|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
1.5.2010 10:12:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO:

Anonimna, hvala. Nič nisi zamorila teme, je fajn vedet take stvari. Se pravi, če jaz prav razumem, če ne bomo komplicirali in ga normalno prijavili in vse, potem bo dobil slovensko državljanstvo, rusko pa odpade. Če pa želimo, da bi imel dvojnega, moramo pa opozoriti na tisti sedmi člen. Zdaj me pa zanima, kaj menite? Plusi in minusi dvojnega državljanstva in kaj bi vi naredile? Sem bila tako prepričana, da itak ne more met dveh, da sem se s tem samo na začetku neki ubadala, pol pa nič več. Metulj333, kako ste pa vi do dveh državljanstev prišli? Ste najprej urejali slovenskega in pol drugega?

Daisy, na pol sva se razumele. V takih primerih kot so otroci staršev slovenskih državljanov, ne glede na to kje so rojeni in kakšno državljanstvo že imajo, ne velja splošno pravilo, da se moraš ob sprejemu v SLO državljanstvo odpovedat prejšnjemu državljanstvu. Vi otroka priglasite, verjetno ga boste ali ste ga že na DKP, UE,  (glej člene 4., 5., 6. in 7). To je edina obveznost, ko jo imate in s tem otrok postane SLO državljan, ne da bi se odpovedovali ruskemu. Torej, RS za take primere ne predvideva odpovedi iz prejšnjega državljanstva.

Sicer ima vsaka država po svoje urejeno kako pridobiš njihovo državljanstvo. Npr. slovenskega pridobiš po rodu,z rojstvom na območju Republike Slovenije (če je eden od staršev RS državljan, razen če bibil otrok apatrid),z naturalizacijo, to je s sprejemom v državljanstvo na podlagi prošnje, po mednarodni pogodbi. Če ima Rusija enako (vprašaj na DKP) in če sta starša ruska državljana oz. eden od njiju, potem je tvoj otrok avtomatično izvorno ruski državljan. Tako kot si ti RS (predvidevam), ker si rojena v RS, staršem slovenskim državljanom. Skratka, obrni se na DKP Rusije in tam ti naj povejo kako in kaj, pri nas pa od tebe ne bo nihče zahteval, da prineseš odpust iz prejšnega državljanstva, kar npr. zahtevajo pri sprejemu v državljanstvo na podlagi prošnje.

Metuljka je verjetno otroka pri nas priglasila, dobila dokumente, potem pa šla še na DKP oz. druge države in še tam dobila dokumente.

(odgovor članu DaisyE)
  Neposredna povezava do sporočila: 776
1.5.2010 11:07:43   
DaisyE
No, hvala še enkrat. user posted image Take stvari moram jaz 10_x_ prebrat, preden jih razumem, al mi jih mora pa en po kmečko povedat. user posted image user posted image user posted image

Evo, z Rusi je takole:
When a child, who is a Russian citizen, is adopted by foreign citizens, he/she retains his/her Russian citizenship anyway.

If the adoptive parents, or one of them, are foreign citizens, the adopted child’s Russian citizenship can be cancelled upon their request, and only if they guarantee him/her a different citizenship. The reliability of their guarantee, and the whole process of issuing the child a different citizenship, should be controlled by Russian consular offices.

This clause needs to be observed because the departure of a child, who is a Russian citizen, from the country with his/her adoptive parents cre_ates a situation, in which the Russian agencies concerned will not be able to guarantee that the citizen’s rights and freedoms are fully observed there.

The rights and interests of children, who are Russian citizens, adopted by foreign citizens or stateless persons, are protected outside Russia within the limits set_ by international law, unless otherwise provided by Russia’s international agreement. Such protection is ensured by Russian consular offices, which keep files on adopted Russian children until they come of age (Paragraph 3 of Part 1 of Article 165 of the Family Code). The registration procedure is established by government resolution No. 275 of March 29, 2000 (revised 03.10.2005).

Tamali je ruski državljan, ker je bil rojen v Moskvi in puščen v oskrbi države, starša po nacionalnosti nista Rusa, predpostavljam, da tud po državljanjstvu ne. Če jaz zgornje stavke prav razumem, se otroku skensla rusko državljanstvo samo v primeru, da midva to zahtevava. Pa ne vem čisto točno, zakaj bi to zahtevala. Kakšne so dejansko njegove in najine obveznosti do Rusije, če mu državljanstvo pustima. O tem mi pa še nikoli ni noben nič povedu...

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 1.5.2010 11:09:09 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 777
1.5.2010 11:08:18   
DaisyE
Ja, midva sva pa RSjevca.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 778
1.5.2010 11:18:38   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Tamali je ruski državljan, ker je bil rojen v Moskvi in puščen v oskrbi države, starša po nacionalnosti nista Rusa, predpostavljam, da tud po državljanjstvu ne. Če jaz zgornje stavke prav razumem, se otroku skensla rusko državljanstvo samo v primeru, da midva to zahtevava. Pa ne vem čisto točno, zakaj bi to zahtevala. Kakšne so dejansko njegove in najine obveznosti do Rusije, če mu državljanstvo pustima. O tem mi pa še nikoli ni noben nič povedu...

Dejzi, ker ne bo živel v Rusiji, nekih obveznosti ne bo imel. je pa tu seveda vprašanje vojske, to moraš pa kje drugje zvedet. ker načeloma so ruski fantje vojaški obvezniki... sicer je vprašanje, kako bo stanje čez 17 let, ampak to je dobro tu in tam spremljat user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 779
1.5.2010 11:21:12   
DaisyE
Ajsi, a pa se da državljanstvo tud kasneje v lajfu skenslat? V vojsko ga res ne bi glih pošiljala. Bo malo softiča v sloveniji pri taki mat ratu...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 780
1.5.2010 14:19:49   
1ali
Moj odgovor o državljanstvu je povsem laičen. Kolikor vem, lahko ob polnoletnosti sam izrazi ali mu bo ostalo rusko državljanstvo. Posledic odločitve pa res ne poznam. Trenutno naš otrok ponosno pove, da je najprej Slovenec, ampak tudi Rus. In če potuje v Rusijo ne potrebuje vize, saj ima ruski potni list, za nazaj pa spet ne, ker ima slovenski potni list.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 781
1.5.2010 14:22:53   
Matejčika

Matejčika, božica... Ne se samo zarad mene s pirom silit. user posted image user posted image user posted image Nooo res. Pol ti bom pa dolžna, pa ne vem, kaj ti piješ. Pol bom mogla pa kako bloody mary vase vrečt, ko boste vi šli po otročka, al pa še hujše - naravno zmiksan pesin sok. user posted image

Kavica, čisto prav imaš! Jaz sem včeraj po netu brskala za kakimi članki o makedonskih posvojitvah, potem sem pa pri sosedih vse prebrala in kapo dol, za vso prehojeno pot. Je pa fajn, ker mate samo še par, par korakcev.

Dejzi, saj ni blo hudega, mi je blo vroče in je tudi pri pasal. user posted image user posted image Pesinega soka pa za mene neboš rabla pit. Niti bloody mary ne. user posted image user posted image Prej kako vodo al pa orangino. user posted image

Pri katerih sosedih si to brala? Bi jaz tudi.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 782
1.5.2010 14:25:09   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: tassi1

Kavica, zatebe imam eno vprašanje? če lahko user posted image zanima me, ali je isti postopek, da se prvo prijaviš na CSD za posvojitev v Makedoniji? In koliko stanejo papirji, potovanje, kako dolgo traja, .
Sma nekak razmišljala, da za Rusijo ne boma zbrala dovolj denarja( imama male plačice user posted image ), zato sva nekak začela razmišljat o Makedoniji-pa še starostna meja me zanima, ker se pač bližava magični 40.
Če pa kira druga, ve kaj o tem, pa prosim za pojasnila!
Pa še nekaj: v Makedoniji imam takorekoč družinskega znanca na kar visokem položaju_ ali mi recimo on lahko pomaga, če reče kako dobro besedo zame ??
Pa živel prvi maj!! user posted image user posted image

Ti je že Dejzika povedla: okoli 2000e stane prevod, kolko stane še kak papir nevem, ampak po predvidevanjih ne veliko, pot stane (če greš z letalom veliko, ampak mi gremo z avti) in bivanje en mesec doli, to pa stane 300e apartma za en mesec. Ni tak drago. user posted image Midva greva, pa je samo mož zaposlen.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 783
1.5.2010 17:30:01   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Kavica, zatebe imam eno vprašanje? če lahko user posted image zanima me, ali je isti postopek, da se prvo prijaviš na CSD za posvojitev v Makedoniji? In koliko stanejo papirji, potovanje, kako dolgo traja, .
Sma nekak razmišljala, da za Rusijo ne boma zbrala dovolj denarja( imama male plačice user posted image ), zato sva nekak začela razmišljat o Makedoniji-pa še starostna meja me zanima, ker se pač bližava magični 40.
Pa še nekaj: v Makedoniji imam takorekoč družinskega znanca na kar visokem položaju_ ali mi recimo on lahko pomaga, če reče kako dobro besedo zame ??

Ti je že Dejzika povedla: okoli 2000e stane prevod, kolko stane še kak papir nevem, ampak po predvidevanjih ne veliko, pot stane (če greš z letalom veliko, ampak mi gremo z avti) in bivanje en mesec doli, to pa stane 300e apartma za en mesec. Ni tak drago. user posted image Midva greva, pa je samo mož zaposlen.

Torej zdaj pa še moj nasvet. Če je čas na vaši strani, potem je smiselno najprej poskusiti z Makedonijo. Procedura se normalno začne v Sloveniji, ob običajnih sestankih je zraven še razgovor s pedagoginjo (to je dodatno mnenej , ki mora biti priloženo k vlogi). Center nato pošlje vlogo v Ljubljano in od tam v Skopje. Ministrstvo v Skopju pošlje na izbrani center, ki napiše predlog za vpis v register. Itd. itd. Je pa posvojitev v Makedoniji kot bi rekel Toše Igra bez granica. Vse je mogoče. Veze so vedno dobrodošle, dobra beseda (od prave osebe seveda) tudi. Dosti iznajdljivosti, previdnosti itd. Naju je do sedaj spremljala sreča in upava, da bova prišla do konca.
Če se kljub prizadevanjem po dveh letih še nič ne premakne, potem predlagam plan B (hipoteka, kredit, karkoli in Rusija). Makedonija je tombola.
Največja dovoljena razlika med otrokom in enim od posvojiteljev je 45 let.

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 1.5.2010 17:35:06 >

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 784
1.5.2010 18:12:17   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Torej zdaj pa še moj nasvet. Če je čas na vaši strani, potem je smiselno najprej poskusiti z Makedonijo. Procedura se normalno začne v Sloveniji, ob običajnih sestankih je zraven še razgovor s pedagoginjo (to je dodatno mnenej , ki mora biti priloženo k vlogi). Center nato pošlje vlogo v Ljubljano in od tam v Skopje. Ministrstvo v Skopju pošlje na izbrani center, ki napiše predlog za vpis v register. Itd. itd. Je pa posvojitev v Makedoniji kot bi rekel Toše Igra bez granica. Vse je mogoče. Veze so vedno dobrodošle, dobra beseda (od prave osebe seveda) tudi. Dosti iznajdljivosti, previdnosti itd. Naju je do sedaj spremljala sreča in upava, da bova prišla do konca.
Če se kljub prizadevanjem po dveh letih še nič ne premakne, potem predlagam plan B (hipoteka, kredit, karkoli in Rusija). Makedonija je tombola.
Največja dovoljena razlika med otrokom in enim od posvojiteljev je 45 let.

Naj še dodam, če smem - v Makedoniji zelo gledajo na družinski proračun in njihovo pozitivno mnenje je precej odvisno od tega koliko par zasluži ali ima hišo ipd. Poleg tega pa so zelo dobrodošle veze in posredovanje pravih oseb ter kot je že BK napisala iznajdljivost, vztrajnost in previdnost. In imet pripravljen plan b, ker tam nič ni zagotovo.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 785
1.5.2010 21:41:54   
DaisyE
Okej, da jaz še poslednjič okol tega državljanstva... Ko sva se midva odločila, da greva v Rusijo, je v množici debat, ki so se na to temo pojavljale, prišla na dan tudi debata o državljanstvu. Strinjala sva se, da mu ruskega pustiva. Nato pa, saj se niti ne spomnem več iz kje - ko smo se pogovarjali z ljudmi - smo prišli do zaključka, da ne more imeti dveh državljanstev, da mu naša država tega ne dovoljuje. Okej, case closed. Zato me zdaj tako zanima, kako je s tem. Če torej prav razumem, bo imel obe državljanstvi, pri 18. letu se pa sam odloči, kako in kaj. To se mi zdi čisto okej. Samo še vedno ne razumem popolnoma. Zakaj Eva praviš - v mirovanju, ali ti pa praviš, da imate dvojne pasuše. Kje je razlika? Kaj narediš, oz. ne narediš kot starš? Madona, tega sestavka pa še jaz ne razumem več. U glavnem, nočem kaj zabluzit.

matejčika, sosedi so na MONu. Nikol nisem ziher, a me bo kdo iz RR kregal, če bom to napisala, pol jim pa kar sosedi rečem.

Kavica, do zdaj si sploh nisem predstavljala, kako je z Makedonijo. Še enkrat, svaka čast. Jaz sem optimist. Tako daleč ste. Sreča ti bo tud naprej naklonjena.

Gledam en krasen ameriški film. Žurirajo na ladji in pride ogromen val. kapitan ladjo obrne bočno na val (nisem glih navtik, ampak mislim, da bi blo boljš, če jo useka od spredaj al pa odzadaj), neki komadov ne uboga navodil in gre iz kabine ven, proti trupu, da bodo prišli ven pri propelerjih. Na poti jim umrejo vsi tujci, v tem trenutku so že pri samožrtvovanju enega, za boljši svet ostalih. Propelerje jim je seveda zalilo, čeprav se na tem področju ravnokar nekaj dogaja. Zdaj čakam, da se bodo lotili švasanja trupa čezoceanke user posted image , da si prebijejo pot na površino, ki je zaenkrat še nad vodo. user posted image user posted image Aha, preboj brez švasanja. Imajo celo mega rešilni čoln, ampak ravno zdaj bo ladja direkt na njih padla. Če verjamete. Pa to je super. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 1.5.2010 21:49:57 >

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 786
1.5.2010 21:46:46   
DaisyE
Rešeni user posted image

Boljš ko McGayver. user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 787
1.5.2010 23:22:47   
bela.kava

Kavica, do zdaj si sploh nisem predstavljala, kako je z Makedonijo. Še enkrat, svaka čast. Jaz sem optimist. Tako daleč ste. Sreča ti bo tud naprej naklonjena.

hvalauser posted image , jaz tudi upam, da bo sreča še naprej z nama

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 788
2.5.2010 8:50:12   
tassi1
- kavica: še mal user posted image user posted image
Ali ti center v Makedoniji ponudi otroka, ali se ozirajo na tvoje želje: midva bi pač imela čim mlajšega - najraje dojenčkauser posted image
Koloikokrat pa moraš pol it V makedonijo in koliko časa ostal dol- en obisk,..
Sem pa lastnica stanovanja v večdružinski hiši, imama nov avto, mož ima s.p.- sam je šele lani odprl- pa še ni plusa user posted image -kredite pa že plačujema,..
Hvala za tvoj odgovor in lep dan vsem

bila sem zaljubljena in srečna, sedaj sem samo še žalostna!

Neposredna povezava do sporočila: 789
2.5.2010 9:33:51   
Matejčika

Rešeni user posted image

Boljš ko McGayver. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
BTW boljše je, če ladjo v bok zadene val kot pa od spredaj al pa od zadaj. user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 790
2.5.2010 9:34:00   
DaisyE
Dobre utre, dragi moji!

Ker je danes nedelja in povrh še slabo vreme, pričakujem, da boste bolj aktivni. user posted image Medtem, ko človek pospravlja, je fajn kaj prebrat.

Kako kaj drugače? Pri nas je krasno. Uživam sama doma, zlagam majhne cote, razmišljam kaj moram še narediti in urediti in komaj čakam, da se začne šiht, ker je tam vedno taka gužva, da se teden takoj okol obrne. pol mamo pa samo še en vikend in en teden, potem pa letimo. Jupijaja.

Papa je zvedu, da ga Rusi smatrajo za glavo družine in da bo mogu on vse zrihtat, pa jje vseeno za to, da poba v ponedeljek k sebi vzameva. Pravi, da bo že zrihtu. Sem modro tiho, ampak se veselim, ko pr norcih.

U glavnem svet je lep.

Bomo pa teden, ki prihaja, izredno navijaško naravnani, se moram kar malo pripravit. user posted image

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   [Brisano sporočilo]
2.5.2010 10:11:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu DaisyE)
  Neposredna povezava do sporočila: 792
2.5.2010 10:34:48   
DaisyE

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
BTW boljše je, če ladjo v bok zadene val kot pa od spredaj al pa od zadaj. user posted image

Pa kako!? user posted image A se ne bi val na špici lažje razbil? Veš kolk je večji upor, če jo na bok useka!

Metulji tnx.

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 793
2.5.2010 20:58:50   
1ali
Ja dejzi, ata bo urejal dokumente v Moskvi. A ni nič kompliciranega, mi smo kar z malim hodili naokoli. Najprej gre skupaj z Irino(predvidevam, da je še vedno ona tista glavna:)) na Pokrovko vložit prošnjo za ruski potni list, ti pa počakaš pred vrati:)Nas je pošteno nadrla, ker nisva imela seboj prevajalke, potem bosta morda že dobila otroka, midva ga sicer nisva, za večino vem, da lahko gredo takoj iskat.  Naslednji dan dvigne(mož, seveda:) potni list in z njim na naš konzulat po vizo in začasni slo. potni list. Ne vem, zakaj ne bi mogli hoditi naokoli z otrokom. Je dosti bolj preprosto, kot si sedaj predstavljaš ...

Slovensko državljanstvo pa dobi otrok ob posvojitvi, tako da ni potrebno nič posebnega urejati.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 794
2.5.2010 21:03:45   
1ali
Kofetek, pokukaš kaj na RR?
Glavo pokonci. Ne vem, če te ni strah, ker boš postala mama

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 795
2.5.2010 21:51:02   
Eva**
Dejzič dobila email odgvorim jutri ker nekaj tipkovnica zajebava, pa sem že tole komaj natipkala.
Ali na FB imaš registriran profil nisi ničgor ? Sem ti poslala prošnjo a pijatelstvo.

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 796
2.5.2010 22:26:08   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

Kofetek, pokukaš kaj na RR?
Glavo pokonci. Ne vem, če te ni strah, ker boš postala mama

1ali sem že tukaj, počasi se mi tvoje besede vsedajo, pa saj veš, da sem bolj počasne sorte. Strah me je teh procedur, no ampak ne danes, ne zdaj. Bomo videli, kako bo jutri ...user posted image

- kavica: še mal user posted image user posted image
Ali ti center v Makedoniji ponudi otroka, ali se ozirajo na tvoje želje: midva bi pač imela čim mlajšega - najraje dojenčkauser posted image
Koloikokrat pa moraš pol it V makedonijo in koliko časa ostal dol- en obisk,..
Sem pa lastnica stanovanja v večdružinski hiši, imama nov avto, mož ima s.p.- sam je šele lani odprl- pa še ni plusa user posted image -kredite pa že plačujema,..
Hvala za tvoj odgovor in lep dan vsem

tassi1v Makedoniji gredo v mednarodno posvojitev najpogosteje otroci, za katere v domovini težko dobijo posvojitelje npr. romski otroci (kar je seveda tudi prav). Več zahtev kot ima par, dlje časa čaka. Mislim, da ni velike verjetnosti, da bi dobila dojenčka. Makedonski par čaka na belega dojenčka lahko tudi pet let. Pravzaprav mislim, da otrok pred 6 mesecem niti ne more biti dan v mednarodno posvojitev (ampak tale podatek ni povsem preverjen). Če imaš zraven še želje glede etnične pripadnosti, pa se lahko vse skupaj še podaljša. Poglej na sosednji forum tudi tam je kar nekaj podatkov. Mislim, da trenutno prihajajo najmlajši otroci iz Rusije (okoli enega leta starosti? - naj me "ruske" mame popravijo). Sama pa nisem imela želje, da bi posvojila dojenčka in sicer, pri dojenčku zelo, zelo težko sam karkoli oceniš (kar se tiče zdravstvenega stanja). Pri mlajšem otroku lahko vidiš vsaj reakcije, sluh, motoriko. (Seveda moraš ob tem videti tudi mimo tipičnih znakov, ki jih pusti sirotišnica.) Ampak to je moj osebni pogled na svet. Je pa dobro obdržat v zavesti posvojiteljsko stvarnost (brez olepševanja).
V Makedonijo greš uradno samo enkrat, ko greš na adaptacijo (30 dni). Ostalo je pa želja, interes para. Nikjer ne piše, a mislim, da brez tega ne gre (obisk na centru).

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 797
3.5.2010 6:22:38   
tassi1
bela.kava- hvala za vsa pojasnila user posted image user posted image
držim pestke, da boš kmalu držala svojega user posted image v objemu user posted image user posted image

bila sem zaljubljena in srečna, sedaj sem samo še žalostna!

Neposredna povezava do sporočila: 798
3.5.2010 8:31:38   
špelin@
Hehe, punce, pridem z dopusta in se zaženem v vašo temo user posted image

Najprej: lepo prosim, tudi mene med navijačice user posted image

Se veselim z vsako posebej in z vsemi skupaj user posted image user posted image user posted image

DaisyE, še nekaj me je zanimalo, sem te zadnjič pozabila vprašat. Koliko sta dala za potne stroške zadnjega potovanja z vlakom (Slovenija-Rusija)? Je v bistvu off topic, ker sva s kolegom debatirala in naj bi se šla s punco potepat po Rusiji.

Drugače imaš pa čisto "moje" datume user posted image 5.5. se je rodila moja najstarejša hči, 17.5. sem imela pa pri njej uraden rok poroda.

Fajn navijam za vse!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 799
3.5.2010 10:06:29   
Matejčika

Pa kako!? user posted image A se ne bi val na špici lažje razbil? Veš kolk je večji upor, če jo na bok useka!

Metulji tnx.

Ob velikih valovih se val nič ne razbije, ampak podira in premetava vse pred sabo. Zato se ladje obrnejo bočno, če so valovi res veliki. In to zato, ker se bo ladja v vsakem primeru prevrnila in če se prevrne bočno, je večja možnost rešitve (kao val jo lahko prevrne še enkrat in je zopet na ˝nogah˝) in večja je možnost preživetja. Če jo pa obrne na kljun, jo val dvigne pokonci, pa gre ladja direkt na poden, večje so poškodbe trupa, lahko se prelomi napol in ni možnosti rešitve in preživetja.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?