|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
21.4.2010 21:36:02   
Smrketa13
Tinca Malinca jaz tut polno dojim in mu ne dodajam nobenga čaja. Mi je zadnjič v RA rekla, da je itak mleko prvih par minut za odžejat pol šele pride uno bolj kalorično. Mi je pa rekla in tudi par mamic, da poleti, ko je vroče dajejo vodo, verjetno mu bom jaz tudi ali pa čaj.

Dons mojga sončka tolk zvija user posted image prov smili se mi. Najprej sem ga jaz nosila, zdej ga pa moj...pa se je že mal umiril.

Sva ga pa včeraj vagala nagca in je od 20.3. pridobil 900g. Zdej ma že 5550 guser posted image
Pridno se redimo

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
21.4.2010 21:39:27   
niwci
Meni se tudi nekateri delajo pametni, da bi ji morala dajati čaj, ker da mleko ne odžeja oz da je po njem že bolj žejna, pa vem da to ni čisto res. No občasno ji dam malo čaja, sploh če jo napenja ampak ne več kot pol deci na dan, čeprav je pediater reku, da lahko spije 3dl na dan. Prejšnji teden, ko je bilo tudi že fejst bolj vroče, sem čaj vzela s seboj na sprehod in je prav rada pocuzala kak ml.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
21.4.2010 22:11:30   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Poleg tega pa imamo že kakih 14 dni problem z jokom med dojenjem. In sicer včasih že lepo jemo, potem pa se žačne na vso ihto dret. Tako se potem mučimo celo uro, da kaj pojee, če pa prav noče jo odstavim in počakam da bo spet lačna... Prav mučno je in zame in zanjo. Ne vem kaj narediti in kaj bi lahko bil vzrok. Mleka pa zadosti.

tudi mi korakamo!

Mi imamo isti problem.

Pojma nimam kaj mu je.

Upam, da je samo faza.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
21.4.2010 22:20:31   
babajči

IZVIRNO SPOROČILO: julieb

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Poleg tega pa imamo že kakih 14 dni problem z jokom med dojenjem. In sicer včasih že lepo jemo, potem pa se žačne na vso ihto dret. Tako se potem mučimo celo uro, da kaj pojee, če pa prav noče jo odstavim in počakam da bo spet lačna... Prav mučno je in zame in zanjo. Ne vem kaj narediti in kaj bi lahko bil vzrok. Mleka pa zadosti.

tudi mi korakamo!

Mi imamo isti problem.

Pojma nimam kaj mu je.

Upam, da je samo faza.

Ojla... Tudi naš fant se krega md dojenjem... jaz to rešim tako,da mu za minuto ali dve dam dudo, se malo pogovarjam z njim, da se umiri, potem mu ponudim drugo dojko in papca, ko jo sprazni pa še tisto, s katero se je prej kregal. zaenkrat deluje...

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
21.4.2010 22:24:19   
babajči
Zvesta, za seznam:
2 meseca: teža 5650g, višina 57,5 cm, obseg glavice 40 cm...

drugače pa pri nas veliko novega: se smejimo, imamo radi zeleno barvo, prijema (v rokico mu dam eno ful lahko ropotuljico), obožuje viseče igračke na igralnem centru, grulimo...včeraj je celo spal 5 ur v kosu, bomo videli kaj bo danes.

pozdravček...

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
22.4.2010 8:00:38   
elaaa
Pozdrav!

Se mi mudi, zato samo prosim za glasek:

http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8375

Hvala!

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
22.4.2010 9:01:30   
Nattasha
Oj!

Moja mala ima že 2 dni zvečer po 18 uri težave. Enostavno mi začne jokat in jokat in jokat, pa zvija se. Pa tko smo bli že boljna izi z tem krči, tako da upam, da je jok samo od tega ko dan procesira in ne nova ura za krče;( Full je boga.

No včeraj zvečer je uspavanje trajalo od 20h do 222h, zbudla se je ker jo je zvilo in pol jok. Pa mami ob posteljici pa petje pa medvedki na stropu in spanje. No ob 22h je res lepo zaspala in je spala do treh, sva jedle in previle pokakano rito, potem pa spala do šestih, ampak za spremembo se ni začela jokat, ampak se je pogovarjala in to skoraj eno uro;))) Jo je blo veselje poslušat;)

Vstajanje in hranjenje in nova runda krčev:( Zdaj drema, jaz pa kofetkam. Zunaj je tako zanič vreme, da študiram, da bi se do mercator centra zepeljal az avtom pol pa zunaj med trgovinami šetala, če pa me ujame dež pa šibnem not na kavico;) Luft bo, pa še mami se bo nagledala, ima kmalu rojastni dan, pa bo atiju namignila, kam naj gre kupovat;))

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
22.4.2010 9:25:08   
mucica2

zvesta: za seznam
1 mesec 2 dni      4180 g in 55 cm
2 meseca 2 dni    5110 g in 58,5 cm

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
22.4.2010 9:40:04   
Jada82
Hej hoj.

MI imamo pa danes ob 3h posvetovalnico .... bom sporočila nove mere ... upam, da smo fajn zrasli user posted image

Drugače je pa naš škorček dons kar pridno spal ... zaspala okoli 8h, zbudila ob 3h za jest, takoj nazaj zaspala in spala do pol 9h zjutraj. Čeprav proti jutru je že ful jamrala, ker jo je napenjalo in je prdela user posted image

No, mi2 sva samo na AM in morm rečt da kar pridni spi, no user posted image user posted image Sicer pride kakšen dan ... ampak lahko bi blo velik hujš ...
Kdaj jih boste pa v svoje sobice dale spat?

Je pa kar živahna naša Iza user posted image Hmal jo ne bom več mogla na kavču pustit. Se že obrne z boka na hrbet in obratno, pa kar mal zamenja položaj .... pa tako maha .... pa ful se smejčka in podovarja .. igračke v igralnem centru in na ležalniku pa čisto počasi postajajo aktualne user posted image user posted image user posted image
Ja, slabo vreme ... no ja, jaz mam kup cunj za speglat, kosilo za skuhat, pa še same sva ... dolgčas ne bo user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
22.4.2010 10:14:35   
mavo
Ojla še od nas. Jaz tudi zdaj kofetkam, mala drema, pa mam čas kakšno reč pokomentirat (če ne bom vsega pozabla). Dodajanje čaja: Tinca Malinca ne pusti se prepričat drugim, ker če res samo dojiš, ne potrebuje nobene dodatne tekočine. Jaz sem imela v prvo bolj poletnega otroka, pa tudi nisem nič dajala, ko je bilo ful vroče. Mogoče se je malo večkrat dojil za odžejat. Če boš pa vseeno imela občutek, da bi bilo fajn kaj dodat, je pa res bolje, da daš prekuhano vodo, vsaj tako večinoma svetujejo pediatri.
Spanje: jaz samo dojim, pa naša mala večinoma spi od 10ih zvečer do 6:30 zjutraj, včasih se pa tudi ponoči enkrat zbudi in se podoji. Čez dan pa po potrebi, večinoma pa na 2 do 3 ure.
Spanje v svoji sobi: mi bomo dali malo v svojo sobo septembra, ko pridemo z morja. Tudi Matevž je šel v svojo sobo pri pol leta.
Jok med dojenjem: mogoče je brca v prazno, ampak otroci odklanjajo včasih mleko, če ima drugačen vonj. Saj ne vem točno, kako se reče taki hrani, ampak nekatera živila povzročajo, da ima urin močnejši vonj (smrdi), pa tudi med potenjem (švicanjem) se čuti vonj. To npr. povzroča česen, so pa taki tudi beluši (šparglji), ki so ravno zdaj najboljši za jest. Vonj se čuti tudi v materinem mleku in nekatere otroke to moti.
Ne morem se spomnit, kje sem to prebrala, ampak sem se ful zapomnila, ker se mi je zdelo še kar noro. Če se pa slučajno spomnim, pa napišem. Samo ne preveč računat na to...saj veste - zlata ribica...user posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
22.4.2010 10:31:56   
Kati81
Moj srček na jutranji telovadbi:

user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
22.4.2010 10:48:55   
punsha
Ojla,
jaz sem pa danes vsa povožena. Enej ga že 3 dni nekaj biksa ponoči. Nimam pojma kaj mu je. Zvečer sem ga še namenoma imela pokonci do 21.30, da bi se potem še jaz malo naspala. No pa je jedel ob 1.30, pa ob 3.20, nato se je zbudil ob 5.30, ampak ga je oči vzel k sebi, tako da je jedel ob 6.30, no ob 8.30 je pa spet jedel in takrat sva vstala. Saj sploh ne vem kaj naj naredim. Sem že razmišljala, da je mogoče spet tisti čas za poskok v rasti user posted image . Mogoče imam pa manj mleka, ko je prej že tako lepo spal ponoči in pač nisem dojila. Seveda so tudi prsi manj polne sedaj user posted image . Nimam pojma. Ta poskok v rasti pa naj bi bil pri 19t, Enej je pa sedaj 17t. Res ga nekaj matra. Potem pa še ful bruha pa poliva ponoči, pa prdi... Kar nekaj. Saj je prav bogi, ko ga matra. Naj bo že bolje. Jaz bi tud rada spala.
No sedaj sem pa samo pojamrala, komentirala bom pa kasneje kaj.
lep dan vsem skupaj, pa čeprav je tako kisel za pogledat.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
22.4.2010 12:08:46   
Smrketa13
Mavo midva sva tut rekla, da ga bova dala pri 6 mesecih v svojo sobo spat.

Kati81 kako je srčkan

No včeraj sem pisala, kolk ma najin krče, no dons je isto.... od 8 zjutraj ga že zvija...pa masiram, pa z nogicami kolo vozimo pa mal pomaga. Zdej je hvala bogu zaspal.

Kdaj so pa vaši začeli prijemat igrače. Moj še nič. Dons, ko sva se igrala sem hotla da moj prstek prime pa ni blo nič. Pa igrače sem mu dajala pa tut nič. Res pa je da ful govori user posted image user posted image user posted image  

Vreme je pa res za en d..., nej vsaj dež začne padat, da mi bo rožce zalil, k sem jih posadila user posted image

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
22.4.2010 13:08:34   
Kati81
Punsha pr nas je identično, zvečer lepo zaspi ob 5h zjutri pa napenjanje in prdenje do onemoglosti, saj ne sitnari sam spat ne more, a je možno kriva voda, ker je pač druga, ker smo na Rakitni, sej je prekuhana, sam vseen.

Naš se sedaj že kak teden full igra z igračkami, jih gleda, z rokicami tolče po njih primt jih pa še ne more, no tud to bo.
Sem mu kupila un lok za na voziček, pa sem ga dala na ležalnik, ker ta ležalink tuki nima svojga loka in mu je full zanimivo, gleda in se pogovarja z igračkami, ter tolče po njih, super stvarca, je v BCju v akciji.

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
22.4.2010 13:31:20   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

user posted image user posted image user posted image user posted image super rasete.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
22.4.2010 13:33:39   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

user posted image user posted image user posted image user posted image super rasete.

hvala user posted image

ni pretirano ampak je čisto po reglcih user posted image

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 1591
22.4.2010 13:37:12   
Tinca Malinca

Jada,
a ti imaš tisto ogledalo za v avto? Jaz malo čekiram, pa so mi te zadeve iz BC-ja malo take igračkaste; bom verjetno nabavila tisto varianto iz Pikapolonice.
Kati! Lušten je ta vaš J.T. user posted image user posted image user posted image

Punsha, ti zagoni rasti so menda smo okvirni in je čist mogoče, da Enej pospešeno rase zdaj, ko bo pa 19. teden, bo pa čist normalen. Upam... da se boste kaj naspali.

Mi smo tudi danes bolj slabo spali. Se je zbudila ob pol 2, se najedla in potem jamrala do 2.45, pa sem jo za foro priklopila na joško in je spet jedla...potem smo pa spali do 7. No, jaz sem do pol 8, ker je tako prdela, da je zbudila atija user posted image user posted image user posted image , ki jo je lepo previl in umil ... in jo potem lepo prinesel k meni, da sva se najedli in potem porckljali. user posted image user posted image user posted image
Drugače pa kar neki sitnari; sem jo prej kljub slabemu vremenu kar oblekla in sva šli na sprehod za urico in pol ... zdaj pa spi in že prav fajn voham, da je SPET pokakana user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1592
22.4.2010 13:40:20   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

Dodajanje čaja: Tinca Malinca ne pusti se prepričat drugim, ker če res samo dojiš, ne potrebuje nobene dodatne tekočine. Jaz sem imela v prvo bolj poletnega otroka, pa tudi nisem nič dajala, ko je bilo ful vroče. Mogoče se je malo večkrat dojil za odžejat. Če boš pa vseeno imela občutek, da bi bilo fajn kaj dodat, je pa res bolje, da daš prekuhano vodo, vsaj tako večinoma svetujejo pediatri.

Hvala za nasvete, punce. user posted image Ja... bom poslušala samo sebe, itak jaz najbolje vem, kaj je dobro za otroka.
Sem pa brala v enih knjigah, da če že kaj dajemo za pit, naj bo res izključno prekuhana voda in NE čaj, ker s tem rušimo protialergijsko zaščito.
Eh, mnenj je še in še ... nam so pa dajali čaj že od prvega tedna naprej, pa smo vsi živi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
22.4.2010 17:57:32   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

user posted image

Lušten je, zelo, pa tak, ta prav dedec je že videt user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
22.4.2010 17:58:55   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Ojla,
jaz sem pa danes vsa povožena. Enej ga že 3 dni nekaj biksa ponoči. Nimam pojma kaj mu je. Zvečer sem ga še namenoma imela pokonci do 21.30, da bi se potem še jaz malo naspala. No pa je jedel ob 1.30, pa ob 3.20, nato se je zbudil ob 5.30, ampak ga je oči vzel k sebi, tako da je jedel ob 6.30, no ob 8.30 je pa spet jedel in takrat sva vstala. Saj sploh ne vem kaj naj naredim. Sem že razmišljala, da je mogoče spet tisti čas za poskok v rasti user posted image . Mogoče imam pa manj mleka, ko je prej že tako lepo spal ponoči in pač nisem dojila. Seveda so tudi prsi manj polne sedaj user posted image . Nimam pojma. Ta poskok v rasti pa naj bi bil pri 19t, Enej je pa sedaj 17t. Res ga nekaj matra. Potem pa še ful bruha pa poliva ponoči, pa prdi... Kar nekaj. Saj je prav bogi, ko ga matra. Naj bo že bolje. Jaz bi tud rada spala.
No sedaj sem pa samo pojamrala, komentirala bom pa kasneje kaj.
lep dan vsem skupaj, pa čeprav je tako kisel za pogledat.

Joj, verjamem, da si utrujena! user posted image Ampak verjetno je res poskok v rasti ... saj bo minilo ... sej veš, slej ko prej se naspimo ... drugač pa pojdi sedaj, ko ima tako obdobje mal z njim popoldne spat .... boš takoj malo boljša. Jaz grem tud s tamalo kdaj popoldne, če sem slaba ... kaj pa hočem ... sej, časa mamo čez glavo, ane user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
22.4.2010 18:00:44   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Kdaj so pa vaši začeli prijemat igrače. Moj še nič. Dons, ko sva se igrala sem hotla da moj prstek prime pa ni blo nič. Pa igrače sem mu dajala pa tut nič. Res pa je da ful govori user posted image user posted image user posted image  

Vreme je pa res za en d..., nej vsaj dež začne padat, da mi bo rožce zalil, k sem jih posadila user posted image

Naša še ne prijema ... sama od sebe, no. Če ji dam v rokico ropotuljico in jo stisnem, jo potem nekaj časa drži. Pa moj prstek tudi prijemlje ... že skoz. No ja, pa zadnjič je tako stisnila tisto igračko na ležalniku, da je zamukala .... to je taka kravica, k jo morš stisnt, da muka user posted image Drugač pa ni še tko no ... pomoje mormo še kakšen teden počakat, pa bo...
Govori pa tud, ja, ehehehe user posted image user posted image

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
22.4.2010 18:01:43   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Jada,
a ti imaš tisto ogledalo za v avto? Jaz malo čekiram, pa so mi te zadeve iz BC-ja malo take igračkaste; bom verjetno nabavila tisto varianto iz Pikapolonice.

Ne, kolegica ima. Jaz ne rabim, k jo spredaj vozim .... ona ma tisto žabo z ogledalcem .... mislim, da iz BC-ja. Pa je kar zadovoljna no.

Neposredna povezava do sporočila: 1597
22.4.2010 18:09:18   
Jada82
Evo, mi smo iz 2. posvetovalnice .... čist cel čas je jokala ... in to prav histerično. Tako da jo je zdravnica celo pregledala, pa ni nič ugotovila, da bi blo kaj narobe ... še vodo je mogla dat, pa je tudi ok. Drugač mi pa danes že čisto cel dan joka, res. Da sem bla tko živčna ... ko sem zajtrkovala, je jokala, ko sem južnala ... skoz. In ker sem mogla še speglat pa to, se je pač drla. Razen, če se je začela totalno histerično, sem jo vzela h sebi. Pol je blo dobr, samo da sem jo odložila, spet. Kriza user posted image user posted image user posted image user posted image Grozno res, to pa človeka uniči, če se ti nekdo 7 ur skor neprestano dere. Ne vem, kaj je to. Je rekla zdravnica, naj si malo zapisujem take dneve ....

Drugač pa mere:
rojstvo: 21.2. 2930 g, 51 cm (uradno, jaz mislim, da jih je blo 50), glava 34,5 cm
1. mesec: 23.3. 3470 g, 50,5 cm, glava 36 cm
2. mesec: 22.4. 4174 g, 54 cm, glava 38 cm

Zdravnica je bila z napredovanjem zadovoljna user posted image user posted image user posted image user posted image V enem mesecu se je zredila za 700 g ... kar ok.

No ja, bomo vidli. Upam, da bo jutri bolje, da bo naš škorček bolj pri volji in da bo tudi več spala. Ven sva pa šle samo za ene 20 minut, pa še to v pestunji, tam je zaspala, ko pa sem jo prinesla v stanovanje, pa se je spet takoj zbudila ... skratka, naporen dan user posted image
Računam na boljši jutri ...a bo vreme?

Aja - pitje - nam je rekla zdravnica, naj ji kar dajem za pit ... čaj ali vodo. No, Iza je itak na AM. In res je precej vode popila, ko smo prišli domov, je imela čist suhe ustka ... revica ...

No, lepo se imejte!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
22.4.2010 19:17:32   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

user posted image

Lušten je, zelo, pa tak, ta prav dedec je že videt user posted image user posted image user posted image user posted image

se strinjam user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
22.4.2010 20:00:00   
Janci F
Janci
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Jaz imam pa eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete.

Vsem, ki ste si vzele čas in rešile anketo se iskreno zahvaljujem.

Želim vam veliko prijetnih trenutkov z vašimi sončki.

P.S. Če katera še želi odgovoriti na anketo, jo lahko še vedno najdete na zgornjem linku.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.