|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
16.4.2010 17:25:23   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Novi dan za nove korake...
http://www.majhnikoraki.si/?id=8317

podprla user posted image

prosim za vračilo usluge

http://www.majhnikoraki.si/?id=7677

podprte vse! in tako naprej!

podprto!

Ne pozabit tudi nas ;)

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
   RE: Februarčki 2010
16.4.2010 18:15:49   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Jaz imam pa eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete.

rešeno. za spremembo nezapletena anketa.

rešeno

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
16.4.2010 19:38:25   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Jaz imam pa eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

rešeno

rešeno

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
16.4.2010 22:53:30   
Lily86
Jada - kot da bi svojo zgodbo brala... Moja dojenčica je tudi taka jokica... Edino zjutraj ko se zbudi, je nekje 10-15 minut dobre volje, potem pa jok... In tako cel dan - skozi neko pritoževanje in godrnjanje... Non stop se je treba ukvarjati z njo. Pa tudi če se ukvarjaš in jo nosiš po rokah včasih kar joka in nabira. šobico.. Potem jo ponavadi odložim, pustim 10 minut da kriči in je potem zadovoljna, ko jo spet vzamem gor - vsaj za nekaj časa... Zdaj je razvila nek novi jok - joka na taki frekvenci, da mi kar zvoni po ušesih... GROZA! Ponoči sicer spi okoli 11h (no, na 3 ure se budi), čez dan pa mogoče 2x po 10 minut, tako da se zraven nje ne da res NIČ naredit... Pol pa me eni (ki seveda še nimajo otrok) sprašujejo, kaj počnem zdaj v porodniški, ko sem cele dneve doma... user posted image

Smo imeli pa danes ultrazvok kolkov, pa smo še vedno na 2A. Med pregledom me je 2x polulala... Sicer pa je zdravnica rekla, da ima še precej nezrele kolke, obvezno široko povijanje in kontrola čez en mesec. Me je kar zaskrbelo, zdaj pa gledam malo po forumih in še ni čas za preplah...

Lep sončkast vikend!

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
17.4.2010 0:26:35   
Smrketa13
Sploh nisem mela časa kej napisat...skos neki  user posted image

Jok ponavadi je kr priden, dons je bla pa katastrofa user posted image cel dan sem ga samo futrala, nosila, spal je sam pol urce. Jokal se je k ubrisan, čist rdeč v faco bogi, se mi je tolk smilil... pol sva ga pa še kopala...je bil pa še bolj tečen, verjetno je bil že tolk zmatran...zdej spi k top user posted image upam, da bo do jutrauser posted image

Kajenje sem proti

Hujšanje rodila sem 20.2. pa mi je ginekologinja rekla, da kakšen mesec naj še ne delam trebušnjakov in kej skačem, tečem,... mi grejo pa kg kr dol, pa pojem ful preveč sladkarije, vsaj moj tako pravi user posted image , zdej mam recimo 10 kg več kot pred nosečnostjo, zgubila sem jih pa v 2 mesecih 7

Včeraj smo imeli pregled v razvojni, vse je ok user posted image . Seveda me je isto kot pri pediatru pokakal po majci in sem bla v beli in pol me zunaj vsi gledajo pro čukavo češ kakšna pa sem, čist zanemarjena user posted image

Anketa izpolnjena user posted image

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 17.4.2010 0:40:47 >

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
17.4.2010 0:38:55   
Smrketa13
.

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 17.4.2010 0:39:45 >

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
17.4.2010 8:48:35   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629〈=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

rešeno

rešeno

rešeno

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
17.4.2010 8:53:31   
mucica2
prosim za podporo (še, še in še) pa hvala user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
17.4.2010 11:01:36   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Še kilogrami. Jaz bi pa rada že kakega pridelala. Tole dojenje me je kar pobralo. Pa jaz kar pozabim jesti . Tako da se moram prav namerno spomniti - dej jej. In potem takrat se prisilim da malo več pojem. No saj bo.

Enej še kar spi, jaz pa kar ne vem kaj naj, potem pa tukaj čepim in čakam

To se lepo sliši, da bi se vsaj ena pa rada zredila. Tudi jaz ti jih rde volje dam...

user posted image user posted image user posted image Za tiste ki pridno telovadite... Jaz bi tud morala dati dol še 8kg za začetek, tistih -17 od poroda je premalo.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
17.4.2010 11:02:42   
niwci
Vse podprte, tudi mi prosim!

Anketa rešena in posredovana.

Jok- naša božica zdej že 3t kar neki joka. Ponavadi proti večeru, včasih več, včasih manj... Včasih celo pri dojenju, pa je previta in vse... Ne pomaga noben položaj... Včeraj pa je boga 2h nonstop jokala, sem se bala da ji bo srček razneslo...ko se je končno pomirila je še tako hlipala. Res so bogi.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
17.4.2010 11:09:02   
julieb

Podprto

Nas tudi ne pozabit.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
17.4.2010 13:12:40   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Podprto

Nas tudi ne pozabit.

sem pravkar podprla user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
17.4.2010 19:28:59   
Kati81
http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8565

Prosiva za podporo, drugače se pa kaj oglasim ko bo čas, danes je pesro, ampak mali je priden.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
   RE: FEBRUARČKI 2010
17.4.2010 20:31:17   
Jada82

dobro jutro user posted image

Kolk ste pridne klepetulje, včeraj nisem ravno veliko brala, pa ste kar pisale user posted image .
Naš mali spi še zadnjo kitico, je priden. Ponoči pač je 2x, ampak to mi je čisto vredu, če ne že mene preveč prsi bolijo.

Jok čez dan Da bi jokal za brez veze, to ne joka. Včasih sicer že mislim, da nekaj tečka, ampak se vedno zmotim. Potem včasih močno bruhne, al se pokaka, tako, da nekej ga že šravfa. Drugače pa zajoka če je že kriza za jest in pa če ne more zaspat, ko je preveč utrujen. Tako da ne joka veliko.

Tudi danes bo lepo zunaj. Super! Jaz takooo uživam, ko greva na dolge sprehode. Sicer imava potem ob pol 1 še fizioterapijo. Sedaj niti ne gledam več in se ne obremenjujem s hranjenjem, tako da ga tud zunaj podojim.
Je katera za kako vozičkanje tukaj na gorenjskem?

Vožnja z avtom. Meni ni problema kam it z malim. Imam ga zadaj in je priden. Če ga kdaj kaj matra pač ustavim in pogledam kaj se dogaja. Ravno danes gremo s prijateljicami še malo popraznovat (malo nazaj sem imelaroj.dan). No pa bom malega kar sabo vzela, da se mi ne bo mudilo domov zaradi hranjenja.

Uf, nakupovala pa nisem že vse od nosečnosti - zase. Kadar že kam grem, vedno samo za Eneja kupim. Ma sploh mi ni, da bi zase. Pa bom pomoje kar mogla kaj. Ja ne smemo pozabit nase ane user posted image .
Sem pa dobila za roj dan masažo, tak da v nedeljo šibamo na Bled. Jaz na masažo, Enej in oči pa malo na sprehoduser posted image

Kati, ja kolk imaš pa ti fletna otročka user posted image user posted image user posted image . Super slikica!

Jaz sem za vozičkanje na Gorenjskem :))) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
17.4.2010 20:44:37   
Jada82

Vse podprte, tudi mi prosim!

Anketa rešena in posredovana.

Jok- naša božica zdej že 3t kar neki joka. Ponavadi proti večeru, včasih več, včasih manj... Včasih celo pri dojenju, pa je previta in vse... Ne pomaga noben položaj... Včeraj pa je boga 2h nonstop jokala, sem se bala da ji bo srček razneslo...ko se je končno pomirila je še tako hlipala. Res so bogi.

Ja, to so krči, pri nas je isto ....

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
17.4.2010 20:47:35   
Jada82
Punce, jest sem mela pa danes nesrečo - z rolerji user posted image user posted image user posted image user posted image Sva šla z mojim malo rolat, Iza pa je bila parkirana v vozičku ... nisva rolala z njo, samo na igrišču zraven. In kaj se zgodi ...moj je imel palico za hokej, pa žogico, pa sem jaz nekaj žogico lovila in padla ... stolkla sem si ustnico in sprednja dva zoba user posted image user posted image user posted image user posted image Kriza, res. Smo šibali h dohtarju, pa potem na stomatološko v Lj. En zob se je odkrušil - kar fejst, drug pa se je čisto nekam v drug položaj zarinil - no so mi ga potem dali nazaj v prvotni položaj, sam ne vem, je še možnost, da je odmrl ... user posted image user posted image user posted image user posted image SEj to ne morš verjet. V glavnem, rolanju se odpovedujem!!!!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
17.4.2010 20:56:58   
Aja1
Ojoj Jada.user posted image user posted image user posted image Upam, da zob ni odmrl. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
17.4.2010 21:02:56   
Nattasha
Čer!
Naša je danes spet sitna. Pa je bil včeraj tako luškan dan, se je smejala, pogovarjala, ležala na blazini. Saj je sitnarila tudi, ampak ne tolko kot danes. Danes je bil spet tisti dan, ko mi je celo v vozičku jokala in sitnarila.

Punce mene neki skrbi. Moja mala je v odkrivanju pesti z usti, odkrila palec in ga zdaj sesa. Oz. ko mami obrne hrbet in ne gleda več nje in ji vlači rokice iz ust in menjava z dudo, je palec v ustih. Sem brala, da naj ji ne bi vlačla rokic iz ust, da je to del razvoja in odkrivanja sveta. Vse lepo in prav. Kako pa naj ji zdaj "odvzamem" palec. Prej sem ji enostavno roko pokrila z plenico, pa se je zamotla in ni tlačla v usta. Kaj pa ko to ne bo več palilo????? Dudo ji lahko vzamem, roke pa ne...

Aja pa še to. Kolko vam vaši možeki kaj pomagajo doma. Jaz se že 2 dni razburjam. Pa ne tolko glede tega, kaj bo naredil in česa ne. Bolj me razjezi stavek "zakaj pa tega nisi naredila"? Grrrr, cel dan malo po naročju, pa pospravit, pa skuhat pa zdaj je še polno neke papirologije za zrihtat, pol pa "nisem tega naredila !?!?!?!?!" Še enkrat...grrrrrrrr!!!

Nič grem možeku kavo skuhat, ker bo imel nočno in neki delal. Pol pa verjetno kr z tamalo vred pobegnem v spalnico.

Alana DM plenice...kake izkušnje??

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
17.4.2010 22:41:36   
punsha
Dober večer
meni je pa možek pobegnil na zabavo,midva z Enejem sva pa sama doma. Enej spi.
Ravno berem knjigo Povezovalno starševstvo. Sicer ne vem ravno, če se z vsem ravno strinjam...ampak mi je kar vredu. V glavnem notri je pač stavek, da naj user posted image damo jesti še ko gre pač mamica spat. Ok, sem že večkrat slišala, da nekatere to počnejo, pa user posted image potem dlje spi naprej. No bom danes poskusila. Me prav zanima. Al ga bom samo zmedla.

Nattasha tudi pri nas je najprej odkrival rokice in jih dajal v usta. No sem pustila, je pač raziskoval. In kaj imamo sedaj - sesanje palčka. Vedno ko je utrujen začne sesati, z drugo roko se pa po laskih crklja. Kaj pa vem. Nimam pojma kaj naresti. sem mu dajala cunjico čez roko, pa ni pomagalo. Pa sem mu namazala prstek s temi grenkimi kapljicami (kjer se vedno pači ko mu jih dam) no pa tudi ni pomagalo. Če bi vedela, da mu to ne bo povzročalo kakih težav pri razvoju čeljusti in pri rasti zob, bi mu pustila. Tudi jaz sem vlekla palec, pa kar dolgo časa. No na srečo nimam kakih težav. Ker pa pač ne vem kak bo pa nebi ravno rada videla da vleče prstek. Če ima katera kak predlog se pa seveda priporočamuser posted image

Jada uf jej user posted image . Ja to je pa res čisto nepotrebno no. Ma tale tvoja nesreča. Ti smola. Upam da bo vse vredu z zobom. Pa kako hitro se zgodi kaj takega. Pa ponavadi je čisto za brez veze.

vozičkanje na Gorenjskem no pa smo že 3v user posted image . Kaj če se kar zmenimo. Mogoče naslednji teden, če bo lepo vreme (nisem nič gledala kako bo). Kje pa se dobimo? Jaz se lahko pripeljem kamorkoli, mi ni problem.

sedaj grem pa malemu dati za jest (da poskusimo kaj bo )user posted image , potem pa spat

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
17.4.2010 23:29:35   
Smrketa13
Dons smo imel še en jokavi dan user posted image Pri starših smo imel piknik, tamal se je pa kr skos neki jokal. V celem dnevu je spal samo pol urce....

Jada groza... upam, da se bo vse lepo končalo

Punsha jaz mam tut to knjigo, ampak je še nisem začela brat user posted image . Jaz svojega podojim preden grem spat, res iz razloga da pol dalj spi in mi pol zmer spi 4-5 urc, tko da se midva tut lohk naspiva.

Nattasha glede pomoči dragega. Moj moram rečt, da mi še ni reku zakaj nisem kej nardila, mi kr pomaga. Mogoče kdaj kej pozab nardit,če mu kej naročim, ampak pol k ga še enkrat spomnim kr gre pa nardi. Edino kuhanje mu ne gre. Če je tamal tečen in nimam časa skuhat, pa mojmu rečem da nej skuha je pol mal kriza user posted image

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 17.4.2010 23:31:43 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
18.4.2010 7:29:38   
brcko2
jutro vsem skupaj.

dolgo se nisem nič oglasila - preveč drugih aktivnosti in včasih kar pzabiš na to, danes pa sem se odlčila da si malo več časa vzamem in napišem kako smo kaj.

Mi pridno napredujemo otrok moj je pravi zaklad, čez dan kar dobro spi in tudi ponoči spimo od 6 do 7 ur. Edino na večer tam po 17 uri je nemiren in mu dam flaško po 60-90 ml in smo Ok do nekje skoraj 21. Pol se še enkrat podojiva, previjem ga in na koncu dobi še eno flaško za lahko noč. Zaspimo tam okrog 21.30 - 22 in je mir do nekje 4 včasih tudi do 4.30. Seveda ima tudi obdobje malega jokanja in testiranja tako kot vsi naši malčki amapk drgač pa je priden. Kaj naj še rečem ja ful sem zadovoljna in tudi bolj naspana kakor pri ta prvem otročku.

Spretnosti ja kmalu (25.4) bomo že 3 mesece imeli, obvlada, ful se rad smeje in spušča glasove in ko se pogovarjava brunda zraven in smejčka, pa kaže jezička. Kravce tudi pasmo pridno, pa zelo je močan glava in cel trup kar prizdvigne. Kar se kilaže tiče smo od rojstva po do včeraj predelali 2 kg tako da smo nekje na 5kg. Ritka z vsebino pa še vedno paše v PAMPERS 1. No saj imam še par koamdov in pol gremo na 2:))).

Če bi bilo z vsakim dojenčkom tako bi se že takoj odločila vsaj še za enegauser posted image user posted image hahauser posted image

Ja no to sem hotela povedati, da je kar fletno - dude ne mara ampak vneto vleče svoj palec. Groza. Aha še to naš otrok nima vnetega učka ampak ima zamašen solzevod tako da ima nonstop gnojen uček in bo šel ko bo večji na špikanje na očesno (vsaj tako pravi zdravnica). Tega me pa je groza, ker sem slišala da gre s tako dolgo cevčico v oko in očisti.user posted image user posted image

Nič punce fajn se rihtajte in se kmalu spet kaj oglasim.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
18.4.2010 9:27:27   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Ojoj Jada.user posted image user posted image user posted image Upam, da zob ni odmrl. user posted image user posted image user posted image

enako user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
18.4.2010 9:28:40   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8565

Prosiva za podporo, drugače se pa kaj oglasim ko bo čas, danes je pesro, ampak mali je priden.

sem podprla

Pa še prosim za podporo

http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=7677

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
18.4.2010 9:54:06   
elaaa
Pozdravljene!

Jada, groza tale nesreča z rolerji. Me je kar bolelo, ko sem to brala.

Kdaj user posted image zvečer zadnjič podojite. Jaz ga od 20.30 do 22.00 enkrat (različno) in spi do 3.00 včasih 4.00.

Vreme user posted image .

Mi imamo že pleničke št.3, ker so 2 premočile.

Pa še za podporo prosim. user posted image

http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8375

Hvala in user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
18.4.2010 10:31:27   
Jada82

rečo nimam kakih težav. Ker pa pač ne vem kak bo pa nebi ravno rada videla da vleče prstek. Če ima katera kak predlog se pa seveda priporočamuser posted image

Jada uf jej user posted image . Ja to je pa res čisto nepotrebno no. Ma tale tvoja nesreča. Ti smola. Upam da bo vse vredu z zobom. Pa kako hitro se zgodi kaj takega. Pa ponavadi je čisto za brez veze.

vozičkanje na Gorenjskem no pa smo že 3v user posted image . Kaj če se kar zmenimo. Mogoče naslednji teden, če bo lepo vreme (nisem nič gledala kako bo). Kje pa se dobimo? Jaz se lahko pripeljem kamorkoli, mi ni problem.

sedaj grem pa malemu dati za jest (da poskusimo kaj bo )user posted image , potem pa spat

Ja, jaz grem lahko nekako do Kranja .... pa to je treba v obzir vzet, da nimam vinjete na svojem avtu user posted image Ampak v Kranju sva ble že prejšnji teden po stari cesti, pa je blo vse ok ... če pa se zmenimo še kje bližje, bom pa še tolk bolj happy ... Bomo pa gledale malo vreme ... aja, pa men se more ustnica pozdravit, ker sem vidt taka, kot bi imela neuspelo lepotno operacijo ustnice user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa v sredo imamo pediatra .... sicer pa kamot user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.