Nika v službi
|
Pety, jaz osebno ne bi hodila v Arboretum, če je obisk že tako planiran v sklopu vrtca. Pa še termina sta praktično eden za drugim. Sicer so dogajanja z vrtcem drugačna in vedno zanimiva, ampak vseeno jaz sem pač tak tip, da imam rada spremembe in se mi zato ne zdi smiselno hoditi na isto lokacijo v roku nekaj tednov. Saj je toliko drugih zanimivosti, ki jih morate še podelati! Guliverlandijo bi pa mi verjetno tudi z lahkoto ponovili. Kakšen termin pa ste imeli v mislih, Pety in 2ursae? Delovni dan je vedno najprimernejši, ker je mnogo manj gneče, verjetno tudi 25.06. ne bi bil tako slab, če pač vkalkuliraš, da bo takrat najbrž naval Slovenčkov zaradi praznika. Vikendov bi se pa jaz izogibala. Za moje pojme bi bil junij boljši, ker je več verjetnosti, da bo toplo, pa se eventuelno lahko skoči tudi zraven med vodne atrakcije ali na plaže Lignana. No, povejte, kdo bi vse šel, pa organiziramo tisto, kar nismo uspeli lani, ko smo mi šli v lastni režiji. 2ursae, sem že opazila, ja, da pri vas plan vs. realizacija malce šepa. Ampak bi ti res privoščila, da greš, da stvari realizirate. Saj taki kratki izleti niso kaj bistveno logistično (in finančno) zahtevni kot izleti po Sloveniji. Npr. skok v Benetke ne zahteva nekih blaznih priprav; če želiš malce prihraniti, pa pač pripraviš sendviče, pijačo s sabo, tako da tam zapraviš minimalno. Le kakšen kapučino, sladoled (ampak ne na Markovem trgu in bližnji okolici!). Torej, praktično šteješ zgolj stroške goriva, cestnine in park hiše. V Benetkah si v 3 urah, ob pravi logistiki, ti otroci prespijo tako pot tja kot nazaj. Mah, vse se da, samo volja je potrebna in vztrajnost, da greš do konca. So pa nekateri res bolj "komplikatorji", ko najprej vidijo vse mogoče ovire in težave, kako nečesa ne moreš narediti. Tega pa jaz res ne maram, najbrž tudi zato, ker funkcioniram ravno po obratnem principu. Vse se da - zdaj pa bomo pogledali in naredili plan, kako. Eh, sem malce zabluzila, sorči. No, ne vem, če se vam povedala, da imam Niko doma... je spet začela kašljat in smrkat in sem jo preventivno zadržala doma, da se ne bi pljučnica ponovila in da ne bi bil naš Dunaj morebiti ogrožen. Zdaj uživa doma, na igrišču kolesari z Lukatom (on je tudi doma), vrtnari z babi in dedijem, prehlad se izboljšuje, vremenska napoved za Dunaj za konec tedna pa je tudi zelo lepa (sončno!), tako da držim pesti, da se nam izide. Se vsi že zelo veselimo. Evo, 2ursae, če ne boste šli v Benetke, lahko pridete na Dunaj na Sacher torto in Melange. Pety, jaz imam še vedno tvoj pladenj!!!! Madonca, to je pa že višek. Kdaj ti ga lahko vrnem?