga normalno prijavili in vse, potem bo dobil slovensko državljanstvo, rusko pa odpade. Če pa želimo, da bi imel dvojnega, moramo pa opozoriti na tisti sedmi člen. Zdaj me pa zanima, kaj menite? Plusi in minusi dvojnega državljanstva in kaj bi vi naredile? Sem bila tako prepričana, da itak ne more met dveh, da sem se s tem samo na začetku neki ubadala, pol pa nič več. Metulj333, kako ste pa vi do dveh državljanstev prišli? Ste najprej urejali slovenskega in pol drugega?

Matejčika, božica... Ne se samo zarad mene s pirom silit. user posted image user posted image user posted image Nooo res. Pol ti bom pa dolžna, pa ne vem, kaj ti piješ. Pol bom mogla pa kako bloody mary vase vrečt, ko boste vi šli po otročka, al pa še hujše - naravno zmiksan pesin sok. user posted image

Sonček33 helou. user posted image user posted image

Ribica hvala za tikerčke. Sem malo oklevala, pol sem si ga pa naštimala. Kdaj pa, če ne zdaj. Zdaj mam tud za povišane količine cukra toleranco. user posted image user posted image user posted image

Lari, zarja, arnejča, suzi in žiž user posted image komaj čakam, da vas vidim. Čeprav lari, zate verjetno spet predaleč, a ne? Knjigo bo pa kar Eva napisala, jaz pa lahko kak predgovor dodam. user posted image

Kavica, čisto prav imaš! Jaz sem včeraj po netu brskala za kakimi članki o makedonskih posvojitvah, potem sem pa pri sosedih vse prebrala in kapo dol, za vso prehojeno pot. Je pa fajn, ker mate samo še par, par korakcev. Konc je že na vidiku. Saj zdaj bodo tud v makedonijo vso to pozitivno energijo začutili. Ni, da ni! user posted image user posted image Jaz sem tolk vesela zate. Upam, da ste lepo kresovali. Jaz sem kar malo pozabila, da je kres. user posted image

Tia-na, a tako praviš ga Amiji serjejo? user posted image user posted image user posted image Zdaj jaz ne smem več poslušat od njih, da se ne bom spet razburjala.user posted image user posted image No, sicer me pa težko še s čim presenetijo. Sem gledala Ricky Lake. user posted image user posted image user posted image user posted image Ampak saj je res, veliko jih je, pa se prej med 2000, kot pa med 30 najde kakšna budala. Edino tisti otroc se ti smilijo, ki glih na njih naletijo. Pa beseda "smilijo" sploh ne more opisat tega, kar čutiš.

Živel prvi maj! user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 773
1.5.2010 8:45:50   
tassi1
dobro jutro!
Kavica, zatebe imam eno vprašanje? če lahko user posted image zanima me, ali je isti postopek, da se prvo prijaviš na CSD za posvojitev v Makedoniji? In koliko stanejo papirji, potovanje, kako dolgo traja, .
Sma nekak razmišljala, da za Rusijo ne boma zbrala dovolj denarja( imama male plačice user posted image ), zato sva nekak začela razmišljat o Makedoniji-pa še starostna meja me zanima, ker se pač bližava magični 40.
Če pa kira druga, ve kaj o tem, pa prosim za pojasnila!
Pa še nekaj: v Makedoniji imam takorekoč družinskega znanca na kar visokem položaju_ ali mi recimo on lahko pomaga, če reče kako dobro besedo zame ??
Pa živel prvi maj!! user posted image user posted image
Dezika, ti pa že odštevaš, a ne?? user posted image user posted image user posted image

bila sem zaljubljena in srečna, sedaj sem samo še žalostna!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 774
1.5.2010 9:16:05   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: tassi1
Dezika, ti pa že odštevaš, a ne?? user posted image user posted image user posted image

odštevam, odštevam. Samo ne vem, v kero stran uno dete na tickerju laufa. user posted image user posted image user posted image Sem bolj leve sorte za tako, sem ziher kaj narobe naštimala.

Pa super za Makedonijo, bomo počakali na kavico, jaz edino to vem, da ko greš na CSD, poveš, da greš v makedonijo, pol pa naprej. Stroški naj bi bli pa samo tvoji, kolikor je kava govorila, se pravi prevajanje, overjanje, pot in bivanje.

Če se boste dokončno odločili, pa povej, da te na seznam ruknem. user posted image user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Spočet na silvestrovo: Kdaj lahko pričakuj...
Kdaj lahko pričakujeta otroka, če so prazniki tisti, ki v vama prebudijo največ strasti in porednih želja?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?