2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Pety, do Benetk je cca. 3 ure vožnje, ampak 2ursae je šla z avtom do Mestreja (torej, minus cca. pol ure) in od tam z vlakom naprej. Ta varianta pa je tudi zame nova, zato podrobno poročilo, prosim. ja, ta varjanta z Mestrami je super - parkirnina pri štacjonu v garažni hiši je 8 € za ves dan, vlak do Benetk pa vozi na cca 15 minut in cca 15 minut je tud vožnje do tja. Potem pa iz beneškega štacjona hop v vaporetto (vožnja do Markovega trga 13 € za dve odrasli osebi, frockoti imajo zastonj) in v 25 min. si v najbolj obiskani lokaciji v mestu. Super je, ko bomo še šli tja (itak da bomo, ker smo dali 3 € za zemljevid mesta, ki ga je treba seveda čim večkrat uporabljat ), bomo spet parkirali na celini. Sicer pa nismo rabili le 2,5 ure, ampak skoraj 4 - en dan prej je bil praznik in nismo mogli ničesar nabavit, tko da smo morali v Sežano po sendviče (kolovratenje po trgovini = pol ure), pa na benz postaji lulat in okol letat (= tričetrt ure - mi ni jasno, kako smo zapravili toliko časa za špancir okol benz servisa, pa ni bil velik, da ne bo pomote ). Naslednjič se bomo malo manj obirali - japajade . Pa res lep dan je bil, tam je že kar eno mini poletje: ljudje so v japonkah, oblekcah, kratkih hlačah ... tko da Nika, še dobro, da si omenila vaš vroči Portorož, sicer zihr na bi šli v kratkih rokavih niti kreme za sončenje ne bi jemala s sabo. Pa sem oboje potrebovala. Danes sem v službi že v kratkih rokavih, sem že preklopila na za par stopinj višje temperature, moji sodelavci pa imajo še dolge rokave in jakne.
< Sporočilo je popravil 2ursae -- 29.4.2010 12:33:46 >