DaisyE
|
Okej, po vrsti, ko hiše v trsti... 1ali, hvala za vsa pojasnila. Jeste, Irina je še vedno glavna. Zdaj pa problem! Midva tud nimava prevajalke za zadnji obisk, je rekla zdaj ob sodišču, da sva od zdaj naprej on our own. Kregana pa nočem bit. Me una v domu čist dovolj krega.... Eva hvala za mail in podrobna pojasnila, smpak se še nisem utegnila poglobiti, ker sem ga na šihtu sprejela, pa sem ga tam tudi pozabila... U glavnem, šta bi jaz bez vas? Kufet, tole okol posvojitve si pa zelo lepo povedala. Ti dam vse prav. V bistvu je tud v Rusiji ista scena - bolj kompliciraš dlje čakaš. Največ je fantkov in otrok, ki niso slovanskega porekla. Je res, da se zadnje čase (od kar jaz sledim) posvajajo zelo majhni pokovci, načeloma ga prvič vidiš, preden je star eno leto, ampak posvojiš ga lahko pa šele, ko eno leto dopolni. In tud okol zdravja maš prav. pri starejšem otroku prej opaziš, če je kaj resno narobe. Mene je bilo tako blazno strah in sem šele potem ugotovila, da v bistvu nimam pojma, kako naj bi se otroc pri enem letu starosti obnašali in kaj naj bi znali. Zdaj ko jih malo opazujem, pa se mi že počasi svita. Ampak zdaj itak nimam več kaj, zdaj je moj in bo to tud ostal, ne glede na to, kaj pride. Aja kavi, a si že kaj zatežila? Špelin, vlak čez Ukrajino, s prestopanjem v Budimpešti pride s spalnikom za tja in nazaj, za eno osebo 324 EUR, čez Dunaj pa povratna 481 EUR za eno osebo (pa tule rabiš vizo za Belorusijo), take info so mi naši poslali. Dejansko sva za oba plačala okrog 380 v eno smer (spalniki vključeni). Matejčika, hvala za pojasnilo. Me je čisto okupirala tale ladja in valovi, sem se odločila, da si bom šla navtični priročnik sposodit, če mi tega noben ne bo pojasnil. Tako me je matralo. Sem pa včeraj gledala 007 - ampak tale je pa razred zase, ne bom načenjala. Koalči, hvala. Saj gre. Zame je praktično že vikend. Žiži, ti si fini navijač! Seveda pridem 14., kako pa naj to zamudim? Zdaj me pa firbec daje Pa ne ga preveč srat, ker mi je pol nerodno, če so ljudje tolk prijazni do mene. Sem najbolj hepi, da je današnjega šihta konc - tolk so vsi veseli zame, da res ne veš več, kako bi se jim zahvalil... Drugače pa nova na zalogi... Včeraj kupujem čevlje in smo se okol bona Prvi koraki zahaklali... Jaz : Kak bon? Ona : Ja tisti, ki ste ga v porodnišnici dobili! Jaz najprej , potem pa : A ne, ne, ne, naš pa ni take sorte... No, ker ni dodatno komentirala, potem nisva nadaljevali debate, kar je verjetno še bolje, ker drugače ne bi mogla trgovine ob normalnem času zapret, sem se pa pol pri mlinčki na obisku spomnila, da bi mogla rečt: Veste, našga je pa štorklja prinesla. Ampak tule bi verjetno pa tud že zame malo preterala.