Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 IZVIRNO SPOROČILO: smuki Hej punce.... Jst sem pa kr mal slabe volje... naša mala štrajka pri hranjenju. Sem si nabavila tehtnico in ugotovila, da se je v 12ih dneh zredila samo 230g. Na obrok mi poje med 70 do max 110ml, ampak največkrat okoli 70ml, kar je sigurno premalo za 10 tednov starega otroka. Največji hec je pa v tem, da imam toliko mleka, da si moram, predvsem ponoči, stiskat (groza, da si bom morala it pri treh mesecih črpalko kupit... ). Ko se dojiva (na 2,5 do 3 ure) začne vlečt za cca 5 min, potem pa stran in če ji še ponujam je tak jok. Kaj naj naredim? Vidim tudi, da imate vse pridne partnerje... jst za svojega raje ne bom komentirala... Sesanje rokice - tudi naša veselo cmoklja in to kr celo roko. In to največkrat, ko se podojiva in normalno, da sem že ene parkrat mislila, da je še lačna... vendar ne... glede hrane: minimalno se mora vsej 20g na dan, tako da si še v redu, malo pod mejo, tako da mislim da je še ok...sam sej ne vem kaj češ narest če noče več jest... sej moja se tud ne redi tako strašno, mamo v četrtek pregled pa bomo vidl...kak dan ful je, včasih pa malo...ponavad jo moram po nočnem spanju nahranit z obeh dojk, včasih pa kr z ene mal povleče pa spi dalje...tako da včasih poje tud do 170 včasih ma pa 60 zadost al pa še manj... A ni tako, da mora otrok dobit 150ml hrane na vsak kilogram svoje teže (se mi zdi, da je Jada enkrat o tem pisala; pa tudi v strokovni literaturi to piše). Dovolj mora dobiti čez cel dan - tako, kot pravi mucica, enkrat veliiiiiiiko, drugič pa manj; odvisno tudi, a je otrok zelo lačen ali pa samo žejen. Jaz sem tudi razmišljala, da bi nabavila tehtnico, ker me je zelo skrbelo takrat, ko sem imela mastitis in se je bolj švoh redila, pa so mi vsi odsvetovali, predvsem patronažna. No...pa se je izkazalo, da je res bolje ne tehtati in zaupati svojemu občutku. Zdaj pridno pridobiva na teži in nimam pojma, koliko poje . Predvidevam pa, da veliko. Zadnjič, ko sem šla na pregled h G, sem si morala čisto na hitro izčrpati, ker je ITAK štrajkala, ko se je meni najbolj mudilo...sem dobila ven 100 ml v 10 minutah. Potem jo je ati "dojil" in sem ravno prišla domov, ko sta končevala, pa je še kar naprej jamrala, dokler da je nisem pristavila - pa je hlastala, kot da ni jedla že 3 dni . Ja, naj bi otrok dobil cca. 150 ml na kg svoje teže. Jaz si še vedno zapisujem, kdaj jemo in koliko pojemo. Glede na to, da ima naša okoli 4 kg sedaj, naj bi pojedli okoli 600 ml na dan, pa se kar držimo tega. Kakšen dan malo manj, kakšen dan malo več. Je pa lažje merit, ker smo na flaški. Redi se pa naša tudi bolj počasi. Recimo zadnjič se je v 3 ali 4 dneh samo 50 g. Sam jest se res več ne sikiram. Če ni lačna, pač ni, jo več ne silim. Saj drugače kar pridno je ... glede na to, kako je bla na začetku kriza. Saj, eni pač hitreje napredujejo, drugi počasneje .. pa ni panike ... v puberteti majo ponavadi večinoma probleme s preveč kg Tako da, jaz mislim, da dokler se redi in ne stagnira ali hujša, je ok. Naša je precej aktivna, ko je zbujena, tako dolgo brca z nogicami in krili z rokicami, da pomoje precej pokuri ... hehe Je pravi mali navihanec. Ona krili, ko je dobre volje, pa tudi ko se joka in ima krčke ... tako da res precej miga, hehehe Tudi temu pripisujem počasnejše pridobivanje teže. No ja, ko sem nazadnje vagala, je imela 4050 g, sedaj pa bom vrnila vago ... Mah, meni se zdi ok, glede na to, da še 2 meseca nismo stari, najmanj pa je imela 2600 g. Je kar ok, ane?
|