vaney
|
Še malo glasu od mene, sem mrknila čez vikend, ker sva se spravila urejat okolico hiše, rušit stare drvarnice in podobno navlako in je bilo fullll dela, danes popoldne nadaljujemo... Povezovalno starševstvo; nisem prebrala, kolikor vidim je bistvo v tem, da upoštevaš in prepoznaš potrebe otroka in poskrbiš, da je zadovoljen tako otrok kot starši. Mislim, da pri nas tudi tako nekako delamo Pomoč partnerjev; včasih mislim, da imam zlatega moža, včasih bi ga pa čez zaprto okno ven vrgla Drugače pa brez problema in mojih posebnih prošenj otroka obleče (moram prej pripravit, drugače bi se skuhala, zmrznila ali pa ne bi bila za v javnost ), nahrani, skopa, spravi spat. Če je doma, pomaga (če je naspan), če ni ali pa če dela okoli hiše, pa pač ne. In, če je v času njegovih nočnih ponoči prehudo, potem po koncu nočnih eno noč prevzame oba otroka on, da se jaz vsaj malo naspim. Samo jutranji tip pa reeees ni, ker on bi spal do 12h, tako da tu pa pač jaz laufam na polno. Ima pa eno slabo lastnost, ki mi zna pogosto zagrenit dan in to so kolegi. Njim bi vedno pomagal in potem zna še pol noči ali več z njimi presedet na pijači in naslednji dan potem ni z njim nič. Včasih me prav razkuri s tem, ampak kaj čem. Drugače pa grem lahko (ko je frej in ni nujnega dela z delavci okrog hiše) v miru sama na kavo, v šoping, k frizerju, to pa res. In kolikor sem parkrat na mesec razkurjena ko , potem vidim, da niti ni tako hudo in da je marsikje še slabše, pa imam takoj lepši dan (mi je moja mami zadnjič rekla, ko sem ji jamrala, da gospod spi do 11h, da naj bom rajši tiho, ker jih, če je treba oba poštima in še skuha in pospravi, če je treba, da pozna preveč primerkov, ki tega niti v sanjah ne bi naredili in da sem lahko srečna, da imam takega moža....in kaj čem potem jamrat ) Spanje; naša mala miss je začela prav sanjsko spat ponoči (trkam trkam trkam) in zdaj že kakšen teden zaspi okrog 19h in spi do 5h, potem poje konkretno dozo okrog 180ml in spi še do 8h,9h. Res je zaenkrat izredno pridna punca, nimam kaj rečt. Sem si zorganizirala rutino, da najprej skopam Dašo, potem Anže poje svojo večerjo, Daša zraven pije mleko, potem gre ona v posteljico, Anže pod tuš in do najkasneje 19.30 sta oba v posteljicah. Mi je kar fajn rutina, mala dva sta se tudi navadila, pa zdaj kar gre. Je pa seveda vse skupaj lažje, ker ponoči spita Upam, da tako tudi ostane in da ju nisem zdaj preveč pohvalila. Zdaj pa lakota špila, gremo jest...