Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 2.4.2010 11:50:04
|
|
|
|
gajka
|
A do DURSA ste že kaj dobile? Menda naj bi včeraj dobili nekateri prvi izračun dohodnine. Dobila danes, pa sem že pravkar ugovor na izračun vložila preko neta. Sem mogla še Roka uveljavit za olajšavo in sem še na hitro nov testni izračun naredila. Zdaj bom dobila dobrih 700€ nazaj, prej bi jim pa morala dobrih 200€ plačat!
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 2.4.2010 16:59:56
|
|
|
|
gajka
|
Pri nas pa smo danes še kar brez opoldanskega spanca. Je sicer Rok zjutraj kar dolgo spal, je šele ob 8:30 vstal (zaspal je okrog 20:30 zvečer), ampak je ponoči vmes bil kakšno uro buden (oz. ni mogel zaspati nazaj). Upam, da nam uspe počakat s spanjem kar do večera, saj 3 ure ni več dolgo... Sva pa bila zunaj, zdaj pa Mojstra Miha gleda (ja, "bagi"-bager in "tako"-traktor sta zakon). Je pa zunaj izvajal prevoze deževnikov. Jih je v svojo šajtrgo nabiral in prevažal okrog, pa potem sva jih v gozd peljala, da bi tam ostali, pa si je premislil, jih spet naložil in peljal nazaj na dvorišče, na koncu pa vse na verando znosil... Hja, tako je, če mulčku nihče ne pove, da deževniki niso za prijemat...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 3.4.2010 7:40:17
|
|
|
|
anita goitan
|
jutro smo nazaj, v hotelu pri noni je bilo super se beremo po praznikih, veliko pirhov vam želim
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 4.4.2010 22:04:57
|
|
|
|
Erin
|
Erin ma vas rada, sam časa nima nč... Lepe praznike babuške moje, kar jih je še ostalo =) p.s. - končno dobla nou avtoooo =) p.p.s. - tilko spet bolan-16.ič =( p.p.p.s. - kdaj se potem dobimo? Bodite zdravi***
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 5.4.2010 13:29:22
|
|
|
|
gajka
|
A vse nekje ležite in počasi šunko prebavljate? Pri nas pa tak doooolgčas! Je Rok včeraj ostal na Gorenjskem in počitnikuje (še ne vemo točno, do kdaj, najbrž vsaj tja do srede, mogoče pa kar do petka), doma pa tak mir in tišina, da je že orng čudno. Jaz bom še preležanine fasala, se samo po kavču pred TVjem prekladam, moj pa ene kable od fršterkarije za omarami napeljuje...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 5.4.2010 17:06:11
|
|
|
|
Krysia
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka A vse nekje ležite in počasi šunko prebavljate? Ja, tko nekak Ne, sej smo tukaj ... jst s espet javljam po približno enem tednu ... se trudim, pa mi ne znese ... Gajka, ti kar poležavaj, dokler lahko, boš imela kmalu akcijo pa vstajanje na približno tri ure ... Erin, pikapoke za bolezen, lepo da si tukaj, datum pa kar ti povej, pa bomo pol predebatirale ... Rok je zadnjič dobil neke pikice - mislim, da sem o tem že pisala. Ker po nekaj dneh ni bilo nobene spremembe, smo šli k P. POgledala, rekla, da ni nič hudega, da se je verjetno prepotil in da so mogoče glivice Predpisala Canesten, ki nič ne pomaga ... To je blo v sredo .. no, danes pa pridemo s kosila, se nekaj igramo in se meni zdi Rok ful vroč - zmerim temperaturo: 38° Je spil čaj, pol mi je pa sam šel poslo pokazat, tko da zdej počiva ... možek je pa omagal na kavču ... mene pa glava boli z znoret ... ampak bomo že. Upam, da ni nič hujšega ... do 38,5 ne mislim nič zbijat, pol bomo pa videli ... po moje gremo jutri spet k P Nič, to je blo na hitro .... še FB prečekiram, pol pa .. ne vem, po moje en lekadol pa počivat ... pridne bodte in lepo se imejte ... jutr pa služba ...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 5.4.2010 22:42:16
|
|
|
|
bella02
|
Ojla! Po sobotnem pospravljanju, velikonočnem zajtrku in odhodu k mojim domov, od koder smo se vrnili pred dobro uro, ne morem reči VESELA VELIKA NOČ, ker je že mimo . Upam, le, da ste jo preživeli tako lepo, kot mi. Ob ljudeh, ki vam nekaj pomenijo . Erin, pokaži nam lepotca, pliiiiiis in Tilnu in , da se že enkrat neha s tem!!! Želim vam uspešen teden in se kaj tipkamo
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 6:55:25
|
|
|
|
gajka
|
Dobro jutro! Evo, za prvi delovni dan tega tedna vas že čaka! Pri nas še kar vlada tišina... Je moj brat včeraj celo izjavil, da je mansarda najbolj žalosten štuk v celi bajti. Večino dneva sva jaz in preživela vsak v svojem vogalu, vsak za svojim računalnikom, občasno jaz na kavču pred TV in pokrita s kovtrom... Kaj naj rečem, če je mulček doma, nam živce kravžlja, če ga pa ni, je pa ena sama žalost... Ah...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 8:53:56
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Jutro Gajka, hvala za kavico. Paše! Ti čisto verjamam. Kaja Lina gre tudi, če bo vse po planu v četrtek k babici (jo peljem) in bo tam do sobote. Prvič, da bo z doma, za več dni . Njej bo po mojem fino. Mene pa stiska. Ampak vem, da je to zanjo dobro in prav. In jaz imam delovne plane, ki sicer ne vem, če mi jih rata uresničit. Pomiti okna in oprat zavese. Ah bom, v petek popoldne na hitrco. Drugače pa imam karte za Jana Plestenjaka oz. za dobrodelni koncert Pustimo jim sanje... se ful veselim. In danes imam manikuro! Juhu, nohteki bodo spet lepi!!! Krysia, ostanite zdravi! Erin, za Tilna! In srečno vožnjo! Zdej pa hitro enkrat do Trzina, na kofe. Vidimo se - povej, kdaj ti paše, pa povem, če mam čas Ne, res, naj katera da datum pa se začnemo pogajati.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:08:59
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka A do DURSA ste že kaj dobile? Menda naj bi včeraj dobili nekateri prvi izračun dohodnine. Dobila danes, pa sem že pravkar ugovor na izračun vložila preko neta. Sem mogla še Roka uveljavit za olajšavo in sem še na hitro nov testni izračun naredila. Zdaj bom dobila dobrih 700€ nazaj, prej bi jim pa morala dobrih 200€ plačat! Kako to, da je takšna razlika? IZVIRNO SPOROČILO: Erin p.s. - končno dobla nou avtoooo =) p.p.s. - tilko spet bolan-16.ič =( p.p.p.s. - kdaj se potem dobimo? srečno vožnjo z novim avtom. Bošček Tilen. 16ič? Upam da se kmalu pozdravi. 27.4. v ZOO? Zoja Miša, enjoy na manikuri in na koncertu. Kaji Lini ne bo nič hudega, tebi bo pa teh nekaj dni en dva tri minilo. Prazniki minili - ta teden bo res kratek. Danes je že torek, v petek imam dopust, ker imata otroka drugo dozo cepljenja sredi dopoldneva, potem ima pa sestra podelitev diplome na univerzi. Si moram iti še kaj za oblečt kupit. Saj ne da nimam, sam vedno paše kaj novega kupit in oblečt, še posebno za takšno priložnost. Lep dan
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:18:35
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz IZVIRNO SPOROČILO: gajka A do DURSA ste že kaj dobile? Menda naj bi včeraj dobili nekateri prvi izračun dohodnine. Dobila danes, pa sem že pravkar ugovor na izračun vložila preko neta. Sem mogla še Roka uveljavit za olajšavo in sem še na hitro nov testni izračun naredila. Zdaj bom dobila dobrih 700€ nazaj, prej bi jim pa morala dobrih 200€ plačat! Kako to, da je takšna razlika? Zdaj mi ni dalo miru in sem šla izračunat zase. Itak te papirje nosim s sabo v torbici. Jaz naj bi nazaj dobila slabih 30€, moj mora pa doplačat 770€ s tem da ima moj prijavljena tamala dva, ker ima večjo plača. V čem je fora? Nič več mi ni jasno.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:26:36
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz IZVIRNO SPOROČILO: gajka A do DURSA ste že kaj dobile? Menda naj bi včeraj dobili nekateri prvi izračun dohodnine. Dobila danes, pa sem že pravkar ugovor na izračun vložila preko neta. Sem mogla še Roka uveljavit za olajšavo in sem še na hitro nov testni izračun naredila. Zdaj bom dobila dobrih 700€ nazaj, prej bi jim pa morala dobrih 200€ plačat! Kako to, da je takšna razlika? Zdaj mi ni dalo miru in sem šla izračunat zase. Itak te papirje nosim s sabo v torbici. Jaz naj bi nazaj dobila slabih 30€, moj mora pa doplačat 770€ s tem da ima moj prijavljena tamala dva, ker ima večjo plača. V čem je fora? Nič več mi ni jasno. Izgleda, da bom sama prej vse pogruntala Sem pozabila tamaladva vpisat. Zdaj dobi moj nazaj slabih 90€
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:31:09
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Glede dohodnine tudi meni ni. Po vsej logiki, bi morala, dobiti nazaj, pa moram plačati 40,00 eur. Moj ima prijavljeno Kajo Lino, ker ima tudi večjo plačo, pa mora tudi več doplačati, okoli 200,00 eur. Tejkaz, hvala. Saj bo res tako. Sva jo sedaj komaj domov od babic spravila, bi ona bila kar tam. Edino zvečer ne vem...če ji bo kaj čudno...ja, bomo videli! Kupila sva ji čelado za kolo - glede sedeža za na kolo, na kaj je fino biti pozoren? Je ta odprtina za čelado, res tako pomembna? Kaj pa naklon?
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:32:36
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Spet jem potico , mi jo je sodelavka prinesla.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:41:04
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Kupila sva ji čelado za kolo - glede sedeža za na kolo, na kaj je fino biti pozoren? Je ta odprtina za čelado, res tako pomembna? Kaj pa naklon? Glede tega sem tudi skoraj diplomirala Najprej sva bila odločena za Hamax Sleepy v primeru da otrok zaspi, potem sem pa videla enega otroka ki je spal in me je kar minilo. Ubošček. Potem sva kupila Hamax Kiss. Prej pa pregledala še tisoč drugih sedežev. To je bilo še pri Evi. Sedež se je obnesel super. Fino trdno se otroka priveže, super se ga montira in demontira, prenaša se iz enega kolesa na drugo kolo čisto enostavno. Kolesarit smo šli, ko je bila naspana in je v kolesu uživala. Lani smo kupovali sedež za Jaša. Brez da bi katerega drugega pogledala sva kupila Hamax Kiss. Zdaj ne vem točno ali sprašuješ za čelado ali za sedež. Za čelade se ne spomnim proizvajalca. Imajo nekaj odprtin in zaščit, ne vem pa čemu to služi.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 9:41:36
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Spet jem potico , mi jo je sodelavka prinesla. Dober tek, jaz sem pa svojo malico doma pozabila. Potico in jogurt.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 10:10:30
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Tejkaz, hvala. Sprašujem, če ima sedež luknjo za čelado? In če je to pomembno? Bom šla sedaj malo preverit tega, ki si ga napisala. A ja, čemu služi odprtina? Po mojem temu, da otrok lažje sedi, da sedež ni napoti čeladi. No, nekako tako si predstavljam.
< Sporočilo je popravil Zoja Miša -- 6.4.2010 10:18:03 >
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 10:42:55
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Tejkaz, hvala. Sprašujem, če ima sedež luknjo za čelado? In če je to pomembno? Bom šla sedaj malo preverit tega, ki si ga napisala. A ja, čemu služi odprtina? Po mojem temu, da otrok lažje sedi, da sedež ni napoti čeladi. No, nekako tako si predstavljam. Aja, sedež če ima luknjo za čelado? Sem mislila da če ima čelada luknjo? Sedež mislim da nima luknje in še nisem slišala da bi jo mogel imeti. Ti bom popoldan kakšno slikico poiskala, da boš videla kako izgledata na kolesu.
< Sporočilo je popravil tejkaz -- 6.4.2010 10:43:20 >
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 10:55:02
|
|
|
|
Ryssa
|
Mi smo imeli spet enkratne praznike Kot že veste je imel vnetje ušes v torek in dobil antibiotike. V četrtek je začel pa še kašljat, pa se je že malo umirilo v nedeljo, ampak včeraj je pa 3x bolj kašljal. Pa na suho, pa na mokro..... Pa iz nosa mu kar lije. Bili danes pri zdravniku, oba ušesa še vedno vneta, vneto grlo..... dal je kri in vodo, zdaj pa spet čakam na izvide. Zdajle "spi", niti 5 minut ni tišine, skoz kašlja Zgleda da ga mučijo tudi alergije, včeraj zvečer sem mu dala claritine sirup in je potem precej manj kašljal. V glavnem, groza že vse skupaj. Vedno se mu mora vse komplicirat ko zboli
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 10:58:39
|
|
|
|
gajka
|
tejkaz - no, vidiš, boš čisto vse zgruntala glede davčne... Pri nama bi bil isti šmorn, kdo uveljavlja Roka, eden v vsakem primeru nekaj plača, drugi dobi pa nekaj nazaj (razlika je pa pri obeh enaka, čeprav je bil moj bruto lani višji , pa sva očitno vseeno v istem davčnem razredu). ZM - jaz imam tudi veliko več problemov z Rokovim počitnikovanjem kot pa on. Mi je bilo ful hudo, ko sva se z mojim domov odpeljala, Rok pa je tam ostal... Menda se občasno malo spomni na naju in reče "mami" ali pa "oči", pa ga hitro s čim drugim zamotijo in se nič ne joče. Je pa sitno, ker potem zvečer gruntaš, če je že zaspal, pa če je pridno jedel, pa če kaj joče, klicat tja pa nočem, da prevelik paničar ne izpadem (saj moj pokliče, pa mi potem pove)... Pa tale tišina doma je pa najbolj "čudna" zadeva, sploh včeraj, ko je bil cel dan fraj. Ryssa - pa res nimate sreče z zdravjem. Naj vam ga vsaj lepše vreme prinese!
< Sporočilo je popravil gajka -- 6.4.2010 11:00:30 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 11:41:36
|
|
|
|
Zoja Miša
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz Aja, sedež če ima luknjo za čelado? Sem mislila da če ima čelada luknjo? Sedež mislim da nima luknje in še nisem slišala da bi jo mogel imeti. Ti bom popoldan kakšno slikico poiskala, da boš videla kako izgledata na kolesu. Super! To bo res najbolje! Hvala! Gajka, ja sedaj si to zaenkrat le predstavljam. Mi bo grozno, vem. Še bolj mi pa bo, če v soboto ne bo želela domov . Mah... Ryssa, ja tole pa res ni fajn. za Lana! Jaz moram pa tudi P klicati, če jo lahko namesto v petek v četrtek pripeljem cepit proti KM, da lahko potem gre na počitnice. Če ne pa drug teden... Želim si le, da ostane zdrava. Smrkamo tudi mi skos .
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 12:19:28
|
|
|
|
buhtlčk
|
Alo. Sam se res javljam sam kadar sem doma, ko mali zboli, ugotavljam. Čakam da pokličem k P, ker nekaj driska že dva dni. Pa zjutraj je bil tak, kot da ne bi bil čisto pri sebi (nisem navajena, da ni turbo non stop, ne pa, da je čist pri miru in tiho). Je sicer pol še odspal eno uro in pol, pa je boljš, sam se greva kar pokazat. Me prav zanima, če mu bo spet brez testov krvi al pa podobnega vedla povedat kaj mu je. Evo berem vas, pisat mi ne znese. Zdaj sva čist v stanovanju, v preračunih in načrtih. Moj dragi zraven še študira, jaz kaj prevedem in zlektoriram, pa je. kadar res ni nič na meniju ponavadi zaspim na kavču pred deveto. No otrok joče, mamica pa to. Grem iskat. Da ne pozabim - za zdravje, vsem. To očitno najbolj rabimo
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 13:23:17
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Oj Buhtlček, sem te očitno priklicala, ko pa tolk nate mislim zadje čase... Lepo da se javiš, ni pa lepo da ste bolani. No, pač Gašper. Ja, za zdravje! Te pokličem kaj te dni, pa bova tako kakšno več rekli.
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 17:08:29
|
|
|
|
buhtlčk
|
ZojaMiša velja. Grem gledat našga pamža, že dve uri spi.. No nekej nalezljivega je fasal pravi P, do nadaljnega sva doma. Sej res, že dober mesec sem v službi ane. Še tele petke damo skoz, sej pol bodo pa vsi zobki ven
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 08 ~ 1.del *** 6.4.2010 20:01:29
|
|
|
|
Krysia
|
No, pa jo imamo - vročino 39 Zaenkrat sirup za zbijanje vročine, jutri kličem P ... in se greva pokazat ... eno vprašanje - a je možno, da so tole zobki - petke? Skoz neki grize, žveči, ... sam se mi zdi previsoka vročina V glavnem, za zdaj še ne paničarim, ampak se mi zdi, da bom začela ... Buhtlčk, fajn te je brat ... mmi pa ni všeč razlog - Gašperjeva bolezen ... en kup pikapok ... A srečanje bo zdej v ZOO? Al mogoče rajši arboretum? Sej vstopnina je verjetno za oboje ... Joj, sm bla dans na Gorenjskem, pa se me je mal prijelo gorenjsko razmišljanje Nič, grem pogledat, če je vročina padla ... se tipkamo ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?